2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

sare güzelde şekerim daha önce söledim eşim beğenmedi ikincide isim daha zormuş kıızlar o kadar çok şey düşündümki en uygunu damla geldi ne biliyim yaaa bi sürü buluyorum eşim beğenmiyo yada tam teleffuz edemiyo tam peltek değil ama aradaki Rleri tam çıkaramıyo mesela BERİL çok hoşuma gitmişti ama yok adam söylemiyo aynı şekilde BERRAyıda söyleyemiyo İNCİ düşünüyoduk onuda etrafımızdakileri çoğu beğenmeyince soğuduk SEDEF diyoduk oda bana hep hastalığı çağrıştırıyo eşim İDİL dedi onuda ben istemedim DERİN dedi ama söyleyemiyo hemde ben unisex istemiyorum falan filan bakalım şu ara DAMLAda takıldık kaldık yeni bitane bulana kadar....
kriterleri yazsam gülersiniz ama napim takıldım bi kere
DEFNE gibi beş harfli olsun
defne gibi söylendiğinde bi kerede anlaşılsın
defne gibi içinde noktalama işareti olmaın İ-Ç-Ş gibi
defne gibi alfabenin ilk harflerinden olsun
defne gibi anlamı güzel olsun
:) :) :)
hadi buyrun çıkın işin içinden :)
 
Merhaba kızlar,
En sonunda eşyaların hepsi bitti, bu gün son parça olan klimayı da aldım, yeni evimize taktırdım.Egehanın odasına.Kışın ısıtma sorununu da böylece çözdüm.

Defneye maşallah, inşallah ikinci bebişinde defne gibi akıllı olur nazo.
Hatice, duygu, ahu, fazilet sağolun kızlar sizde.İsteyen herkese versin allah.


Ceylin'e ,Çağan'a ve Nil'e geçmiş olsun, nasıl oldular şimdi.

Eymen çok tatlı çıkmış fazilet, deniz kuşu. Bu taraflara yine gelecek olursanız beklerim, bize de gelin.

Derya bence çok fazla takma boy konusunda.Ezginin boyu normalin üstünde görünüyor.Kızlarda 2,5 yaş alt sınır 84, üst sınır 98,4 demek ki ezgi ortanın üstünde.Egehan da bu sene fazla uzamadı.Şimdiye kadar uzama 3-4 cm ancak olmuştur, ocak ayından beri.Bugün eve gidince ölçeyim bakayım bende.Ama normalin üstünde olduğunu biliyorum.İnternette 2-4 yaş arası yılda ortalama 7 cm uzar diye buldum bende.

Boy ilk 3 ayda 9-10 cm, ikinci 3 ayda 6-7 cm, üçüncü 3 ayda 4-5 cm, birinci yılın son 3 ayında ise 3-4 cm uzar. 1 yaşında ise boyun 75 cm olması beklenir. 1-2 yaş arasında boy uzunluğu 10-12 cm. artar. 2-4 yaşları arasında büyüme hızı daha da yavaşlar ve yılda yaklaşık 7 cm’ye iner. 4 yaş ile ergenliğin başladığı 10-12 yaşlarına kadar yıllık boy uzaması 5-6 cm dir.
Çocuk devamlı olarak ve düzenli bir şekilde büyümez. Kış aylarında boy uzaması yavaşlar. Nisan ayından Ağustos’a kadar boy uzamasında ; Ağustos dan Aralık ayına kadar da ağırlıkta artma görülür. Büyümede en önemli faktörün beslenme olduğu aklından çıkarılmamalıdır.

Büyüme genetik potansiyel ve bunu etkileyen çevresel faktörlere bağlıdır. Yeterli ve dengeli beslenme büyümeyi etkileyen en önemli çevresel faktördür. Bununla birlikte başta bağırsak enfeksiyonları olmak üzere enfeksiyon hastalıkları katabolik yıkıma ve çocuğun hastalık süresince, yeterince beslenmesine neden olarak büyüme durumunu etkiler. Enfeksiyonlar tekrarladığında çocuğun büyümesi önemli oranda etkilenir.

Normal büyüyen çocuğun kilosunun boyuna, boyun da yaşına uygun olması beklenir. Bu nedenle çocuğun beslenme durumu vücut ağırlığı , boy uzunluğu ve yaşı dikkate alınarak değerlendirilebilir.

Çocuklar genellikle doğum sonrası 3-6. aydan başlayarak kendi genetik yapısına uygun büyüme temposuna erişirler. Beslenme bozukluğu öncelikli olarak ilk yıllarda ağırlık kaybına, daha sonraki yıllarda ise boy kısalığına neden olur. Bu sebeple ilk yıllarda çocuğun büyümesinin izlenmesi pratik olarak belirli aralıklarla tartılması ile yapılabilir.

Büyümenin izlenmesi çocuğun büyümesinin belirli aralıklarla uygun standart büyüme eğrilerinde değerlendirilmesi normalden sapmaların erken tanımlanıp önceleyici tedbirlerin alınmasına imkan tanır.

Bir çocuğun ölçümlerinin sağlıklı bir biçimde analiz edilebilmesi için, o toplumdan elde edilmiş ve referans olarak kullanılabilecek standart değerlerin bilinmesi gerekmektedir.

Yaşa uygun olarak vücudun ve vucut kısımlarının gelişmesi üzerine cinsiyetin, ırkın, çevresel faktörlerin ve sosyo-ekonomik etmenlerin etkili olduğu, çeşitli toplumlar ve hatta aynı toplumun farklı kesimleri arasında bile bu fizik ölçümlerin farklılık gösterdiği bilinmektedir.
Yaşlara göre ortalama boy


ERKEK ÇOCUKTA (Üst sınır)

- Doğum: 50.6 cm

- 6 ay : 66.5 cm

- 1 yaşında: 74.7 cm

- 2 yaşında: 84 cm

- 3 yaş: 95.3 cm

- 4 yaş: 102.5 cm

- 5 yaş: 109.5 cm

- 6 yaş: 116 cm

- 7 yaş: 121.5 cm

- 8 yaş: 127 cm

- 9 yaşında: 132 cm

- 10 yaşında: 137.5 cm

- 11 yaşında: 143.5 cm

- 12 yaşında: 150 cm

- 14 yaşında: 162 cm

- 16 yaşında: 172.5 cm


(Alt sınır)

- Doğumda: 46.3 cm

- 6 ayda: 59.5 cm

- 12 ayda: 68 cm

- 2 yaşında 77 cm

- 3 yaşında 87 cm

- 4 yaşında 92.5

- 5 yaşında 98 cm

- 6 yaşında 104 cm

- 7 yaşında 109.5 cm

- 8 yaşında 115 cm

- 9 yaşında 120 cm

- 10 yaşında 125 cm

- 11 yaşında 130 cm

- 12 yaşında 135 cm

- 14 yaşında 146.5 cm

- 16 yaşında 158 cm


KIZ ÇOCUKTA (Üst sınır)

- Doğum: 50.2 cm

- 6. ay: 64.5 cm

- 12 ay: 73 cm

- 2 yaş: 85.5 cm

- 3 yaş: 95 cm

- 4 yaş: 102 cm

- 5 yaş: 108 cm

- 6 yaş: 114 cm

- 7 yaş: 120 cm

- 8 yaş: 125.5 cm

- 9 yaş: 130.5 cm

- 10 yaş: 137 cm

- 11 yaş: 145 cm

- 12 yaş: 154.5 cm

- 14 yaş: 158.5 cm

- 16 yaş : 159 cm


(Alt sınır)

- Doğum: 47 cm

- 6 ayda: 58 cm

- 12 ay: 64.5 cm

- 2 yaş: 76.5 cm

-3 yaş: 85.5

- 4 yaş: 92 cm

- 5 yaş: 97.5

- 6 yaş: 103 cm

- 7 yaş: 108 cm

- 8 yaş: 115 cm

- 9 yaş: 120.5 cm

- 10 yaş: 125 cm

- 11 yaş: 133.5 cm

- 12 yaş: 140.5 cm

- 14 yaş: 147.5 cm

- 16 yaş: 148.5 cm


Basit bir boy hesaplama yöntemi


Erişkin insanda normal beklenen boy için basit bir hesaplama yöntemi:

Kız çocuk için; anne ve baba boyunun toplamından 13 çıkarılacak, çıkan sonuç ikiye bölünecek. Ortaya çıkan sayı, çocuğun olması gereken boy uzunluğunu verir.

Erkek çocuk için anne ve baba boyunun toplamına 13 eklenecek, çıkan sonuç ikiye bölünecek.


Kız ve erkeklerde büyüme hızı


İlk 1 yaşta; yılda 25 cm

1 - 2 yaş arası; yılda 10 - 12 cm

2 - 4 yaş arası; yılda 10 - 12 cm

4 - 12 yaş arası yılda 5 cm büyürler

Ergenlik dönemi boyunca kızlar 15 - 20 cm, erkekler 20 - 25 cm uzar

 
sağol meralcim valla hep dua ediyorum ablasına benzesin diye ve konuşuyorum onunla ablan gibi akıllı uslu söz dinleyen laftan anlayan yemeklerini güzel güzel yiyen uykularını uyuyan sağlıklı ömürlü hayırlı bi evlat ol inşallah diyorum
sizede hayırlı olsun yeni eviniz
 
Nazo bende güzel isim demiştim:))))
Alternatif olarak

DUYGU
BEGÜM Hint prenseslerine verilen ad
DEMET
ILGAZ Atın dört nala koşması
FULYA Güzel kokulu bir çiçek
CEREN Çok hızlı koşan, gözlerinin güzelliğiyle ünlü, ince bacaklı, zarif hayvan; ceylan
GÖKÇE Gök mavisi, mavi gözlü güzel
Aklıma bunlar geldi:)))5 harfli, ama bazılarında senin istediğin özellikler yok:))))
 
nazo derin koy cnm ya çok güzel bence defne derin çok uyumlu hem de i türkçe karakter diil sorun çıkmaz ben bi kızım daha olsa ıraz koyardım ben de uyumlu kardeş adı seviorum
 
Son düzenleme:
şimdi okudum cnm ya içinde r olmıycak o zaman dila diyorum anlamı içten seven.damla çok klişe bi isim koyma bence
 
biraz yetiştirmeyle alakalı cnm işte anne baba nasıl eğitirse öle gidio bence,bazen naz da parkta biraz bakmak istio başkasının oyuncağına hatta vercem hemen bakiim dio anne hemen atlıo onun malı kıymetlidir ellemesin hadiii başşlıo çekişmece.çocuk ne bilicek kıymeti, senden duyuyo vermio..
biz de nazla çok çıkar gezer olduk alışverişte aynen bir hakkımız var ya bi dondurma ya bi dergi ya toka..bugün tavşan kulak aldı mesela:)pek oyuncakla arası yok doydu bizimki genç yaşta:)saolsun komşu kızımız var bi tane 8yaşında, barbi evleri mi istersiniz miniş karavanları gemileri makyaj yapılan koca kafalı barbi mi, müzikli barbi skooterını herşeyini naza verio bizde biraz oynayıp çocuk esirgemeye yollıycaz çok çabuk sıkılıolar ya keşke herşeyi paylaşıp değişip oynayabilseler
 
bizim kız çok teknoloji meraklısı oldu, kendi dvdlerini takıo çıkarıyo, teli baya kullanıo foto çekio bunları artık doğal karşılıoruz ama bu sabah uyandı anne yutupu aç bebekleri izliycem dedi ya şok olduk o kadar da diil yani biraz fren lazım bizimkine:)
bendense babayla arası çok ii sabah elini öpüyo başına koyuyo akşam da mutlaka kapıyı o açıp gene el öpüp harçlığını alıyo uyanık
 
ayşegülcüm fikirlerin için teşekkürler bakalım bulaz bişey ama ne
bide annem çok takılıyo o isim şunun torunu bu isim felancanın kızı :)))
defnede verir oyunnbcaklarını ve hatta aynen ezgi gbi biri vermedimi ona tuhaf gelir
 
nazo okudum yattım birden aklıma bi arkadaşımın adı geldi. anlamını bilmem ama aynen istediğin gibi hatta defnenin bütün harfleri var içinde. feden....
dedim ya ne demek bilmiyorum sen bak eğer ilgini çekerse
 
Nazli isim konusunda isin zor :)Alternatif cok olunca karar vermek zor.
Damla ismini bende sevmiyorum. Hoslanmadigim birinin ismi oldugu icin olabilir :)
 
nazlı benim üst kat komşum eslem koydu kızının adını, bir taneside esila, belki fikir olur. Biz kreşe alıştık galiba, bugün el sallayarak uğurladı beni. Bu arada öğretmeni ile konuştum, eli ile ilgili bir problem yaşıyormu, arkadaşları ile diye, öğretmeni kesinlikle yaşamadığını ve hatta elini çok iyi kullandığını söyledi, çok mutlu oldum.
Meral yeni evine iyice yerleşmişsindir, hayırlı olsun.
Nil ve çağan hastaymış, umarım bugüne hiçbirşeyleri kalmamıştır.
Biz cumartesi günü Aslı'yı doktora götürdük aşı için, bağışıklığı kuvvetlenmesi için İmmuzinc (yanlış yazmış olabilirim) diye bir kapsül şeklinde ilaç verdi. Kreşe başlayan çocuklara genelde veriyormuş. Bir kutu bittiğinde etkisini görmeye başlarsınız dedi.
 
alisha fikirlerimiz aynmış bende bi kızım daha olursa ıraz koymayı düşünyrm ama narin ıraz oluck
elvin naz
narin ıraz...şeklinde bende uyumu seviyrm..biz üç kızız isimlerimiz duygu tutku burcu...gerçekten uyumlu olunca ayrı bi hoş oluyo.

elvinde aynı foto çeker telden müzik bile açıoo..ilerde ne yapçaz bu zıpırlarla bilmem biz kaç yaşında öğrendik tel kullanmayı.

herkese günaydın bu arada.
 

:))) ezgi benim telefonu kendi bilgisayarı olarak kullanıyor canım... ve çok uzun zamandır youtube kendi açıp hello kity izliyor :))))

ben laptopları elletmiyorum sadece benim iphone la idare ediyor... ama çok başarılı ... videolara kendi giriyor çıkıyor kapatıyor başka açıyor elle olduğu için daha rahat kullanabiliyor ...
gecen gün anneme ögretiyordu :))))))))))
 
immuzinic ben şurup kullanım faydasını görmedim kışın muhakkak hasta oluyor ezgi kreşe hasta çocuk çok geliyor... en son söylendim bayagı hasta çocukları kapından geri gönderdi ögretmeni ....

sonunda 2 ay göndermedim evde kaldı hiç hastalanmadı ... herhafta hastaydı ezgi
 
Günaydınlar herkese,
Bu çocuklarla işimiz zor canım:))))Şimdiden teknoloji manyağı oldular.İlerde ne yaparız bilmem.Ben telefonu vermiyorum pek eline, ama ben konuşurken, anne kim diye soruyor, tanıdığı biriyse illaki konuşacak.

Kreşte hastalığını engellemek çok zor oluyor gerçektende.Başka çocuklardan kapıyorlar hemen.

Egehanın oyuncakları kıymetlidir, vermek istemez pek.Bende çok zorlamam, ama vermezsen arkadaşın üzülür derim.İsterse verir.
Sevdiği birisi olursa oyuncağını paylaşır sadece. Ya da diğer çocuğun elinde istediği bir şey varsa kendi elindekini ona verir, onun elindekini alır.
 
teşekkürler kızlar isim bilgileri için
feden saray demekmiş serpilcim ama annemden veto yedi :)))
sağolasın meral fulyayı beğendik ama onuda eşim havalı buldu du bakalım belki ikna ederim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…