2009 Ağustos anne adayları doğum çantalarımız hazır mı?

bende daha çantayı hazırlamadım kızlar acaba geçmi kalıyorum ama ev temizlik olacak badana boya falan sonra bebişin eşyaların yıkayıp ütüleyeceğim kendime bir şey almadım ama kayınvalidem çok güzel bir takım almış sabahlıklı pijama takımı çok şık bir şey bende bir gecelik bide çıkışta giyebilmek için eşafma tarzı yazlık bir takım alacm daha terlik göğüs koruyocu pedler falan bir sürü şey var yaa ayyy daha çok var gibi gelio ama 2.5 ayda nasıl yetişecek anlamadım şimdi

canım aynı telaş galiba hepimizde var badana boya işleri ben banyo tadilatından başladım bir ay sürer zannediyorum boya iileiyle temizlik filan sonr bebegin mobilyaları gelecek onlar yerleşcek eh son zamanlardada biraz dinlenelim degilmi
malum şimdi deniz sezonuda açıldı sayılır her hafta sonu serin sularda olacagım için ev işlerini çabuk bitirmeliyim yoksa kocişten fayda olmayacak bana

ahhh bende deniz kenarında oturuyorum üstelik çalışıyorum hafta içi iş hafta sonu evdeki işler bittiğindede artık son ay olacak bilmiyorum o halde denize girip sahildeki insanları şoke etmenin alemi varmı kendi açımdan biraz aşırı kilo aldımda :)))

ayyy benimde çantamı hazırlamam gerek eline sağlık kadriyemm bu liste çok işimize yarıcakkk :1hug:

kızlar ben hastane için güzel bir pijama takımı aldım sabahlığı var bide çeyizimde olan saten bir takım var büyük olduğu için kullanamamıştım sizce saten o sıcakta yakar mı

canım sende hastaneden çıkarken giyersin olur biter evde rahat ettigin şeyleri tercih edersin

Benim de aklıma listeye eklemek üzere silikon göğüs ucu gelmişti ama zaten yazılmış)) Görümcem Mart ayında doğum yaptı göğüs ucu yoktu ve gerekli oldu,bir de süt sağma makinesi almıştı.Ama bazı hastanelerde veriyorlar sanırım bu aleti.

evet ya aklımıza gelenleri eksiklerimizi yazalımda unutmayalım ben ilk iş olarak meme ucu silikonu almıştım benimkiler birazcık yokta ondan yani

kızlar valla ben daha bebişe pek bir şey almadım daha erken dediler.
bu gidişle elim boş gidecem hastaneye artık ben hastanedeyken alırlar...
sadece 1 hastane çıkışı bir de takım aldım.
7.aya yeni girdik artık yavaş yavaş alırım bir şeyler..
bu liste çok iyi oldu neler almam gerektiğini daha iyi görmüş oldum.
teşekkürler...

Merhaba
Hasta bezi kullandığınızı duyunca sorayım dedim. Ben de hasta bezi aldım, hem de large almışım.Açıp baktım dün koskocaman birşey,kullanamam gibi geldi.En iyi ihtimalle hastanede ya da evde gece kullanabilirm sanırım.Sizinki nasıldı, kullanımı rahatsızlık verici mi?
Ben dün bebeğimin valizini hazırladım. Sadece ağız mendillerini yıkayıp koyacağım.
Kendi valizimi henüz hazırlamadım,birkaç eksiğim var sadece.

2 gecelik koymayı düşünüyorum. Biri hamile ve emzirme geceliği.Diğeri de emzirmeye uygun önden düğmeli ve şu anda üzerime olan bir gecelik. Pijama da aldım ama onları koymayı düşünmüyorum.Çok ihtiyacım olursa hastane eve yakın, getirirler.

elta canım banada eşim ilk dogumumda büyük almıştı hemde bayagı büyük ama kullandım büyük demeden zaten hemen kirleniyor atıyorsun ama hiç bir kazaya neden olmadı bu sevindirici olsun sende hastanede ve evde kanaman yogum oldugunda kullanırsın ilk hafta zaten sonra azalıyor kanama.
hiç hoşlanmıyorum kirli bir gecelikle dolaşan bayan görüntüsünü hastanede kontrole gidince görmüştüm birkaç bayanı bu şekilde ben yakıştıramadım ama herkesin tadbir anlayışı tabiki farklı oluyor

kesinlikle çocuk bezi kızlar. arkadaşımızın tecrübesine güvenin. çok rahat. ben ilk bir hafta onu kullandım. çok yoğun oluyor kanama ped med bi işe yaramaz. (gerçi hastanede de veriyolar bez onlar kendileri koymuşlardı bana orada kaldığım sürece)
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin missssssssss kokularıyla

Teşekkür ederim.
Birkaç tane koyayım bari yanıma. Ben doktor kontrole gelince öyle bezle görecek diye de utanırım diye düşünmüştüm ama çok kanamam olursa mecburen kullanacağım.
Bebek bezi de aklımda,onu da kullanabilirm.

Bende taşınacağım için aldıklarımı yıkayıp toparlayıp çantaya koyamadım. hanüz. O güzel hatırlatma listesine bakarken araştırdığım ve unutulabilecek ince detayları aklıma geldiğince yazayım dedim
♥Hamilelik takip dosyanız
♥Fotoğraf makinası varsa kamera ses kaydedici günlükte götürebilirsiniz o anki duygularınızı yazmak için ya da bebeğiniz ve sizi yalnız bırakmayanların düşüncelerini tutacağı anı defteri yapabilirsiniz
♥Saç bandı toka taç vs
♥Bence ağız silmek için mendil bez kullanmayın. kağıt havlu kullanın daha hijyenik
♥Aşırı titizseniz çarşaf yastıklarınız + bebek içinde
♥Bebek için ANA KUCAĞI oto koltuğu seklinde olanların rahat olabileceğini düşünüyorum ya da PORT BEBE
♥NAZAR BONCUĞU bebeğe ve anneye :)
♥Sıkça nefes alıp verirken dudaklarınızın kurumaması için dudak kremi
♥Ağız kuruluğu için şekerlemeler
♥Doğum sonrası kabızlık vs durumu için komposto ya da hoşaf

Allah hayırlısıyla kolay doğum yapmayı nasip etsin umarım sağlıkla.. :Saruboceq:

ben sadece bebek kıyafetlerini aldım daha kendime bişey alamadım istediğim şeyleri bulamıyorum ya zaman daraldıkça heycanlanmaya başladım:1shok:

teşekkürler canım bizler tedbirli kadınlarız valla nerdeyse evi taşıyacagız ben ilk dogumumda çok eşya almıştım amma velakin normal dogumda fazla hastanede kalmadım eve çıkardılar hemen çogunu kullanmadan geri getirdim inşallah allah hepimizi bir avazda kurtarırda gerek kalmadan bebeişmizle evimizde oluruz

allah razı olsun canım çogu arkadaşımızın ilk dogumu olucagı için elimden geldigi kadar yardımcı olmaya çalışıyorum benin normal dogumdu ilk dogumum ama sezeryanda daha başka neler gerekli oldugunu bilemiyorum ama aynı şeyler olur diye tahmin ediyorum

ben böleyim yaaa her gittiğim yere tam teşekküllü gitmeliyim illa:)) bişi gerek olurda bulamazsam çok rahatsız oluyorum ben götüreyimde kullanmasamda olur :)

ben daha bebişede kendimede hiç bişi almadım sadece 1 tanecik beşik aldım o kadar.en yakın zamanda bu eskikliğimi tamamlıcam teşekkürler liste için kaydirigubbakcemile5

kızlar bende çantamı hazırladım ama benimki maşallah sanki tatile gider gibi oldu kocaman bir valiz sırasıyla yazayımda eksiğimi gören olursa uyarsın:)))
kendim için ;
2 tane önden düğmeli gecelik , sabahlık
2 tane kapri takım
5 siyah 5 beyaz külot
2 emzirme sütyeni
hastaneden çıkarken giymek için bir kapri tkm bir elbise
terlik
havlu
kadın pedi, hasta bezi
ayna,tarak,makyaj çantam,
el yüz kremim
göğüs pedi
göğüs silikonu ( emzirmek için göğüs ucu olmayan anneler mutlaka alsın)
süt sağma pompası ( ilk doğumumda çok işe yaramıştı sezaryan olduğum için süütüm geç ve az geliyordu pompa bu işi kolaylaştırmıştı)
makyaj çantam
ıslak mendil
havlu kağıt

mercimeğim için ;
2 tane hastane çıkışı tkm ve üst örtüleri
2 tane alt patikli tulum
2 tane üst zıbın
2 tane askılı altı çıtçıtlı tulum
2 tane içi bady altı çıtçıtlı
2 tane içi zıbın ( yeni doğan bebeklerde giydirmesi kolay )
ağız mendili , önlük
kundak
bebek yatağı için pike tkm ( çarşafı,yastığı,pikesi)
biberon (her ihtimale karşı)
emzik ( silikon ve kauçuk ) ( bebeklerin hepsi her iki emziğide emmiyor ilk kızım silikonu ağzına almıyordu kauçuk kullanmıştık )
pişik kremi
bebek bezi
ıslak mendil
dip not düşmek istiyorum : ( kız bebek bekleyen anneler kesinlikle pudra kullanmayın ben ilk kızımda kullanıyordum taki doktorum beni uyarana kadar nedeni ise kız bebeklerde idrar yolu hastalıklarında iltahaplarda pudra bu hastalıkları yayıyormuş ve bebğin iyileşmesini geciktiriyormuş ama bu sadece kızlar için geçerli ben bunu öğrendikten sonra pudayı bıraktım ve kesinlikle kullanmıyorum poposunda ama pudra yaz bebeklerinde özellikle boyun kısımlarında isilik oluyor oz aman kullnılabilir ben kullanmıştım ilk kızımda temmuz doğumlu ve sıcaktan isilik olmuştu doktorumuzunda önerisiyle kullanınca geçti)
yeni doğan biberon maması ( her ihtimale karşı)
portbebe
şimdilik bu kadar
bir kaç eksiğim daha var onlarıda tamaladımı birmiştir hastane çantası değil seyahat çantası oldu:))))))))))))
her kese hayırlı doğumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…