2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

yardım edin ya kızım emmiyor emmesi için resmen savaş veriyorum meme aşığı yavrum ne olduda böle oldu o kadar az emiyorki ve inanılmaz huysuz anlatamam sürekli ağlar halde açmı dedim mama verdim bir damla bile içmedi öğürdü şu an 4 ay 10 günlük sütlü pirinçli ver dediler akşam verdim onu cap cup yedi ne yapsam ya çok yoruldum bi yere çıkamıyorum basıyor yaygayarı doğru dürüst emmediği için aç sanırıyorum hep netçem yavvv

BEBEĞıNıZıN DıŞLERı BıRKAÇ AY ıÇıNDE ÇIKABıLıR, AMA HENÜZ ERKEN

Henüz çıkmadıysa bile bebeğiniz dişleri kısa bir süre sonra belirecek; tabi bebeğinizin ağzının suyunun sürekli akması dişlerinin çıkmak üzere olduğu anlamına gelmiyor. Çıkmak üzere olan dişler dişetlerinde şişliğe yol açtığından emme sırasında bebeğinizin canını acıtabilir. Onun beslenmesine yardımcı olmak için ellerinizi yıkayın ve ön alt dişetlerini hafifçe ovuşturun; böylece bebeğiniz emerken daha az acı çeker. Soğuk bir bez ya da donmuş bir muz da işe yarayabilir. ıçinde alkollü sıvı bulunan diş kaşıyıcıları kullanmayın. Her anne baba çocuğunun dişlerinin sağlıklı olmasını ister. Ailelerin çoğu diş çürüklerinin çocuklarına kendi ağızlarından geçtiğini ve şekerli gıdalarla tetiklendiğini bilmez. Biberonun emziğini kendi ağzınızla test etmeyin ya da yere düşen emziği \"temizlemek\" için ağzınıza sokmayın; diş çürükleri bebeklere bu yolla bulaşır.

Alintidir

Son düzenleme:
Bebek mamalarını saklama önerileri

Evde hazırladığınız bebek mamalarını, sağılmış sütü, püre ve sosları dondurmak ve saklamak için buz kalıplarını kullanabilirsiniz. Böylece her öğünde gerektiği kadar mama çözdürebilir, israftan kaçınabilirsiniz. Minik yavrunuz için yeni ve ilginç bir tat yaratmak için dondurduğunuz farklı iki ya da üç yiyeceği karıştırabilirsiniz.

Alinti

Son düzenleme:
Katı Gıdalara Başlamak

* Birinci Adım: Sağlık uzmanları ek gıdalara geçiş sürecine sindirimi kolay, sıvı bir karışım elde etmek için anne sütü ya da mamayla karıştırdığınız sade pirinç unuyla başlamanızı öneriyor. Pirinç ya da arpa gibi tahıllar demir ve B vitamini içerir ve büyüyen bebeğinize gerekli kalorileri sağlar. Başlangıçta üç ya da dört kaşık yeterlidir; bu besinleri vermek için bebeğinizin canlı, sakin ve mutlu olduğu bir anı seçin. Ek besinleri bebeğiniz açlıktan avaz avaz bağırırken vermeyi denemeyin, bebeğiniz biraz süt içip karnını tam doyurmadığı bir anda verin.

* ıkinci Adım: Bebeğiniz lapasını memnuniyetle yemeye başladığında hafif sebzelere geçmeyi düşünebilirsiniz. Sebzeleri buharda pişirin ya da haşlayın, ezin, pişirme suyundan ekleyin ve pürüzsüz bir kıvamda olması için süzgeçten geçirin. ısterseniz biraz anne sütü ya da mama ekleyebilir ya da daha lezzetli hale getirmek için pirinç unuyla karıştırabilirsiniz. Lezzetli meyveler gibi tatlı yiyecekleri daha sonra verirseniz bebeğinizin sebze sevme eğilimi daha fazla olur. Bebeğiniz yeşillikleri zevkle yemeye başladığında öğünlerine daha tatlı seçenekler ekleyerek yemek yemeyi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz!

* Üçüncü Adım: Bebeğinizin bir yiyeceğe çabuk alışabilmesi için yeni bir yiyecek vermeden önce birkaç gün bekleyin. Bebeğiniz bazı yiyecekleri sırf tadı ya da kıvamı yüzünden yemiyorsa, bu yiyecekleri hemen elemeyin; başka bir gün yeniden deneyin ya da sevdiği yiyeceklerden biriyle karıştırın. Ayrıca bu kendiniz için pek sık pişirmediğiniz sebzeleri ve meyveleri kullanmak için de iyi bir fırsattır. Acele etmeyin, cesur olun ve bebeğinizi mümkün olduğunca fazla tatla tanıştırın; böylece sağlıklı ve çeşitli yiyeceklerden oluşan bir beslenme biçimi olacaktır.

Doğumdan sonra incelme
ıNCELME ÖNERıLERı

Doğumdan sonra eski formunuza ve kilonuza dönmenin başlıca yolları egzersiz ve dengeli beslenmedir. Yalnızca kilo vermek size formda bir görünüş kazandırmaz ve karın bölgenizi inceltip sıkılaştırmaz. Sevdiğiniz ve programınıza uygun bir spor ya da egzersize karar verin ve düzenli olarak çalışın. Basit kurallara uyarak hamilelik sırasında aldığınız kiloları doğal olarak ve yavaş yavaş vereceksiniz:

* Sağlıklı ve makul ölçüde beslenin
* Atıştırmak için meyve ve yoğurt gibi yağ oranı düşük yiyecekler seçin
* Yağlı yiyecekleri mümkün olduğunca az yiyin (ama kendinize ara sıra bir ödül vermeyi ihmal etmeyin)
* Bol bol su için
* Çalışma programınıza uyun

Zayıflamak için fazla acele etmeyin. Çoğu kadın bebekleri bir yaşına geldiğinde fazla kilolarını verdiğini ve fazla çaba harcamadan eski giysilerine sığabildiğini fark eder. Ama tabi ki hepimiz farklıyız. Fazla kilolarınızı vermek için çaba harcamanız gerekiyorsa, egzersizin yanında diyete başlamayı da deneyebilirsiniz. Ama hâlâ emziriyorsanız henüz diyete başlamayın. Emzirirken çok çeşitli besinlere ve fazla kaloriye ihtiyaç duyarsınız; bunun yanında emzirmek de iştahınızı açar; bu yüzden şimdi kendinizi kısıtlamanın vakti değil. Diyete emzirmeyi bıraktıktan sonra başlamalısınız. Ayrıca herkesin yapması gereken diyet farklı olduğundan, diyete başlamadan önce zevklerinize ve yoğun programınıza uygun diyeti iyice araştırmalısınız. Diyet sırasında desteğe ihtiyaç duyuyorsanız, eşinize sizinle birlikte kilo vermek isteyip istemediğini sorun ya da çevrenizdeki zayıflama merkezlerinden birine gidin. Vücudunuza zararlı katı diyetlerden kaçının; hızlı verilen kilolar genellikle çabucak geri gelir. Bunun yerine, uyulması kolay, bolca yiyebildiğiniz makul bir diyet seçin; çünkü minik yavrunuza ayak uydurabilmek için gelecek aylarda da epey enerjiye ihtiyacınız olacak!

Alinti

slm slm slm ben geldimkaydirigubbakcemile2 hergun aslinda okuyorum sizi ama yazamiyodum :sm_confused:
oglusum rahatsiz su anda onu bekliyorum annelik bu demek iste uyursam atesi yukselir diyorum yatamiyorum Şeniz
bugun hastaneye gittik gribalenfeksiyon olmus oglusum kiyamam ya o kucucuk bedeniyle nasil mucadele ediyor zayifdi zaten hali kalmadi oglusumun boyle boyle atlatcak dediler sadece fitil vardi evde ates icin onu kullan dendi 39.5 olursa ates bide6 saat arayla tabi ama zaten etkisiyle gitmesi bir oluyor gene ates yukseliyor ne yapcami sasirdim annecigm yavrum yaa bir an once nesesine kavussa cigliklarini ozledim kuzumunmafoldumben
sibelcigim bilgilerin cok guzel bendede baya fazla var 15kg ciiikkkk
ama emdiryorum iye fazla bisey yapamiyorum -tatlicadiarzu-

herkese günaydın güzel bir hafta sonu diliyorum
bu aralar batu çok huysuz neden bilmiyorum oda memyle savaş haline nasıl bir şekle grip emzireceğimi şaşırıyorum sıpayı dün bacaklarını dizime attım ata binmiş gibi emdi ama dün çok korkuttu beni yaaa
öğlen saat 1de sebze çorbası içti saat 5de muz kaysı püresi yedi saat 9dada gece tahıllarından aldım ondan yediriyordum yiyordudaaa ama bi ara miğdesi bulandı ve ne yediyse fışkırtarak kustu ne üstümüz ne başımız kaldı ve bağ evindeydik arabasında oturuyodu arabasının yer yeride kusmuk oldu çok korktum ilk defa böyle kusuyo midesini tamamemn boşalttı kuzum yaaaa şimdide uyuyordu geldim işeee

kilolu bebik annelrı sırrınızı bizede söyeyın yahuu
valla özel bir sırrı yokkkdu şimdiye kadar emdi bundan sonra kilo almaya devam ederse beslenme programımıza uy hergün eve gidip ne yese diye kafa yoruyorum ama bi 7. aya gelelim şimdi daha fazla yemiyoo

eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nerdesiniz ama bu ne gevşeklik böyle nasıl boş bırakırsınız burayı bu kadar

günaydın..
esmacım üzüldüm canım batu için.
geçmişi okuyamadım.son sayfada olanlara yazabiliyorum ancak
yazıcı geçmiş olsun.
birazdan geliyorum

teşekkür ederim gülşahcığım uyanmıştır şimdi bi arayayım kuzumuuu nasılmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…