• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

şekercik senin doktorun ek mama verin deseydi ozaman şaşırırdım bende, çünkü sadece anne sütü alan bebeklere ek mama verilme taraftarı değil doktorlar, 6 aya kadar da emen bebeklere ek mama verilmiyor,bizimkiler sürekli mama aldıkları için o yüzden doktorlarda ek besinlere başlayın diyorlar

6 ay bitnce diye biliyorum en azından bizimki öyle olacak:)

dilmuh anne sütü alıyorsa bebeğin 6 aydan sonra yani 6.ay dolup 7ye geçişte

slm arkadaşlar;
prof.doktor sabıha paktuna doktorum programında asla tatlı seylerle başlamayın ek gıdalara ..sonra dıger tatları yemez .meyva sularına pürelerıne de bıkaç damla limon damlatın dedi..böylece cocuklar yemek secmezmiş ve tatlı ya düşkün olmazmış..yesın dıye pekmez gıbı,bal vs giibi şeylerle tatlandırmayın dedi...tadı en kötü olan seyden başlayın .herşeyı yesın tatlı olandan baslarsanız kötü ttları yemez dedı.mesela önce sebze sularından başlayın dedi...birşeyi yemezse de asla zorlamayın sonra bı daha dedeyın .öfkesını almak için bıraz emzırın sonra yıne deneyın dedı...o kendı ve baktıgı bütün çocukları bu şekilde büyütmüş..
denemek lazım..
paylaşmak istedim..bizde yaklasık 1 ay sonra başlayacagız ek gıdalara..
ebemız 5 aylık olunca yavas yavas tattır sonra zor alısıyor ek gıdaya dedı .bakalım..sabırsızlandım şimdiden...

ben bu akaşm ilk defa elma tattırdım. cam rendede rendeleyip biraz pütürlü olarak birkaç kaşık verdim. tadı değişik geldi pütürleri diliyle itti ama sanırım tadını sevdi gibi

slm.
bende bu zamana kadar sadece emzirdim.
2. bebeğim ama heyecanlıyım ek besine başlıyoruz diye.
yoğurtla başla ama 5. ay dolunca dedi drumuz.
yani nisan 4 te.
ama sabırsızlanıyorum.yiyeceğinide hiç sanmıyorum.
biberon bile emmiyo.

:mymeka: kafama göre vermiyorum herhalde dr.listesi bu :mymeka::mymeka:
ayrıca ortaya çıkan koca tabağı çocuğa verdim yazmadım dikkat ettiysen dün 2 kaşık bugün 3 kaşık yarın 4 kaşık böle böle alışcak

Bende herkes kadar hassasım kızlar ek gıda konusunda oğlum hiç emmediği ve laktoz alerjimiz olduğu için başladık ek gıdalara emenler için erken olabilir ama bizim için tam vakti olduğunu düşünüyorum...

delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden
apla yaaaaaaaaaa neen vuruyon taamm affet ya senle uğraşim dedim ecük bi odunla girişmediin kaldı haa sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
yiwwwrrııımmmm gel bi öpem Şeniz

ya bizim cimcime elma suyunu sevmişti armuttan hiç hoşlanmadı akannehir dün uğraştım sebze püresi yaptım yemedi yaaaaaa 1 kaşığı evire çevire zar zor yedi bende zorlamadım :sinifsinif:
emip uyumuştu uyandı keyfi yerindeydi acıkmıştı da poposunu bile açtıydım en mutlu olduğu anda ilk defa tadına alışsın diye ama yemedi böcük guclubacismile
pürenin kıvamı çok katı geldi bana ya 1 küçük patates yarım havuç 1 tatlı kaşığı pirinç ve 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ile yaptım çok katı geldi buna su veya kendi sütümüzden ekleyip daha akışkan bişi yapsak olur mu acaba ya bilmiyorumkismile

ya bizim cimcime elma suyunu sevmişti armuttan hiç hoşlanmadı akannehir dün uğraştım sebze püresi yaptım yemedi yaaaaaa 1 kaşığı evire çevire zar zor yedi bende zorlamadım :sinifsinif:
emip uyumuştu uyandı keyfi yerindeydi acıkmıştı da poposunu bile açtıydım en mutlu olduğu anda ilk defa tadına alışsın diye ama yemedi böcük guclubacismile
pürenin kıvamı çok katı geldi bana ya 1 küçük patates yarım havuç 1 tatlı kaşığı pirinç ve 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ile yaptım çok katı geldi buna su veya kendi sütümüzden ekleyip daha akışkan bişi yapsak olur mu acaba ya bilmiyorumkismile

BENCE KENDİ SÜTÜNDEN EKLE BİRAZ. YANİ BEN ÖLE YAPACAMyerimseniben

şekercik senin doktorun ek mama verin deseydi ozaman şaşırırdım bende, çünkü sadece anne sütü alan bebeklere ek mama verilme taraftarı değil doktorlar, 6 aya kadar da emen bebeklere ek mama verilmiyor,bizimkiler sürekli mama aldıkları için o yüzden doktorlarda ek besinlere başlayın diyorlar
cnm içim rahatladı biraz ne bileyim herkes başlayınca bi an geri kalıyormuşum gibi hissettim...

bişey sorcaaaaam şimdi ek gıda 5 ay bitincemi veriliyo 6 ay bitincemi
cnm bizim önümüzdeki ay 5. ay bitip 6. ay girecek ya dr o zaman ek gıdaları konuşucaz dedi ama ne zaman vercez bilmiyorum?
kızlar bide bebeklerde dil ile itme refleksi varmış. diliyle itince beğenmedi dememeliymişiz

cn m bunu öğrendiğim iyi oldu bikaç gündür kaşıkla damlasını vereyim diyorum diliyle ittirip duruyordu

canım aynısını yaptım fakat ben pirinç koymadım,bu karışımı haşladıktan sonra bir tülbentten geçirdim ve sonrada zeytinyağı döküp verdim,biberona koyup verdim 30cc verdim alışması için doktoruma göre veriyorum şimdilik sonra çoğaltacağız bence tülbentten geçirirsen alması kolay olur kaşıkla almadı bizimkide
elmayıda cam rendede rendeleyip tülbentten geçirip veriyorum,

canım aynısını yaptım fakat ben pirinç koymadım,bu karışımı haşladıktan sonra bir tülbentten geçirdim ve sonrada zeytinyağı döküp verdim,biberona koyup verdim 30cc verdim alışması için doktoruma göre veriyorum şimdilik sonra çoğaltacağız bence tülbentten geçirirsen alması kolay olur kaşıkla almadı bizimkide
elmayıda cam rendede rendeleyip tülbentten geçirip veriyorum,

o nası tülbentten geçip biberonla verilir ki sempatiksalakcinni o kadar akışkan mı oliyoo benimki baya bi katı olduydu kafamçokkarıştı

evde yaptığın yoğurdun ekşi olmamasına dikkat et,ekşi olduğu için sevmemiş olabilir ama tatlandırmak için asla pekmez koyma.Süt ürünleriyle pekmez bir arada verilmez.elma da ekşi gelmiştir belki ondan sevmemiştir,suyunu sıktığın elmanın tatlı olmasına dikkat et.elma suyundan pütürüne geçerken de bence önce doktoruna danış.şu anda devam sütü/anne sütü daha fazla alması gereken bir dönemde yani ek gıdaya kıyasla.bunlar benim tavsiyelerim,her bebeğin annesi daha iyisini bilir opuyorumnanaktan

saphiracım benim kızım yemek konusunda çok mızmız...doğduğundan beri böyle...memeyi bile zar zor emdi..günlerce uğraştık şimdi de bırakma eğiliminde gerçi...biberondan da nefret ediyo...ancak uykuya geçeceği anda biberonla bişey verebiliyorum...
evde yaptığım yoğurt bal gibi oluyo...suyunu sıktığım elma da bal gibiydi kalanı kendim içeyim dedim çok tatlı diye bıraktım... sorun tamamen benim cadıdan kaynaklanıyo yani :) sol memeyi verirsin emmez deli gibi ağlar tok heralde dersin aklın takılır sağ memeyi bi deniyim dersin yapışır yarım sat bırakmaz falan :))) benim işim var yani...bakalım ilerleyen zamanlarda neler olucak :))
bir haftadır yoğurt-püre-pirinçli muhallebi-meyve suyu tattırdım hiçbirini bi çay kaşığından fazla yememiştir...:((

ek gıdaya geçmek için bence kimse 6 ayın bitmesini beklemesin...en azından sadece diline değdirip tadına baktırın çünkü bu süreç baya zaman alıcak gibi ...

kızlar bide bebeklerde dil ile itme refleksi varmış. diliyle itince beğenmedi dememeliymişiz

evt kaşıkla ağızlarına verilen herşeyi itme refleksi varmış... yüzünde mutlu bi ifade varsa ama itiyosa devam :))))

o nası tülbentten geçip biberonla verilir ki sempatiksalakcinni o kadar akışkan mı oliyoo benimki baya bi katı olduydu kafamçokkarıştı

cerenimo sebzeleri buharda mı haşladın ??
suda haşlayıp suyunu dökmezsen kendi suyunda blendırdan geçirince ya da ezip pütürlerini süzünce akışkan oluyo...bunun sulusu sebze çorbası işte...:)

sanırım pirinç koyduğun için o kadar koyu olmuş,ben haşlanan suyu dökmedim ve az olarakta mamasından 1 kaşık koyup verdim ve akışkan bir kıvama geldi suyunuda az koymuş yada suyunu dökmüş olabilirmisin:olmaz:

bizim doktorumuzda meyve suyu/puresi, yogurt ve sebze corbasina izin verdi.

elma puresi veriyodum zaten. bugun ilk kez yogurt verdim, aksam ustude azcik armut puresi.

sebze puresinide onumuzdeki hafta kavanoz mamaylya deneme yapim ona gore sebze stoklayayim diyorum.

bu arada bizim doktor patlican haric ne istersen koy icine dedi.

bu gün pirinci suda pişirdim suyu kalınlaşınca kapattım pirinçide iyice kaşıkla ezdim iki tatlı kaşığı verdim ek gıda işide zor ya yutamıyacak diye korkuyom.bu arada tuz kullanmıyom kızım ishal olduğu için işe yarar herhalde.iki gün öncede yoğurt vermiştim elma suyuda veriyordum ishal olduğu için bıraktım

Back