ay hadi bakalım inşllah yolculuklar hepimizin istediği gibi olur.ama çok yorulduk demi anneler bizimde bebeklerinde biraz değişikliğe ve tatile ihtiyacı var tabi işkenceye dönüşmeyecekse.
:))Canımmm ben boğazımı tutuyorum,açım gibi bişe.Birde haftada 3-4 kere yürüyorum.7-8 kilo da takılı kaldım iyi mi.Veremiyorum durdu,ama vericem inadım inat.Şimdi 69-70 geliyorum.gülşahcım gerçekten çok zayıflamışsın sırrı nedir acep :) benim daha 5 kilom var vermem gereken
Arkadaşım Allah korumuş yavrunu.Ağzım açık okudum,neyseki atlatmışsınız.Geçmiş olsun çokölüyordum dün kızlar rabbim hiç kimseye yaşatmasın dün yaşadıklarımı bebek mağazasında kızımın boğazına askı takıldı bir anda dilinin etrafında ters döndü ne diyeceğimi nasıl anlatacağımı bilemiyorum dünden beri ağalamaktan mahvoldum aman siz siz olun kuzunuza dikkat edin bir anda oldu baktım boğazında çekmeye zorluyo sonra bende çekmeye çalıştım takılmıştı gücüm yetmedi bağırdım yardım edin diye bi bayan geldi çıkardı öle acılar içinde ağlıyorduki kuzacağıma aldım sakinleşmesi için bi baktım ağzından koyu renler kanlar akıyo yavrum diye bağırdım ambulans çağırın diyorum bi taraftanda eşimi arıyorum salak kız suratıma bakıyo sakin olun diyo nasıl öldürmemişim onu anlayamıyorum yavrum gözümün içine baka baka kan kusuyo o bana sakin olun diyo eşim geldi kucağına aldı ağlamaya başladı hem götürdük doktoruna ikimizde ağlamaktan anlatamıyoz olanı doktor baktı ağzına delinmiş dedi alt üst damağı askının çengel tarafı geçmiş hemen aklıma konuşmasını engelleyip engellemeyeceği geldi rabbim hiç bir anneye yaşatmasın yalvarırım mağazalarda dikkatli olun.o anı ömrümün sonuna kadar unutamam heralde rabbim bizi birdaha kızımızla sınamaz inşallah beterin beteri var biliyorum ama ben çook zayıf bir anneyim.yıkıldım ben nefes alamadım sankşi ben boğuldum sanki tükürüğünü bile yutamıyo sürekli inliyo rabbim bize güç versin kuzum hemen ileşsin kızlar bize dua edin lütfen çokk ihityacımız var.
Alyada ufakken geçirmiştik tam hatırlamıyorum ayını ya 7 ya 8 aylıktık.Çok zor ya,o döküntüler gelene kadar ne yapacağımı bilememiştim.Neyseki geçirip gitti.Merhaba kızlar batuhan 6. Hastalık geÇırmıŞ meĞer bugÜn dÖkÜntÜlerı oldu bende akŞam anladım neyse atlattık ama huyumuz Çok deĞıŞtı ıyıce azman oldukkkk ve benım kuyruĞum olduuu
Canımcım,Alyada yok öyle isteğini ağlayarak yaptırmak.Tutturma huyuda yokşükür.Ama yoruculuğu var tabi neticede çocuklar.Ne edelim sağlıklı olsunlarda.selamlar herkese uzun süredir giremedim.kızım çok yaramaz oldu yave yorucu.herşeyi ağlayarak istiyor ve elimden tutup beni götürüp aldırıyor istediklerini.sizinkiler nasıl?
Soğuk yorğurt ve soğuk süt gaz yapar.Ben kızım doğduğundan beri netten bir doktoru takip ediyorum,Kadir tuğcu.Bir forumda oda.Bilmiyorum ben onun bilgileri ile büyüttüm kızımı bir tek bilgi eksiğim oldu ondan,ondada zaten geri kaldım.Pütürlü konusuakannehirmerhba arkadaşlar..ben 2010 mart annesiym..size sormak istediğim bişey var..umarım hoş görürsünüz..
ben oğlumda ek besinlere başladım.dr miz yoğurtla başlayalım dedi...ama ne zaman yedirsem çoçuk hzursuzlanıyor...açaba yoğurt gaz yaparmı?bir bilginiz varmı bu konuda?
HAklısın herşey bir dakikalık ve herşey anlık.B:ir şey olursa kendimi asla affetmemmerhaba kızlar hepinize ilgilendiğiniz ve iyi dilekleriniz için ayrı ayrı teşekkürler.çok zor günlerdi ama atlatacaz inanıyorum tek şansızmız ağız içinin çabuk iyleştiği.dün kızımın kurbanınıda kestik üstümden yük kalktı sanki.bebişleriniz kendilerini koruyana kadar onları gözümüsün önünden hiç ayırmayalım gerçi insanın yaşı kaç olursa olsun anneler gözlerini ayıramıyor yavrularından.bu çok başka bişey yaaa tarifsiz bi duygu annne olmak onun göz yaşlarına ağlamak gülücüklerine mutlu olmak kokusuna doyamamak açlığını hissetmek rabbim isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın bizleride bebeişlerle bir ömür boyu mutlu etsin.hepinizi kokulu kokulu öpüyorum.
Maşallah batuşuma yakışıklıma,üstüne gitsen erken okur bu çocuk esmoşum..aynen benim sıpam sabah akşam sürekli peşimde sabah işe gelirken evden nasıl çıkacağımı şaşırıyorum valla kızlar resmen feryat figan ağlıyor istediği olmayınca batuhan bizi fena tokatlıyor kim olursa olsun basıyor tokatı ama en çok nasibimi ben alıyorum her yolu denedim sustum olmadı kzıdım olmadı canım acıyo dedim ağladım olmadı oğlum öyle değil bak böle cici yapacaksın dedim olmadı ne yaptıysam başarılı olamadım ama babaannesi yüzünden bu durumdayız çünkü sağolsun bebeklerini ah ah diye dövdürdü ben cici yaptıkca o bunu öğretti görüyo şimdi gününü nasıl olurmuş ah ahhh
kızlar bu arada batuhan 1den 10 kadar sayıyor biz nerde bırakırsak devam ediyor kendi baştan sona kadra sayıyor bir 2 deyişi var ölüyorum o iti derken kaydirigubbakcemile3
Diiakt gerektiriyor işte,her an heryerde olması gerek elimizin.Allah korumuş.selam herkese biz kızımla çanakkaledeyiz annnemlerde bende bugün biraz burugum biraz üzgün biraz saskın. benim kızım aşırı hareketli bi çocuk ama büyüdükçe diil dogdugundan beri. mesela ben hiç kızımı yüksek b,i yerde yanlız bırakamamdım dogdugundan beri beşiğinde 4 döner. 11 aylık olmadan koşmaya başladı ço zeki maşallah her denileni yapıo bişeyi ögretmesemde kendi kendine keşfedip yapmaya başlıo. ama aşırı hareketli ve sürekli kazalar atlatıyoruz. hep kendine zarar vercek şeyler yapıo. 2 ay önce çanakkaleye geldiğimde kuzenimin evindeydik 3. katta.kuzenim kapıyı açık bırakmış kızımı apartmanın içinde yakalamıştım 2 saniyeyle kurtardım egilmiş boşluktan aşagı bakıodu.. aradan 2 ay geçti bugün teyzemlerin evinde eniştem kapıyı açık bırakmış bikaç saniye içinde aradan sıvışıp merdivene gitmiş. ev 2. kat sadece kuzenimin koşuşunu hatırlıyorum canım koptu sankibide kızımın sesi geldi kulagıma.anlatamam ya anlatılmaz inanın ama siz ne hissettiğimi anlamışsınızdır. çok sükür kızımın hiçbişeyi yok sanırım inmeye çalışmış merdivenden ama bikaç basamak sonra takılmış merdivende hafif dönemeç var orda kalmış. canım koptu kanım çekildi o merdivene dogru giderken karşılaşacagım manzarayı hayal bile edemedimmafoldumben çok korkuyorum kızım hep kanepelerin koltukların dayanma yerlerinde gezio pencerenin mermerine tutunup pencereye tırmanıo mutfak tezgahına çıkıo çok çaresizim kızıma tek başıma bakıorum eşim yogun aileler ayrı şehirde ne komşum var ne arkadaşımçok agır gelio bazen oturup aglıyorum. çanakkaleye memleketime annemlere geldim ama hicbiyere gezmeye özellikle ev gezmesine gidemiyorum kızım çok hareketli yaramaz meraklı... kaşla göz arası zarar yapıo ama hep kendini incitecek şeyler bugün tekli koltugun yan kulbuna çıkıp ayaga kalkmış ve ordan kafa üstü düştü çok korkuyorum üzülüyorum bazen çok agır gelioherşey kızım şimdi maşallah mışıl mışıl uyuyo. bense hala olayın şokundayım ya bişey olsaydı allahım napıcam ben çok üzgünüm çaresiz ve şaşkınım ( çok uzun oldu kusura bakmayın ama ben bu olayı kızımın babsına bile anlatamadım. buraya yazdım sizden baska kime anlatayım bilemedim:gitme:benneyaptımki
Canım Alya bebekleriyle oynuyor onları uyutuyor,yıkıyor filan.Arabasıyla oynuyor,oyuncak konusunda sıkıntısı yok.ya hanımlar.bide oyuncak demişken sizinkiler oyuncaklarıyla oynuyor mu?benim oğlumun hiç ilgisini çekmiyor.nasıl oyuncaklar tavsiye edersiniz.dikkatini çeksin istiyorum en azından bi 15-20 dk oynasa ne kadar mutlu olucam mafoldumben
En korktuğum şey,Alya eline aldığımda cam bardağı hemen alıyorum.Ağlıyor ama ben ağlıcağıma o ağlasın diyorum.O da uzatmıyor.herkese merhaba arkadaşar batuhanu 1 dakika oturtamıyorum ve hiç durmuyor dün ufak bir kaza atlattık öldüm resmen eline cam kaseyi almış tam elinden almaya giderken yere attığı lastik saklama kabına bastı ve yere düştü kese elinde kırıldı orta parmağını kesti allahdan hafif bir kesik birazık kanadı tabi bizimkinin kan hiç umrunda değil ben elini yıkıyoum sarıyorum otturttum oturmayacağım diye dövüyor beni yara bandı yapıştırdım 5 dakka uğraştı ve çkardı sıpam allahdan fazla kanamadı ve allahdan yüzüne gözüne birşey olmadı ne yapacağım bu sıpala ben
Gündüzler uzun olduğundan dolayı uyumak istemiyor olabilirmi?ne yapacağımı şaşırdım bu çocuğa ne oldu anlayamıyorum.4 aylıktan beri kendi kendine saat 9 u geçmeden uyuyan çocuğum şimdi odasına soktuğum an ağlamaya başlıyor.acaba korkulularını çektirsem mi?
geçmiş olsun canımın içi,iyidir inşallah şimdi.merhaba arkadaşlar nasılsınız biz sanırım biraz hasta olduk sabaha karşı ateşlendi ama şimdi konuşuyorum bakıcısıyla ne ateş ne başka bişey çok şükür iyiymiş ama tüm gün kendime gelemedim hele o gece kafasını göğsüme yaşlayıpta suratıma masum masum bakışı yok mu mahfetti beni sürekli saçlarını okşadım uzanıp durmadan öptü beni kuzum offf sabah çok zor işe geldim onu öylece bırakıp4ten beri uyumadım hiç yeterki o iyi olsun
esmacım bunlarınki tamamen biz çalışanlara özgü yapılan bir naz bizim kızda öyle tüm gün gayet güzel yemek yiyip güzel güzel oyun oynuyormuş ama ben bi gidiyorum eve off ki ne of hele hafta sonları bişey yedirmek neredeyse mümkün değil binbir nazlarla yiyiyor
annene geçmiş olsun dileklerimi ilet lütfen buğrahanıda öpüyorumslm kızlar geçmişi okuyamadım uzun zamandırda giremedim... annem ameliyat oldu onun yanındaydım.. buğrahanda diş çıkartıyo çok huysuz... artık herşeyianlıyo dediklerimizi yapmaya çalışıyo gün geçtikce daha tatlı oluyolar... maşallah kuzucuklarımıza
ben alya doğduğundan beri geziyorum,hiç korkma:))tatilede gittik,geçen hafta döndük.süperdi herşey.ne sormk istiyorsan sor canımmerhaba arkaddaşlar ya ben de tatile gitmek istiyorumda korkuyorum ama giderken yanımda ne götürmeliyi. ya da bu bücürlerle yolculuk zormu bana bi fikir versin gidenler lütfen çünkü ben cadım olduğundan beri onla hiç il dışına çıkmdım biz malatyada oturuyoruz sadece geçen yaz düğüne elazığa gittik o da 100km yani 1 saatlik yol başka tecrübemiz yok bize fikir verirseniz seviniriz.
yok canım bizimki hiç salatalık filan yemiyor,eline bir şey alma mantığında değil.zamanla öğrenir diyorum artık ben.hoş geldin gülşahcığım maşallah alyanın kilosu yerinde annesi batuyla aynılar yemeside güzel püütürlü gıdalar bizdede bazen sorun yaratıyor batu köfte pilav tavuk bunları yiyor ne bileyim ekmek salatalık ne versek ama çorbasında ağzına katı birşey gelsin hemen çıkarıyor sıpa sıvı şeylerde katı birşey istemiyor
azı dişlerini çıkarıyor alyada,onada ishal olarak yansıdı.gerçi bugün daha az kaka oranı.çıkarsalarda onlarda rahatlasa bizde.valla biz hergün rafadan yumurta yiyoruz başka ne peynir ne süt kahvaltıda.öğlen çorba yada köfte makarna ne olursa yiyor ve baby mix yoğurt yediriyorum rahat uyuyor.öğleden sonra danino akşamüzeri meyve akkşam yemekte ne varsa onu yiyor pilavı çok seviyor ama herşeyi kendi yemek istiyor.akşamda meyve dondurma yiyor.gece yatmadanda mikupa sütlü prinçli kaşık maması yediriyorum.diş çıkarmaya başladığımızdan beri herşey altüst oldu.3gün oldu azı dişini hala çıkaramadık sabah sadece yumurta yiyor gerisi emiyor oda süt az enerjim tükeniyor emzire emzire.benim yaptığum yoğurtları yemiyor.daninoda daninoda şarkı söyleyerek reklam izleyerek danino yiyor.istemiyorum yemesini ama başka hiçbirşey yemiyor midesine bişey girsin diye yediriyorum..kilomuz zaten azdı vercek diye ödüm kopuyorr..ya bide huy çıkardı kucakta gezmek istiyor yere koyarken ayaklarını çekiyor ağlıyor.
anam çikoya bak hele:)15 kiloymuş ufak bi dana desenegünaydın arkadaşlar nasılsınız kandiliniz mübarek olsun
gülşahcım maşallah Alya'ma kilosu filan gayet güzel kuzumun bizimkininde boğazı iyi maşallah 15 kiloyuz surat bi avuç ama bacakların maşallahı var göbüşümüz bile var sıpamın ama bizdede tek sorun hafta sonu yemek yerken bana çok naz yapıyor nerdeyse benden bişey yemiyor diyecem 40 dereden su getittiriyor valla hele bide istemiyorum maabında dudaklarını büzüp bir çık diyişi var ki görmeniz lazım
canım ben facese girmiyorum eşimle bi anlaşma yaptık ikimizde face almıyoruz ama sırf sizin için olmayı isterdim
valla esmacım aynen yaa çalışmanın dezavantajı işte bize naz yapıyorlar bu sıpalar bizden yemiyorlar