2009 ekim anneleri önemli bilgiler

Revolucion

Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007
2.549
115
**************DOĞUM ÇANTASINDA NELER OLMALI*********
ANNE İÇİN GEREKENLER ;
1-)2- 3 tane gecelik veya pijama önden düğmeli yada emzirmeye uygun kapaklı (hastahanenize danışın çünkü bazı hastahaneler gecelik tercih ediyor)
2-) sabahlık yada yelek gibi üzerinize alabileceğiniz rahat bir giysi
3-) çorap ve rahat yumuşak bir terlik
4-) 1-2 adet emzirme sütyeni
5-) göğüs ucu pedi
6-) göğüs ucu temizleme mendili
7-) büyük boy hijyenik ped
:cool: diş fırçası, diş macunu, tarak, küçük bir ayna,toka, nemlendirici gibi kişisel bakım ürünleri
9-)kirli çamaşırları koyabileceniz poşet torba tarzı birşey
10-)fotoğraf makinası, video kayıt cihazı gibi yanınızda götürmeyi düşündüğünüz şeyler ve bunların yedek pil kaset gibi aparatları
11-)sistemik bir rahatsızlığınız var ise bu hastalıklara ait ilaçlar veya alerjilerinizi belirten bir belge
12-)evlilik cüzdanı, nüfus cüzdanı( yabancılar için pasaport, oturma izni, ikematgah vb.)
13-)sağlık sigortanız var ise gerekli bilgiler

Not:bazı hastahaneler bunlara ek olarak göğüs ucu silikonu, göğüs pompası gibi şeylerde istemekte mutlaka hastahanenizle bu konuda görüşün.

********** DOĞUM ÇANTASINDA BULUNMASI GEREKENLER -2-***********
BEBEK ıÇıN GEREKENLER ;
1-) küçük boy bebek bezi
2-) ıslak mendil ( alkolsüz olmasına dikkat edin)
3-) 3-4 adet zıbın takımı veya tulum yada pijama
4-) 3 adet başlık, patik, önlük, çorap
5-) 2 adet yelek yada hırka ( yelek tavsiye edilir giydirme rahatlığı açısından)
6-) 2 adet yumuşak küçük havlu
7-) 1 adet battaniye yada pike doğum mevsine göre değişir( bizim için battaniye daha uygun sanki :)
:cool: kirli çamaşırlar için bir toba yada poşet
9-) çıkarken bebği taşıyabileceğiz port bebe,bebek çantası vb. bir ürün
10-) her ihtimale karşı emzik, biberon, pişik kremi

Not: bazı hastahaneler yukarıdakilere ek olarak bebe pudrası, bebe şampuanı vb. ürünleride istemekteler mutlaka hastahanenizle bu konuyu görüşün.

Kolay Gelsin Hanımlar :))))

***********************KORDON KANI BANKASI***************

Türkiye'de son bir kaç yıldır faailiyet göstermekte olan bir yer var ismi Onkim. yeni doğmuş bebeğinizden kordon kanı alınarak ilerdide yaşanabilecek rahatsızlıklar için saklanmakta. şu an için yaklaşık 40 hastalıkta kullanılabilirliği var bu materyalin.yani bir nevi sağlık güvenceside denebilir.
işlem doğumda gerçekleştiriliyormuş. yeni doğan bebeğinizin bebekten ayrılan göbek kordonuna özel bir kordon kanı toplama kiti bağlanarak gereken kan saniyeler içerisinde alınabiliyormuş.ileride yaşanabilcek sağlık sorunları için eşsiz bir nimet olan kök hücreler bu kandan kolaylıkla elde edilebiliyormuş.
ilk saklama koşulları için fiyatlar biraz düşündürsede ileri dönemler için hiçte zor deil aslında bende merak ederek araştırdım ve kısa bir fiyat araştırması yaptım.

ilk saklama koşulları kullanılacak materyaller ve kdv için toplam 2.500 lira istemekteler.( bunuda 10 ve 12 takside bölebiliyorlarmış)
daha sonraki yıllar içinse yıllık olarak 100 euro talep etmekteler.

ben dilimin döndüğünce anlattım daha geniz bilgi alabilmeniz için resmi site adresini veriyorum.
Kordon Kanı Bankası - ONKİM Kök Hücre Teknolojileri

Not: kurum hiç bir şekilde bir bağlantım ve ilgim yoktur.sadece bebeğinin geleceğini düşünen sıradan bir anne adayıyım bende. bu şekilde adres vermenin sitede doğruluğundanda emin deilim. eğer yaptığım yanlışsa adminlerden ricam lütfen uyarıda bulunarak adresi siliniz.

slm canım
yukarıda yazdıklarını okudum çok fazla şeye gerek yok bence.kendin için gecelik ok katılıyorum 2 tane yeterli zaten sezeryanda 2 gece kalıyorsun pedi hastane vermişti bana,göğüs pedi,terlik.çorap,sütyen,diş fırçası,sabahlık ve yatak tk götürmüştüm ben.bebek için sadece çıkarken lazım olmuştu hiç bez falan istemediler herşeyini hastaneden kullanmışlardı.bide hediye vermişlerdi bize bez,şampuan falan.

bence her ihtimale karsi gerekli olabilecek seyler konulmali.hastaneye guvenmemek lazim.belki hastaneden hastaneye degisen bir durum olabilir verdikleri esyalar..

Bebek Emzirmek ve Bebek Emzirmenin ıncelikleri

Bebek emzirmenin yararlarını zaten bilinmekte. Anne sütü, bebeğinizin, ihtiyacı olan besinleri dengeli olarak alabilmesini sağlar ve bağışıklık sistemini geliştirir. Bebek emzirmek, kilo vermenize de yardımcı olur.

Sağlıklı ve düzgün bir şekilde bebek emzirmek, aslında zannettiğiniz kadar kolay değildir. Sabır ve pratik olmanın yanında, bu işten keyif almanız da hem sizin hem de bebeğiniz için yararlıdır.

Yardım istemek normaldir

Bebeğinizi emzirmeye başlamadan evvel yakınlarınızdan destek isteyin. Ayrıca hastanedeki doktor ve bebek hemşireniz de size bu konuda profesyonel şekilde yardımcı olabilir. Düzgün tekniği öğrenmeniz, ileride problem yaşamanızı engeller.

Düzenli olarak emzirin
Bebeğinizin doğumundan sonraki ilk birkaç hafta, onu her 2-3 saate bir emzirmeniz gerekir. 3. aydan sonra günde 6-8 defa emzirmeniz yeterli olabilir. Bebeğinizi sık emzirmeniz, daha fazla süt üretmenizi sağlar. Eğer bebeğinizi emzirmekte gecikirseniz, daha sonra onu rahatlatmanız zorlaşabilir. Bebeğinizin ilk acıkma belirtilerine, dudak hareketlerine dikkat edin. Süt içmek için ağlamaya başlaması, ihtiyaç duyduğunda süt ememediğinin belirtisidir.

Pozisyonunuz kesinlikle rahat olsun
Bebeğinizi emzirmek için öne doğru eğilmeyin, bebeğinizi göğsünüze yaklaştırın. Kol ve sırt desteği olan koltuklarda oturun. Yastıkla da vücudunuzu destekleyebilirsiniz. Yan tarafınıza doğru uzanarak bebeğinizin yüzünün size dönük olmasını sağlayabilirsiniz.

Yerleştikten sonra bebeğinizin alt dudağını memenize temas ettirin.

Bebeğinizin ağzı tamamen açık olsun ve meme ucunu tam olarak emsin. Bebeğinizin dili memenizin altında olmalıdır.

Bebeğinizin ağzının içine parmağınızı sokup onu memenizden ayırarak emzirmeyi bitirebilirsiniz.

Emme miktarını bebeğinizin kendisi belirlesin.

Memeniz yumuşayana kadar hemşirenin size yardımcı olmasına izin verin. Daha sonra bebeğinizin gazını çıkarmaya çalışın ve diğer memenizle emzirmeye başlayın. Eğer bebeğiniz aç değilse bir sonraki emzirme işlemini diğer memenizle deneyin.

Eğer bebeğiniz süt emmeyi bırakıp size doğru bakarsa veya odayı incelemeye başlarsa, onu zorlamayın bu güzel anın tadını çıkarın.

ılk haftalarda bebeğiniz sadece tek memeden emiyorsa, fazla basıncı azaltmak için diğer memenizi sıkın ve süt akışının sürmesini sağlayın.

Emzik kullanımının önemi
Bebekler bir şeyi emdikleri zaman çok mutlu olurlar. Bebeğinize fazla emzik vermeniz, anne sütüyle emzirmenizi de etkileyebilir. Amerikan Pediyatristler Akademisi, 1 aylık olana kadar bebeklere emzik verilmemesini öneriyor.

Onunla yakından ilgilenin...
Bebeğinizin memenizi ağzıyla kavradığında memenizde hafif, yumuşak bir çekim hissedersiniz. Memelerinizi, emzirmeden evvel dolu ve sert, emzirdikten sonra yumuşak ve boş hissedebilirsiniz. Bebeğinizin, normal hızda kilo almasına, günde 6 ila 8 kez bezini ıslatmış olmasına ve emzirme aralarında rahat olmasına dikkat edin. Bebeğinizin dışkısının sarı, tanecikli ve yumuşak olması normaldir.

Meme başlarınızı korumanın önemi
Her emzirme sonunda meme ucunuzun kendi kendine kurumasını beklemeniz normaldir. Eğer acele etmeniz gerekirse meme ucunuz hemen kurulayabilirsiniz. Emzirme aralarında meme uçlarının kuru kalmasını sağlamak için sık sık sütyeninizi değiştirin.

Banyo yaparken sabun, şampuan gibi temizleyici ürünlerin meme ucunuza gelmesini engelleyin. Eğer meme uçlarınız kuru veya çatlaksa, lanolin içeren merhemlerden kullanabilirsiniz. Zeytin yağı ya da sağdığınız kendi sütünüzle ovmanız da işe yarayabilir.

Sağlığınız için yararlı olanları seçin
Bebeğinizi emzirirken yaşam tarzınıza, hamile olduğunuz zamanki kadar dikkat etmeniz gerekir.
Bol bol meyve, sebze ve tam tahıl alın
Bol bol sıvı alın
Mümkün olduğunca dinlenin
Sadece doktorunuzun onayladığı ilaçları kullanın
Sigara kullanmayın

Ayrıca kafein ve alkolden de uzak durun. Annenin fazla kafein tüketmesi anne sütüyle beslenen bebekleri rahatsız edebilir. Alkollü bir içecek alırsanız, bebeğinizi emzirmeden evvel iki saatlik bir sürenin geçmesini bekleyin.

Emzirmeyi öğrenmek için zaman ayırın
Bebek emzirmeye alışmanız zaman alabilir. Bebekle arasındaki iletişiminiz geliştikçe bebek emzirmek daha doğal bir hal alır.

Eğer zorluk çekerseniz, özellikle de emzirmek sizin için acı verici bir hale gelirse, yardım isteyin . Meme uçlarınız ilk birkaç haftada hassaslaşabilir ancak meme emzirmek acı verici olmamalıdır. Bebeğinin dilinden kaynaklanan bazı problemler ortaya çıkabilir, sorununuzun kaynağı başka bir neden de olabilir. Doktorunuzdan ya da bebek hemşiresinden yardım isteyebilirsiniz. Bebek emzirmede başarılı olabilmeniz için doğru başlangıç çok önemlidir.

Kaynak: ntvmsnbc

Bebek Emzirmek ve Bebek Emzirmenin İncelikleri

Bebek emzirmenin yararlarını zaten bilinmekte. Anne sütü, bebeğinizin, ihtiyacı olan besinleri dengeli olarak alabilmesini sağlar ve bağışıklık sistemini geliştirir. Bebek emzirmek, kilo vermenize de yardımcı olur.

Sağlıklı ve düzgün bir şekilde bebek emzirmek, aslında zannettiğiniz kadar kolay değildir. Sabır ve pratik olmanın yanında, bu işten keyif almanız da hem sizin hem de bebeğiniz için yararlıdır.

Yardım istemek normaldir

Bebeğinizi emzirmeye başlamadan evvel yakınlarınızdan destek isteyin. Ayrıca hastanedeki doktor ve bebek hemşireniz de size bu konuda profesyonel şekilde yardımcı olabilir. Düzgün tekniği öğrenmeniz, ileride problem yaşamanızı engeller.

Düzenli olarak emzirin
Bebeğinizin doğumundan sonraki ilk birkaç hafta, onu her 2-3 saate bir emzirmeniz gerekir. 3. aydan sonra günde 6-8 defa emzirmeniz yeterli olabilir. Bebeğinizi sık emzirmeniz, daha fazla süt üretmenizi sağlar. Eğer bebeğinizi emzirmekte gecikirseniz, daha sonra onu rahatlatmanız zorlaşabilir. Bebeğinizin ilk acıkma belirtilerine, dudak hareketlerine dikkat edin. Süt içmek için ağlamaya başlaması, ihtiyaç duyduğunda süt ememediğinin belirtisidir.

Pozisyonunuz kesinlikle rahat olsun
Bebeğinizi emzirmek için öne doğru eğilmeyin, bebeğinizi göğsünüze yaklaştırın. Kol ve sırt desteği olan koltuklarda oturun. Yastıkla da vücudunuzu destekleyebilirsiniz. Yan tarafınıza doğru uzanarak bebeğinizin yüzünün size dönük olmasını sağlayabilirsiniz.

Yerleştikten sonra bebeğinizin alt dudağını memenize temas ettirin.

Bebeğinizin ağzı tamamen açık olsun ve meme ucunu tam olarak emsin. Bebeğinizin dili memenizin altında olmalıdır.

Bebeğinizin ağzının içine parmağınızı sokup onu memenizden ayırarak emzirmeyi bitirebilirsiniz.

Emme miktarını bebeğinizin kendisi belirlesin.

Memeniz yumuşayana kadar hemşirenin size yardımcı olmasına izin verin. Daha sonra bebeğinizin gazını çıkarmaya çalışın ve diğer memenizle emzirmeye başlayın. Eğer bebeğiniz aç değilse bir sonraki emzirme işlemini diğer memenizle deneyin.

Eğer bebeğiniz süt emmeyi bırakıp size doğru bakarsa veya odayı incelemeye başlarsa, onu zorlamayın bu güzel anın tadını çıkarın.

İlk haftalarda bebeğiniz sadece tek memeden emiyorsa, fazla basıncı azaltmak için diğer memenizi sıkın ve süt akışının sürmesini sağlayın.

Emzik kullanımının önemi
Bebekler bir şeyi emdikleri zaman çok mutlu olurlar. Bebeğinize fazla emzik vermeniz, anne sütüyle emzirmenizi de etkileyebilir. Amerikan Pediyatristler Akademisi, 1 aylık olana kadar bebeklere emzik verilmemesini öneriyor.

Onunla yakından ilgilenin...
Bebeğinizin memenizi ağzıyla kavradığında memenizde hafif, yumuşak bir çekim hissedersiniz. Memelerinizi, emzirmeden evvel dolu ve sert, emzirdikten sonra yumuşak ve boş hissedebilirsiniz. Bebeğinizin, normal hızda kilo almasına, günde 6 ila 8 kez bezini ıslatmış olmasına ve emzirme aralarında rahat olmasına dikkat edin. Bebeğinizin dışkısının sarı, tanecikli ve yumuşak olması normaldir.

Meme başlarınızı korumanın önemi
Her emzirme sonunda meme ucunuzun kendi kendine kurumasını beklemeniz normaldir. Eğer acele etmeniz gerekirse meme ucunuz hemen kurulayabilirsiniz. Emzirme aralarında meme uçlarının kuru kalmasını sağlamak için sık sık sütyeninizi değiştirin.

Banyo yaparken sabun, şampuan gibi temizleyici ürünlerin meme ucunuza gelmesini engelleyin. Eğer meme uçlarınız kuru veya çatlaksa, lanolin içeren merhemlerden kullanabilirsiniz. Zeytin yağı ya da sağdığınız kendi sütünüzle ovmanız da işe yarayabilir.

Sağlığınız için yararlı olanları seçin
Bebeğinizi emzirirken yaşam tarzınıza, hamile olduğunuz zamanki kadar dikkat etmeniz gerekir.
Bol bol meyve, sebze ve tam tahıl alın
Bol bol sıvı alın
Mümkün olduğunca dinlenin
Sadece doktorunuzun onayladığı ilaçları kullanın
Sigara kullanmayın

Ayrıca kafein ve alkolden de uzak durun. Annenin fazla kafein tüketmesi anne sütüyle beslenen bebekleri rahatsız edebilir. Alkollü bir içecek alırsanız, bebeğinizi emzirmeden evvel iki saatlik bir sürenin geçmesini bekleyin.

Emzirmeyi öğrenmek için zaman ayırın
Bebek emzirmeye alışmanız zaman alabilir. Bebekle arasındaki iletişiminiz geliştikçe bebek emzirmek daha doğal bir hal alır.

Eğer zorluk çekerseniz, özellikle de emzirmek sizin için acı verici bir hale gelirse, yardım isteyin . Meme uçlarınız ilk birkaç haftada hassaslaşabilir ancak meme emzirmek acı verici olmamalıdır. Bebeğinin dilinden kaynaklanan bazı problemler ortaya çıkabilir, sorununuzun kaynağı başka bir neden de olabilir. Doktorunuzdan ya da bebek hemşiresinden yardım isteyebilirsiniz. Bebek emzirmede başarılı olabilmeniz için doğru başlangıç çok önemlidir.

Kaynak: ntvmsnbc

süpersinnnnnnnnnnnnn çok güzel bilgiler bulmuşsun sonuna kadar katılıyorum

kızlar bende yeniyim Allahım bu güzel günde tüm dualarımızı kabul eder inşallah hayırlı kandiller..

Kızlar ben kendime genel alışveriş için liste çıkardım. Belki sizede yardımcı olur. Hem sizde benim aklıma gelmeyenleri eklerseniz bebeklerimizi eksiksiz karşılarız a.s.

BANYO İHTİYAÇLARI
v Küveti, Şampuanı, Sabunu, Süngeri, filesi, Banyo termometresi, maşrapası
v Bebek bornozu
v Bebek deterjanı
v Çamaşır yıkama filesi (minik çoraplar ve eldivenler makinenin içine kaçıyormuş)

ODASINA
v Dönence
v Oda termometresi
v Nevresim takımı
v Lastikli çarşaf
v Pike takımı
v Cibinlik
v Battaniye, penye battaniye,
v Alt açma
v Yan yatırma yastığı
v Uyku seti

GİYSİLER
v Bebek montu
v Tulum ,papa, şapka, çıtçıtlı badi, önlük, eldiven, yelek, hırka, çorap, papalı don
v Yumuşak pamuklu ağız mendili
v Önlük

DIŞARIYA ÇIKARKEN
v Bebek arabası
v Bebek eşyalarını koymak için çanta

KİŞİSEL İHTİYAÇLARI

v Mama kaşığı, tabağı
v Diş kaşıyacağı
v Tırnak makası
v Bebek için su bardağı
v Emzik ve emzik zinciri
v Kulaktan ateşölçer
v Bebek bezi farklı nolardan alınacak. Yeni doğan 1 – yeni doğan 2
v Bebeğin Poposuna Bepanten

BENİM İÇİN
v Emzirme sutyeni
v Lansınoh 10 gr. Göğüs ucu kremi (mercimek tanesi kadar sürülmesi y eterli oluyor.)
v Önden düğmeli gecelik
v Emzirme atleti

HASTANE İÇİN
v Anı defteri
v Bebek şekeri

daha şimdiden mam tabağına napıcak kız o :))) bu arada emzik şeklinde ateş ölçerler var büyük bebe mağazalarında bulabiliyorsunuz. kullananlar çok memnun doktorlarda tavsiye ediyor.ayrıca fiyatıda çok uygun kulaktan ölçenlere nazaran.aklınızda olsun.

daha şimdiden mam tabağına napıcak kız o :))) bu arada emzik şeklinde ateş ölçerler var büyük bebe mağazalarında bulabiliyorsunuz. kullananlar çok memnun doktorlarda tavsiye ediyor.ayrıca fiyatıda çok uygun kulaktan ölçenlere nazaran.aklınızda olsun.

mother care da görmüştüm ben o emziklerden 40 tl civarındaydı.

bence her ihtimale karsi gerekli olabilecek seyler konulmali.hastaneye guvenmemek lazim.belki hastaneden hastaneye degisen bir durum olabilir verdikleri esyalar..

bencede gerçekten yanınızda bulundurun her ihtimale karşılık.
birde arkadaşlar sıcak su torbası bulundurun derim doğumdan sonra ayaklarda üşüme oluyor tavsiye ederim yanınıza almayı:lepi:

kettle götürenler varmış arkadaşlar :)) Herseferinde kantine inme derdini ortadan kaldırmak için kullanıyorlarmış. Valla neler duyacağız daha... Harika bir fikir.

oldu olcak evi taşıyalım hanımlar hatta hastahaneyi eve taşıyalım daha kolay :))) green cim ben o ateş ölçer emziklerden e_ bebek.com mağazalarından aldım. ve kampanyadaydı 10 tl ye aldım bildiğim kadarıyla net üzerinden siparişlede getirtilebiliyo bi araştırın derim.dünde Bursada anne bebek fuarı açıldı. ordanda craft ın beşik mama sandalyesi olarak geçen bir ürünü var onu aldım.piyasa fiyatı 420 ytl 350 tl ye aldım bursada olupta düşünenler baksınlar mutlaka.hem indirimler var hemde hediye çekleri falan çok işinize yarıcaktır.

X