5 aylık bebeğime Ek gıdaya başladım

Toyumvar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
1.291
506
25
Zaten buraya az kilo alıyor diye konu açmıştım baktım ki kullandıgımız bebek bezinin beli bol gelmeye başladı zaten boyu hızlı uzuyor demekki aldıgı kilo boyuna oranla yeterli gelmiyor dedim. Günde üç kaka ishalli yapıyordu ve sabahalrı ince bir dilim muz vermeye başladım. Kakası düzeldi ama çocugun doymadıgının farkındaydım ek gıdaya başladım. Yarın doktor göreceğiz. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama geceleride doymuyor emip uyuyo yirmi dk sonra birdaha kalkıyor tekrar tekrar. İki gündür yanımda memede uyutuyorum bütün gece böyle göğsüm açık o memede acıktıkça emiyor. Şimdi sabahalrı bir dilim muz akşama dogru ev yapımı yoğurt ya da sebze veriyorum mama yapıyorum püre. Acaba gece uykusuna geçerkenmi yedirip yatırsam. Biberon tutmuyo zaten yoksa sağıp uykudayken biberonla veririm ama almadı. Bu ek gıda biraz toparladı çocugu fark ediyorum. 5 aylık olmadna başladım zaten içim içimi yiyor vermesem aç versem ona bir faydası yok

En iyi cevap
Zaten buraya az kilo alıyor diye konu açmıştım baktım ki kullandıgımız bebek bezinin beli bol gelmeye başladı zaten boyu hızlı uzuyor demekki aldıgı kilo boyuna oranla yeterli gelmiyor dedim. Günde üç kaka ishalli yapıyordu ve sabahalrı ince bir dilim muz vermeye başladım. Kakası düzeldi ama çocugun doymadıgının farkındaydım ek gıdaya başladım. Yarın doktor göreceğiz. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama geceleride doymuyor emip uyuyo yirmi dk sonra birdaha kalkıyor tekrar tekrar. İki gündür yanımda memede uyutuyorum bütün gece böyle göğsüm açık o memede acıktıkça emiyor. Şimdi sabahalrı bir dilim muz akşama dogru ev yapımı yoğurt ya da sebze veriyorum mama yapıyorum püre. Acaba gece uykusuna geçerkenmi yedirip yatırsam. Biberon...
Yok biz aşı felanda yaptırmıyoruz o yüzden hastanelere tövbeliyiz götürmüyorum çocugu. Hastanelerde bizi aramıyor bu ayki kontrolünüze gelmediniz diye hatta ben çocugu evde dogurdum daha kimliği bile yok. Azıcık mantıklı konuşun ya.
Kontrole gelmediniz diye hastane aramaz aile hekimi arar. Kendiniz yazmışsınız 2.5 aylıkken gittik diye. Hemşire ile ek gıda sürecine baslanmaz zaten. Hele hele 5 aylıkken hiç baslanmaz. Bir de daha tam oturmuyormus bile 🤦 Bilgisizlikle tüm tuşlara basma çabası icerisindesiniz. Sağdan soldan toplama bilgilerle bu işler olmaz. Üstelik siz yanlış diyen herkese saldırma derdindesiniz. Konu açmayın o zaman. Buraya yazana kadar YouTube a girip Osman gönülal ın videolarini falan izleseniz sorun kalmayacak aslında. Hiç olmadı Google a yazın bir sürü makale çıkar karşınıza. Bu devirde bu kadar bilgisiz olmak gerçekten zor, zorun vücut bulmuş halisiniz.

Hemşireye değil doktora soracaksınız hanımefendi. Doktor 6sene boşunamı okumuş ?
Yazdıklarınızdan sonra anladımki sizin için çocuğun sağlıklı beslenmesi değil boyunun kilosunun fazla olması önemli. Kilo alsında ne yerse yesin kafasındasınız resmen. Biberon vermek meme reddi yapar evet ama 5aylık çocuğa çorba muz bisküvi yedirmektense doğru düzgün biberonla mama verin. Nasıl bir düşüncedesiniz ya yazık çocuğa.
Yazık sizeki hala okuduğunuzu anlamıyorsunuz ben nerde bu çoçuğa çorba verdim dedim niye yalan konuşuyorsun?

Evet haklısınız. Kilosunun az oludğunu söylüyor ya hanımefendi o yüzden dedim ben mamanın içine bisküvi katıp vermiş. Ya zaten veriyormuş mamayı. İçine birşey katmadan verin vercekseniz anlamında yazdım.
Hayır sadece mamayı almıyor kendim bisküvi ypaıp içine koydum kıvamındna ötürü sanırım sevdi zaten 30 ml mama ile verdim

Kontrole gelmediniz diye hastane aramaz aile hekimi arar. Kendiniz yazmışsınız 2.5 aylıkken gittik diye. Hemşire ile ek gıda sürecine baslanmaz zaten. Hele hele 5 aylıkken hiç baslanmaz. Bir de daha tam oturmuyormus bile 🤦 Bilgisizlikle tüm tuşlara basma çabası icerisindesiniz. Sağdan soldan toplama bilgilerle bu işler olmaz. Üstelik siz yanlış diyen herkese saldırma derdindesiniz. Konu açmayın o zaman. Buraya yazana kadar YouTube a girip Osman gönülal ın videolarini falan izleseniz sorun kalmayacak aslında. Hiç olmadı Google a yazın bir sürü makale çıkar karşınıza. Bu devirde bu kadar bilgisiz olmak gerçekten zor, zorun vücut bulmuş halisiniz.
Siz bana yanlış demiyorsunuz ki kötü anne çocuga yazık çocuk şöyle böyle. Ben ayda iki kere doktora mutlkaa gidiyorum zaten benim çocugum 3 aya kadar sarılıktı. Devamlı doktor kontrolündeydik. 3. Ayınd akorona olduk 5 günde 6 7 kere hastaneye gittik 4. Ayında grip oldu aldım gittim iyileşir iyileşmez tekrar kilo verdiği için götürdüm. Şimdi tekrar grip bugün yine götürecektim ama iyi durumda diye götürmedim. Devlet hastanesindeki doktor. Buraya bu kadar sık gelmenize gerek yok sağlık ocağına rutin kontrolllerini yaptırmanız yeterli dedi. Özeldkei doktorumuz ayda bir kere gelmeniz yeterli dedi. Zaten herkes konuşuyo biri çıkmış ordan bunla rçocugu hastaneden çıkartmıyo onaşrın çocukları hasta söylemiyolar diye yaymış sinirim tepeme çıktıgı yetmedi buradakilerde gelmiş doktoraa götür.

Siz bana yanlış demiyorsunuz ki kötü anne çocuga yazık çocuk şöyle böyle. Ben ayda iki kere doktora mutlkaa gidiyorum zaten benim çocugum 3 aya kadar sarılıktı. Devamlı doktor kontrolündeydik. 3. Ayınd akorona olduk 5 günde 6 7 kere hastaneye gittik 4. Ayında grip oldu aldım gittim iyileşir iyileşmez tekrar kilo verdiği için götürdüm. Şimdi tekrar grip bugün yine götürecektim ama iyi durumda diye götürmedim. Devlet hastanesindeki doktor. Buraya bu kadar sık gelmenize gerek yok sağlık ocağına rutin kontrolllerini yaptırmanız yeterli dedi. Özeldkei doktorumuz ayda bir kere gelmeniz yeterli dedi. Zaten herkes konuşuyo biri çıkmış ordan bunla rçocugu hastaneden çıkartmıyo onaşrın çocukları hasta söylemiyolar diye yaymış sinirim tepeme çıktıgı yetmedi buradakilerde gelmiş doktoraa götür.
Bak güzel arkadaşım o kadar doktora gidip konuya bu kadar uzak olman gerçekten olur şey değil. Öyle şeyler sorup yazıyorsun ki gerçekten artık dalgaya vurmaktan başka çare bile birakmiyorsun bize. Düzgün de yazsak atarlaniyorsun yazmasak da. Bak o yavrunun hatrina anlatayım güzelce; mesela hiç bir doktor 5 aylık bebeğe bisküvi ver demez. Derse git sağlık bakanlığına şikayet et o doktoru çok ciddiyim. Bir bebeğin ek gıdaya başlaması için sağlaması gereken bir takım şartlar vardır ve bu bilgiler devlet sırrı değil her yerde yazıyor. İnsanlar sana neden kızdı biliyor musun ek gıda işi bezin beli bol geldi başladım denecek olay değil ciddi bir süreç. Ama sen kilo alımı azdı,beli bol geliyordu başladım diyorsun. Başlayayım mi ne dersiniz diye fikir de almıyorsun. İnsanlar bu başına buyrukluga kızıyor. Şahsen kötü annesin demem ama mantıksız bir annesin malesef. Biraz sakinleşip süreç hakkında iyice araştırma yapmani öneriyorum o yavru için. Panik herşeyi daha kötü yapar üstelik ortada paniklemeni gerektirecek bir durum bile yok. Benim bebeğim 13 aylık dün gece uyku sersemi yanlış saymadiysam 9 kere uyandı. Aç diye ortalığı mı ayağa kaldırayım bende. Sık uyanmanın zibilyon tane sebebi var.

Hayır sadece mamayı almıyor kendim bisküvi ypaıp içine koydum kıvamındna ötürü sanırım sevdi zaten 30 ml mama ile verdim
Kovamından ötürü değil tadından dolayı içmiş daha sadece anne sütü alan çocuğa bisküvili mama verirseniz ileride çok zorluk çekersiniz. Hiç birşeyin tadını beğenmez.

E protein ihtiyacını nasıl karşılıyorsunuz öyle doyuyorsa? Normalde protein ihtiyacını anne sütün ya da mamadan karşılar, şu durumda 6 aylık bebek günde 5-6 köfteyi ya da 2 büyük pirzolayı tamamiyle yiyor olmalı protein ihtiyacının karşılanması için. Maşallah diyelim
Emziriyorum hanımefendi gayet aktif şekilde emiyor 4 5 tatlı kaşığı yemesine rağmen üstüne emiyor hemen beni üstte yazdım bebegim 4 bucuk kilo 57 cm doğdu iri yapılı bir bebek şu an ki boy ve kilosuda gayet ileri ha şimdi dersiniz sekeri vs vardır ama butun hormonal testleri bile yapildi tamamen genetik olarak yapili ve doymuyor bile o 4 5 tatlı kaşığıyla lütfen muhalefet olmak için olmayın lütfen!!!! Ben sanki demişim sadece ek gıda veriyorum emzirmiyroum demisim bakın adı üstünde EK gida emzirme veya emzirmiyorsan mama ağırlıklı olarak gidersin ek olarak ek gıda verirsin bebegim haftaya 6 aylık olacak sebze meyve irmik yulaf unu dışında henüz başka birsey vermiyorum ve iyice sacmalamissiniz 5 6 köfte pirzola diye komiksiniz gerçekten 2 yaşındaki kızım bile 4 köfte yiyebiliyor 😆

Emziriyorum hanımefendi gayet aktif şekilde emiyor 4 5 tatlı kaşığı yemesine rağmen üstüne emiyor hemen beni üstte yazdım bebegim 4 bucuk kilo 57 cm doğdu iri yapılı bir bebek şu an ki boy ve kilosuda gayet ileri ha şimdi dersiniz sekeri vs vardır ama butun hormonal testleri bile yapildi tamamen genetik olarak yapili ve doymuyor bile o 4 5 tatlı kaşığıyla lütfen muhalefet olmak için olmayın lütfen!!!! Ben sanki demişim sadece ek gıda veriyorum emzirmiyroum demisim bakın adı üstünde EK gida emzirme veya emzirmiyorsan mama ağırlıklı olarak gidersin ek olarak ek gıda verirsin bebegim haftaya 6 aylık olacak sebze meyve irmik yulaf unu dışında henüz başka birsey vermiyorum ve iyice sacmalamissiniz 5 6 köfte pirzola diye komiksiniz gerçekten 2 yaşındaki kızım bile 4 köfte yiyebiliyor 😆
Anlamamışsınız. Anlatayım. Bebekler 6-12 ay arası 11 gr proteine ihtiyaç duyar günlük. Ek gıdanın beslenme değerlerini makro ve mikro anlamda sağlayabileceğini savunan sizsiniz ben değilim. Çocuğunuzun makrolarını bile tutturmayabilecek kadar cahil olamayacağınıza göre ve ek gıdayı harlı bir şekilde savunduğunuza göre 5-6 köftenin 100 gr olduğunu, 100 gr köftede ne kadar protein olduğunu da biliyorsunuzdur herhalde. Neyini anlamadınız?

Sizin mesajınız bu:

Anne sütü azsa mamayi asla kabul etmiyorsa ne yapabilirim gıda alerjisi çıkana kadar da sütüm gayet yeterliydi. Ama çoklu gıda alerjisi sonrası bir çok gıda kesilince cocugum ac kaldı özel mamaui asla tutturamadım. 4 bucuk kilo doğan bir bebegim var ve gerçekten doymayıp ağlıyor. çocuğun karni neyle doyacak peki sizin geliştirdiğiniz bir yöntem varsa söyleyin lütfen mama anne sütü dışında. İlk bebeğim anne sütü yetersizdi mamayla takviye yapiyordum sizin dediginiz gibi!!! ama bu bebegim mamayi kabul etmiyor uykuda her anda denedim ne yapabilirim buyrun öneriniz varsa söyleyin lütfen.

Sütüm yok diyorsunuz sonra da sütüm yetiyor diyorsunuz. Sizin kafanız hayli karışık siz de beslenmenize dikkat edin bence b12 falan gidik.

Anlamamışsınız. Anlatayım. Bebekler 6-12 ay arası 11 gr proteine ihtiyaç duyar günlük. Ek gıdanın beslenme değerlerini makro ve mikro anlamda sağlayabileceğini savunan sizsiniz ben değilim. Çocuğunuzun makrolarını bile tutturmayabilecek kadar cahil olamayacağınıza göre ve ek gıdayı harlı bir şekilde savunduğunuza göre 5-6 köftenin 100 gr olduğunu, 100 gr köftede ne kadar protein olduğunu da biliyorsunuzdur herhalde. Neyini anlamadınız?

Sizin mesajınız bu:

Anne sütü azsa mamayi asla kabul etmiyorsa ne yapabilirim gıda alerjisi çıkana kadar da sütüm gayet yeterliydi. Ama çoklu gıda alerjisi sonrası bir çok gıda kesilince cocugum ac kaldı özel mamaui asla tutturamadım. 4 bucuk kilo doğan bir bebegim var ve gerçekten doymayıp ağlıyor. çocuğun karni neyle doyacak peki sizin geliştirdiğiniz bir yöntem varsa söyleyin lütfen mama anne sütü dışında. İlk bebeğim anne sütü yetersizdi mamayla takviye yapiyordum sizin dediginiz gibi!!! ama bu bebegim mamayi kabul etmiyor uykuda her anda denedim ne yapabilirim buyrun öneriniz varsa söyleyin lütfen.

Sütüm yok diyorsunuz sonra da sütüm yetiyor diyorsunuz. Sizin kafanız hayli karışık siz de beslenmenize dikkat edin bence b12 falan gidik.
Sütüm yok değil sadece yetersiz yazmışım dikkat ederseniz. Bence sizin okuduğunu anlamada sorununuz var benim b12 gayet yerinde. o yetersizligide ek gidayla tamamlıyorum eğer mamayi kabul etseydi mamayla tamamlayacaktım ama kabul etmedi eger sizinde öneriniz varsa buyrun anlatın. Uzaktan konuşması ne kolay değil mi insanların neler yaşadığını bebeği için ne kadar çırpındığını bilmeden oralarda konuşmak. Neyse ben ek gıdaya erken başlamak ZORUNDA kaldım iyi ki de başladım çünkü hastane hastane dolaşan ben bebegim ek gıdaya başlayınca bütün bagirsak problemleri düzeldi ki doktorum da destekliyor o yüzden sizin ne dediğiniz umrumda değil istediğinizi yazabilirsiniz. Ben bebegim için en doğru olanı yaptığıma eminim. Butun sikayetlerimiz ortadan kalkti. Bebegimin kanlı mukuslu kakasi gaz sorunu pişik sorunu bunlar bana fazlasıyla yetiyor.ne dediginiz neyi savunduğunuz umrumda değil tek umrumda olan bebegim

Sizin mesajınız bu:

Ha bebegimin çoklu gıda alerjisi var. Dr bülent şekerel i arastirabilirsiniz böyle bebeklerde ek gıdaya erken başlatıyor. Ben sizin arastirmanizi öğrenmenizi öneririm. Makrolari mikroları proteinleri iyi öğrenmişsiniz. Hasta çocukların ve annelerinin neler çektiğini çaresizliğin ne olduğunu ve her çocuğun farklı olduğunu her çocuğun farklı ihtiyaç ve gereksinimlerinin olduğunu hepsinin gelişiminin farklı olduğunu biliyorsunuzdur diye umuyorum. Ben bebegim için gerekeni doktorun ve burda konuştuğum bu durumu yaşayan annelerin onerdigini yaptım. Ve bebegim düzeldi çok şükür

Burada verme yazmasaydı kimse verecektiniz ama ?
Sizin sorunlarınız var galiba. Ne alaka kimse beni yapmadıgım yapmayacagım birşeyşe kesin yaparısnız diyip suçlayamaz. Sen belliki çocuguna kuru fasulye vermişsin 5 ayllıkken gelip bana bu itamlarfa bulunuyorsun (senin yaptıgının aynısı) kendiniz egelin iftira ile gezecekseniz kendiniz gibi olana bulaşın.

Yogurt çorbası yapıp blenderden geçirip veremezmiyim bundan bahsediyorum. Kabak çorbası yapsam mesela yoksa abunlar için beklememm mi lazım ilk çocugum bilmiyo olabilirim. Arkadşaım bahartsıx yap ver dedi bende bi araştırayım dedim

Sizin sorunlarınız var galiba. Ne alaka kimse beni yapmadıgım yapmayacagım birşeyşe kesin yaparısnız diyip suçlayamaz. Sen belliki çocuguna kuru fasulye vermişsin 5 ayllıkken gelip bana bu itamlarfa bulunuyorsun (senin yaptıgının aynısı) kendiniz egelin iftira ile gezecekseniz kendiniz gibi olana bulaşın.
Aslinda pek de iftiraya ugramis sayilmazsiniz

X