• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

kızlar merhaba:)sızı gokte araken yerde buldum bızde bu ay ek gıdalara gectık aklım karmakarısık:(doktorumuz sabah elma yada armutu aptamıl sut ıle sulandırıp oglen sebze(patates yada havuc )haslamasını aptamıl ıle sulandırıp aksamda aptamılın pırınclı sutlu mamasını verdı..ben anne sutude verıyorum ama calısıtıgım ıcın mama takvıyesı yapıyorum..doktoruma pırınclı muhallebıyı kendım yapsam dedım ama gdo lu urunlerı hatırlattı ve avrupada mamaların bu kontrollerının yapıldıgını belkıde benım kullanacagım pırıncununda gdo olabılecegını belırttı bence cok mantıklı..ben sabahları elmayı rendeleyıp pure yapıyorum cok yemıyor ama:(oglende patates sulu haslanmıs halını pure yapıyorum..onuda pek sevmedı..bır hafta bunu yapıcaz haftaya havuc ve armut verıcez...sımdılık durum bu sızlerde paylasırsanız sevınırım..yalnız yogurt domates ve katkı ıcın zeytınyagını kesınlıkle onermedı erken sanırım ama her dr farklı gıbı:(

bize yine dr yoğurtla başla dedi.
bu gün hayatımda ilk defa yoğurt mayaladım.
mayası gerçek ev yoğurdu.
sütü ise pınar süt.
aslında 15 günüm var ek gıda için.
o zaman ara dedi drum.
telde bilgi vercekmiş.
nasıl olcaksa.

pınar sütle mayalayan var mı???

bize yine dr yoğurtla başla dedi.
bu gün hayatımda ilk defa yoğurt mayaladım.
mayası gerçek ev yoğurdu.
sütü ise pınar süt.
aslında 15 günüm var ek gıda için.
o zaman ara dedi drum.
telde bilgi vercekmiş.
nasıl olcaksa.

pınar sütle mayalayan var mı???

ben iki gundur keci sutuyle mayaladim ama dun tv de bir doktor inek sutunu tercih ederiz dedi. bundan sonra inek sutuyle mayaliycam.

marka olarakda evde ne varsa onunla yapiyorum ben.

cnm yaa seni bulmuşkene sorayım:
ben bi yoğurt mayaladım evlere şenlik:) ayran gibi oldu bak nasıl yaptım hatam varsa söyle emi
küçük bal şişesine mayaladım
hazır sütü ılıttım parmak yakmayacak kıvama geldi
içine iki çay kaşığı hazır yoğurttan koydum
kaloriferin üstüne koydum havluya sarıp 4,5 saat sonra aldım direk buzdolabına koydum
4-5 saat sonra baktım sıvı gibi neden acaba=?

akşam bende ilk yoğurt denememi yaptım yörsan süt vardı evde onunla
kaynattım sütü ılınmasını bekledim sonra
minik meyve püresi şişesine 1 tatlı kaşığı hazır yoğurt koydum sonra bir karıştırıp
kapadım kapağını oda sıcaklığında 23 derece falan oda sarıp sarmaladım ve sabaha baktımki ehh işte su gibi değil ama ona yakın işte ama pınarla taş gibi oluyormuş diye duydum bende yalnız banada şöle güsel bir yoğurt tarifi lazım

anlaşılan kasım analarıda benim gibi yoğurt mayalamayı bilmiyor yanlız değilmişimsempatiksalakcinni
benimkide su gibi oluyorr:bbo:

kızlar ben kendi yediğimiz yogurdu bilr kendim yapıyorum burda bizim mantıgımızda yogurt bulmak zor olsa bile pahalı hafif el yakmayacak şekilde ısıtıyosunuz sütü açık sütler daha güzel tutuyo bide mayası hazır yogurttan olmayacak komşularınızda felan varsa yapan bir defaya mahsus alın maya olarak 1 litre süte 3 yemek kaşıgı yogurdu mayalayın akşamdan mayalıyorum sabaha dolaba atıyorum burda mayanın sert olmasıda önemli kaşık kaşık olması için

cnm yaa seni bulmuşkene sorayım:
ben bi yoğurt mayaladım evlere şenlik:) ayran gibi oldu bak nasıl yaptım hatam varsa söyle emi
küçük bal şişesine mayaladım
hazır sütü ılıttım parmak yakmayacak kıvama geldi
içine iki çay kaşığı hazır yoğurttan koydum
kaloriferin üstüne koydum havluya sarıp 4,5 saat sonra aldım direk buzdolabına koydum
4-5 saat sonra baktım sıvı gibi neden acaba=?

hicbir fikrim yok.
bende yeni basladim bu ise.
gecen tuttu, bugun ayran gibiydi.kaydirigubbakcemile3

Kasım anneleri herkese merhaba..Bizde 4 ay 1 haftalığız.Yavaş yavaş elma havuç rendeleyip tülbentten süzüp tattırıyorum.Çok çok az portakal da verdim tadımlık tabii.Bunun dışındakilere henüz başlamadım.Kontrole gitmeyi bekliyorum bakalım doktorumuz ne diyecek??Bu arada sma alıyor ve çok yorucu mücadelelerle emdirmeye çalışıyorum.Gerçi isteği de sütüm de azaldı ama yılmak yok diyorum işte..Kızlarrrrr yoğurt makineleri hakkında bilgisi olan var mı denemeyi düşünüyorum ama kararsızım.....

ben kendi yoğurtumuzuda hazır sütten kendim yaparım ama öle ölçü kullanmam bu akşam oğluşa bi yapam olursa size yazarım ölçülerini. mayanız katı olursa güzel tutar birde sıcaklığı iyi ayarlamak gerek eğer soğuk olursa yoğurtunuz böyle sakız gibi olur onada dikkat edin.

kızlar bişey daha sorucam şimdi ben dün yoğurt bugünde elma tatatırdım benim kuzuya açken 1-2 kaşık verdimki iştahlı yesin diye neyse aç olduğundan direk emizrdim arkasından tabi biraz aramı vermek gerek emizrmek için düşündüm sonrasında sizler nasıl yapıyorsunuz henüz doyumluk yemedikleri için arkasından emzirmenin bir mahsuru varmıdır acep sonra bide su meselesini sorucaktım sizlere artık bişeyler tataıklarına göre suyada ihtiyaç duyucaklar suyu nasıl yapıyor ek gıdaya başlamış anneler

kayınvalıdemın oralarda inekleri olan komşuları var sütlerinide sütçüye satıyolar yarın sabahtan itibaren bize her sabah 250 gr getircekler zaten kayınvalıdem kendi yoğurdunu kendı mayalıyor onun mayası ile DURU nun yoğurdunu mayalar.Kayınvalideme yoğurdu günlük mayala anne dedim oda komşusuna telefon etti her sabah bana bebeğe 250 gr gönderseniz yeter dedi.yarın sabah ilk yoğurdu mayalayacak.
Ama ben yoğurt makinesi almayı düşünüyorum çünkü kendim mayalayamam arzumun kini alıcam sanırım.

kızlar bişey daha sorucam şimdi ben dün yoğurt bugünde elma tatatırdım benim kuzuya açken 1-2 kaşık verdimki iştahlı yesin diye neyse aç olduğundan direk emizrdim arkasından tabi biraz aramı vermek gerek emizrmek için düşündüm sonrasında sizler nasıl yapıyorsunuz henüz doyumluk yemedikleri için arkasından emzirmenin bir mahsuru varmıdır acep sonra bide su meselesini sorucaktım sizlere artık bişeyler tataıklarına göre suyada ihtiyaç duyucaklar suyu nasıl yapıyor ek gıdaya başlamış anneler

canım ben mama verdiğim için suyu veriyorum kızıma mamasını yedıkten sonra 15 -20 dakika sonra falan içiriyoruz biz.

canım ben elma püresi, sebze püresi ve muhallebi verirken su da veriyorum zaten ağzında biriktiriyo en azından suyla yutsun diye...yutuyo mu : hayır :umursamaz: suyla beraber atıyo hepsini dışarı :lepi:

yaa benim kızın boğazı da mötü de bana çekti ... akannehir boğazından bişey geçirmek deveye hendek atlatmaktan zor... 5 gündür kaka yapmıyodu neyse bu sabah fitil verdik de zar zor yaptı... sanki çok bişey yiyomuş gibi bi de ek gıdaya geçer geçmez kabız oldu akannehir

karakızımmm duru nasıl olduuu ????????

.
Ama ben yoğurt makinesi almayı düşünüyorum çünkü kendim mayalayamam arzumun kini alıcam sanırım.

yaa ben bi ara hiç dışardan yoğurt almıyodum kendim yapıyodum ve acaip güzel oluyodu bu ara tutturamıyorum çok az yaptığım için mi olmuyo nedir sinir oldum..!
ben de mi alsam makina bilmiyorumkismile ayy gene ne alacağımı şaşırdım...mama sandalyesi , baston puset, katı meyve sıkacağı aha bi de yoğurt mak. çıktı :lepi:

canım ben mama verdiğim için suyu veriyorum kızıma mamasını yedıkten sonra 15 -20 dakika sonra falan içiriyoruz biz.

biberonla mı veriyosun caniko ?? gerçi benimki içmez biberonla kafamçokkarıştı mamayı zor içiyo...
benim sivri zekalı kocişim bu sabah mamanın içine 2 çay kaşığı pekmez koymuş..akannehir ben de diyorum niye rengi böyle ... yahu dedim şimdiden acelen ne hem de 2 kaşık ! tadına bakmış mamanın çok kötüymüş yazıkmış çocuğa...akannehir e dedim bundan sonre pekmezsiz içmezse nolucak...hep koyarız nolmuş diyo... obez yapıcak çocuğu yaa akannehirakannehirakannehir

canım ben elma püresi, sebze püresi ve muhallebi verirken su da veriyorum zaten ağzında biriktiriyo en azından suyla yutsun diye...yutuyo mu : hayır :umursamaz: suyla beraber atıyo hepsini dışarı :lepi:

yaa benim kızın boğazı da mötü de bana çekti ... akannehir boğazından bişey geçirmek deveye hendek atlatmaktan zor... 5 gündür kaka yapmıyodu neyse bu sabah fitil verdik de zar zor yaptı... sanki çok bişey yiyomuş gibi bi de ek gıdaya geçer geçmez kabız oldu akannehir

benimkininde aynı cokacimcoook iştahı ansı gibi açık olucak ama mötü fena bugün bende düşündüm b çocuk kaç gündür yapmadı d,ye 6 gün olmuş bende akşamüzeri bir fitil negüsel kendi yapıyordu hatta geçen bir oda misafirin içinde tamda çay faslı başlamışken beline kadardı

anaam ben de bu millet nerde diyodum herkes burda toplanmış yaaa
ahanda şimci hayatımın ilk yoğurdunu mayaladım bakalım nolceekk
bu hafta bi yoğurda başliim diyom dr tavsiyemiz de yok bizim henüz ama olsun
ben yoğurttan başlamayı daha mantıklı buldum hadi hayırlısı :emir_bebek:

Back