2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

cansude boddim gecmiş oslun kızlar cansude Allahım beterınden saklasın evlat söz konusu olunca akan sular duruyor Allahım onların acılarını göstermesin inşaallahh

günaydın bayanlar

cansudecim çok ama çok geçmiş olsun okurken tüylerim diken diken oldu allahım beterlerinden korusun yavrularımızı

melekcim hoşgeldin nerelerdesin yaa özlettin valla kendini Ali Tuna'm nasıl

esmacım atlatmanıza çok sevindim kuzucuklar hasta olmasın yaa çok üzülüyorum valla

buketcim Anıl'ım ne kadarda büyümüş öyle o fotosunu yerim ben onun

canım çok geçmiş olsun, allah beterinden saklasın. tez zamanda iyileşir de bir anı olur bu yaşadıkların inşallah. bana da ders olsun bu. bizim sıpa askı ile oynamayı çok sever eline veriyordum oynuyordu. bir daha tövbe vallahi vermem. allah saklasın!

selamlar herkese uzun süredir giremedim.kızım çok yaramaz oldu ya ve yorucu.herşeyi ağlayarak istiyor ve elimden tutup beni götürüp aldırıyor istediklerini.sizinkiler nasıl?

selamlar herkese uzun süredir giremedim.kızım çok yaramaz oldu ya ve yorucu.herşeyi ağlayarak istiyor ve elimden tutup beni götürüp aldırıyor istediklerini.sizinkiler nasıl?

aynı benim kızda öyle hatta sadeece benimki öyle sanıyordum bi markete giriğimizde çikolata topitop nevarsa yıkıyor ortalığı..hiç sevmediğim çocuk tipi yaa..

günaydın arkadaşlar valla bizim kız yırtıyor ortalığı çok ama çok inatçı oldu ne yapacağımı şaşırıyorum hele bi istediği olmasın önce dudak büktürüyor sonra hala daha olmazsa başlıyor ağlamaya eninde sonunda istediğini yaptırıyor başım acayip dertte bide bana çok düşkün oldu işten geldikten sonra beni asla bırakmıyor ben nereye o oraya
sizler nasıl bi yol izliyorsunuz neler yapıyorsunuz inadını kırmak için ?

merhba arkadaşlar..ben 2010 mart annesiym..size sormak istediğim bişey var..umarım hoş görürsünüz..
ben oğlumda ek besinlere başladım.dr miz yoğurtla başlayalım dedi...ama ne zaman yedirsem çoçuk hzursuzlanıyor...açaba yoğurt gaz yaparmı?bir bilginiz varmı bu konuda?

Esmacım geçmiş olsun canım,atlatmışsınız şükür.
Damlacım valla sorma kocaman oldu boyu da baya bi uzadı.

ben oğluma 1 yaşına kadar yoğur yediremedim. yedirdiğim gün gazdan kıvranıyordu resmen.
ek gıdaya ilk önce kayısı püresiyle başladım.tam da mevsimi şimdi zaten. birde kabak püresi. kabağı haşlayıp biraz zeytinyağı katıp yediriyordum.daha sonra içine patates,mecimek,soğan... çeşitlendirerek artırdım. hem sebzeyle başlarsan alışması daha kolay oluyor. meyveyi nasıl olsa yer.
oğlunu sağlıkla büyüt canım Allah bağışlasın.

çanım sağol çevabın için...sanırım bende 1 yaşına kadar yediremeyeçeğim..çok gaz yapıyor...ne zaman yedirsem saçıyla sabahlıyoruz...bende meyve püreleri ve meyve suyu ile başladım...

selam arkadaşlar

öncelikle kandiliniz mübarek olsun

selkie bende meyve ile başlamıştım daha sonrada çorba ve sebzelere geçmiştim keçi sütünden yoğurt yapıpda yediriyordum ve hiç gaz problemi yaşamadım hazır yoğurt vermedim hiç

keç sütünden denemedim..iyi fikir..belki o gaz yapmaz..çanım çok sağol...

merhaba kızlar hepinize ilgilendiğiniz ve iyi dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkürler.çok zor günlerdi ama atlatacaz inanıyorum tek şansızmız ağız içinin çabuk iyleştiği.dün kızımın kurbanınıda kestik üstümden yük kalktı sanki.bebişleriniz kendilerini koruyana kadar onları gözümüsün önünden hiç ayırmayalım gerçi insanın yaşı kaç olursa olsun anneler gözlerini ayıramıyor yavrularından.bu çok başka bişey yaaa tarifsiz bi duygu annne olmak onun göz yaşlarına ağlamak gülücüklerine mutlu olmak kokusuna doyamamak açlığını hissetmek rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın bizleride bebeişlerle bir ömür boyu mutlu etsin.hepinizi kokulu kokulu öpüyorum.

aynen benim sıpam sabah akşam sürekli peşimde sabah işe gelirken evden nasıl çıkacağımı şaşırıyorum valla kızlar resmen feryat figan ağlıyor istediği olmayınca batuhan bizi fena tokatlıyor kim olursa olsun basıyor tokatı ama en çok nasibimi ben alıyorum her yolu denedim sustum olmadı kzıdım olmadı canım acıyo dedim ağladım olmadı oğlum öyle değil bak böle cici yapacaksın dedim olmadı ne yaptıysam başarılı olamadım ama babaannesi yüzünden bu durumdayız çünkü sağolsun bebeklerini ah ah diye dövdürdü ben cici yaptıkca o bunu öğretti görüyo şimdi gününü nasıl olurmuş ah ahhh

kızlar bu arada batuhan 1den 10 kadar sayıyor biz nerde bırakırsak devam ediyor kendi baştan sona kadra sayıyor bir 2 deyişi var ölüyorum o iti derken kaydirigubbakcemile3

o zaman batuhana kocaman bir maşalllahhhhh.bizim ki sayamıyor ama mıknatıslı rakamları var 2,5,7,8 i tanıyor.gerçekten çok çok zekiler maşallah.herşeyi anlıyorlar.bizimki bide güle güle yerine goodbye diyor

selam herkese biz kızımla çanakkaledeyiz annnemlerde bende bugün biraz burugum biraz üzgün biraz saskın. benim kızım aşırı hareketli bi çocuk ama büyüdükçe diil dogdugundan beri. mesela ben hiç kızımı yüksek b,i yerde yanlız bırakamamdım dogdugundan beri beşiğinde 4 döner. 11 aylık olmadan koşmaya başladı ço zeki maşallah her denileni yapıo bişeyi ögretmesemde kendi kendine keşfedip yapmaya başlıo. ama aşırı hareketli ve sürekli kazalar atlatıyoruz. hep kendine zarar vercek şeyler yapıo. 2 ay önce çanakkaleye geldiğimde kuzenimin evindeydik 3. katta.kuzenim kapıyı açık bırakmış kızımı apartmanın içinde yakalamıştım 2 saniyeyle kurtardım egilmiş boşluktan aşagı bakıodu.. aradan 2 ay geçti bugün teyzemlerin evinde eniştem kapıyı açık bırakmış bikaç saniye içinde aradan sıvışıp merdivene gitmiş. ev 2. kat sadece kuzenimin koşuşunu hatırlıyorum canım koptu sankibide kızımın sesi geldi kulagıma.anlatamam ya anlatılmaz inanın ama siz ne hissettiğimi anlamışsınızdır. çok sükür kızımın hiçbişeyi yok sanırım inmeye çalışmış merdivenden ama bikaç basamak sonra takılmış merdivende hafif dönemeç var orda kalmış. canım koptu kanım çekildi o merdivene dogru giderken karşılaşacagım manzarayı hayal bile edemedimmafoldumben çok korkuyorum kızım hep kanepelerin koltukların dayanma yerlerinde gezio pencerenin mermerine tutunup pencereye tırmanıo mutfak tezgahına çıkıo çok çaresizim kızıma tek başıma bakıorum eşim yogun aileler ayrı şehirde ne komşum var ne arkadaşım çok agır gelio bazen oturup aglıyorum. çanakkaleye memleketime annemlere geldim ama hicbiyere gezmeye özellikle ev gezmesine gidemiyorum kızım çok hareketli yaramaz meraklı... kaşla göz arası zarar yapıo ama hep kendini incitecek şeyler bugün tekli koltugun yan kulbuna çıkıp ayaga kalkmış ve ordan kafa üstü düştü çok korkuyorum üzülüyorum bazen çok agır gelioherşey kızım şimdi maşallah mışıl mışıl uyuyo. bense hala olayın şokundayım ya bişey olsaydı allahım napıcam ben çok üzgünüm çaresiz ve şaşkınım( çok uzun oldu kusura bakmayın ama ben bu olayı kızımın babsına bile anlatamadım. buraya yazdım sizden baska kime anlatayım bilemedim:gitme:benneyaptımki

canım geçmiş olsun bütün bebekler çok hareketli ama senin cadı hiperaktif bir bebek anlaşılan ekstra dikkat gerektiriyor haklısın tek başına çok zor bizde annemlerin bağ evine gittiğimiz zaman ben hiç oturamıyorum akşama perişan bir halde eve dönüyorum çünkü oturmuyor sıpam hiç bir bebek oturmuyor o kadar meraklılarki o kadar herşey kendileri yapmak istiyorlarki senin cadı kapı açıkmış çıkmış benim sıpam kapıyıda kendi açıyor kilit altında oturuyorz şimdi anahtarları çevirmeye başladı başarılı olamıyor şimdilik ama biliyorumki onada az kaldı kendini hiç strese sokma kızında etkilenir canım ne yapacağı mecburen peşlerinde koşturup dracağız

kendi evimde pencere açamıyorum kapı hep kilitli allahtan kapıların kulbu çevirmeli de daha açamıyo. kum kovası kase yada benzeri bişeyi eline alıo ne yaramazlık yapçaksa oraya gidio ayagının altına koyuyo ulaşmak istediği yere ulaşıo. çaresiz bırakıo beni. çok şaşırmış durumdayım. böcek yakalıo canlı canlı agzına atıo. evi ilaçladık bu sefer ölü böcekleri bulup yemeye kalkışıo hep masa tepelerinde koltukların kulbunda ocagın başında ne diyeyim hangisini sayayım şükrediyorum ki saglıklı ama sırf kızımla başetmek zor diye okula baslamadan 2. çocuk düşünmüyorum eylülde oyun grubu kreş tarzı biyere baslatıcam en azından haftada 2 gün 2 ser saat gitsin. tabi bende kapıda onu beklerim:) dayanamam bırakıp eve dönemem:)

inanamıyorum ayağının altına kova koyup ohaoldumsmile böcekler felan zor bir durum allah 2 kat yardımcın olsun bence günlük tutmalısın onun adına ilerde çok eğlenerek okursunuz biraz daha sabret annesi hemde şükret çok akıllı bir kızın var ve en önemlisi sağlıklı

ayyy durum gerçekten vahim ama ben gülmekten kendimi alamadım.benim çevremdeki kız bebekler genelde oyuncaklarıyla falan oynar bende hayıflanırdım keşke benimkide kız olsada böel uslu olsa diye .anladım ki alakası yokmuş.ama senin kız da gerçekten çok afacanmış.ama ben yaramaz çocukların daha zeki olduklarını okumuştum ve aynen katılıyorum.Allah hepimizin yardımcsı olsun.bu günler çok dikkat gerektiriyor.kazasız belasız atlatalım inşallah.
benim sıpam da dün dolabının alt çekmecesini açıp herşeyi boşaltmış,girmiş orda oturuyo.bide beni çağırıp otudum diye.gülermisin ağlarmısın şimdi:roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…