2009 Eylül Anneleri

kizlar dunden beri oglusumun kakasinin rengi koyulasti
anne sutu emenlerin altin sarisi ve puturlu olmasi gerekiyor diye biliyorum bizimki de dune kadar oyleydi ama dun aksam ve bugun khverengiye yakin bir renk kakasi
cok endise ettim neden olabilir basina boyle bisey gelen var mi
birde kakasini yaparken cok gurultulu ypiyor oglus sizin nasil

gulaycim ben sadece deneme makatli sagmistim sutumu 1 kez
onu da derin dondurucuya kaldirdim saklama posetine koyup
simdi zaten sagmaya vaktim yok surekli emiyor cunku
emme aralarimiz biraz daha acilinca sagmaya baslicam yoksa ise biraz zor doneriz ya da isi birak disariya cikamayiz valla

kursta biberona 21. gunden sonra baslayin. 2 gunde 1 az bir sutu anne harici biri bebege biberon ile versin demislerdi
21 gun sonra demelerinin nedeni bebekler o gunden sonra biberon ile meme arasindaki farki anlayabiliyormus ve memeyi birakma gibi bir durum olmuyormus

ebrucum benim oğlanın dediğin gibi altın sarısı ve pütürlü kakası ama epey gürültülü yapıyo gaz çıkarırı gibi cnm için rahat olsun

ebrucum altın sarısı ve partiküllü kakası benşmkinin, ama kuruyunca kakası yeşile dönüyo... yarın doktora senin için sorar buraya yazarım tatlım... ebrucum bizimki de gürültülü kaka yapıyor...

inşallah benimkinin kilo alımı iyidir, yarın tartılacak... doktorumuz 5 grama kadar dikkat ediyo, hesap makinasını eline alıyo başlıyo hesaplamaya, son kilo eksi ilk kilo bölü gün sayısı... eğer 30 gramı geçmediyse günlük kilo alımı haşlıcak beni... acayip titiz bi doktor, muayneye girer girmez, ellerini yıkıyo hemen önümüzde, bebek çok küçük diye.... kadın doğumcumdan memnun değildim, çocuk doktorumuzdan yana Allah............2tan yüzümüz güldü...

ebrucum bizim de sarı ve partiküllü oluyor. gürültü dersen allah allah... uyanınca en az 10 dakika pırtlatma ve kakasını yapma ile geçiyor. :)
gülaycım haberlerini bekliyoruz canım bakalım kaç gram almış prensesin. ben de yarın sağlıkocağına götürcem tarttırmaya takip etmek lazım dimi ama. doktor kontrolümüz sonraki hafta pazartesi bizim de...
bugün korsemi aldım giydim ilk başta rahat gibi geldi keşke bir beden küçüğünü alsaydım dedim ama şimdi oturunca anladım ki o kadar da rahat değilmiş :)))

off kızlar yaa bu çocuk tam uykuya dalamıyor. uyanmıyorda tam hep sesler cıkartıyor.

kizlar cocuga muskat rendeleyip vermistik gazini cikarsin diye kakasinin rengini o u bozdu acaba :KK43:

meryemcim bizimki de butun gece sesli uyuyor acayip gurultucu birsey
bende o her sesini cikardiginda acaba uyandi mi diye endiseden hic uyuyamiyordum
artik 2 gecedir aglayana kadar bakmicam dedimde oyle rahat ettim

sağolun kızlar. yaa bırde az once farkettım gogsumde bı kıtle var sanırım süt düğümlenmesi oldu. bunun caresi nedir?

ebru dr lar ozelıkle baharattan kacının emzirirken derken sen neden verdınkı onu? o yapmıstır endişelenme. için rahat etmiyorsa araa dr unu sor canım..

Selam kızlarrrrr.

Ben gaz için elma yağı kullanıyorum. Bılmiyorum aranızda deneyen varmı. Sabahları ilk bezini ve akşam yatarken son bezini değiştirirken göbüşüne bir miktar sürüp hafif hafif masaj yapıyorum , birde ayaklarının altına sürüyorum çok az. Isıtıyor ve gazının çıkmasını sağlıyor. Sizede tavsiye ederim deneyin. Eczanelerde satılıyor.

Benim kızında kakası sarı ve partiküllü Ebrucum. Kaka yaparkende sanırsın ev yıkılıyo heheheh.

Meryemcim benimkide öyle uyuyor büyük çoğunlukla. Şimdi uyanacak diye başında bekliyorum bende.

Ahh Meryemcim ben ondan 2 sefer oldum. Ateşte yapar o kitle. Hemen sıcak suya havlu batırıp göğsünün üstüne koy ve bir yandanda sağ. Yada sıcak duşta aynı etkiyi verir. Ama mutlaka sağ birazcık. Sonra oğluşun emsin. Benim bu şekilde geçiyor

ya benimkide altı kirliyken uyuyakalıyo uyanmasın die alamıyom bazen ödüm patlıyo pişik olcek die gerçi krem kullanıyorum hep ama dr umuz krem kullan pişik olduktan sonra sürsende sgeç faydası olur demişti...ama içime sinmiyo. çok tatlı uyuyo uyanmasın di alamıyom yaa sizde de oluyomu???

ya benimkide altı kirliyken uyuyakalıyo uyanmasın die alamıyom bazen ödüm patlıyo pişik olcek die gerçi krem kullanıyorum hep ama dr umuz krem kullan pişik olduktan sonra sürsende sgeç faydası olur demişti...ama içime sinmiyo. çok tatlı uyuyo uyanmasın di alamıyom yaa sizde de oluyomu???

canım valla benimkide uyuya kalıyo ama huzursuz uyuyo bende degiştirip tekrar emziriyorum öyle uyuyor.... bizimkide emmeden uyumuyor...

kizlar dunden beri oglusumun kakasinin rengi koyulasti
anne sutu emenlerin altin sarisi ve puturlu olmasi gerekiyor diye biliyorum bizimki de dune kadar oyleydi ama dun aksam ve bugun khverengiye yakin bir renk kakasi
cok endise ettim neden olabilir basina boyle bisey gelen var mi
birde kakasini yaparken cok gurultulu ypiyor oglus sizin nasil

kizlar cocuga muskat rendeleyip vermistik gazini cikarsin diye kakasinin rengini o u bozdu acaba :KK43:

meryemcim bizimki de butun gece sesli uyuyor acayip gurultucu birsey
bende o her sesini cikardiginda acaba uyandi mi diye endiseden hic uyuyamiyordum
artik 2 gecedir aglayana kadar bakmicam dedimde oyle rahat ettim

Ebrucum geçmiş olsun bence bir doktorla görüş belki dediğin gibi muskat yapmıştır . Benim kızımda aynı çoğu zaman gürültülü uyuyor sanki her an uyanacakmış gibi dediğin çözümü ben çok önceden buldum ağlamayınca kalkmıyorum yoksa sabaha kadar beşiğinin başında durmam lazım.

sağolun kızlar. yaa bırde az once farkettım gogsumde bı kıtle var sanırım süt düğümlenmesi oldu. bunun caresi nedir?

ebru dr lar ozelıkle baharattan kacının emzirirken derken sen neden verdınkı onu? o yapmıstır endişelenme. için rahat etmiyorsa araa dr unu sor canım..

Canım okuduğum bir kitapta bu konu ile ilgili yazıyı aktarıyorum canım sana çok geçmiş olsun. Muhtemelen bir süt kanalı tıkanmış ve süt birikmiştir.

*Etkilenmiş memeyi her öğünde tamamen boşaltın. O memeyi önce verin ve bebeğinizinde mümkün oldukça fazla süt emmesi için teşvik edin Eğer emzirme sonrasında hala bir miktar süt kalmışsa kalan sütü elle yada pompayla boşaltın.

* Tıkanmış süt kanalı üzerindeki basıncı kaldırın. Sütyeninizin ve elbiselerinizin çok sıkı olmamasına dikkat edin.

* Kurumuş sütün meme başını tıkamadığından emin olsun. Kaynatılmış soğutulmuş suyun içine steril pamuk batırmak suretiyle meme başını temizleyin.

* Sakın emzirmeyi bırakmayın. Eğer hassas bölge giderek daha ağrılı, sert, kızarıksa yada ateşleniyorsanız o zaman doktoru arayın.

Ben kıyamıyorum uyanmasını dahi göze alarak yine altını alıyorum yoksa pişik olursa çok vicdan azabı duyarım.

tulaycim
senin oglan ne kadar sure emiyor bi kerede
simdi arastiriyorum da diyorki cogu yerde 20 dk bir gogsu 20 dk da diger gogusu emdirin. ama benim oglan anca 20-25 dk emiyor en fazla
dolayisiylada tek gogusten emziriyorum her sefer digerine gecirmiyorum. bir sonrakinde de emzormedigim gogusten emziriyrum
acaba yanlis mi yapiyorum siz her emzirmede 2 gogustende mi emziriyorsunuz

tulaycim
senin oglan ne kadar sure emiyor bi kerede
simdi arastiriyorum da diyorki cogu yerde 20 dk bir gogsu 20 dk da diger gogusu emdirin. ama benim oglan anca 20-25 dk emiyor en fazla
dolayisiylada tek gogusten emziriyorum her sefer digerine gecirmiyorum. bir sonrakinde de emzormedigim gogusten emziriyrum
acaba yanlis mi yapiyorum siz her emzirmede 2 gogustende mi emziriyorsunuz

cnm baştan 20 dk emiyodu bi göğsümü şimdi 10 dk 10 dk emiyo uyuya kalırsa bi göğsümde uyandığında diğer göğsümü veriyom ama arada da veriyım hıçkırık tuttuğunda felan huysuzlandığında bilmiyomki bu ay belli olcek kilosundan 10 dünde 400 gr aldı maaşallah oğlum ama

slm kızlar hepimizin çoğu sorunu aynı yaa bebeğim bugün hiç uyumadı kızarıyor ıkınıyor morarıyor.. ağlıyor kahroloyorumm onu acı cekerken gördükçe zeytin yağı içirdim başka ne yapmam lazım yaa.. gözlerinden uyku akmasına rağmen azcık uyyuyor çığlıklarla uyanıyor..hep kuçağımda beşiğine bırakınca sancılanmaya başlıyor.. ayy ne yapcaz yaa..

slm kızlar hepimizin çoğu sorunu aynı yaa bebeğim bugün hiç uyumadı kızarıyor ıkınıyor morarıyor.. ağlıyor kahroloyorumm onu acı cekerken gördükçe zeytin yağı içirdim başka ne yapmam lazım yaa.. gözlerinden uyku akmasına rağmen azcık uyyuyor çığlıklarla uyanıyor..hep kuçağımda beşiğine bırakınca sancılanmaya başlıyor.. ayy ne yapcaz yaa..

cnm aynı sorun bizdede vardı 5 saat sürüyodu sancısı yavrumun 2 damla z.yağı içiriyorum bende 1 gün arayla ii geliyor valla inş. senin miniğe de ii gelir benimde ağlayınca sıırtımdan terler boşalıyo

tulaycim zeytinyagi kabizlik varsa iciriliyor benim bildigim
gazada mi iyi geliyormus ayrica???

bizim bebekte sadece yuz ustu uyuyabiliyordu hic sirt ustu yatiramiyorduk
bugun kundak yaptim ince bir penye battaniyeyle ama sadece kollarini sardim sikica
bacaklari bosta
cok rahat etti sirt ustu uyuyor simdi hem boyle oluncca alttan gazinida daha iyi cikariyor sanki
aysecim sende dene istersen

ebru cum kabız olmadı çok şükür oğlum ama gaz dediğim bağırsaklarını rahatlatıyo yoksa gazını gayet güzel çıkarıyo aslında oğlum ama bazen ayaklarını çekerek uzun süre ağlıyor du ii geldi..bize

X