2009 Eylül Anneleri

bebeği gündüz uyuyup gece uyumayanlar gece bebeğinizi emzirirken fazla ses çıkartmayın(yani sevmek için) ışığıda açmayın.gece gündüz ayrımını yapabilmesi açısından.bu ayrımı yapamazsa gece sizi uğraştırır.

Selam kızlar,
Benim kızımın uyku düzeni sanırım oluştu artık ve bu düzen çokta ii oldu umarım değişmez akşam 18:00'den gece yarısı 00:00'a kadar çoğu zaman nerdeyse uyanık , sabah ise 06:00'ta kalkıyor yine öğleyin 12:00'ye kadar uyanık geri kalan zamanlarda uyandırabilene aşkolsun:))) Ama tabi biz yine uyandırıp besliyoruz uyku ile uyanıklık arasında:)))

ємєℓ;9196844 .!.:
evet canım benim bende simplax kullanıyorum gunde 3 kez sabah ogle ve aksam olmak uzere 8 damla . . . . . .valla canım kullandıgım halde yine de sancımız oluyor belki kullanmasak daha beter olcak bilemiyorum......zaten en siddetli oldugu donem 4-6 hafta arasıymıs bizimki iyice arttı gibi . . . . .dun aksam kabus gibiydi mesela insallah size iyi gelir

ben günde 3 defa 3 damla veriyorum, yeterli değil sanırım dün gece verdim pek işe yaramadı, bende kızımın küçük su torbası var son çare ona sıcak su koyup karnına koydum, emzirdim, yatağına yatırırkende ayaklarına koydm torbayı, ısınınca rahat etti kuzum uyudu şükür, gündüzleri gazı olmuyor ama geceleri gaz sanıcısından feryat figan ağlıyor, anlamadım gitti

Ben Nurse harveys isimli bitkisel bir şurup kullandım İlk haftalar çok gaz sancımız olmuştu. Kullananlarda memnun istersen bir dene. 15 tl fiyatı. Bizde işe yarada. Umarım sizde tez zamanda atlatırsınız.

bakalım simplax işe yaramazsa dediğini alıp denicem
Allahım şifa versin bebeişlerimize

Ben de mama vermek zorunda kalanlardanım çok moralim bozuluyor.2 saatte bir kendimi sağmaya çalışıyorum 50 ml süt anca çıkıyor sonra onu bebeğe veriyorum yetmediğinde eğer oğlum az uyursa sürekli emmek istediği için yetmiyor mama veriyorum Günde 2-3 kez.
Bi de benim sıpa gündüzleri uykusunu alıyor heralde geceleri çok sık uyanıyor.Gece en çok 2 saatte bir bizi ayağa dikiyor.Tekrar uyutmam da 1 saatimi alıyor.Yani geceleri doğru düzgün uyuyamıyoruz.Ben gündüzleri de uyuyamıyorum fena haldeyim yani.Bu ne kadar sürecek böyle bilen varsa söylesin nolur.

benim kız bazen gece 12 de başlıyor 3 e 4 e kadar viyak viyak, bi türlü susmuyor
bazende 10da başlıyor gelde yatır, yatsa bile en fazla yarım saat
yat kalk sarhoş gibi oluyorum valla
başıma ağrılar gidiyor, sabah olunca rahatlıyor nedense
bende gündüzleri işlerimi çabuk bitirip onun uyuduğu saatte kafayı koyuyorum
yoksa mümkün değil kafayı yerim

ємєℓ;9203322 .!.:
gaz sancısı için biz kanını yağ ile ovuyoruz sancı sırasında çok ise yarıyor...o esnada saç kurutma makınesi tutuyoruz bady uzerinden oyle bir rahatlıyor ki sormayın.....gece uyurkenden sıcak su torbası koyduk iki gundur ayaklanın altına oda çok iyi geldi kızlar gece çok guzel uyudu .....11 gibi yatmıstı 2.30 gibi uyandı hiç huysuzlanmadı o sıcak torba iyi geldi yavruma tavsiye ederim

dün gece denedim sıcak su torbasını, iyi geldi valla
üşüyorlarmı nee, sıkıda giydiriyorum ama
böyle giderse petekleri yakıcam valla

kızlar bir de bizim dr. ilk ay emzik onermiyoruz dedi. siz napıyorsunuz? emzik veriyormusunuz?
dr.unuza sorarak mı? bazen uykuya dalması için vermek istiyorumm.

benim kız doyduğu halde meme istiyor ısrarla, bende dün gece accık emzik tuttum ağzına , pek hoşuna gitmedi, sert geldi galiba emzik
bugünde baktım emdiği halde hala meme istiyor, ama doyduğu içinde ağzından döküp duruyor sütleri, bende eğlensin diye emzik verdim biraz çekti
böyle giderse emziğe alıştırcam valla, doktorada sormaya hiç gerek yok, nasılsa vermeyin dicek, kafama göre takılcam, başka yolu yok

Selam kızlar,
Benim kızımın uyku düzeni sanırım oluştu artık ve bu düzen çokta ii oldu umarım değişmez akşam 18:00'den gece yarısı 00:00'a kadar çoğu zaman nerdeyse uyanık , sabah ise 06:00'ta kalkıyor yine öğleyin 12:00'ye kadar uyanık geri kalan zamanlarda uyandırabilene aşkolsun:))) Ama tabi biz yine uyandırıp besliyoruz uyku ile uyanıklık arasında:)))

selam canım, oh maşallah
en önemli olanda o , uykunun düzene girmesi
benim kız gündüzleri uyuyup geceleri ayağa kalkıyor
yavaş yavaş alışcaz inşallah geceyi gündüzü ayırt etmeye

:nazar::nazar::nazar:öznurcum da (carpaccio) doğum yapmış, telefonda konuştuk, ama internete giremiyormuş, sorun varmış, yakında bağlanacakmış... bebiş 2500 doğmuş, adı Aras, maşallah resmini gördüm çok tatlı... öznurun da sesi çok güzel geliyo, bebeğe bakmaya doyamıyormuş....

işte Aras bebek:emir_bebek:......... maşallah:nazar::nazar::nazar:

hayy maşşallah, çok tatlı bir bebek
Allahım analı babalı büyütmeyi nasip etsin

tubaa istersen bilgilerini ver sana yeni ticker yapiim :KK66:

tamam canım hemen veriyorum
09.09.09 dogum tarihimiz Defne kızım
çok tşk.ederim cnım

Selam kızlar,

maşallah canım darısı başımızaaa. amiiinnn

:nazar::nazar::nazar:öznurcum da (carpaccio) doğum yapmış, telefonda konuştuk, ama internete giremiyormuş, sorun varmış, yakında bağlanacakmış... bebiş 2500 doğmuş, adı Aras, maşallah resmini gördüm çok tatlı... öznurun da sesi çok güzel geliyo, bebeğe bakmaya doyamıyormuş....

işte Aras bebek:emir_bebek:......... maşallah:nazar::nazar::nazar:

maşallah çok tatlıı allah saglıklı uzun omur versin

gülaycım saol tatlım resim için maşallah öznurun meleğine... çok tatlı allah bağışlasın. kaç gündür meraklardaydım walla.
tubacım biz bugün tekrar test yaptırdık canım 13,5 e düşmüş şükür. sorun yok yani. 3 kilo üstü bebeklerde zaten sınır 17. bizim 17,1 çıkınca 1 gece yatmıştık canım.

Ben 2008 eylül annesiyim, Emzik verin derim hem siz hemde bebeğiniz çok rahat edersiniz, şimdi alıştırdınız alıştırdınız bi daha alışmaz.Emmek onu sakinleştiriyor son araştırmalar bebeğin emzik kullanmasında bir sakınca olmadığı yönünde.Fakat sadece uykudan önce ve dalarken verin.Bırakın emme hazzını sonuna kadar yaşasın...Bu onun ihtiyaç duyduğu bişey.Doktorların bir halt bildiği yok...Nukun damaklı emziğini tavsiye ederim.

2. söylemek istediğim şey bu gaz damlalarının hiç biri bir işe yaramıyor, bebeğiniz sadece süt ile beslendiği müddetce gazı olacak, bizde 2008 eylül anneleri olarak hepsini kullandık hiçbiri fayda etmedi...
3 cüsü, emzirebildiğiniz kadar emzirin, olmadığı yerde mama yapın, bu dünyanın sonu değil.Açlıktan ağlatmayın çocuğu. Sütüm az diye düşünmeyin göğüs boş gibi görünsede asıl bebek emeken süt fışkırma refleksi olur ve bebek doyar...

Hepinize kolay gelsin, çevrenizden bol bol yardım isteyin, bebeğinizi öptürmeyin, ellerini yıkamadan kucaklarına almalarına izin vermeyin..eylül ayı grip ayı demektir, hasta kimseyi evinize almayın.

Son düzenleme:
Ben de mama vermek zorunda kalanlardanım çok moralim bozuluyor.2 saatte bir kendimi sağmaya çalışıyorum 50 ml süt anca çıkıyor sonra onu bebeğe veriyorum yetmediğinde eğer oğlum az uyursa sürekli emmek istediği için yetmiyor mama veriyorum Günde 2-3 kez.
Bi de benim sıpa gündüzleri uykusunu alıyor heralde geceleri çok sık uyanıyor.Gece en çok 2 saatte bir bizi ayağa dikiyor.Tekrar uyutmam da 1 saatimi alıyor.Yani geceleri doğru düzgün uyuyamıyoruz.Ben gündüzleri de uyuyamıyorum fena haldeyim yani.Bu ne kadar sürecek böyle bilen varsa söylesin nolur.

tatlım bendede 75 cc anca çıkıyor..eskiden bukadar sütle doyardı bugün yaygarayı bastı...mama vermek zorunda kaldım...yeterki doysun ve sarılık değeri düşsün başka bişe istemiyom.....
sabah 7 den beri kızım 1 saat kesintisiz uyudu. hep mızmızlandı :KK43:(
dün kontrole gittik dr.a. sutum yetiyormus, bebek yeterince kilo almış.
ama bana doymuyor gibi geliyor. cunku bugun saat bası emdi.
emmesi iyi ama doymuyorsa :KK43:( kotu.. çok kafam karıştı..
aglıyıp huysuzluk yapıyor ve tam olarak nedenini anlayamadık.
aç olmasa emmez sanırım dimi?

ben de milupanın rezene çayını alıcam. hem kendime hem bebege kullanıcam.

emelcim bana acayip fenalık basıyor. bir de çorap giyemiyorum, terlik var ama ayagımda devamlı.

şu zinco damla veya farklı bir damla varsa önerecegi dr.a sorucam, alayım evde dursun. bazen acayip gaz sancısı tutuyor, napacagımızı bilemiyoruz o durumlarda. ayagına sıcak havlu olayını da deneyecegim.

geçmiş olsun canım
sizin sarılık kaç cıktı?
bizim 5.gun muaynemizde 13 çıktı.
dün kü testde 14,80 çıktı. yarın tekrar bakılacak :KK43:(
normal mi acaba? size dr ne dedi?

bu arada ben de ticker ımı degistirmek istiyorum beceremedim.
benim için bir ara yaparmısınızzz?

tatlım doktor banada kilo alımı iyi dedi..15günde 500 gr almışız..günden 12 -13 tane bezde kirletiyoruz...bu iyi beslendiğinin göstergesiymiş..ama benimki hep aranıyor...demek ki bizimkiler obur canım ....görümcemin demesine göre normalmiş..artık mama takviyesine başladım..sütün yetmediği yerde mama vericem..biz 16.8 lik değerle 1 gece fototerapide kaldık......8 gün önce 12.4 tü...dün doktora gittik 12.2 çıktı...rengimizde 8 gün önceye göre iyice sararmış... doktorda işi riske atmamak için başka testler yaptırdı 8 gündür bu değerler niye düşmemiş diye...bu yüzden idrar tahlili kan değerleri karaciğer emzinleri sarılık geçicimi kalıcımı diye bir test ayrıntılı zeka testi yaptırdı..çok şükür sonuçlar güzel çıktı..eskiden bol bol emzir derdi..baktım bu sefer bol bol besle dedi...inşallah mama takviyesinden sonra düşer..

kızlar bir de bizim dr. ilk ay emzik onermiyoruz dedi. siz napıyorsunuz? emzik veriyormusunuz?
dr.unuza sorarak mı? bazen uykuya dalması için vermek istiyorumm.
biz hastanedeki ilk gecemizde bebek tok olmasına ragmen ağladığı için bebek hemşiresi emziğiniz varsa verin dedi..o gün bugündür en zor anlarımda kurtarıcım emzik oldu..slikon damaklı olmasına özen göster ama emziğin..

eslemcim resmini de koyuyorum kuzumun :))

maşallah çok tatlı ya:nazar::nazar:

masallah oznur un bebegi pek tatlıymıs Allah analı babalı buyutsun insallah :)

tubacım masallah senin kuzunda cok tatlı Allah bagıslasın

eminecim ya bizim de bugün değerimiz 13,5 çıktı. ama kilolarına göre normal canım bu değerler. ben emziriyorum doktor 3-4 saat uyanmazsa uyandırın dedi genelde zaten iki saatte bir uyanıp emiyor şükür. renkleri zaten 1 ay içinde düzelecek dedi doktor bize. biz de baya bez kirletiyoruz.sarı ve pütürcüklü oluyor hep. babamız haftasonları taksiye çıkacak ben temizliğe falan gitcez e anca beyfendinin bezine para yetiştircez :)
emzik olayını bizim oğlan pek sevemedi. ilk atlıyor bir iki çekiyor süt gelmeyince böyk diye diliyle atıyor :) annesininkilere emzik muamelesi yapmayı daha çok seviyor :)

slm kızlar uzun süredir anca fursat bulabildimm misafirler gelen giden derken..pc başına gecemedim hiçç..geçmişe hiç bakamadımm umarım herkesler iyyidir.. biz bebeğimizle iyyiz çok şükür.. ilk günler kakasını yapamadı..mahvaldukk sudan çıkmış balık gibi uykusuz kaldık hala bazen kalmaktayız..sarılık olacak gibiydik gözleri sarı sarıydı yan komşum hemşire aman sakın hastaneye götürme yaptıkları bişey yok ışıkta tut bolbol emzir dedi.. dediklerini uyguladık şükür artık sarılık daha az.. az önce emzirdikten sonra gazını çıkarıyordumm ayy bebeğim bütün içtiği sütü çıkardı çok üzüldümm yaa... ağlıycaktım nerdeyse..annelik ne zormuşş..yaa.. ve olağanüstü bir güç oluyor insanda hamdetmemek mümkün değil..
kızlar bu sezeryanın sargılarının yerlerinde bantlar kaldı çıkmıyor..daha 2 kere banyo yaptım ama çok sinir bozucu çamaşırıma yapışıyor.. sizler bant lekelerini nsıl çıkardınız....

Ben ancak 6. gün sabun sürüp yavaş yavaş lifleyerek çıkarabildim, Karnımda garip bir uyuşukluk gibi birşey vardı, öncesinde liflemeye cesaret edemedim :KK43:(

slm kızlar uzun süredir anca fursat bulabildimm misafirler gelen giden derken..pc başına gecemedim hiçç..geçmişe hiç bakamadımm umarım herkesler iyyidir.. biz bebeğimizle iyyiz çok şükür.. ilk günler kakasını yapamadı..mahvaldukk sudan çıkmış balık gibi uykusuz kaldık hala bazen kalmaktayız..sarılık olacak gibiydik gözleri sarı sarıydı yan komşum hemşire aman sakın hastaneye götürme yaptıkları bişey yok ışıkta tut bolbol emzir dedi.. dediklerini uyguladık şükür artık sarılık daha az.. az önce emzirdikten sonra gazını çıkarıyordumm ayy bebeğim bütün içtiği sütü çıkardı çok üzüldümm yaa... ağlıycaktım nerdeyse..annelik ne zormuşş..yaa.. ve olağanüstü bir güç oluyor insanda hamdetmemek mümkün değil..
kızlar bu sezeryanın sargılarının yerlerinde bantlar kaldı çıkmıyor..daha 2 kere banyo yaptım ama çok sinir bozucu çamaşırıma yapışıyor.. sizler bant lekelerini nsıl çıkardınız....

ayşecim hoşgeldin canım
bize pek misafir gelmedi daha. kim arasa bayramda gelicez dedi, ayy ust uste zor olacak.. biz de arada geceleri uykusuz kalıyoruz, daha alışamadık. size de geçmiş olsun kaka yapamamak çook zor bizim için bile. onlar minicik daha ne kadar zordur kimbilir.. ben dogumdan 2 gun sonra dus aldım ve tum bantları (ameliyat yeri haric) aynı gun dustan once cıkardım. ameliyat yerindeki bantı da hemen dustan sonra cıkardım ve ameliyat izi geçsin diye dr.bir jel verdi onu kullanıyorum. kuru tutuyorum hiç sorun olmadı. sezeryan bantlarını da lifle ovaladım cıktı benim..

ємєℓ;9205740 .!.:
masallah oznur un bebegi pek tatlıymıs Allah analı babalı buyutsun insallah :)

tubacım masallah senin kuzunda cok tatlı Allah bagıslasın

sagol canım :)

tatlım bendede 75 cc anca çıkıyor..eskiden bukadar sütle doyardı bugün yaygarayı bastı...mama vermek zorunda kaldım...yeterki doysun ve sarılık değeri düşsün başka bişe istemiyom.....

tatlım doktor banada kilo alımı iyi dedi..15günde 500 gr almışız..günden 12 -13 tane bezde kirletiyoruz...bu iyi beslendiğinin göstergesiymiş..ama benimki hep aranıyor...demek ki bizimkiler obur canım ....görümcemin demesine göre normalmiş..artık mama takviyesine başladım..sütün yetmediği yerde mama vericem..biz 16.8 lik değerle 1 gece fototerapide kaldık......8 gün önce 12.4 tü...dün doktora gittik 12.2 çıktı...rengimizde 8 gün önceye göre iyice sararmış... doktorda işi riske atmamak için başka testler yaptırdı 8 gündür bu değerler niye düşmemiş diye...bu yüzden idrar tahlili kan değerleri karaciğer emzinleri sarılık geçicimi kalıcımı diye bir test ayrıntılı zeka testi yaptırdı..çok şükür sonuçlar güzel çıktı..eskiden bol bol emzir derdi..baktım bu sefer bol bol besle dedi...inşallah mama takviyesinden sonra düşer..

biz hastanedeki ilk gecemizde bebek tok olmasına ragmen ağladığı için bebek hemşiresi emziğiniz varsa verin dedi..o gün bugündür en zor anlarımda kurtarıcım emzik oldu..slikon damaklı olmasına özen göster ama emziğin..

maşallah çok tatlı ya:nazar::nazar:

ne guzel dusmus sarılık cok sevindim canım.
biz de bugun gidip sarılık için tekrar test yaptıracagız, umarım dusmusturr :KK43:(
ayrıca gidip silikon damaklı bir emzik alıcam, umarım işe yarar..
tavsiyeler için tşk.ler canım

tubacım al adresi yapıştır profiline, umarım beğenirsin
benim arka planı beğeniyorsan ondan da yapabilirim :KK66:
http://www.mytickerz.com/tickers/t5yc6754k6yqi50h.png

canım çok tşk.ederim
ama seninki dahaa güzell zahmet olmazsa ondan yaparmısın:kedi:
bir de not olarak " Defne'm biricik kızım iyi ki varsın, hoşgeldin evimize " yazarmısın :))

Son düzenleme:
herkese iyi bayramlar diliyorum opuyorumnanaktan seker tadında geçsin insallah bu bayram hepimize.....

herkese iyi bayramlar kızlar.bebişlerimizle ilk bayramımız sağlıkla gecsin .

kızlar bizim kız mama takviyesinden sonra tuvaletini yapamıyor.yani kabızlık var.sizde bu tarz bir sorunla karsılastınızmı ne yapmak gerekiyor.birde sağdığımda sadece 20-30 ml süt cıkıyor.cok az ve ben sütüm artsın diye bin takla atıyorum.cok moralim bozuk.kafayı yemek üzereyim.hiç bir mucize yokmu sütü arttıran.

merhaba kızlar
bebeklerınızın nasıl uyku duzenlerı
ne zaman soyle derın bır uyku cekebılırız kı bızler
40 ı cıkıncaduzelır dıolar 4 gozle 40ımızın cıkmasını beklıyorum valla

herkese iyi bayramlar kızlar.bebişlerimizle ilk bayramımız sağlıkla gecsin .

kızlar bizim kız mama takviyesinden sonra tuvaletini yapamıyor.yani kabızlık var.sizde bu tarz bir sorunla karsılastınızmı ne yapmak gerekiyor.birde sağdığımda sadece 20-30 ml süt cıkıyor.cok az ve ben sütüm artsın diye bin takla atıyorum.cok moralim bozuk.kafayı yemek üzereyim.hiç bir mucize yokmu sütü arttıran.

O mucizeyi bulursan bana da haber ver.Tuvalet problemi için dr bana eski tip ateş ölçerlerin ince kısmına zeytinyağı ya da vazelin sürüp poposuna yavaşça sok ne gazı kalır ne kakası dedi.

X