• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

benım dr ek gıda olarak yıyebıldıgı kadar yogurt verebılırsın dedı ayrıca meyve purelerı meyve suyu verdı bırde sutlu pırınclı muhallebı verdı bakalım ıyı gıdıyor sımdılık yıyor kucuk hanımımız...

topiğimiz hayırlı uğurlu olsun 2009 kasım analarına..bol bol beslenirler inşallah bebişlermizopuyorumnanaktan

mrb bizde bu hafta elma armut havuç suyu ile başlayacağız hergün birirni verecem daha sonra 1+1 1+2 şeklinde devam edeveğiz doktor bir günde 50 cc kadar meyve suyundan verebilirsin dedi. elma ve armutu cam rendede havucu haşlayıp ezebilirsin dedi veya katı meyve sıkacağı ile birazda pütüründen ekleyerek ver dedi. şuan için alabildiğince anne sütü vermelisin bu meyveler sadece beslenme amaçlı değil çiğnemeye öğrenmesi için dedi. benim kızımın vücudunda alerjik kabartılar çıktı doktor bana çikolata,portakal ve domates yemememi söyledi. çiğ domates alerji yaparmış.

Selamlar 2009 kasım anneleri a.s.
bizlerde artık yavaş yavaş ek gıdalara başladık.Bu başlıktan takip edelim istedim neler veriyoruz yavrularımıza :uhm:

Suan 4 ay 3 haftadayız ben geçen hafta elmanın suyu ile başladım 2 gün sonra pütürleri ile verdim sonra içine armut ve havuç ekledim.
Bu haftada patates,havuç,soğan ve domates ten püre yapıp veriyorum.
Pazar günü kahvaltı vericem nasipse.
Daha sonraki hafta pirinç unu vericem.biz kaşık mama yiyemiyoruz laktoz alerjimizden dolayı az az pirinç unu yapıcam bende.
En sonda bunların hepsine alışınca gün içne yayarak hepsini menü olarak vermeye başlayacağım işte..
domates mi?pirinç unu mu? Dur tatlım naptın sen,onun sindirim sistemi kaldıramaz daha bunları.Laktoz alerjisi varsa da sütlü olmayan kaşık mamalarından kullanabilirsin,onlar anne sütü/devam sütüyle hazırlanıyor.Bence onlar içinde sanki biraz erken ama sen bilirsin gene canım.

topiğiniz hayırlı olsun hanımlar.iştahlı,sağlıklı ve kolay geçiş yapılan bir ek gıda dönemi diliyorum hepinize opuyorumnanaktan
http://www.kadinlarkulubu.com/kasim-anneleri/257537-ek-gidalara-basliyoruz.html
Bu da 1 sene önce açılan 2008 kasım annelerinin paylaşım yaptığı ek gıda topiği,burada merak ettiğiniz bir çok şeyi bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Arkadaşlarım beni ek gıda uzmanı ilan etmişlerdi de hemen bu topikte ilgimi çekti kaydirigubbakcemile3

domates mi?pirinç unu mu? Dur tatlım naptın sen,onun sindirim sistemi kaldıramaz daha bunları.Laktoz alerjisi varsa da sütlü olmayan kaşık mamalarından kullanabilirsin,onlar anne sütü/devam sütüyle hazırlanıyor.Bence onlar içinde sanki biraz erken ama sen bilirsin gene canım.

topiğiniz hayırlı olsun hanımlar.iştahlı,sağlıklı ve kolay geçiş yapılan bir ek gıda dönemi diliyorum hepinize opuyorumnanaktan
http://www.kadinlarkulubu.com/kasim-anneleri/257537-ek-gidalara-basliyoruz.html
Bu da 1 sene önce açılan 2008 kasım annelerinin paylaşım yaptığı ek gıda topiği,burada merak ettiğiniz bir çok şeyi bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Arkadaşlarım beni ek gıda uzmanı ilan etmişlerdi de hemen bu topikte ilgimi çekti kaydirigubbakcemile3

sağol cnm hepimize hayırlı olsun topiğimiz ve geçiş dönemimiz :Saruboceq:
dr.um içinde laktoz bulunmayan kaşık maması olmadığını söyledi formül mama olarakta soya kullanıyoruz.6.ayda alerjimiz yüksek ihtimalle geçicekmiş :Saruboceq::Saruboceq:
yoksa bende vermek istemiyorum pirinç unu falan :sinifsinif::sinifsinif:
tavsiyeleriniz için sık sık uğrayın bize olumunekankayizsmile

mrb bizde bu hafta elma armut havuç suyu ile başlayacağız hergün birirni verecem daha sonra 1+1 1+2 şeklinde devam edeveğiz doktor bir günde 50 cc kadar meyve suyundan verebilirsin dedi. elma ve armutu cam rendede havucu haşlayıp ezebilirsin dedi veya katı meyve sıkacağı ile birazda pütüründen ekleyerek ver dedi. şuan için alabildiğince anne sütü vermelisin bu meyveler sadece beslenme amaçlı değil çiğnemeye öğrenmesi için dedi. benim kızımın vücudunda alerjik kabartılar çıktı doktor bana çikolata,portakal ve domates yemememi söyledi. çiğ domates alerji yaparmış.

ben gaz yapmaması için ve hazmı kolay olması için dr.umun tavsiyesi ile alıştırana kadar meyveleride 2-3 dk.pişirerek veriyorum.

akannehirbu topiği görünce şaşırdım walla bizim bıdıklar büyümüşte ek gıdalara başlarmış
ama ben daha hiç bir şey vermiyorum 6.ayı bekliyorum zaten bir ömür beslenerek geçecek 2 ay daha sabretsinkaydirigubbakcemile3
ama arada portakal emme kaçamakları yapıyoruzkaydirigubbakcemile3

itekciğim portakal 6-7 aydan önce tavsiye edilmiyor,o da en erkeni yani.Çok gaz yapar bebişine,ishal ve pişik yapabilir.Midesinde geçici reflü olabilir

itekciğim portakal 6-7 aydan önce tavsiye edilmiyor,o da en erkeni yani.Çok gaz yapar bebişine,ishal ve pişik yapabilir.Midesinde geçici reflü olabilir

hatırlattığın için teşekkürler canım zaten biz yerken 1-2 kez emdiriyorum o kadar yaniiii midesine gitmiyordur bilekaydirigubbakcemile3

ben şimdiye kadar muz ve elma yalattım
muzda erkenmiş artık onuda yalatmıyom az kaldı zaten sabretsin ama ne yesem sanki istiyo gibi bakıyo vicdan yapıyooooooooooomkaydirigubbakcemile3

evet canım muz da erken daha.şimdilik elma armut suyu ve ev yapımı yoğurt.benim kızımın doktoru böyle başlatmıştı.miktarda yarım çay bardağı

selam cancanlarrrrrrrrr
ek gıda topicimiz hayırlı uğurlu olsunnn :icecream:
burda körler sağırlar birbirimizi ağırlar olcas biras ama allahtan tecrübeli anneler bizi yanlız bırakmıyo (kasım anneleri editörümüz a.s.)
biz malum 4.ayın sonunda koskoca bir ay sadece 180 gr almış afrikalı bebek olarak kaydirigubbakcemile3 ek gıda dünyasına hafiften dalış yaptıkk..
doktor teysemis önce elma suyu sonra armut suyu verdirdi şimdi ikisini karıştırıyoruz.
pazartesiden itibarende sebzeye geçiyoruz. patates havuç ve pirinçten oluşan bi püre yapicam.dr um organik pirinç almamı önerdi (büyük marketlerde varmış) malum tuz yasak doktorum içine çok az esmer şeker katabileceğimi söyledi ilginç geldi ohaoldumsmile birazda saf zeytinyağı ile bi püre yapıcam bakalım inşallah bıdığım sever ve yer ölçü olarakta bir kahve fincanı ver dedi.günde bir kere elma armut karışımı bir kerede sebze vericem önümüzdeki hafta boyunca
inşallah bebeklerimize şifa olurrr pıt pıt kilo olur kaydirigubbakcemile3

evet topiciğimiz hayırlı olsun dün bizde dok gittik kızçem anne sütü fazla almadığı için dok amcamız sadece yogurt ver dedi bir tatlı kaşığıyla başladım 4 gün elma suyu verdim dok verme dedi henüz diğerleri için erken dedi barsakları gelişmemiş dedi kızım ishal oldu barsak enfeksiyonu geçiriyor dok elma suyu ishal yapar dedi zavallı kızımı ben hasta etmiş oldum anlaşılan

ayyy yaşasınnnn bizim minnoşlar da büyüdü de ne yediriceğimizi konuşucaaazzz kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

ben de şimdilik sadece tattırıyorum...yoğurt yaptım 3 gün üst üste bi çay kaşığı bile yememiştir...hiç sevmedi...ben de ara verdim... şimdi içine pekmez koyarak vermey denicem..çünkü dr.umuz ilk verilicek ek gıda yoğurt dedi... 2 gündür elma suyu veriyorum zannedersiniz ki limon suyu içiyo surat o kadar ekşi yani... meyve püresi için acele etme pütürlü çünkü dedi ama herkes vermiş ben de veriyim bari... bi de sütlü pirinçli mama aldım yarın da onu deniycem...
şimdilik hiçbirini bi öğünün yerini tutucak kadar severek yemedi... biberondan da nefret ediyo... bi haftadır canımıza okudu...önce meme veriyorum uykuya darlaken biberonu tıkıyorum ağzına uyanmazsa ne ala uyanır da farkederse kıyamet kopuyo... ne kadar ek gıda versem de devam sütünü mutlaka içmesi gerekiyo di mi yani benim sütüm yetmediği sürece...?? napıcamı şaşırdım valla yaa :(

pastörize sütle yapcaz mecbur dimi
evet canım mecbur.sütü kaynatmadan yoğurt yapımı için yeterli ısıya getirsen yeterli olur a.s
ayyy yaşasınnnn bizim minnoşlar da büyüdü de ne yediriceğimizi konuşucaaazzz kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

ben de şimdilik sadece tattırıyorum...yoğurt yaptım 3 gün üst üste bi çay kaşığı bile yememiştir...hiç sevmedi...ben de ara verdim... şimdi içine pekmez koyarak vermey denicem..çünkü dr.umuz ilk verilicek ek gıda yoğurt dedi... 2 gündür elma suyu veriyorum zannedersiniz ki limon suyu içiyo surat o kadar ekşi yani... meyve püresi için acele etme pütürlü çünkü dedi ama herkes vermiş ben de veriyim bari... bi de sütlü pirinçli mama aldım yarın da onu deniycem...
şimdilik hiçbirini bi öğünün yerini tutucak kadar severek yemedi... biberondan da nefret ediyo... bi haftadır canımıza okudu...önce meme veriyorum uykuya darlaken biberonu tıkıyorum ağzına uyanmazsa ne ala uyanır da farkederse kıyamet kopuyo... ne kadar ek gıda versem de devam sütünü mutlaka içmesi gerekiyo di mi yani benim sütüm yetmediği sürece...?? napıcamı şaşırdım valla yaa :(
evde yaptığın yoğurdun ekşi olmamasına dikkat et,ekşi olduğu için sevmemiş olabilir ama tatlandırmak için asla pekmez koyma.Süt ürünleriyle pekmez bir arada verilmez.elma da ekşi gelmiştir belki ondan sevmemiştir,suyunu sıktığın elmanın tatlı olmasına dikkat et.elma suyundan pütürüne geçerken de bence önce doktoruna danış.şu anda devam sütü/anne sütü daha fazla alması gereken bir dönemde yani ek gıdaya kıyasla.bunlar benim tavsiyelerim,her bebeğin annesi daha iyisini bilir opuyorumnanaktan

kızlar bu pıanrın bebek sütleri var 6-12 ay arası yazıyo üstünde onlarla hiç yoğurt yaptınızmı benim arkadaşım söylemişti olurda ek gıdaya başlarsan bununla yap diye biz başlayamadık ama onuda çok merak ediyorum bide o evde süt olmadığı zaman aptamilin devam sütüyle mayalıyomuş nasıl oluyo acaba çok merak ediyorum

kızlar bu pıanrın bebek sütleri var 6-12 ay arası yazıyo üstünde onlarla hiç yoğurt yaptınızmı benim arkadaşım söylemişti olurda ek gıdaya başlarsan bununla yap diye biz başlayamadık ama onuda çok merak ediyorum bide o evde süt olmadığı zaman aptamilin devam sütüyle mayalıyomuş nasıl oluyo acaba çok merak ediyorum

bir çok anne erken dönemde inek sütü zararlı diye aptamil ve benzerleriyle yoğurt yapıyor.mama markalarının sitelerinde mamadan nasıl yoğurt yapıldığını videolu görüntülerle öğrenebilrsin burcucum.mamada da inek sütü olduğu için yoğurt yapılabildiğini unutma yalnız ;) mamalar ve 6-12 pınar süt tatlıdır o yüzden yoğurtta daha tatlı olur.bence çok mantıklı,çünkü evde yoğurt yapmak pek kolay olmuyor,çok ekşi oluyor.şahsen ben bir kaç denemeden sonra doktorunda izniyle hazır yoğurt vermiştim.babymixlerden alıyordum.onu bile yemiyordu benimki de içine bebe bisküvisi karıştırıyordum öyle yiyordu.sonra yine doktorun izniyle danino da yedirdim.

bu danino yedirdim lafı lütfen tartışma yaratmasın,geçen sene hazır gıdaya karşı olanlar ve olmayanlar olarak baya bir tartışmıştık.ben sadece deneyimlerimi ve fikirlerimi yazıyorum
a.s. a.s.

Son düzenleme:
kızlar süper bir topic zira bende ek gıdalara yavaş yavaş başlamış biri olaraktan ne vercem derdine düşmüştüm.
ben ilk hafta çeyrek elma suyu verdim çok sevdi şap şap yedi
sonraki gun patates+havuç+pirinç+zeytinyağı hepsini haşlayıp süzgecten geçirerek püre yaptım ağznı burnunu kıvıdı ama onuda yedi bazende suratıma tükürdü küçük hanım ağzındakileri
dün küçük bir elmayı cam rendede rendeleyip yedireyim dedim nerdeyse beni yiyecekti desem yeridir.
ama patatesli püresinden hiç yemek istemedi.
henüz başkada bişi vermedim.
aslında benim aklıma takılan şü zaman aralıkları nasıl olacak ben şöyle yapıyorum doğrumu bilemiyorum.
gündüzleri hiç anne sütü almıyo biliyosunuz benım sütüm kalmadı kalan geceye zor yetiyo çünkü.
zaten doğdu doğalı aptamil kullanıyoruz.
sabah 1 biberon mama yiyo 9 gibi 2 saat uykusu var uyanınca oyun zamanı 1 saatte öyle geçiyo 12 gibi tekrar biberon maması aradan 1 yada 1.30 saat gecince elma rendeliyoruz şap şap şap yiyo.bunun üzerinden 2 saat sonra falan yine biberon maması tabi bazen biberonu tam olarak bitirmiyo doyunca bırakıyo yine uyku zamanı 1 saat falan işte sanırım 4 veya 4.30 gibi patatesli havuçlu püreden bir iki tatlı kaşığı kadar yeme alıştırmaları sonra zaten 6 da ben evde oluyorum hemen emziriyorum.ben eve gittikten sonra herhangi ek gıda vermıyorum uyurken yıne bıberon maması gece emziriyorum 3 defa falan sabahta uyanır uyanmaz emzırme faslı.
ay neyı ne zaman yapacağımı bilmiyorum biri bi el atsın hele

Back