2009 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

saolun kızlar çok teşekkürler daha iyileri size ve evlatlarınıza olsun
serpilcim çok geçmiş olsun ama bence endişelenme tabiki doktora götür ama panik yapma eltimin oğlunda da çıkmıştı 2 yaşındayken sonra kendiliğinden geçti
 
slm kızlar nasılsınız hiç giremiyorum artık foruma kuzular nasıl kocaman oldu bizim afacanlar....
bizde hayat aynı kaan bir yasına girdi metin hala hiç birşey yemiyo kan tahlili yaptırdık moralim cok bozuk vucudunda ki demir depoları bosalmıs doktor alarm verdi sıkı bir tedaviye basladık günlerce yemediği oluyor perişan etti bizi boyu 87 kilosu 11 bakalım tedavi sonucunda nolcak kann ın boyu 82 kilosu 10.800 kim abi kim kardes belli olmuyıo uzun zamandır da bir giyiniyolar sizler nasılsınız bir sorun yoktur umarım iyi bakın kendinize öptüm herkesi iyi aksamlar...
 
merhabaa...
eve geldimmmm....
ama yoksunıss??
yarın sanırım taşınıorum..i,md,l,k muah muahhhh:)))
 
slm kızlar
umarım keyifler iyidir
azıcık okuyabildim bizden de biraz haber vereyim dedim
şimdi ıspartadayız eşyalarımızı toplayıp bursa kelesten ayrıldık o kadar zor oldu ki ayrılmak
evlendiğimden beri ordayım 5 yıl az değil bir sürü dostumuz olmuş
ceylinin bakıcıları çok ağladılar zordu işte hem de çok zordu
söyledim mi bilmiyorum tayinimiz konyanın ilçesine çıktı merkez olmadı ne yapalım
evi tuttuk hafta içi eşim eşyaları taşıttıracak
ama şimdi yerleşmeyeceğim çünkü 22 sinde kızkardesimin düğünü var konyaya gidecem düğünden sonra evle uğraşacam
internet cafeden yazıyorum
o uslu ceylin o kadar yaramazlaştı ki şaşıyoruz eşimle
filizin dediğine çok şasırdım kaan 10800 miş ya metin 11 tuhaf
ceylin de 11 çünkü ben de konyada tahlillerini bi yaptırayım
serpil çağana da üzüldüm yoktur umarım bişey doktorun pimpirikliğidir inş
daha ceyline yeni bakıcı bulacağım
Allahım inşallah karşımıza hep iyi insanları çıkarsın
öpüyorum sizi ve kuzuları
 
ceylin 11 oldu mu ya maşallah..

bizde 11 varız yokuz. 10800 11 arası dolaşıyo. dr baktı boyuna kilosuna boyu iyi dedi ama kilosu çok az. ben bu kilodaki bi çocuğa herşeyi yaparım dedi. kimse size bişey demedi mi dedi. bu çocuğu uğraşacaksınız yemesi için dedi. minadex verdi 3-4 ay takip edelim dedi. kanına bakalım dedi ben başta hırplamayalım dedim tamam dedi ama ikinci görüşmemizde kanı ihmal etmeyin mutlaka görelim bi ara deyince bende tamam alalım şimdi dedim. baktık kansız çıktı demiri çok düşük çıktı ferrum verdi falan işte öyle. kilosuna napıyım herşeyi deniyorum ma olmuyo işte kansızlıkta iştahsızlık yapar bi ilaçları kullanalım bakalım belki düzelir..
 
ne diyosunuz kızlar çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun defne en son 14.500dü bilmem burda aldımı
serpilcim minadex yerine başka bi iştah açıcı verseydi ya yani onu 1 yaşındayken kullandıyoduk bide bi araştırsana böle çok zayıf ve yemeyen çocuklar için özel mamalar var kuzenim için kullanmıştık hemde çikolatalı çocuk severek yiyo ama çok işe yaradı
 
Son düzenleme:
valla ben o kadar çok şey denedim ki adlarını bile unuttum . minadexte vermiştik bi aralar. arı sütü verdim hep vandayken yok olmuyo..

iştah yok benm sıpada. yine bile az hastalanıyo maşallah dyimde..
defneninde maşallahı varmış ısırmalıkmış o.

bugün atlı spor kulubune gittik. çağan çok sevdi atları. normalde korkan bi çocuk ama önce binenleri görünce çok heveslendi bende bincem diye. sıra bize gelince bindi çok hoşuna gitti..biizde sürekli gidelim bari dedik. benim oğlan böyle giderse anca jokey olur. zayıflar daha iyi biniyo ya yarış atlarına..
eşimle yolda onu konuştuk bari jokey olsun çelimsizliğinden para kazanır fena mı dedik:))
 
slm kızlar
bizdede durumlar fenaydı kaanın maşallahı var kilo olarak abladan 1 kilo geride ama hep hasta duru zayıf ama maşallah sağlıklı çocuk yeme içme benimkilerdede sıkıntılı 15 gündür ama ben hastalıklarına bağlıyorum.
önce duruda başladı belirtiler ateş ve kusmaa ama nasıl kusma anlatamam su versem kusuyodu yıkanmadık yatak yorgan alez yastık kalmadıı mız mızdı ama çok şükür 3 günde toparladı.
iki gün geçti aynı gün ben ve kaan ama nasıl bişeymiş bu yaa dedirttii ölüyorum ben diyodumki kaan benden beterrdi çocuk kusa kusa kriz geçirdii dr bunada salgın dedii ama bilmiyorum ishalde vardı zaten ikimizdede,Allah bidaha yaşatmasın diyorum sadece nasıl bir kusma su versem suya kusuyodu suda kalmayınca sarı yeşil mide sıvısını kusuyodu ama hepsinde sanki balgamı varda boğazına tıkanmış onu çıkarmaya çalışıyormuş gibiydi.dr hemen hastanaeye yatırdı serum verildi 24 saat o arada banada takıldı serum ben 1 şişede toparladım çok şükür ama kaan iki gün boyunca 3 şişe serum yedi sonra çıktık 5 de iğne verdi dr biri çıkarken yapıldı zaten,kan,çiş,kaka tahlilleri vs bitti çocuğum.dün öğlen çıktı hastaneden ama hala düzelmemişti bugün 2 iğneyi oldu daha ii gibi fakat hala iştahı düzelmedi oğlumun.kaan zaten iki ay önceki rahatsızlığını tam anlamıyla atlatamamıştıki bu başladı yani iğne antibiyotik vs ama hala balgam sorunumuz devam ediyodu,bir hafta ii sonra tekrar baştan,allarjiside var zaten buda fazlasıyla tetikliyo.karmakarışık oldu ama aynen böle karışık bi bir hafta geçirdim kızlarr.
 
sedacım çok büyük geçmiş olsun. içim daraldı okurken allah kolaylık versin. erimiştir yavrucuklar inşallah çabucak toparlarlar. ayyy hastalandıklarında iyileşsinlerde istedikleri herşeyi yapsınlar diyo dimi..

sana da geçmiş olsun annelik işte bi şişe serumda bile toparlıyosun kendini iyleşmeyipte napacaksın...

bu arada sünnet işini naptınız
 
Çok gecmis olsun çok üzüldüm Kaan'a yazık neler çekmiş cocuk biz hasta olalım onlara olmasın bisey ya çok minikler (

Serpil birara ezgi yemek yemiyordu hatırlarsın 1 yıl pilav kofteyle yasadım be vitaminler içirdim ise yaramadı birarkadasimin ogluda ayniydi o bitkisel bir şurup önerdi bende dedim ise yaramaz neler içirdim iştahı açılmadı dedim
bunu dene birde dedi bitkisel nasılsa denedim ve inanamazsın 2 haftada ezgi yemek yemeğe başladı iki sise kullandım ara ara hersabak bir tatlı kasığı
ismini bulamıyorum yarın eczanede bakicam birde bunu dene bizim komşulardan 4 cocukta ise yaradı
 
iyi akşamlar kızlar
sevda geçmiş olsun.umarım kısa sürede iyileşirsiniz.
bizde antibiyotik içtik düzeldi.çiş olayını hallettik gibi.hiç inancım yoktu alışacağına ama oldu çok mutluyum :)
iştah konusu bizde de yok mağlesef.bir sürü vitamin şurubu denedik hiç faydası olmadı.biraz iştahı açılır gibi oluyo hastalanınca tekrar başa sarıyor.azıcık boğazı kızarsın ne yiyor ne içiyor.kilosu boyu iyi diyo dr. ama boyu uzun olduğu için zayıf gözüküyor.
gerçi kilosunda değilim artık tek isteyerek yesin de az yesin
derya şurubun ismini bulursan yazıver birde onu deneyelim.bi umut belki işe yarar.
 
Son düzenleme:
iyi geceler herkese nasılsınız...uzun zamandır giremedim.ne yazacağımada bilemedim uzun zamandır girmeyince:)) eymende hastalandı anneannemin cenazesinde pek ilgilenemedim ertesi gün ateşlendi 39 u geçti.kanında mikrop var dedi kemikleri zayıfmış kansızmış geniz eti oluşmaya başlamış.iğneleri sağlık ocağında yaptırıdık oradaki doktor bu kadar endişe etmeyin geniz eti her çocukta var dedi bol bol güneşe çıkarın D vitamini alsın dedi...çocuk doktoru iyileşince kan tahlili filan yapıcaz dedi sağlık ocağındaki burada yapıyoruz kan tahlili özelde yaptırmanıza gerek yok dedi.bu arada boyu 92 cm kilosu 11.600..zayıf dedi ama büyüme olarak boya bakıyoruz boy normal dedi..bende zincomega kullanıyordum sonra eczacının tavsiyesi üzerine minadex kullanmaya başladım iştahında azıcıkta olsa faydası var gibi..çiş olayınıda hallettik 1 ay oldu öğreneli..maşallah çiş olayında pek zorlanmadık...yemek meselesi gibi bundada zorlansaydık ne yapardık bilmiyorum:))) salı günü mersin yolcusuyum ütüm var dağ gibi valiz hazırlanacak ama herşeyden önemlisi kaç saatlik yol eymenle nasıl çekilecek bilmiyorum

bu arada çağana ve kaana çok geçmiş olsun.başka unuttuklarım varsa kusura bakmasın..

ahu bizde dönüşte konyadan geçmeyi düşünüyoruz mevlanayı filan gezeceğiz bi değişiklik olmazsa planda.
 
Son düzenleme:

teşekkür ederim canım geçti inşallah artık Allah birdaha yaşatmasın Allah beterinden saklasın..
canım sünnet işini yapamadık henüz yani çocuğu iyileştiremiyorumki bide sünnet olmaz bu durumda benim düşündüğüm zamanda iyileşmiş sadece ufak bi balgam sorunu vardı onun bitmesiyle hemen yaptıralım dedim ama nerde geçiceğine başımıza daha beterleri geldi
her işten bi hayır vardır canım yaa o iyi olsunda sünnet elbet olur


tşk canım tabiki onlara olmasın bişey yaa ben bi sabah uyandığımda ufaklıklarda öksürük veya ateş gibi bir belirti görünce inanılmaz oluyorum tüm neşem keyfim gidiyo hayatım onlara endekslii onlar ii olsun ben hasta olurum.
bu arada bende sabırsızlıkla bekliyorum bu bitki şurubunun adını


tşkler canım geçti inşallah
 
SEDACIM ÇOK GEÇMİŞ OLSUN HEPİNİZE ALLAHTAN SEN ÇABUK TOPARLAMIŞSIN KIYAMAM YAA.

SERPİLCİM SANA DA GEÇMİŞ OLSUN.

BİZDE YENİ GİTTİK DRA HEPATİT A AŞISI İÇİN O ZAMAN BAKILDI KİLOSUNA 98 CM 15.500 KG
SİZLER YAPTIRDINIZ MI YAPTIRMADIYSANIZ HATIRLATMIŞ OLAYIM..

İNŞ ÇABUK TOPARLARLAR KENDİLERİNİ...ÇABUCAK KİLO ALIRLAR
 
Merhaba kızlar,
çağana ve kaana geçmiş olsun.Bu sıralar egede de burun akıntısı ve iştahsızlık var.Derya bende bekliyorum ilacın adını:)))Bir deneyelim bakalım.

Cumartesi bursaya gittik.Eşimle birlikte.Karyayla egehan anne ile kaldılar.Bursadan kızkardeşimi aldık, izmirden geçerken diğer kızkardeşimi.Dün akşam geldik.
Ev cümbür cemaat anlayacağınız:)))3 çocuk, 4 kadın bir erkek:))))
Eşim bacanaklar beni sattı bu kadar bayanın arasında tek kaldım diyor:)))Neyse 1-2 güne izmirdeki bacanağı gelecek onu bekliyor...
Doğduğundan beri ilk kez gördüm tanem suyu:))Çok tatlı olmuş maşallah.Tabii ege biraz kıskançlık belirtileri gösteriyor arada.Öpeceğim filan derken, sıkıyor falan ama.Seviyor sonuçta.İlla kucağına alacakmış, yanına oturtacakmış.Oyuncak bebek gözü ile bakıyor taneme:)))
Bizde de haberler böyle.
 

:)) oh ne güzel bütün kardeşler toplanmış... ne keyiflidir kimbilir...

ay tanem su nasıl olmuş fotografları çok şirindi nasıl büyümüş gelmiştir sana ... ismini de çok begeniyorum bebişin ben öpüyorum onu
 
Evet canım yaaa, çok keyifli oldu ortam.

Tanem suda büyümüş, kocaman olmuş, maşallah.
Bize dr. vermişti bundan ama egehan içmedi düzenli olarak.Bende önemsememiştim.
Bak şimdi, tekrar vermeye başlayayım bari.
 
bu sabah bahceşehir kolejinin anaokuluna gittim görüşmeye ezgi için... bizim orada bir sitenin içinde açıldı...

3 yas yarım gün alıyorlarmış... hatta 4 yas ındakilerin annesi çalışmıyorsa onlarada yarım gün tavsiye ediyorlarmış... milli eğitime baglı olduğundan okullarla açılıp okullarla kapanıyorlarmış...


bezli alıyorlarmış ama kaka falan yaparlarsa evden biri gelip değiştiriyormuş (buna şok oldum)

yuzme 6 yasa veriliyor...

ben anlamadım ya benim kızım mı önden koştura koştura gidiyor büyük insan gibi bunlarmı çok yavaştan alıyorlar çözemedim... pazar denize gittik dalga geldikçe kolluksuz atladı durdu dalganın içine ... annemin kucağındaydı bir baktım bir iki üç sayıp dalıyorlar :)))) kahkahalarla tekrar diyor... 6 yas çok geç yüzme için...

hiç bize uygun değil yani...

kafama göre biryer bulamıycaqm anlaşılan... 3 yas çocuk annesinin dizinde evde büyümeli diyorlar hepsi ((
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…