• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

bende elma ve sebzeden verdiğim için su veriyorum ama çok az miktarda,
ledangel ben hemen arkasından ya emziriyorum yada mamasını veriyorum çünkü susturabilene aşk olsun elma suyu bittiğ zaman resmen çıldırıyor,bende susturmak için hiç beklemiyorum bencede zararı yok,
ben hala yoğurt veremedim malumsempatiksalakcinni

unigue seninki yine iyi pekmez koymuş benimki bal koymadan verme çocuğun azının tadı olmaz diyorsempatiksalakcinni ben de karşılık verince sen iç bakalım içebilcekmisin diyorsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

unigue seninki yine iyi pekmez koymuş benimki bal koymadan verme çocuğun azının tadı olmaz diyorsempatiksalakcinni ben de karşılık verince sen iç bakalım içebilcekmisin diyorsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

ayyyyyyy :roflol::roflol::roflol: bal bi de verilmeyecekler listesinde !!!

kızlar birisi sormuştu ek gıdaya geçince neyi ne zaman vericez diye ben kaç gündür kafayı buna taktığım için okumadığım şey kalmadı... şu sonuca vardım :
sabah: anne sütü ya da biberon
ara: meyve püresi
öğle: sebze çorbası
ikindi: yoğurt
akşam: pirinçli muhallebi
gece: anne sütü ya da biberon

aralarda içebildiği kadar anne sütü tabiki...

bu liste 4-5 aylık bebişler için 6. ayda kahvaltıya da başlanıyo...

tabiki biz şu anda sadece tadına baktırıyoruz ve 3 gün boyunca belki listeden sadece bi tanesini yediricez...ama öğün olarak yemeye başladıklarında bu şekilde olucakmış...miktarları da anne sütü / biberon 150 cc civarı yoğurt 100 g sebze püresi 125 g muhallebi 125 g meyve püresi 50 g...

Son düzenleme:
kızlar birisi sormuştu ek gıdaya geçince neyi ne zaman vericez diye ben kaç gündür kafayı buna taktığım için okumadığım şey kalmadı... şu sonuca vardım :
sabah: anne sütü ya da biberon
ara: meyve püresi
öğle: sebze çorbası
ikindi: yoğurt
akşam: pirinçli muhallebi
gece: anne sütü ya da biberon

aralarda içebildiği kadar anne sütü tabiki...

bu liste 4-5 aylık bebişler için 6. ayda kahvaltıya da başlanıyo...

tabiki biz şu anda sadece tadına baktırıyoruz ve 3 gün boyunca belki listeden sadece bi tanesini yediricez...ama öğün olarak yemeye başladıklarında bu şekilde olucakmış...miktarları da anne sütü / biberon 150 cc civarı yoğurt 100 g sebze püresi 125 g muhallebi 125 g meyve püresi 50 g...

ayy cnm çok sağol ya benimde istediğim merak ettiğim buydu bunun aksi bişey önderen dr listesi varmı bende bunu merak ettim kızlar çok faydalı oldu sağol alkisalkisalkis

tamamen ek gıdayı öğün olarak yemeye başladıklarında en az 500 cc günde anne sütü veya mama yemeleri şartmış

dün ilk yoğurdumuzu yedik.
yüzünü bi ekşitti şekilden şekle soktu.

dünden kalan yoğurtla bu günkünü mayaladımn.
sadece anne sütü emmesine ramen az şekerli ıhlamur ve su verdim hep.

unigue muhallebi demişsin tarifini alabilirmiyim bizim doktorumuzda verilebilir listesine ekledi ama biizm en fazla 75 gr.dedi
birde kızlar sanırım siz meyveyi püre olarak veriyorsunuz ben hiç denemedim, tülbentten geçirip veriyorum bende püre halinde deneyim bakalım nasıl alabilecekmi yada suratıma püskürtecek ikisinden biriaklinialirimsmile

kaderim cnm muhallebi dediği benim anladığım kadarıyla şu milupanın yada aptamilin varya sütlü pirinçli 7 tahıllı meyveli pirinçli felan pişman onları kastediyolar yada pirinç unu içine formul süt kullanılarak yapılacak olan muhallebi kastedilen

unigue muhallebi demişsin tarifini alabilirmiyim bizim doktorumuzda verilebilir listesine ekledi ama biizm en fazla 75 gr.dedi
birde kızlar sanırım siz meyveyi püre olarak veriyorsunuz ben hiç denemedim, tülbentten geçirip veriyorum bende püre halinde deneyim bakalım nasıl alabilecekmi yada suratıma püskürtecek ikisinden biriaklinialirimsmile

canım bizim dr. aptamilin sütlü pirinçlisini aldırdı... ilk başlanıcak en kolay hazmedilen pirinçli olanlarmış...zaten mamaların üzerinde yazıyo kaçıncı aydan itibaren verilebileceği...evde pirinçunu ve şekerle asla yapmıyosunuz dedi...heralde daha tuz-şeker vermeyeceğimiz için... ama pirinçununu suyla pişirip içine devam sütü koyarak da yapılıyo nette bi sürü sitede var tarifi...
bizim dr hiçbişey için miktar vermiyo ne kadar yerse o kadar vericeksin diyo...
bu bahsettiğim kaşık mamasının üzerinde tarifi var 140 g suya 5 çorba kaşığı konularak yapılıyomuş...ben şimdiye kadar hep bi tatlı kaşığı yaptım yarısını bile yemedi akannehir

okuduğum şeylerdeki miktarları yazdım ben ama o kadar şeyi ne zman yerler hiç bilmiyorumkafamçokkarıştı

yogurt mayalamayla ilgili bisey sorcam.

simdi yogurdu normal pastorize sutle ve hazir yogurtla mayaliyoruz.
peki neden dogrudan yogurt vermiyoruz? mantigi ne?bilmiyorumkismile

yogurt mayalamayla ilgili bisey sorcam.

simdi yogurdu normal pastorize sutle ve hazir yogurtla mayaliyoruz.
peki neden dogrudan yogurt vermiyoruz? mantigi ne?bilmiyorumkismile

koruyucu madde koymuyoz ya ekstradan ondan olsa gerek sempatiksalakcinni gerçi zaten hammaddelerinde var ama kaydirigubbakcemile3
bence uniye soralım topicin bilirkişisi o :roflol:

maş.valla kıslar size biz 6.ayı beklediğimiz için sizi okuyorum aklımda bulunsun diye
malum ilk bebişe ne verdiklerimi unutmuşum bile
aklınızda bulunsun bir çocuk dr.nu dinlemiştim önce bebişlerin sevmeyeceği tatları tattırın
önce tadı güzel şeyleri verirseniz tadı hoş olmayanları reddeder demişti

Arkadaşlar maaşşallah sizler geçmişsiniz ek gıdalara. Bizim daha iki ayımı zvar 6. ay bitene kadar anne sütü dedi doktor. Ama burayı takip etmektede fayda var neyi nasıl verceğimizi biliriz en azından dumur olmayız. Bu arada ben geçenlerde parmak ucuyla az bişe yoğurt tattırdım :)) önce diliyle itti dışarı sonra sap şup yalandı. :)) ama şimdi burayı okuyunca aklıma geldi yüzünde isilik gibi kıpkırmızı bişeler çıktı bende salyasından tahriş olmuştur dedim. Acaba bizimde süt ve süt ürünlerine alerjimiz olmasın nasıl anlaşılırki??

koruyucu madde koymuyoz ya ekstradan ondan olsa gerek sempatiksalakcinni gerçi zaten hammaddelerinde var ama kaydirigubbakcemile3

daha ne koycaz ekstra kiz,koycagimiz kadar koyuyoz. sanki saf sutten yapiyoz.kaydirigubbakcemile3

az once bu mantigi cozemeden yarinin yogurdunu mayaladim.akannehir

ya benim kuzuda bir anormallik var yoğurdu yedi
muhallebiyi beynmedi te alam aklım ermiyo biberona koydum cuk cuk yuttu kaşıkla hep tükürdü yüzüme işim var vallhi

ne dalga geçiyosunuz nan arkamdan :dilcikar:
bi şeyden haberim yok ilacım olsa kendi keltoş kızımın başına sürücem :lepi:

yav onu bende düşündüm :lepi: şöle atmasyon bi cevabım var 1. si yoğurt günlük sütle yapılıcak.. uzun ömürlü sütlere göre daha az koruyucu madde içerdiği için diye düşünüyorum... 2. si ilk yapışta mecburen hazır yoğurdu maya olarak kullanıcaz ama bundan sonra kendi yaptığımızı kullanıcaz...bu sayedede hazır yoğurttaki katkı maddeleri giderek azalmış olucak...ilk yapışta bi çay kaşığı yoğurtla 1 su bardağı yoğurt elde edicez bu durumda aldığımız katkı maddesi epey azalmış olucak...bundan sonra da kendi yoğurdumuzu maya olarak kullanınca daha da azalıcak....nasılımmm :lepi:

unigue çok sağol canım bizde deneyelim bakalım o mamadan, benim oğlum hiç sorun çıkarmayacak gibi dün akşam 30cc havuç suyu verdim onuda sevdi,

ne dalga geçiyosunuz nan arkamdan :dilcikar:
bi şeyden haberim yok ilacım olsa kendi keltoş kızımın başına sürücem :lepi:

yav onu bende düşündüm :lepi: şöle atmasyon bi cevabım var 1. si yoğurt günlük sütle yapılıcak.. uzun ömürlü sütlere göre daha az koruyucu madde içerdiği için diye düşünüyorum... 2. si ilk yapışta mecburen hazır yoğurdu maya olarak kullanıcaz ama bundan sonra kendi yaptığımızı kullanıcaz...bu sayedede hazır yoğurttaki katkı maddeleri giderek azalmış olucak...ilk yapışta bi çay kaşığı yoğurtla 1 su bardağı yoğurt elde edicez bu durumda aldığımız katkı maddesi epey azalmış olucak...bundan sonra da kendi yoğurdumuzu maya olarak kullanınca daha da azalıcak....nasılımmm :lepi:

hmmmm, hic fena diil.CADIARZU

simdi; 1. ben pastorize sutle yapiyorum
2. cay bardagina mayalayip kiza bir tatli kasigi ayiriyorum, gerisini kendim yiyorum. yani ayni yogurdu tekrar maya olarak kullanmiyorum.

zaten hic cok kati bir yogurt olmuyo, onla mayalarsam kartanesinin yogurduna doner hepten. sırnaşık şey

Back