Esracım benim hep sat 28 çekerdi... ama hamile kaldığım ay sanırım sat daha uzun sürdüğü için geç döllenme oldu.. aşağıdaki yazıyı okursan sorun olmadığını düşünebilirsin..
sonuçta bebişlerimiz daha yolun başında ve gelişimlerini 9 ayda tamamlayacaklar inş.
" kibele kullanıcısından alıntı
canim gec dollenme sudur cunku ben hep gec yumurtlama dolayisi ile gec dollenme yasadim. kadinlarin adet donemleri 21-35 gun arasi normal kabul edildigi icin, buna standart koymak amaci ile hesaplamalarin hepsi 28 gun uzerinden yapilir.
28 gunde bir regl olan bir kadin 14. gun yumurtlar 14 gun sonra da regl olur. 35 gunde adet olan kadin ise 21. gun yumurtla 35. gun adet olur. simdi son adet tarihleri bu iki kadinin ayni olsa bile, birinin yumurtasi 1 hafta gec gelistigi icin (21. gun catlamistir, digeri 14. gun) dollenme de digerinden 1 hafta sonra olur. yani aslinda bunda asla sorun edilecek bir sey yok, sadece ultrason cihazi 14. gun yumurtlamaya ayarli standart hesaplar yaptigi icin, gec dollenme sonucu olusan bebekler ultrasondan hep 1 hafta kucuk cikarlar. aslinda kucuk deillerdir. zaten haftalari kucuktur. SAT'a gore 14. gun yumurtlamadigi icin anne, bebek de olusumu ve gelisimi 1 hafta sonrasindan gelir.
ben 20. gun yumurtladim ama ben bu konuyu iyi bildigim icin dr uma satimi 14. gun yumurtlamisim gibi bir tarih verdim. yani aslinda SAT'im 16 ekimdi. ama 20. gun yumurtladigim icin 21 Ekim dedim, bebegim de hep SAT ile ve haftasiyla uyumlu cikti. anlatabiliyor muyum? "