kızlar bende çantamı hazırladım ama benimki maşallah sanki tatile gider gibi oldu kocaman bir valiz sırasıyla yazayımda eksiğimi gören olursa uyarsın:)))
kendim için ;
2 tane önden düğmeli gecelik , sabahlık
2 tane kapri takım
5 siyah 5 beyaz külot
2 emzirme sütyeni
hastaneden çıkarken giymek için bir kapri tkm bir elbise
terlik
havlu
kadın pedi, hasta bezi
ayna,tarak,makyaj çantam,
el yüz kremim
göğüs pedi
göğüs silikonu ( emzirmek için göğüs ucu olmayan anneler mutlaka alsın)
süt sağma pompası ( ilk doğumumda çok işe yaramıştı sezaryan olduğum için süütüm geç ve az geliyordu pompa bu işi kolaylaştırmıştı)
makyaj çantam
ıslak mendil
havlu kağıt
mercimeğim için ;
2 tane hastane çıkışı tkm ve üst örtüleri
2 tane alt patikli tulum
2 tane üst zıbın
2 tane askılı altı çıtçıtlı tulum
2 tane içi bady altı çıtçıtlı
2 tane içi zıbın ( yeni doğan bebeklerde giydirmesi kolay )
ağız mendili , önlük
kundak
bebek yatağı için pike tkm ( çarşafı,yastığı,pikesi)
biberon (her ihtimale karşı)
emzik ( silikon ve kauçuk ) ( bebeklerin hepsi her iki emziğide emmiyor ilk kızım silikonu ağzına almıyordu kauçuk kullanmıştık )
pişik kremi
bebek bezi
ıslak mendil
dip not düşmek istiyorum : ( kız bebek bekleyen anneler kesinlikle pudra kullanmayın ben ilk kızımda kullanıyordum taki doktorum beni uyarana kadar nedeni ise kız bebeklerde idrar yolu hastalıklarında iltahaplarda pudra bu hastalıkları yayıyormuş ve bebğin iyileşmesini geciktiriyormuş ama bu sadece kızlar için geçerli ben bunu öğrendikten sonra pudayı bıraktım ve kesinlikle kullanmıyorum poposunda ama pudra yaz bebeklerinde özellikle boyun kısımlarında isilik oluyor oz aman kullnılabilir ben kullanmıştım ilk kızımda temmuz doğumlu ve sıcaktan isilik olmuştu doktorumuzunda önerisiyle kullanınca geçti)
yeni doğan biberon maması ( her ihtimale karşı)
portbebe
şimdilik bu kadar
bir kaç eksiğim daha var onlarıda tamaladımı birmiştir hastane çantası değil seyahat çantası oldu:))))))))))))
her kese hayırlı doğumlar