- 1 Haziran 2009
- 3.695
- 0
canım bildiğim kadarıyla sende normal doğum yapmıştın, dikişlerin nasıl bakımını nasıl yapıyorsun, 7-10 günde dikişler atar dediler ama benim 15. günüm hala dikişler yerinde,
3 eylülde doğum yaptım,
benim dikişler attı canım, bugün alttan aynayla baktım attı mı atmadı mı diye... sadece bir kaç parça kalmış, sanırım ipler eriyomu anlamadım... böyle küçük bi kaç ip parçası kalmış.. bana hiçbirşey kullanmayın dedi, sadece nemli kalmayacakmış, eğer nemli kalırsa kurumasını engelleyip orada iltihaplanma yapabilirmiş... ben de 7 gün boyunca sargı bezine sarılı pamuk kullandım, orkid kullanmayın dediler, hava aldırmayıp orayı nemli kalmasını sağlıyormuş... hastanede de bana sargı bezine sarılı pamuk veridler... ve bunları sık sık değiştirdim... her tuvalette iyice o bölgeyi hafifç tuvalet kağıdını dikişlere dokundura dokundura kuruladım, her banyodan sonrada aynı şekilde dikişleri kuruladım... bugün pede geçtim artık... ben de 6 eylül de doğum yapmıştım...
bu arad yine de sızlıyor dikişlerim arada, yani tümüyle iyileşmiş değil... sonuçta kesik hemen iyileşmesini beklememeliyiz... ama mutlaka kuru tutmalıyız... bence bol su ile yıka sonra iyice kurula... ve sık sık değiştir pedi yada sargı bezli pemuğu...
umarım seninkide biran önce atar....