2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ay hadi bakalım inşllah yolculuklar hepimizin istediği gibi olur.ama çok yorulduk demi anneler bizimde bebeklerinde biraz değişikliğe ve tatile ihtiyacı var tabi işkenceye dönüşmeyecekse.

hemde çok valla özellikle oğlumla beraber 1 hafta geçirmeye çok ihtiyacım var uzaklarda çok uzaklardaaakaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

günaydın arkadaşlar
tatili bende çok istiyorum büyük ihtimalle ağustosun son haftası çıkıcaz daha çok var yani ama iple çekiyorum kuzumu denize sıkmayı o an ki hareketlerini çok merak ediyorum geçen sene bizde gittik ama dediğiniz gb çok küçüklerdi ve bizde gece yolculuğu yaptık yol boyunca uyudu bi sorun çok şükür yaşamamıştık işallah bu seferde yaşamayız

biz bugün çıktık tatile marmaristeyiz arko 30 güneş kremi aldım.... inşallah sizde bian önce gidersiniz Buğrahan uyuyo imid uyansın hemen havuz deniz atlayacağız inşallah korkmaz kuzucumyerimseniben

gülşahcım gerçekten çok zayıflamışsın sırrı nedir acep :) benim daha 5 kilom var vermem gereken
:))Canımmm ben boğazımı tutuyorum,açım gibi bişe.Birde haftada 3-4 kere yürüyorum.7-8 kilo da takılı kaldım iyi mi.Veremiyorum durdu,ama vericem inadım inat.Şimdi 69-70 geliyorum.
Arkadaşım Allah korumuş yavrunu.Ağzım açık okudum,neyseki atlatmışsınız.Geçmiş olsun çok
Merhaba kızlar batuhan 6. Hastalık geÇırmıŞ meĞer bugÜn dÖkÜntÜlerı oldu bende akŞam anladım neyse atlattık ama huyumuz Çok deĞıŞtı ıyıce azman oldukkkk ve benım kuyruĞum olduuu
Alyada ufakken geçirmiştik tam hatırlamıyorum ayını ya 7 ya 8 aylıktık.Çok zor ya,o döküntüler gelene kadar ne yapacağımı bilememiştim.Neyseki geçirip gitti.
selamlar herkese uzun süredir giremedim.kızım çok yaramaz oldu ya ve yorucu.herşeyi ağlayarak istiyor ve elimden tutup beni götürüp aldırıyor istediklerini.sizinkiler nasıl?
Canımcım,Alyada yok öyle isteğini ağlayarak yaptırmak.Tutturma huyuda yokşükür.Ama yoruculuğu var tabi neticede çocuklar.Ne edelim sağlıklı olsunlarda.
Soğuk yorğurt ve soğuk süt gaz yapar.Ben kızım doğduğundan beri netten bir doktoru takip ediyorum,Kadir tuğcu.Bir forumda oda.Bilmiyorum ben onun bilgileri ile büyüttüm kızımı bir tek bilgi eksiğim oldu ondan,ondada zaten geri kaldım.Pütürlü konusuakannehir
Bence yedir sen,ılık yoğurdu ms gibi..

HAklısın herşey bir dakikalık ve herşey anlık.B:ir şey olursa kendimi asla affetmem
Maşallah batuşuma yakışıklıma,üstüne gitsen erken okur bu çocuk esmoşum..
Diiakt gerektiriyor işte,her an heryerde olması gerek elimizin.Allah korumuş.
Canım Alya bebekleriyle oynuyor onları uyutuyor,yıkıyor filan.Arabasıyla oynuyor,oyuncak konusunda sıkıntısı yok.
Ama genelde biz oynuyoruz,ben ona gelişimine katkıda bulunacak oyunlar öğretiyorum.Şu an çocuk oyunlarının nerdeyse hepsini biliyor,ona öğrettiğim hareketleriyle yapıyor.

En korktuğum şey,Alya eline aldığımda cam bardağı hemen alıyorum.Ağlıyor ama ben ağlıcağıma o ağlasın diyorum.O da uzatmıyor.
Geçmiş olsun esmoşcum

Gündüzler uzun olduğundan dolayı uyumak istemiyor olabilirmi?
geçmiş olsun canımın içi,iyidir inşallah şimdi.
görümcemde öyle diyor,tüm nazı bana diye.onlar için çalışıyorsunuz neticede.bu arada alsana bacım bi face.görelim gül cemalini.

annene geçmiş olsun dileklerimi ilet lütfen buğrahanıda öpüyorum

ben alya doğduğundan beri geziyorum,hiç korkma:))tatilede gittik,geçen hafta döndük.süperdi herşey.ne sormk istiyorsan sor canım

Herkese selamlar.Faceden görüşüyorukk ama burayada ne zamandır ilk kez uğradım.Herkes iyi umarım.

Alya sandalyeye çıkıp atlamayı öğrendi,hoppidiii yapıyor.Balkondan çok korkuyorum.Sandalyeleri artık asıyoruz korkuluğa.
Genel olarak mutlu bir çocuk,mızmızlığı olsada dişlerine veriyorum.Sanırım 10 dişi geçtik,patır patır çıkardı tatilde.
Haa bu arada blogumda yazıyor ama bilmeyenler içiin biz bodruma gittik,iyiydi güzeldi.o buzdolabından çıkarılmış su suğukluğundki denizden çıkmak istemedi,ohh diyip durdu sürekli.Babasıda geldi,babasıyla simitle açıldılar filan.Bir sorun olmadı şükür.
Kilosuda 13.700 boyunu bilmiyorum.Yemesi gün günü tutmuyor.
HAla bulamaç veriyorum,az pütür bırakarak ama.Çok değil.İlerleyemedik.Kahvaltıda kuymak yapıyorum,sütlü kaşarlı yumurtalı bayılıyor.Ertesi gün ekmek içi,domates rendesi zeytin ezmesi ve peynir koyuyorum sütle eziyorum.Ertesi günde ekmek içi fındık ezmesi,peynir pekmez ve kaynattığım süt kaymağından koyuyorum.3 gün çeşitli yapıyorum.Yumurtayı haftada iki kere verebiliyorum hemen alerji döküyor sizde durumlar nasıl.
11 gibi meyvesini veriyorum iki çeşit,öğlendede yaptığım yemekten tediriyorum.İkindide yoğurd,bazen cicibebeli bazen pekmezli.
Akşamda gene öğlen yemeğinden yediriyorum.Yada içtiğimiz çorbanın içine evdeki makarna pilav ne varsa et de atıyorum.Karman çorman yediriyorum işte.Gecede uyurken goggly pirinç unlu muhallebi.Beslenmemiz bu şekilde.
Hala katı gıda yemiyor sadece didoyu seviyor,fena canımı sıkıyor bu durum.Bulamaç bulamaç nereye kadar..Bana zor gelmiyor da istiyorumki löp löp yesin yani.Sağlık olsun.
Bu arada oyunlar oynuyoruz dediğim gibi sürekli benimle çatlak patlak yusyuvarlak bile oynuyor.:)Tv hala izlemiyor,çok nadir baktığı televizyona.
Tutturma huyu yok
haz alamadığı insanlara karşı yaklaşmıyor.İstemiyor,ittiriyor onları.Birde vurmamız var malesefki ısırıyor filan.Cicciii diyor ama genede yapıyor.Mümkün olduğunca görmezden gelmeye çalışıyoruz üzerine gitmiyoruz ki sivrileşmesin bu huyu.
Babaya çok düşkün baba varsa kimse yok.Hep babayla.En çok sevdiği şey babayla yıkanmak o duşu babaya tututp onu ıslatması varki koparsınız:)))
Yaraamzlık olarak belirgin bir şey yok hayırı anlıyor inadına yapmıyor bazen de yaptığı oluyor.Çocuk bu tam olarak yapıyor yapmıyor diyemiyorum.
Bu arada bende çalışmaya karar verdim,kayınvalidem haftanın 3 günü bakacaktı 2 günüde altta hala bakacaktı.Alttaki babanne ve halayla sorun yaşadık Alyayı istemediği halde zorla öpüyolar,ısırıyolar diye babamız kızınca bize surat yapmaya başladılar.Umursamıyoruz,ama babamız kreşe vericem dedi.Kardeşimin eltisi kreş açtı Alyayı çok seviyor,onu vericem haftada iki gün.Aslında pts başvuru yapcaktım kafamdaki yerlere ama bugün bir yere başvurdum.Profosyonel bir marka pts başvurular devam edecek kısmetse.Çok bunaldım evde oturmaktan anlatamam size kendimi potansiyel tüketici görmeye başladım.Garip bi hayat,elim toplasa kuyruğum dağıtıyor(bugünlerde bunu çok kullanıyorum:) )Her an temizlik yemek ev işi çamaşır bulaşık ütü,bezdim.Dışarıya çıksam arabayla mazot parası gezerken yeme içme derken o parayı kenara atsam zengin olmuştum şimdi.Gereksiz geliyor artık.Para kazanmak istiyorum harcamak değil o moddayım anlıcağınız.
Bizden haberler böyle yavrular öperim hepinizi.

hoş geldin gülşahcığım maşallah alyanın kilosu yerinde annesi batuyla aynılar yemeside güzel püütürlü gıdalar bizdede bazen sorun yaratıyor batu köfte pilav tavuk bunları yiyor ne bileyim ekmek salatalık ne versek ama çorbasında ağzına katı birşey gelsin hemen çıkarıyor sıpa sıvı şeylerde katı birşey istemiyor

valla biz hergün rafadan yumurta yiyoruz başka ne peynir ne süt kahvaltıda.öğlen çorba yada köfte makarna ne olursa yiyor ve baby mix yoğurt yediriyorum rahat uyuyor.öğleden sonra danino akşamüzeri meyve akkşam yemekte ne varsa onu yiyor pilavı çok seviyor ama herşeyi kendi yemek istiyor.akşamda meyve dondurma yiyor.gece yatmadanda mikupa sütlü prinçli kaşık maması yediriyorum.diş çıkarmaya başladığımızdan beri herşey altüst oldu.3gün oldu azı dişini hala çıkaramadık sabah sadece yumurta yiyor gerisi emiyor oda süt az enerjim tükeniyor emzire emzire.benim yaptığum yoğurtları yemiyor.daninoda daninoda şarkı söyleyerek reklam izleyerek danino yiyor.istemiyorum yemesini ama başka hiçbirşey yemiyor midesine bişey girsin diye yediriyorum..kilomuz zaten azdı vercek diye ödüm kopuyorr..ya bide huy çıkardı kucakta gezmek istiyor yere koyarken ayaklarını çekiyor ağlıyor.

günaydın arkadaşlar nasılsınız kandiliniz mübarek olsun

gülşahcım maşallah Alya'ma kilosu filan gayet güzel kuzumun bizimkininde boğazı iyi maşallah 15 kiloyuz surat bi avuç ama bacakların maşallahı var göbüşümüz bile var sıpamın ama bizdede tek sorun hafta sonu yemek yerken bana çok naz yapıyor nerdeyse benden bişey yemiyor diyecem 40 dereden su getittiriyor valla hele bide istemiyorum maabında dudaklarını büzüp bir çık diyişi var ki görmeniz lazım
canım ben facese girmiyorum eşimle bi anlaşma yaptık ikimizde face almıyoruz ama sırf sizin için olmayı isterdim

maşallah damlacığım senin kuzununda kilosu güzelmiş yiyen çocuk kendini belli ediyor ama batuhana bu aralar yemek yedirmek ölüm özelliklede benim yedirmem kayınvalidem kovuyor beni yemek yedirirken:))
nasıl düzelecek bilmiyorum

valla esmacım aynen yaa çalışmanın dezavantajı işte bize naz yapıyorlar bu sıpalar bizden yemiyorlar

yok canım bizimki hiç salatalık filan yemiyor,eline bir şey alma mantığında değil.zamanla öğrenir diyorum artık ben.
azı dişlerini çıkarıyor alyada,onada ishal olarak yansıdı.gerçi bugün daha az kaka oranı.çıkarsalarda onlarda rahatlasa bizde.
anam çikoya bak hele:)15 kiloymuş ufak bi dana desene
kızının adına alsan üyeliği canım bizde yapmıştık ama aileden gelen baskılar bizi face almaya itti:))gerçi bizimkininçok işi yok face le sadece girip poker filan oynuyor.neyse sağlık oslun

valla esmacım aynen yaa çalışmanın dezavantajı işte bize naz yapıyorlar bu sıpalar bizden yemiyorlar

bizimkide bu ara bu işi babasına yapıyor,babasıyla yemek istemiyor uyumak istemiyor sadece oyun istiyor.babası da bu kız beni iyice oyun arkadaşı görüyor diyor:)

bende yeni geldim kızlar iki yere başvuru yaptım görüştüm,bakalım ne olacak ikinci görüşmeler.otomotivde satışa dönemiyorum malum saatler dolayısı ile.eski işyeri sahibimede mail attım,başka departman için.hayırlısı olsun diyoruz..
alya 3-4 gündür ishal gibi ya.ama başka bir şeyi yok keyfi yerinde kusması yok yemesi güzel filan.dişlerine bağladık biz.bugün biraz daha iyi.2 kere yaptı sadece kaka.
bu arada kızlar alya kakayı söylyor.3.kere oldu bugün.poposunu tutuyor kakkka diyor,kaka mı yaptın annecim diyorum kakkaa diyor.bakıyorum gerçekten de kaka yapmış.lazımlığa oturmaya başladı henüz çıplak oturtmadım kıyafetle oturuyor çişşşş diyoruz.2 yaşını karşılarız inş şimdiden başladık.

sizlerden naber?

biz lazımlığı 2 hafta önce almıştık doktorumuz oturtma dedi.eve bıraktım.annemlerin yazlığındayım şimdi burda çocuklar var 2.5 yaşında diğeri 2 yaşında acayip problem yaşıyorlar erken başlasaydık böyle olmazdı diyorlar.bende bugün burdan aldım bi tane lazımlık bayıldı ama oturamıyor neyse ben altını açtım bak çişş dedim çiş dedi oturttum hemen oyuna çevirdi kalktı lazımlığın parçalarıyla oynuyor.sonra oynarken çişini yaptı balkona hemen bezi bağladım bezede kadayı yaptı ama bize heralde erken çünkü şimdi oturmak istemiyor ben biraz daha rafa kaldırmaya karrar verdim.yoksa kızım korkup hiç yapmayacak..

batuhan bir konuşsa bize neler anlatacakda şimdiki konuştuğunuda biz anlamıyoruz zaten yanıma geliyor elimi tutuyor anne anne diyo bni götürüyor yada bacağıma sarılıp anne anne diyor bazen güçlük çekiyorum anlamakda genelde susadığı zaman yapıyor dün içi yanmış sıpanın su içirdim hala devam ediyor meğer yetmemiş danama yemek yerken 1 su bardağı buz gibi suyu bitirdi sonra tekrar galiba akşam yarım litreye yakın su içdi danam
araba meraklısı oldu ama illaki öne oturup araba sürecek vites değiştiriyor sinyal veriyor silgeçleri çalıştırıyor kornaya basıyor bazen tehlikeli olabiliyor el frenini indirmeye çalışıyorsaatlerini arabanın içinde geçirse geçirir o derece indiremiyoruz arabadan en çok sevdiği oyuncğı uzakdan kumandalı arabası gerçi babasıda batudan çok seviyo bir bakıyoruz o oynuyo

günaydın arkadaşlar gece sıpam hiç uyumadı ev çok sıcaktı hergün yatmadan önce banyo yapıyorduk bayılıyordu ve mışıl mışıl uyuyordu dün kayınpederim bizdeydi dedesiyle oynadılar bol bol bende bugünlük banyo yapmayalım dedim demez olaydım hiç uyumadı uyuyamadı bende bugün çok kötüyüm kolum kalkmıyor elim tutmuyor nasıl geçecek bugün bilmiyorum

bizim sıpada tuvalete gidiyor bana çişşş anne çişşş diyor ama oturmaya korkuyor bende zorlamıyorum lazımlığını çok seviyor kıyafetiyle oturuyor ama çıplak oturmuyor kakasınıda çok nadir söylüyor yada yaptığını ima ediyor

esmacım o araba tutkusu bizdede var araba park halindeyken geçiyor babasının kucağına ne korna kalıyor ne vites nede radyo sesi sonuna kadar açıyor ve gülüyor hiç inmek istemiyor arabayla yolculuğuda çok seviyor etrafına bakına bakına laf ata ata gidiyor

Günaydın annelerrr...
Alyanın ishali kendi kendine kesti,dişlerinide patlatmış çok ince ince.Şükür dedik,poposundaki kızarıklığı hangi krem aldı inanamazsınız.Dün akşam baktım hala devam ediyor poposundaki pişikler,kayınvalidemi aradım.HEmen babasını yolla nivea soft aldır dedi bak nasıl iyi gelecek dedi.Bi kaldım 10 sn,emin misin anne dedim,evet sen dediğimi yap dedi.Göğüs araları pişince hep onu sürme nedeni buymuş kayınvalidemin.
Kızlar yıkadık iyice boca ettik sonra,gece bir bakalım dedik babasıyla sonuca inanamadık hiç bir şey kalmamış ya.Ne zeytinyağı,ne chicco,ne mantar kremleri ne bepanten verdi bu sonucu bize.Gece yıkadık yine popoyu,sürdük.Şimdi hiç bir şey yok ten eski renginde.
Alyada başladı ufak konuşmalara,Otu-kakk-del-deti-aççç-kapa-ditttt-güçaaaa(ben)bıııyyçç(babası)-öcü ve bir çok kelimeyi söylüyor.Maşallah diyelim.

şu araba tutkusu bide bizde olsa benim araba kullanmamı hiç sevmiyor deliriyor araba kullanırken okadar çok ağlıyorki anlatamam yola çıkmaya korkuyorum.ama babasıyla öyle mutlu mesutki hiç ağlamıyor gülerek geliyorlar cadılığı bana.
bide aşırı düşkünlük başladı bana babasını göremiyor şu aralar iş dolayısıyla 1 aydır babamız yok o yüzden galiba.yalnız hissediyor galiba tuvalete girsem anne diye kapıda bekliyor ışığı açıp kapatıyor.bugün anneme bırakmam lazım nolcak bilmiom..

bende biarz önce aradım anna diyor sıpam dedesine nehnet diyo baba, abba, 1den 10akadar sayı sayıyor, ver meme, mama, çiş, ya anne yaa, git,hoşgagal, daha kendi çapında birşeyler demeye başladı yeni yeni şimdiye kadar yokdu pek birşey geldi gitti arada ama artık başaldık bakalım konuşsun bu seferde susturamayacağız kesin heheeheh

günaydın arkadaşlar nasılsınız
dün kütahyaya gittim toplantı vardı 3 gb eskişehirdeydim kuzumla beraber gezdik parka gittik oynadık ama bitirdi beni çok yoruldum çok yürüdük kahh pusetindeydi kahh yerde kahh kucakta hala kendime gelemedim valla
dün birde dışarı çıktığımızda migrosun orda prima araba kurmuş çocukları filan toplayıp oynatıyorlardı bizde katıldık çekiliş yapıyorlardı braun ateş ölçer veriyorlardı bizde katıldık çekilişe ve bize çıktı :) çok şaşırdım kuzumun şansı hep böyle güzel olur işallah

maşallah adaya dediğin gibi annesi inşallah hep böyle devam eder şansı inşallah hep gezelliklerle hep iyiyle karşılaşır bebeklerimiz

kızlar hepinize merhaba..
aslında konu açılabilecek bir sorum var fakat konu adı olarak kısalaştırmadım bir türlü :)
bebişim altını açıp temizlerken elini genital bölgesine götürüyor -çatlak kendisi-
sonrada ben bezini toparlamaya çalışırken o el hoop ağza gidiyor : (
dur yapma kızım indir elini aşağıya elleme yavrum falan diorum ama doğru mu diyorum bilmiyorum, zaten işe de yaramıyor. öggg piss falan demek de istemiyorum. nasıl davranayım yahu, bir fikri olannn???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…