Kızlar giremiyorum, yazamıyorum dünden beri... biz rahat sayılırız maşallah... ama benimkinin de gazdan daha çok kakasını yapma sorunu var, kakasını yaparken ağlıyor, bugün dayanamayıp zeytinyağına batırdığım kulak pamukçuğunu poposunun kenarına dürttüm, sonra neredeyse 1 çay bardağı mıçtı... kabız olunca bizim doktor da aynısını yapmış görümceminkine. o kadar çok ağladıki kakasını yapamayınca valla ben de uygulamadım. ama bi daha yapmıcam, alışmasından korkuyorum...
ebrucum maşallah çok iyi kilo almış, nasıl tartıyosunuz, eve tartı aldın mı, yoksa doktor mu tarttı... ben de eve tartımı alsam diyorum... biz de pazartesi tartılcaz bakalım... bu arada benimki her bez değişim de mutlaka sıçıyor, ortalama 3, 4 saatte bez değiştiriyorum, en az günde 6 kez kakasını yapmış oluyor, bol bol da işiyo tabi...
bu arada bugün gittim medelanın mini pilli elektrikli pompa setini aldım bayisinden, 170 tl verdim, 4 tane saklama biberonu içinde soğutma çantası (24 saat içinde saklanabiliyormuş), 2 tane saklama poşeti, iki tane biberon ucu, taşıma çantası (kol çantası gibi), yedek malzemeleri, temizleme poşeti vs. hepsi dahil... hemeen eve gelince denedim. 115cc sütüm çıktı, ilk önce rüzgara bunu medelanın biberonu ile vermeyi denedim, hızlı aktığı için içemedi, sonra nubynin yavaş akışı ile denedim, onu da sevmedi, emdi, ama ağzı sütle taştı, ya benimki biberonu da kabul etmezse, ben nasıl işe gidecem ya, açlıktan ölür valla yavrum...
ebrucum, tubacım siz ne yapıyorsunuz sağdığınız sütleri, bebişlere vermeyi denediniz mi... yoksa direk buzluğa mı atıyorsunuz.
bir de benim göğsüm de en ufak yara olmamıştı, ama medela göğsümün çevresini tahriş etti, kıpkırmızı acıyo çok fena... acaba 2,3 dakika sağıp 1 dakika ara mı versem, ben on dakika boyunca sağdım o göğsü...
dilekcim sen sağarken göğsün için bir aparat kullanıyormusun. medela benim göğsümü tahriş ettide. dilekcim senin bebişine de maşallah çok iyi kilo almış....
bizimki bayağı büyüdü gibi, siması giderek değişiyo, bu arada pazartesi çocuk doktorumuza gidiyoruz, yaklaşık bir saat inceliyor, ben de soracağım soruları listelicem, zaten kendisi de dedi soru sormamızı istiyo sürekli.... bu arada eğer aklınıza takılan birşey varsa sizinkileri de soruyum kızlar, kendisi çok deneyimli....
bu arada doktorumuzun dediği sütün o kadar değerli ki, ona çok iyi bakmalısın bebeğin için... bunun için yemene çok önem ver... günde en az 30 gram alması gerekiyormuş bebeğin, en son gittiğimiz de benimki alamamıştı, bakaım şimdi ne durumda...