• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

bizimde bugün dr.kontrolmüz vardı artık ek besinlere geçiş dönemimiz başladı beni emmediğ için biz başlayacağız artık, meyve olarak elma suyu, portkal suyu,ve armut suyuna başlayın dedi.sebze olarakta havuç, patates,brokoli haşlayıp bir tülbentten geçirililp verilebilir dedi,ve günlük yoğurt mayalayıp hergün verin dedi ilk etapta verilen besinlerin hepsinden 1 çay kaşığı kadar verin sonra çoğlatılır dedi birde kızlar doktor meyvenin tadını bire bir almaları için ek bişey verilmesi taraftarı değil mesela mama katılarak gibi meyvenin tadını almaları önemliymiş, bu konuda altını çizdi

artık mamaları azaltmamız gerekiyor en çokta ona sevindim farklı gıdalara bakalım alışabilecekmi benim paşam

Son düzenleme:
kızlar süper bir topic zira bende ek gıdalara yavaş yavaş başlamış biri olaraktan ne vercem derdine düşmüştüm.
ben ilk hafta çeyrek elma suyu verdim çok sevdi şap şap yedi
sonraki gun patates+havuç+pirinç+zeytinyağı hepsini haşlayıp süzgecten geçirerek püre yaptım ağznı burnunu kıvıdı ama onuda yedi bazende suratıma tükürdü küçük hanım ağzındakileri
dün küçük bir elmayı cam rendede rendeleyip yedireyim dedim nerdeyse beni yiyecekti desem yeridir.
ama patatesli püresinden hiç yemek istemedi.
henüz başkada bişi vermedim.
aslında benim aklıma takılan şü zaman aralıkları nasıl olacak ben şöyle yapıyorum doğrumu bilemiyorum.
gündüzleri hiç anne sütü almıyo biliyosunuz benım sütüm kalmadı kalan geceye zor yetiyo çünkü.
zaten doğdu doğalı aptamil kullanıyoruz.
sabah 1 biberon mama yiyo 9 gibi 2 saat uykusu var uyanınca oyun zamanı 1 saatte öyle geçiyo 12 gibi tekrar biberon maması aradan 1 yada 1.30 saat gecince elma rendeliyoruz şap şap şap yiyo.bunun üzerinden 2 saat sonra falan yine biberon maması tabi bazen biberonu tam olarak bitirmiyo doyunca bırakıyo yine uyku zamanı 1 saat falan işte sanırım 4 veya 4.30 gibi patatesli havuçlu püreden bir iki tatlı kaşığı kadar yeme alıştırmaları sonra zaten 6 da ben evde oluyorum hemen emziriyorum.ben eve gittikten sonra herhangi ek gıda vermıyorum uyurken yıne bıberon maması gece emziriyorum 3 defa falan sabahta uyanır uyanmaz emzırme faslı.
ay neyı ne zaman yapacağımı bilmiyorum biri bi el atsın hele

kızlar süper bir topic zira bende ek gıdalara yavaş yavaş başlamış biri olaraktan ne vercem derdine düşmüştüm.
ben ilk hafta çeyrek elma suyu verdim çok sevdi şap şap yedi
sonraki gun patates+havuç+pirinç+zeytinyağı hepsini haşlayıp süzgecten geçirerek püre yaptım ağznı burnunu kıvıdı ama onuda yedi bazende suratıma tükürdü küçük hanım ağzındakileri
dün küçük bir elmayı cam rendede rendeleyip yedireyim dedim nerdeyse beni yiyecekti desem yeridir.
ama patatesli püresinden hiç yemek istemedi.
henüz başkada bişi vermedim.
aslında benim aklıma takılan şü zaman aralıkları nasıl olacak ben şöyle yapıyorum doğrumu bilemiyorum.
gündüzleri hiç anne sütü almıyo biliyosunuz benım sütüm kalmadı kalan geceye zor yetiyo çünkü.
zaten doğdu doğalı aptamil kullanıyoruz.
sabah 1 biberon mama yiyo 9 gibi 2 saat uykusu var uyanınca oyun zamanı 1 saatte öyle geçiyo 12 gibi tekrar biberon maması aradan 1 yada 1.30 saat gecince elma rendeliyoruz şap şap şap yiyo.bunun üzerinden 2 saat sonra falan yine biberon maması tabi bazen biberonu tam olarak bitirmiyo doyunca bırakıyo yine uyku zamanı 1 saat falan işte sanırım 4 veya 4.30 gibi patatesli havuçlu püreden bir iki tatlı kaşığı kadar yeme alıştırmaları sonra zaten 6 da ben evde oluyorum hemen emziriyorum.ben eve gittikten sonra herhangi ek gıda vermıyorum uyurken yıne bıberon maması gece emziriyorum 3 defa falan sabahta uyanır uyanmaz emzırme faslı.
ay neyı ne zaman yapacağımı bilmiyorum biri bi el atsın hele
asıl gıdası hala anne sütü/devam sütü,adı üstünde ek gıda.benim kızımın doktorunun verdiği süreler kuşluk vakti ve ikindide meyve suyu/yoğurt şeklindeydi.ikiside yarım çay bardağı

bizimde bugün dr.kontrolmüz vardı artık ek besinlere geçiş dönemimiz başladı beni emmediğ için biz başlayacağız artık, meyve olarak elma suyu, portkal suyu,ve armut suyuna başlayın dedi.sebze olarakta havuç, patates,brokoli haşlayıp bir tülbentten geçirililp verilebilir dedi,ve günlük yoğurt mayalayıp hergün verin dedi ilk etapta verilen besinlerin hepsinden 1 çay kaşığı kadar verin sonra çoğlatılır dedi birde kızlar doktor meyvenin tadını bire bir almaları için ek bişey verilmesi taraftarı değil mesela mama katılarak gibi meyvenin tadını almaları önemliymiş, bu konuda altını çizdi
En doğrusunu doktorun bilir tabi canım ama portakal ve brokoli gaz yapabilir.Bence ilk verilecek gıdalar arasında yer almamalı.Her bebeğin bünyesi farklıdır,ben bebeğime 6 aylıkken portakal suyu vermiştim bir kaç kez,içine de pekmez koymuştum,bayılmıştı,tabi ben de çok mutlu omuştum ama sonrasında beraberce ağladık maalesef :çok üzgünüm:

kahvaltıyı hiç sevmedi oğluşum annesi gibi yumurtayamı uyuz oldu acaba yaa kaydirigubbakcemile3
kahvaltı menümüz : 1 elma cam rendeden geçmiş,1 kaşık labne peyniri(temkinli davranıcam alerjimiz varya takip ederek vericem),1 kaşık mısır gevreği,1 kaşık pekmez,yarım yumurta sarısı

tabi bugün yanlızca 2 kaşık verdim hergün arttırıcam sayıyı zemuszemus

hayırlı olsun topic kıslar
mureda cnm 4 ayşık bebeye kahvaltımı yalnışmı anladım ben kahvaltı en erken 7 . ayda veriliyor benim bildiğim şaşırdım kaldım drunun listesindemi var

edoşum ben de yadırgadım kahvaltıyı canım,meyve sularına,sebze sularına,pürelerine ve yoğurda alıştı mı ki senini minnoş?bunlara alıştıktan sonra kahvaltıya geçilir,sonra yarım yumurta sarısı fazla değil mi?en fazla çeyrek sarıyla başlanır hatta 1/8 ile başlatan doktorlar var.Sizin doktor verdiyse bunları bilemicem tabi.Her doktor farklı bir şey söylüyor

kızlar bu kahvaltı işine klım yatmadı valla.benm bildiğim 4.ayına çook erken.ağr gelir bebişe.daha sonraki aylarda başlanacak ona.bence vermeyin yumurta ,peynir,ekmek gibi şeyler.doktrumuz bize vermedi.bugün gittik muayene ve aşı için.ek gıda olarak mama bile vermedi.biberon mamasına devam dedi.ek olark sadece meyve suyu ve yoğurt verdi..kızımdada kahvaltıya 7.aydan sonra başlamıştık biz.tabii szn bileceğiniz birşey yanlış anlamayın kızmayın bana..
meyve suyu olarak portakal vermemeye çalışın acaip gaz yapıyo:(((

kahvaltıyı hiç sevmedi oğluşum annesi gibi yumurtayamı uyuz oldu acaba yaa kaydirigubbakcemile3
kahvaltı menümüz : 1 elma cam rendeden geçmiş,1 kaşık labne peyniri(temkinli davranıcam alerjimiz varya takip ederek vericem),1 kaşık mısır gevreği,1 kaşık pekmez,yarım yumurta sarısı

tabi bugün yanlızca 2 kaşık verdim hergün arttırıcam sayıyı zemuszemus

yarım yumurta mııııııııııı :1shok: akannehir :1shok: mısır gevreği miiiiiiii akannehir
edooşşşşşşşş gıı bu kahvaltıdan sora sahile koşmaya mı gidiyonuz egemnen naptın gıııııııııı kaydirigubbakcemile3

hayırlı olsun topic kıslar
mureda cnm 4 ayşık bebeye kahvaltımı yalnışmı anladım ben kahvaltı en erken 7 . ayda veriliyor benim bildiğim şaşırdım kaldım drunun listesindemi var

dr.umun listesi bu cnm

edoşum ben de yadırgadım kahvaltıyı canım,meyve sularına,sebze sularına,pürelerine ve yoğurda alıştı mı ki senini minnoş?bunlara alıştıktan sonra kahvaltıya geçilir,sonra yarım yumurta sarısı fazla değil mi?en fazla çeyrek sarıyla başlanır hatta 1/8 ile başlatan doktorlar var.Sizin doktor verdiyse bunları bilemicem tabi.Her doktor farklı bir şey söylüyor

cnm dr.umun verdiği listeye göre gidiyoruz meyve suyu ve püresi,sebze püresi onlara alıştık öğün olarak yiyoruz.yoğurt zaten bize yasak ona sonra laktozsuz sütle başlıyacağız.
dr.um listesine göre gidiyorum 2 dr.takibindede aynı liste var elimde.

yarım yumurta mııııııııııı :1shok: akannehir :1shok: mısır gevreği miiiiiiii akannehir
edooşşşşşşşş gıı bu kahvaltıdan sora sahile koşmaya mı gidiyonuz egemnen naptın gıııııııııı kaydirigubbakcemile3

:mymeka: kafama göre vermiyorum herhalde dr.listesi bu :mymeka::mymeka:
ayrıca ortaya çıkan koca tabağı çocuğa verdim yazmadım dikkat ettiysen dün 2 kaşık bugün 3 kaşık yarın 4 kaşık böle böle alışcak

Bende herkes kadar hassasım kızlar ek gıda konusunda oğlum hiç emmediği ve laktoz alerjimiz olduğu için başladık ek gıdalara emenler için erken olabilir ama bizim için tam vakti olduğunu düşünüyorum...

Son düzenleme:
kızlar bu kahvaltı işine klım yatmadı valla.benm bildiğim 4.ayına çook erken.ağr gelir bebişe.daha sonraki aylarda başlanacak ona.bence vermeyin yumurta ,peynir,ekmek gibi şeyler.doktrumuz bize vermedi.bugün gittik muayene ve aşı için.ek gıda olarak mama bile vermedi.biberon mamasına devam dedi.ek olark sadece meyve suyu ve yoğurt verdi..kızımdada kahvaltıya 7.aydan sonra başlamıştık biz.tabii szn bileceğiniz birşey yanlış anlamayın kızmayın bana..
meyve suyu olarak portakal vermemeye çalışın acaip gaz yapıyo:(((

cnm benim oğlum seninkinden nerdeyse 1 ay büyük.ayrıca beni hiç emmiyor :sinifsinif:
laktoz alerjimiz var her mamayı yiyemiyor,sadece soya yiyebiliyor onuda hiç ama hiç sevmedi yani resmen aç gezicek ben ek gıdaya başlamasam. ayrıca direk kahvaltıdan başlamadım 1 aydır zaten yavas yavas başlamıştım.
dr.tavsiyesi ile veriyorum bunlarıda kafama göre değil tabiki opuyorumnanaktan

dimi kız cerenimoo konuş beeee :roflol: bende dedim bak eda dedim bunları verme egeme dokunur dedim ağır gelir dedim ama dinlemedii :roflol:

şaka bi yana bilindiği üzere egemizin laktoz alerjisi var o yüzden mama yiyemiyoo anne sütüde almadığı için napsın bu bebe aç mı kalsın yanii:umursamaz: sonuçta pekmezdi yumurtaydı gayet mantıklıa.s hem bunlarıda tabak tabak vercek hali yokki a.s
edoşum doktora sormadan wcye bilem gitmez opuyorumnanaktan sen doktorunu dinle dadlummmm opuyorumnanaktan
barıştık mıı olumunekankayizsmile

ben şimdilik elma püresi veriyorum 10 gün sonra yoğurt ve sebze püresi verecem ama öğün olarak değel tadımlık.

dimi kız cerenimoo konuş beeee :roflol: bende dedim bak eda dedim bunları verme egeme dokunur dedim ağır gelir dedim ama dinlemedii :roflol:

üleynn neyn varisiniz edoşumun üstüne bu kaaa dok. vermiş işte hem kıyaslama yapmayın her dok. farklı olii hem zaten hepsini yiyemezki 2,3 kaşık anca yer
o bakımdan varmayın üstüne :mymeka::mymeka::mymeka::mymeka:

sağol cnm hepimize hayırlı olsun topiğimiz ve geçiş dönemimiz :Saruboceq:
dr.um içinde laktoz bulunmayan kaşık maması olmadığını söyledi formül mama olarakta soya kullanıyoruz.6.ayda alerjimiz yüksek ihtimalle geçicekmiş :Saruboceq::Saruboceq:
yoksa bende vermek istemiyorum pirinç unu falan :sinifsinif::sinifsinif:
tavsiyeleriniz için sık sık uğrayın bize olumunekankayizsmile

Mureda canım benim, benim kızımdada süt alerjisi var. Senin dr un 6. aydan sonra gececegini neye dayanarak söyledi??? Yani bir test filan yaptılar mı??? bende yaptırayım diye soruyorum:(

kızlar ben daha vermiyorum bişey dr verme dedi sadece anne sütü alıyor bizim yaramaz.
günde de 3 kez kaka yapıyyy:) heralde yetiyordur dimi süt.
önümüzdeki ay gidicez bi daha kontrole o zaman ek gıdaları anlatacak
herkesin dr farklı bir şey söylüyor burda tarifler de verelim bence

mesela ben geçen gün bi yoğurt mayaladım evlere şenlik:) yoğurt deil de resmen ayran oldu en minik bal şişeleri vardır ya ona mayaladım ama sanırım maya az geldi ılık kutu süte iki çay kaşığı hazır yoğurttan koyup peteğin üstünde havluya sarıp 4 saat dinlendirdim sonra havluyu açıp buzdolabına koydum hatam nerde ya ben daha önce hiç yoğurt mayalamadıydım?

ben sadece elma filan yalatıyorum geçen demir damlasını elma suyuyla veriyim dedim azcık pütürlüydü:) tam sıkamadım da cam rende alamadım daha bi de elma da ekşiydi heralde suratı buruştu püskürttü yüzüme:) gece filan verince damlayı ben uyuyunca çıkarıyor dışarı ağzında tutuyor da bi bakıyorum kıyafeti battaniyesi psa gibi leke olmuş pas gibi de kokuyor napıcam ben ya?

En doğrusunu doktorun bilir tabi canım ama portakal ve brokoli gaz yapabilir.Bence ilk verilecek gıdalar arasında yer almamalı.Her bebeğin bünyesi farklıdır,ben bebeğime 6 aylıkken portakal suyu vermiştim bir kaç kez,içine de pekmez koymuştum,bayılmıştı,tabi ben de çok mutlu omuştum ama sonrasında beraberce ağladık maalesef :çok üzgünüm:

evet canım haklısın ama doktorumuz üstüne basa basa portakalı 1 çay kaşığı olarak başla eğer sorun çıkarsa alerji, ve gaz gibi hemen vermeyi kes dedi bende henüz portakal suyu alıştırmasına geçmedim, bugün elma suyundan başladık doktorumuz hergün elma suyu verebilrisn dedi buda 1 çay kaşığı olarak başlanacak alıştırma babında yani sonra hergün çoğalmak şartıyla ve günde sadece bir öğün olarak, bu arada biz aptamile son hız devam ediyoruz, benide emiyor ama çok az miktarda

Back