5 aylık bebeğime Ek gıdaya başladım

Toyumvar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
1.291
506
25
Zaten buraya az kilo alıyor diye konu açmıştım baktım ki kullandıgımız bebek bezinin beli bol gelmeye başladı zaten boyu hızlı uzuyor demekki aldıgı kilo boyuna oranla yeterli gelmiyor dedim. Günde üç kaka ishalli yapıyordu ve sabahalrı ince bir dilim muz vermeye başladım. Kakası düzeldi ama çocugun doymadıgının farkındaydım ek gıdaya başladım. Yarın doktor göreceğiz. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama geceleride doymuyor emip uyuyo yirmi dk sonra birdaha kalkıyor tekrar tekrar. İki gündür yanımda memede uyutuyorum bütün gece böyle göğsüm açık o memede acıktıkça emiyor. Şimdi sabahalrı bir dilim muz akşama dogru ev yapımı yoğurt ya da sebze veriyorum mama yapıyorum püre. Acaba gece uykusuna geçerkenmi yedirip yatırsam. Biberon tutmuyo zaten yoksa sağıp uykudayken biberonla veririm ama almadı. Bu ek gıda biraz toparladı çocugu fark ediyorum. 5 aylık olmadna başladım zaten içim içimi yiyor vermesem aç versem ona bir faydası yok

En iyi cevap
Zaten buraya az kilo alıyor diye konu açmıştım baktım ki kullandıgımız bebek bezinin beli bol gelmeye başladı zaten boyu hızlı uzuyor demekki aldıgı kilo boyuna oranla yeterli gelmiyor dedim. Günde üç kaka ishalli yapıyordu ve sabahalrı ince bir dilim muz vermeye başladım. Kakası düzeldi ama çocugun doymadıgının farkındaydım ek gıdaya başladım. Yarın doktor göreceğiz. Yanlış mı yapıyorum bilmiyorum ama geceleride doymuyor emip uyuyo yirmi dk sonra birdaha kalkıyor tekrar tekrar. İki gündür yanımda memede uyutuyorum bütün gece böyle göğsüm açık o memede acıktıkça emiyor. Şimdi sabahalrı bir dilim muz akşama dogru ev yapımı yoğurt ya da sebze veriyorum mama yapıyorum püre. Acaba gece uykusuna geçerkenmi yedirip yatırsam. Biberon...
cikolatalar jelibonlar da satiliyor, ustunde cocuk resimleri var, ambalajlari janjanli. onlar saglikli mi?
Onların hangisinde 6 aydan itibaren kullanılabilir diyo ben bisküvimi kendim yaptım kendim. Evde kendi fırınımda yaptım.
yürüteç de apayri sagliksiz bir sey
çok merak ediyorum çocuk büyütürken hem evde çocuguna sağlıklı gıdaları yetiştirip hem bir dk bile bırakmayıp yürütece bile koymadan yaşarken ne zaman tuvalette işini görmeye gittin. Ben bu halde bile çocukla klozete oturuyorumda. Ayrıca ben kendim paketli gıda yemiyorumki çocuguma yediriyim. Ben tedavi sonucu hamile kaldım tee hamillelikten önce paketli gıdaları gazlı içecekleri bıraktım evde neyvesuyumu bile kendim yapıyorum çocuğuma niye vereyim?

Bu kadar erken oturmasaydiniz keske…
Ağlayacağım yani. yukarda belirrtim hiç oturtmadım bizim mama sandalyemiz yatıyor çocuk kendi kalkıp oturmaya başladı ana kucagındanda kalkmaya başladı. bende artık destekli pturtmaya başlayım diye koyup yanına yastık kocakken baktım ki oturuyo çocuk baya. Oturbaildiğini daha yeni iki üç gündür farkettim açıkcası kalkamsının sebebini oturmak istemesi değil sıkıldıgı için onu alalım diye yapıyor sanıyordum. Ayrıca 5 ay destekli oturma ayı değil mi

Yahu kadın çocuğunun attığı adımı bile anlattı ya 😂
Hanımefendinin çocuğu ayına göre ilerde ek gıdaya da geçebilir 5 ayda geçen çok bebek var ben de düzeltilmiş 5 ayda başladım doktorumuz öyle dediği için.
Sevgili anne önce doktoruna danışıyorsunuz verin dedi diyelim sonra ChatGPT uygulamasına yaz 5 aylık bebeğime ek gıdada ne verebilirim diye. Gerçekten bu ek gıda her kafadan bir sesin çıktığı bir süreç. Arkadaşım önce meyve vermiş çocuğu sebzeleri çok güzel yiyor reddetmedi yani. Diğer arkadaşım hep irmikli püreler çorbalar veriyor çocuğu aşırı kilo almadı. Yani o genel geçer kuralları umursamayın sadece çocuğunuza odaklanın doktoruyla görüşün olur mu

Bugün gittim geçen ay hiç kilo almayan beniş bu ay çok şükür almış tek tek anlattım doktorumuz çıkmıştı hemşiremizle konuştum. Tamam dedi bu şekilde devam et acele etmeden vs anlattı. Muz yerine patates dene dedi. Ay içim içimi yiyordu 69 cm çocuk hızlı uzuyor 7300 olmuş bile geçen 6600 dü. Biberon vermemek gerekiyomuş zaten. Meme reddi yapar diye. Hiç değils eçocugumun uyku düzeni oluşmaya başladı bugün erkenden uyudu gün içindede çok güzel uzun süreler uyudu. Çocuk büyütmek meşakkatli ama güzel. 😍😍 allah güler yüzümü soldurmadan emek vererek çocuklarımızı büyütmeyi nasip etsin.
Hemşireye değil doktora soracaksınız hanımefendi. Doktor 6sene boşunamı okumuş ?
Yazdıklarınızdan sonra anladımki sizin için çocuğun sağlıklı beslenmesi değil boyunun kilosunun fazla olması önemli. Kilo alsında ne yerse yesin kafasındasınız resmen. Biberon vermek meme reddi yapar evet ama 5aylık çocuğa çorba muz bisküvi yedirmektense doğru düzgün biberonla mama verin. Nasıl bir düşüncedesiniz ya yazık çocuğa.

Hemşireye değil doktora soracaksınız hanımefendi. Doktor 6sene boşunamı okumuş ?
Yazdıklarınızdan sonra anladımki sizin için çocuğun sağlıklı beslenmesi değil boyunun kilosunun fazla olması önemli. Kilo alsında ne yerse yesin kafasındasınız resmen. Biberon vermek meme reddi yapar evet ama 5aylık çocuğa çorba muz bisküvi yedirmektense doğru düzgün biberonla mama verin. Nasıl bir düşüncedesiniz ya yazık çocuğa.
çocuk zaten annesini emiyor mama verilmesi saçma , emzirme + ek gıda süreci başlaması normal. Anne sütü alan çocuğa mama verilmesi saçma ki zaten anne sütü alan bebekler mamayı beğenmiyor. Doktora danışıp alacağı tek şey liste olacak.

Yahu kadın çocuğunun attığı adımı bile anlattı ya 😂
Hanımefendinin çocuğu ayına göre ilerde ek gıdaya da geçebilir 5 ayda geçen çok bebek var ben de düzeltilmiş 5 ayda başladım doktorumuz öyle dediği için.
Sevgili anne önce doktoruna danışıyorsunuz verin dedi diyelim sonra ChatGPT uygulamasına yaz 5 aylık bebeğime ek gıdada ne verebilirim diye. Gerçekten bu ek gıda her kafadan bir sesin çıktığı bir süreç. Arkadaşım önce meyve vermiş çocuğu sebzeleri çok güzel yiyor reddetmedi yani. Diğer arkadaşım hep irmikli püreler çorbalar veriyor çocuğu aşırı kilo almadı. Yani o genel geçer kuralları umursamayın sadece çocuğunuza odaklanın doktoruyla görüşün olur mu
tebrik ederim en mantıklı cevap , diğerlerine kalsa bu anne tüh kaka :)) kadın ne dese gömmeye çalışıyorlar

çocuk zaten annesini emiyor mama verilmesi saçma , emzirme + ek gıda süreci başlaması normal. Anne sütü alan çocuğa mama verilmesi saçma ki zaten anne sütü alan bebekler mamayı beğenmiyor. Doktora danışıp alacağı tek şey liste olacak.
Evet haklısınız. Kilosunun az oludğunu söylüyor ya hanımefendi o yüzden dedim ben mamanın içine bisküvi katıp vermiş. Ya zaten veriyormuş mamayı. İçine birşey katmadan verin vercekseniz anlamında yazdım.

Onların hangisinde 6 aydan itibaren kullanılabilir diyo ben bisküvimi kendim yaptım kendim. Evde kendi fırınımda yaptım.

çok merak ediyorum çocuk büyütürken hem evde çocuguna sağlıklı gıdaları yetiştirip hem bir dk bile bırakmayıp yürütece bile koymadan yaşarken ne zaman tuvalette işini görmeye gittin. Ben bu halde bile çocukla klozete oturuyorumda. Ayrıca ben kendim paketli gıda yemiyorumki çocuguma yediriyim. Ben tedavi sonucu hamile kaldım tee hamillelikten önce paketli gıdaları gazlı içecekleri bıraktım evde neyvesuyumu bile kendim yapıyorum çocuğuma niye vereyim?
Evde yaptığınız bisküvünin içerisine lineler koydunuz bize söylermisiniz ?

o cocuguna kola veren arkadaşım da hep der "kim cocuguna telefon vermiyor paketli hida vermiyor ki" diye ama pek cok insan onları vermeden yasiyor (ki siz de onlardan biriymissiniz)
yani sizin dediginiz seyleri de vermeyen pek cok anne baba var.
ayrica yurutec anne tuvalete giderken- is yaparken kullanilacak bir sey degil ki. yurutecteki cocuk yakin markajda olmali.
bakin soyle bir makale yayinlanmis;
Çanakkale’deki annelerin %54’ünün 18–24 aylık bebeklerinde yürüteç kullandığı belirlenmiştir.
Erzurum’daki annelerin %71.3’ünün yürüteç kullandığı belirlenmiştir.
Çanakkale’deki bebeklerin %25’inin, Erzurum’daki bebeklerin %28.9’unun yürüteçle ilişkili kaza geçirdiği saptanmıştır.
yani yürütec kullanan her 4 cocuktan 1i hastaneye gidip kontrol edilecek sekilde büyük bir kaza yasamis. makaleye gore ingilterede (2018) yilinda 3000den fazla cocuk yurutec kazasi yasamis. ABDde 6ay 18 ay arası cocuklar arasi yaralanmada 1. sebep yurutecmis.
yani fiziksel olarak dezavantajlarini gozardi edip yututec kullansaniz bile sakin tuvalete giderken - yemek yaparken cocugu göremez haldeyken tek bindirmeyin

Sabahlatı anne sütünden sonra 30ml mama öğlen bi kaç çay kaşığı sebze taddırıyorum akşamda eğer sabah mama vermediysem iki yemek kaşığı kadar yogurt veriyorum bu ölçüler fazlamıdır? . Çocuk oturuyor. Bizi yemek yerken görünce agzını şapırtadıp açıyor. Sofraya oturmamıza bile izin vermiyor aglıyor. Bunlar ek gıdaya hazır oldugunu gösterir mi? Yoksa yetersizmidir? Her gördüğümüz doktor refleks ve fiziksel gelişimin ayının ilerisinde oldugunu söyledi. Algılarıda açık çok şükür. Gittiğimiz bir doktorda bu çocugu güzel takip edin ekran da görmesin vs diye belirrti şaşırdım acıkcası.
Birkaç sn desteksiz oturuyor demiştiniz. Desteksiz oturamıyorsa da başlamamalısınız diye biliyorum.

Nasıl yani e doktor ver dedi o zaman ben seni dinleyip çocuguma sadece anne sütü vereyim en iyisi 😃😃
Doktorunuzun ver dedigini gormedim konuda, onu dinlemeyin beni dinleyin demiyorum zaten. Bizim doktorumuz cok katiydi 180 gun konusunda; cunku erken baslamak alerjilere davetiye cikariyor. Sizinki ver dediyse verin, ona degil bana guvenecek haliniz yok neticede

Ağlayacağım yani. yukarda belirrtim hiç oturtmadım bizim mama sandalyemiz yatıyor çocuk kendi kalkıp oturmaya başladı ana kucagındanda kalkmaya başladı. bende artık destekli pturtmaya başlayım diye koyup yanına yastık kocakken baktım ki oturuyo çocuk baya. Oturbaildiğini daha yeni iki üç gündür farkettim açıkcası kalkamsının sebebini oturmak istemesi değil sıkıldıgı için onu alalım diye yapıyor sanıyordum. Ayrıca 5 ay destekli oturma ayı değil mi
Siz neyi nasil biliyorsaniz oyle yapin. Bence fazla fazla bilgi sahibisiniz zaten, buraya sormaniza da gerek yokmus

tebrik ederim en mantıklı cevap , diğerlerine kalsa bu anne tüh kaka :)) kadın ne dese gömmeye çalışıyorlar
Gömmek değil haklılar olması gereken doktoruna danışıp tadıma izin olursa başlamak. Ama hanımefendi bisküvi yürüteç falan dediği için olay çıkıyor 😂

Anne sütü alan bebeğe mama verilmiyor muymuş😏 ya hu 6 ay öncesinde anne sütü yeterli değilse mama ile destekleniyor ne alaka saçma diyorsunuz

X