Katı Gıdalara Başlamak
* Birinci Adım: Sağlık uzmanları ek gıdalara geçiş sürecine sindirimi kolay, sıvı bir karışım elde etmek için anne sütü ya da mamayla karıştırdığınız sade pirinç unuyla başlamanızı öneriyor. Pirinç ya da arpa gibi tahıllar demir ve B vitamini içerir ve büyüyen bebeğinize gerekli kalorileri sağlar. Başlangıçta üç ya da dört kaşık yeterlidir; bu besinleri vermek için bebeğinizin canlı, sakin ve mutlu olduğu bir anı seçin. Ek besinleri bebeğiniz açlıktan avaz avaz bağırırken vermeyi denemeyin, bebeğiniz biraz süt içip karnını tam doyurmadığı bir anda verin.
* ıkinci Adım: Bebeğiniz lapasını memnuniyetle yemeye başladığında hafif sebzelere geçmeyi düşünebilirsiniz. Sebzeleri buharda pişirin ya da haşlayın, ezin, pişirme suyundan ekleyin ve pürüzsüz bir kıvamda olması için süzgeçten geçirin. ısterseniz biraz anne sütü ya da mama ekleyebilir ya da daha lezzetli hale getirmek için pirinç unuyla karıştırabilirsiniz. Lezzetli meyveler gibi tatlı yiyecekleri daha sonra verirseniz bebeğinizin sebze sevme eğilimi daha fazla olur. Bebeğiniz yeşillikleri zevkle yemeye başladığında öğünlerine daha tatlı seçenekler ekleyerek yemek yemeyi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz!
* Üçüncü Adım: Bebeğinizin bir yiyeceğe çabuk alışabilmesi için yeni bir yiyecek vermeden önce birkaç gün bekleyin. Bebeğiniz bazı yiyecekleri sırf tadı ya da kıvamı yüzünden yemiyorsa, bu yiyecekleri hemen elemeyin; başka bir gün yeniden deneyin ya da sevdiği yiyeceklerden biriyle karıştırın. Ayrıca bu kendiniz için pek sık pişirmediğiniz sebzeleri ve meyveleri kullanmak için de iyi bir fırsattır. Acele etmeyin, cesur olun ve bebeğinizi mümkün olduğunca fazla tatla tanıştırın; böylece sağlıklı ve çeşitli yiyeceklerden oluşan bir beslenme biçimi olacaktır.