2009 Eylül Anneleri

canım bildiğim kadarıyla sende normal doğum yapmıştın, dikişlerin nasıl bakımını nasıl yapıyorsun, 7-10 günde dikişler atar dediler ama benim 15. günüm hala dikişler yerinde,
3 eylülde doğum yaptım,

benim dikişler attı canım, bugün alttan aynayla baktım attı mı atmadı mı diye... sadece bir kaç parça kalmış, sanırım ipler eriyomu anlamadım... böyle küçük bi kaç ip parçası kalmış.. bana hiçbirşey kullanmayın dedi, sadece nemli kalmayacakmış, eğer nemli kalırsa kurumasını engelleyip orada iltihaplanma yapabilirmiş... ben de 7 gün boyunca sargı bezine sarılı pamuk kullandım, orkid kullanmayın dediler, hava aldırmayıp orayı nemli kalmasını sağlıyormuş... hastanede de bana sargı bezine sarılı pamuk veridler... ve bunları sık sık değiştirdim... her tuvalette iyice o bölgeyi hafifç tuvalet kağıdını dikişlere dokundura dokundura kuruladım, her banyodan sonrada aynı şekilde dikişleri kuruladım... bugün pede geçtim artık... ben de 6 eylül de doğum yapmıştım...

bu arad yine de sızlıyor dikişlerim arada, yani tümüyle iyileşmiş değil... sonuçta kesik hemen iyileşmesini beklememeliyiz... ama mutlaka kuru tutmalıyız... bence bol su ile yıka sonra iyice kurula... ve sık sık değiştir pedi yada sargı bezli pemuğu...

umarım seninkide biran önce atar....

ємєℓ;9148563 .!.:
canım benim sarılık derecesi normal ...yatırmaya gerek duymuyorlar sınır 17 çunku...benimde 16.7 idi sık sık emzirdim ve çok sukur bir hafta icinde dustu su anda da eli yuzu bembeyaz :) seninde oyle olacaktır korkmana gerek yok emzirmeye devam

sağol canım..anne yüreği işte kaygılanıp duruyordum ama emdikçe rengi düzeldi bebemin:emir_bebek:

Kızlar bir sorum var size, bildiğim kadar ile bebeklerin yatış pozisyonu sürekli değiştirilmeli ki kafa tası şekli bozuk olmasın ama yüz üstü yatırılabiliyorlar mı bilen var mı???

kızlar gaz sancısı için herhangi bi ilaç kullanıyormusunuz?
dün gece kızım hiç uyumadı, doğru düzgün ememedi de, gazı çok vardı kuşumun
bugün araştırmalarım sonucu "sab simplex" isminde bir damla aldım, almanyadan ithalmiş
gaz sancısına iyiymiş
sanırım Emelcim de kullanıyor bunu, bakalım fayda etcekmi !
sizler napıyorsunuz?

Kızlar bir sorum var size, bildiğim kadar ile bebeklerin yatış pozisyonu sürekli değiştirilmeli ki kafa tası şekli bozuk olmasın ama yüz üstü yatırılabiliyorlar mı bilen var mı???

evet pozisyonu değiştirmek gerekiyor
ağız üstü gündüzleri çok az yatırıyorum kafayı yan yatırarak, hoşuan da gidiyor ama gece sırt üstü kafa ya sağda yada solda
bazende yan çevirip komple arkasına da yastık koyuyorum tam yan yatırıyorum

bugün araştırmalarım sonucu "sab simplex" isminde bir damla aldım, almanyadan ithalmiş
gaz sancısına iyiymiş
sizler napıyorsunuz?

evet canım benim bende simplax kullanıyorum gunde 3 kez sabah ogle ve aksam olmak uzere 8 damla . . . . . .valla canım kullandıgım halde yine de sancımız oluyor belki kullanmasak daha beter olcak bilemiyorum......zaten en siddetli oldugu donem 4-6 hafta arasıymıs bizimki iyice arttı gibi . . . . .dun aksam kabus gibiydi mesela insallah size iyi gelir

mrb kızlar biz carsamba günü cıktık hastaneden.iyi beslenemezse tekrar sarılık olma ihtimali varmış.bende dün mama verdim.annem verme alışır diyor.ama aç kalmasını istemiyorum ve stres yapıyorum.tabi streste süt oluşmasına olumsuz etki yapıyor.dr iki memenide 15erdk emzir sonra mama ver mamayı alıyorsa sütün yetersiz geliyordur dedi.bizim kız mamayı cok büyük iştahla yedi.daha sonra emzirmeden sütü sağdım iki gögüsten 30cc anca süt cıktı.hastanede cok yorulmuştum oda etkilemiş olabilir diyorlar benimde kafam karısık.

hilka sütü arttıran yiyecekleri arastırdım.kuru maya (hamurişlerine koyulan)süt yapıyormuş.içeceklerin içine koyup içmeyi dene kötü bir tadı varmış.ama deniyicem.vitamalt diye bir içecek var ben içemedim tadından ama tekrar alıp zorluycam.tabi dinlenmekte işe yarıyormuş.uzun zamandan sonra bugün dinlenicem.

biz bugün ilk banyomuzu yaptık.göbek erken düştü ama hastaneye yattığı için dünde yine kontrole gittiğimiz için yaptıramamıştık.kızım mis gibi kokuyor.

hastanede verilen emzirme seminerinde lansinoh gibi kremlerin ucu yumuşatma etkisi varmış.oluşan yaraları tedavide etkili krem iseGARMASTAN POMAT cok etkiliymiş.gögüs ucu tahriş olanlara duyrulur.

Canım geçmiş olsun Allah bir daha düşürmesin. Bizde sarılıktan 2 gün İdrar yolu enfeksiyonundanda 8 gün yattık. Lohosalığım hastanelerde geçti çok zor. Benimde sütün yetmiyor. Dr banada aynını dedi. Sarılık tekrar etmemesi için bebeği sürekli beslemek gerekiyor aç kalırsa biluribin değerleri yükseliyor. Benden emzirdikten sonra mama veriyorum. Hemen hemen her emzirmemin arkasından 40-50 cc mama alıyor belki 1 emzire mamasız geçiyor. Çok üzücü bir durum. İlk oğlumdada aynıydı. Mama verdiğim için üzülüyorum sonrada iyiki mama var ya oda olmasaydı ne yapardım diyorum.

gaz sancısına iyiymiş
sizler napıyorsunuz?

Ben Nurse harveys isimli bitkisel bir şurup kullandım İlk haftalar çok gaz sancımız olmuştu. Kullananlarda memnun istersen bir dene. 15 tl fiyatı. Bizde işe yarada. Umarım sizde tez zamanda atlatırsınız.

Canım geçmiş olsun Allah bir daha düşürmesin. Bizde sarılıktan 2 gün İdrar yolu enfeksiyonundanda 8 gün yattık. Lohosalığım hastanelerde geçti çok zor. Benimde sütün yetmiyor. Dr banada aynını dedi. Sarılık tekrar etmemesi için bebeği sürekli beslemek gerekiyor aç kalırsa biluribin değerleri yükseliyor. Benden emzirdikten sonra mama veriyorum. Hemen hemen her emzirmemin arkasından 40-50 cc mama alıyor belki 1 emzire mamasız geçiyor. Çok üzücü bir durum. İlk oğlumdada aynıydı. Mama verdiğim için üzülüyorum sonrada iyiki mama var ya oda olmasaydı ne yapardım diyorum.

tatlım ya aklıma takıldı peki günde kaç defa mama veriyorsun?

Ben de mama vermek zorunda kalanlardanım çok moralim bozuluyor.2 saatte bir kendimi sağmaya çalışıyorum 50 ml süt anca çıkıyor sonra onu bebeğe veriyorum yetmediğinde eğer oğlum az uyursa sürekli emmek istediği için yetmiyor mama veriyorum Günde 2-3 kez.
Bi de benim sıpa gündüzleri uykusunu alıyor heralde geceleri çok sık uyanıyor.Gece en çok 2 saatte bir bizi ayağa dikiyor.Tekrar uyutmam da 1 saatimi alıyor.Yani geceleri doğru düzgün uyuyamıyoruz.Ben gündüzleri de uyuyamıyorum fena haldeyim yani.Bu ne kadar sürecek böyle bilen varsa söylesin nolur.

gaz sancısı için biz kanını yağ ile ovuyoruz sancı sırasında çok ise yarıyor...o esnada saç kurutma makınesi tutuyoruz bady uzerinden oyle bir rahatlıyor ki sormayın.....gece uyurkenden sıcak su torbası koyduk iki gundur ayaklanın altına oda çok iyi geldi kızlar gece çok guzel uyudu .....11 gibi yatmıstı 2.30 gibi uyandı hiç huysuzlanmadı o sıcak torba iyi geldi yavruma tavsiye ederim

hilalcim bunu bir 3 ay çekecez boyle malesef.....ben gunduz uyudumu bizimki hemen yatıyorum yoksa var ya zombi gibi olurum

sabah 7 den beri kızım 1 saat kesintisiz uyudu. hep mızmızlandı :KK43:(
dün kontrole gittik dr.a. sutum yetiyormus, bebek yeterince kilo almış.
ama bana doymuyor gibi geliyor. cunku bugun saat bası emdi.
emmesi iyi ama doymuyorsa :KK43:( kotu.. çok kafam karıştı..
aglıyıp huysuzluk yapıyor ve tam olarak nedenini anlayamadık.
aç olmasa emmez sanırım dimi?

ємєℓ;9154678 .!.:
tubacım hazır demlik poset seklinde benim kullandıgım kendim için almıstım.....kaynar suda demletip ılınmasını bekledikten sonra çay kasıgı ile tahmini 8 kasık falan içiriyorum 3 ogun

bu arada çorap olayını niye yapamıyorsun anlamadım canım

ben de milupanın rezene çayını alıcam. hem kendime hem bebege kullanıcam.

emelcim bana acayip fenalık basıyor. bir de çorap giyemiyorum, terlik var ama ayagımda devamlı.

şu zinco damla veya farklı bir damla varsa önerecegi dr.a sorucam, alayım evde dursun. bazen acayip gaz sancısı tutuyor, napacagımızı bilemiyoruz o durumlarda. ayagına sıcak havlu olayını da deneyecegim.

kızlar selam. ben milupa rezene çayı ve hipp midir nedir onu içiyorum günde 1 bardak. ayrıca petibor falan yiyorum ve su çok içiyorum. allaha şükür sütüm baya iyi. hatta bebiş biraz geç uyansa patlıcak gibi oluyorlar. en az 10 dakika emiyoruz bazen yarım saate bile uzayabiliyor. uykuya dalacak gibi olduğunda çenesini dürtüklüyorum eğer doymamışsa uyanıp devam ediyor. doyuyordur herhalde dimi kızlar ya doymasa uyumaz huzursuzlanır falan. yani sütüm çok şükür ama ya yeterince emmiyorsa diye işkilleniyorum. malum sarılığımızı düşürmemiz de lazım...

geçmiş olsun canım
sizin sarılık kaç cıktı?
bizim 5.gun muaynemizde 13 çıktı.
dün kü testde 14,80 çıktı. yarın tekrar bakılacak :KK43:(
normal mi acaba? size dr ne dedi?

bu arada ben de ticker ımı degistirmek istiyorum beceremedim.
benim için bir ara yaparmısınızzz?

kızlar bir de bizim dr. ilk ay emzik onermiyoruz dedi. siz napıyorsunuz? emzik veriyormusunuz?
dr.unuza sorarak mı? bazen uykuya dalması için vermek istiyorumm.

bu arada unutmadan herkese iyi bayramlar. hihoyyyt
gerçek anlamda bayram bizim eve gelmedi ama esas bayram minik kuzularımız :emir_bebek:

kızım 1 saattir uyuyor, ben de fırsat bu fırsat dedim sormak istediklerimi yazdım size.
daha sonra okurum cevapları.

şimdi gidip çamaşır asıcam, birazdan kalkar kuzum. herkese kolaylıklarrrrr

kızım 1 saattir uyuyor, ben de fırsat bu fırsat dedim sormak istediklerimi yazdım size.
daha sonra okurum cevapları.

şimdi gidip çamaşır asıcam, birazdan kalkar kuzum. herkese kolaylıklarrrrr

tubacım ben emzik vermiyorum, doktor bu konuda birşey demedi, ama çocuk doktorumuz uyandıkça emzir dedi, çok sık, bebeğim 2590 doğduğu için diğer bebekler gibi olmayabilirmiş uyku düzeni, uynadıkça vereceksin memeyi dedi... sakın ağlatma dedi...

:nazar::nazar::nazar:öznurcum da (carpaccio) doğum yapmış, telefonda konuştuk, ama internete giremiyormuş, sorun varmış, yakında bağlanacakmış... bebiş 2500 doğmuş, adı Aras, maşallah resmini gördüm çok tatlı... öznurun da sesi çok güzel geliyo, bebeğe bakmaya doyamıyormuş....

işte Aras bebek:emir_bebek:......... maşallah:nazar::nazar::nazar:

Eklentiler

• $9024_135944908389_763823389_2432656_4742716_n.jpg
    $9024_135944908389_763823389_2432656_4742716_n.jpg
    13,8 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleme:
ємєℓ;9203334 .!.:
hilalcim bunu bir 3 ay çekecez boyle malesef.....ben gunduz uyudumu bizimki hemen yatıyorum yoksa var ya zombi gibi olurum

emelcim maşallah Ata bebeğe, ne güzel kilo almış... sıcak su torbası olayını ben de denicemmmm....

slm ben haziran annesiyim.Allah yavrularınızı size bağışlasın.
benimde kızımda gaz problemi çok fazlaydı hatta kolik krizlerine bile geçiş yapmıştık.metsil ,zinco kullandık faydasını görmedim.nurse harveys diye bitkisel bir şurup var onu kullandım ve kolik bile gitti.gaz açısından kızımı çok rahatlattı.çok zorda kalırsanız bu şurubu öneririm.

X