2009 Eylül Anneleri

allah analı bablı büyütsün meleğini...3100 gr 48 cm doğmuştu.. iki hafta önce 3010 gr d iki haftada almış kilosunu boyuda uzamış çok şükür.. benim kız emmiyo sütümde fazla değil o yüzden mama da veriyorum..

maşallah cnm bebişine seninde alla hanalı babalı büyütsün kuşum bana ümit oldun benim kız emiyoda gündüz sarılıktan uyuyo çok ondan kilo almamış gibi geliyo bana mamada veriyom sen ne maması veriyon ben bebelac 1veriyom

ben iki gfünde bir yıkıyom ve nivea baby yagla masaj yapıyom çok hoşun gidiyo melegim mis kokuyo

doktorumuz zeytinyağı tavsiye etti daha faydalı ve doğal olduğu için.. bugün yıkadık masajını yaptık bizimki biraz salata gibi koktu ama olsun...

doktorumuz zeytinyağı tavsiye etti daha faydalı ve doğal olduğu için.. bugün yıkadık masajını yaptık bizimki biraz salata gibi koktu ama olsun...

heheyerim onu çok şeker bişi daha sorcam cnm cetvelni çok hoşuma gitti bende kızımın resmini eklemek istiyom yapamıyom bana yaparmısın zahmet olmazsa

maşallah cnm bebişine seninde alla hanalı babalı büyütsün kuşum bana ümit oldun benim kız emiyoda gündüz sarılıktan uyuyo çok ondan kilo almamış gibi geliyo bana mamada veriyom sen ne maması veriyon ben bebelac 1veriyom

aptamil 1 veriyorum doktorum onu tavsiye etti.. sütümüde çıktığı kadar sağıp veriyom bazen keyfi yerinde olursa kendi de emiyo ama günde ikiyi geçmiyo biraz nazlı benim zilli..benim kızda iki haftadan sonra kilo almaya başladı..üzülme kilo alır annesi biraz daha büyüsün ne güzel seninki emiyomuşda..

aptamil 1 veriyorum doktorum onu tavsiye etti.. sütümüde çıktığı kadar sağıp veriyom bazen keyfi yerinde olursa kendi de emiyo ama günde ikiyi geçmiyo biraz nazlı benim zilli..benim kızda iki haftadan sonra kilo almaya başladı..üzülme kilo alır annesi biraz daha büyüsün ne güzel seninki emiyomuşda..

bende aptamile başlıcam cnm onu tavsiye eden çok doktor sarılık die mama verebilirsindedi tüm gün uyuyo uyandırıyoz hanımı öyle emiyo bide kızıyo memeyi sıkıyo agzında çok şükür emiyo ve peynir gibi çıkarıyo kustugunda doktor sütün yarıyo iyi deedi cnm benimde süt gelmiyodu humana nın stil tee verdi doktorum sütüm artttı ve pompaylada çekiyom arttı bayagı sende dene bak görürsün bide kayısı kompostosu sütü arrttırıyo tatl ıye bolbol

ahh sorma canım yaa deliriyom valla kaçıcam diyorum inan gerçekten imkan olsa kaçıcam... enson gerzek kayınpeder diyoki bu çocuk kız çocuğu altında kaka bekletme (iyiki söyledi ben haftada 1 alıyodum bebeğin atını...) alt temizliğini yaparken şeyinin iç taraflarınıda temizle... utanmaza artık nasıl bi baktıysam bi gidişi var görme...... bukadarıda fazla yaa.... bıraksınlar büyütelim dediğin gibi bu bebek hep benle senin yarım saatlik ziyaretinde verdiğin akıllarlamı düzelecek..??

ay canım ne manyak adammış gerçekten, daha neler... neyse canım sen nasıl olsa koyarsın tavrını, valla karışan bitmiyo dediğin gibi....

tülaycım benım kayınvalıde benımleydı bugune kadar. geceleri çocuk çok fena aglasa bıle hep durdurdum asla odama falan gelmedi. gunduzlerı şunu yap bunu yap. ben şapkayı geri açarım o yuzune ceker. 50 sefer dedım bu çocuk bnunu sevmıyor uykuda bıle bundan uyanıyor dıye. ben acınca da illa anan yuzunu görcek diyor:) benım mi sabrım yetmiyor çocugumu mu paylaşamıyorum bilmiyorum ama çok sevdiğim kaynanama çok sinir oldum dogumdan bu yana

meryemcim aynı durum bende de var, kaynanamı çok severim bende, ilk gün bebeği giydirirken yol yordam gösterdi tamam dedim, izledim, sonra dediği gibi giydirmeye çalışırken hemen bebeğin elini kolunu tuttu aldı elimden giydiriyo, ben de anne müsade ette giydiriyim dedim, sonra da eşim anne karışma giydiriyo işte dedi de aldım elime tekrar bebeği, valla garipleştiler... annem desem o da öyle bebek ağlıyo kucağıma alıyom annemde ver sen bana, ben sakinleştiririrm diyo... ayyy hepsi manyak sanki ben kapının koluyum, bişey yapamıcam...

ємєℓ;9299746 .!.:
canım kaka yapamama sorunu bizdede var 1 gun 1.5 gun yapmadıgı oluyo ıkınıp duruyo zorlanıo tabi....bende kulak çubuguna zeytinyagı batırıp poposuna suruyorum bazen.....baslarda her bez degistirmem kaklı ıken artık goremez oldum

valla benimkinin de her zaman kakalı olurdu bezleri, ama şimdi altını açınca sıçıyo anca.... ama alıştırmamak lazım... ben doktora soruyum canım ne yapmak lazım pazartesi, buraya yazarım ben.... doktorumuz çok iyi, deneyimli hem de....

Gülaycım valla pompayı çok uygun almışsın ben yalnızca pompayı 130TL'a aldım. Canım ilk başlarda benimkini de çok tahriş etti ama artık lansinoh sürmeden kullanmıyorum sütümü sağmadan önce göğüs uçlarıma biraz lansinoh sürüyorum ve daima düşük ayarda çalıştırıyorum hızını aşamalı olarak arttırıyorum böylelikle hiç canım yanmıyor. Sen niye biberonla vermeye kalktın ki? Emmiyor mu?

canım ebn de düşük ayarda çalıştırdım hep, valla mahvetti, sağmıcam şimdi, artık zor durumda kalırsam sağarım... canım deneme amaçlı sağdım salak gibi hepsini, sonra kız ağlayınca bi damla sütüm kalmamıştı, koydum biberonlara ama içemedi zavallım, ğzı doldu taştı... yoksa maşallah güzel emiyo....

dilekcim b i sorum olucak..pompayla ne kadar zamanda ne kadar süt sağıyorsun acaba..bide aldığın pompanun markası ne..? ben nuk un pompasını aldım..10 dakikada sağdığım sütü elimle sağsam 3 dakikada çıkıyor..sorun pompadamı bende mi anşamadım

canım ben 15 dakikada 120 cc sağdım, benimkinin markası medela ve kesinlikle tavsiye ederim, pilli elektirkli setini 170 tl ye aldım, önceki mesajlarımda var, set halinde, emininm sizin ilinizde de vardır distribütörü, ben direk ithalatçısından aldım....

bugün ben de yıkadım oğlumu 3 saat önce bol z.yağlı masaj yaptım yayıla yayıla uydu sonra da bıcı bıcı...bundan sonra böle yapıcam rahatladı bayağı ama kusuyo oğlum anlamıyo nekadar yediğini ondan snaırım..4 kez üstünü değiştirdim bugün....sizdede oluyomu kusma???

bugün ben de yıkadım oğlumu 3 saat önce bol z.yağlı masaj yaptım yayıla yayıla uydu sonra da bıcı bıcı...bundan sonra böle yapıcam rahatladı bayağı ama kusuyo oğlum anlamıyo nekadar yediğini ondan snaırım..4 kez üstünü değiştirdim bugün....sizdede oluyomu kusma???

slm kızlarrrrrrrrr.......... tulaycım yanlızmı yıkıyorsun?

dilekcim b i sorum olucak..pompayla ne kadar zamanda ne kadar süt sağıyorsun acaba..bide aldığın pompanun markası ne..? ben nuk un pompasını aldım..10 dakikada sağdığım sütü elimle sağsam 3 dakikada çıkıyor..sorun pompadamı bende mi anşamadım

Canım benim sağmam genellikle 20dk'yı buluyor ve sağdığım sütün miktarı değişiyor.
Bazen 70-80ml bazende 100-110 ml çıkıyor. Bende medela kullanıyorum ve gayet memnunum ama eğer pompayı bu kadar kullanacağımı bilseydim paraya kıyar doğumdan önce medela yerine ameda çift göğüslü pompa alırdım. Bence sorun pompada.

Gülaycım kızının güzel emdiğini söylüyorsun boşver tatlım sağma ayrıca kilo alımı da iyiyse ne gerek var? Bizimki emdiği ilk 15 gün boyunca hiç kilo alamadı ben mecbur kaldığım için sağıp veriyorum yoksa en kolayı emzirmek. Daha önce sütümü sağıp dolaba koyuyorduk beslenme saati geldiğinde en erken tarihli sütü benmari ısıtıp veriyordum düşün bu iş yine nerden baksan 10dk'mı alıyordu. Sonra beslenme yavaş akışlı biberonlar kullandığım için en az yarım saat bazen 1 saati bile bulabiliyor süt içiyor ondan sonra biberonu sterilize etme derdi o da bir 10dk'mı alıyor yıka kaynamış suyun içinde beklet falan nerden baksan 1 saati buluyor en az. Oysa emse öylemi gece kalk sıcacık sütü göğsünden alsın 20dk yarım saat kadar sonra uyusun. Boşver tatlım emiyorsa hiç girme bu işlere.

bugün evet cnm yanlız yıkadım ve daha kolay oldu eşimle yıkayınca çok panik oluyo hiç ağlamadı oğlum alışmak lazım cnm bnm kimsem yokki gelicek yardıma

Maşallah benim becerikli arkadaşıma... Biz hala eşimle yıkıyoruz ilk banyolarında eşimde panikti banyodan yarım saat önce karnına ağrılar giriyordu ama şimdi o da öğrendi ikimizde çok daha rahat yıkıyoruz artık kızımızı.

Maşallah benim becerikli arkadaşıma... Biz hala eşimle yıkıyoruz ilk banyolarında eşimde panikti banyodan yarım saat önce karnına ağrılar giriyordu ama şimdi o da öğrendi ikimizde çok daha rahat yıkıyoruz artık kızımızı.

cnm ne yapalım yanlız olunca ablamlar gelemiyo kayın validem gelmiyo olsun böle daha ii ....allah bizlere güç versinde bakalım evlatlarımıza ...uyuyomu prenses bende şimdi uyuttum oğlanı karın ağrısı vardı ancak sakinlediii

cnm ne yapalım yanlız olunca ablamlar gelemiyo kayın validem gelmiyo olsun böle daha ii ....allah bizlere güç versinde bakalım evlatlarımıza ...uyuyomu prenses bende şimdi uyuttum oğlanı karın ağrısı vardı ancak sakinlediii

Uyuyor tatlım banyo yaptırdık sızdı kaldı bizimkisi top atsan uyanmıyor:))) Amann uyusun büyüsün meleklerimiz. Doğru söylüyorsun tatlım iş başa düşünce yapıyorsun takma tatlım belki de en güzeli böylesi çünkü hiç kimse bebeğin bakımıyla ilgili kişinin kendisi ve babası kadar özenemiyor. Annem ve kayınvalidem her ne kadar kötü niyetli bir şey yapmasalarda hijyen kuralların bizim kadar dikkat edemiyorlar. Biz o kadar özeniyoruz ki aldığımız peçete ve kağıt havluların haddi hesabı yok ellerimi yıkaya yıkaya ellerim mahvoldu sanırım egzama gibi birşey oldu bu haftaiçi cildiyeye gideceğim. Ama geçenlerde annem de kayınvalidemde ikiside aynı şeyi yaptı bebişim hafif kusmuştu masanın üzerinde duran sanırım daha önce kullanılmış olan peçeteyi alıp bebeğimin ağznı silmeye kalktılar nerde kaldı bizim o kadar özenmemiz?? Yani demek istediğim onlara en iyi bakabilecek yine anneleri olarak bizler ve babalarından başka hiç kimse değil. Annem de bir anormal valla anneme de kayınvalideme de bebişimi emanet etmeye korkuyorum geçenlerde annem yatan kızımın ellerinden tutmuş hafifçe kaldırmaya çalışıyor bu hızlı yürücek diyor yuhhh yaaa 25 günlük bebeğe yapılcak şey mi bu? Çok özensiz boynunu tutuyor nerdeyse bu diye bazen boynunu bile tutmuyor kucaklarken beni deli ediyor her seferinde uyarıyorum...

bende aptamile başlıcam cnm onu tavsiye eden çok doktor sarılık die mama verebilirsindedi tüm gün uyuyo uyandırıyoz hanımı öyle emiyo bide kızıyo memeyi sıkıyo agzında çok şükür emiyo ve peynir gibi çıkarıyo kustugunda doktor sütün yarıyo iyi deedi cnm benimde süt gelmiyodu humana nın stil tee verdi doktorum sütüm artttı ve pompaylada çekiyom arttı bayagı sende dene bak görürsün bide kayısı kompostosu sütü arrttırıyo tatl ıye bolbol

canim karismak gibi olmasinda ben kaysidan biraz uzak durdum daha kücükken annem der siskinlik yapar karnini agritir yani bizlerdede oluyor kaysi biraz sisiriyor insani ama sen denediysen bisey yapmadiysa bilmiyorum belki birde daha cok kaka yapar bence normalden fazla kaka yaparsa icme derim belki kilo alimi durur

Uyuyor tatlım banyo yaptırdık sızdı kaldı bizimkisi top atsan uyanmıyor:))) Amann uyusun büyüsün meleklerimiz. Doğru söylüyorsun tatlım iş başa düşünce yapıyorsun takma tatlım belki de en güzeli böylesi çünkü hiç kimse bebeğin bakımıyla ilgili kişinin kendisi ve babası kadar özenemiyor. Annem ve kayınvalidem her ne kadar kötü niyetli bir şey yapmasalarda hijyen kuralların bizim kadar dikkat edemiyorlar. Biz o kadar özeniyoruz ki aldığımız peçete ve kağıt havluların haddi hesabı yok ellerimi yıkaya yıkaya ellerim mahvoldu sanırım egzama gibi birşey oldu bu haftaiçi cildiyeye gideceğim. Ama geçenlerde annem de kayınvalidemde ikiside aynı şeyi yaptı bebişim hafif kusmuştu masanın üzerinde duran sanırım daha önce kullanılmış olan peçeteyi alıp bebeğimin ağznı silmeye kalktılar nerde kaldı bizim o kadar özenmemiz?? Yani demek istediğim onlara en iyi bakabilecek yine anneleri olarak bizler ve babalarından başka hiç kimse değil. Annem de bir anormal valla anneme de kayınvalideme de bebişimi emanet etmeye korkuyorum geçenlerde annem yatan kızımın ellerinden tutmuş hafifçe kaldırmaya çalışıyor bu hızlı yürücek diyor yuhhh yaaa 25 günlük bebeğe yapılcak şey mi bu? Çok özensiz boynunu tutuyor nerdeyse bu diye bazen boynunu bile tutmuyor kucaklarken beni deli ediyor her seferinde uyarıyorum...

maaşall cnm uyusunda büyüsün....ya bu büyükler bi tuhaf valla işin zor cnm ama Allah başımızdan eksik etmesin ne yapcen idare etçen...bnm kayın validede yapıo arada da valla veriyom cevabını yoksa tepemize çıkçekler

X