2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

tülaycım sezeryanı epidural veya spinal anestesi ilede yapabiliyo aama önemli olan drunla planlamak bide anestesici çok önemli
kızlarrrrrrr uykum gel,iyoooooooooooooo yatcam hadi byeeeeeeeeee

ya bide hani normal doğum yaparken düşünüyorum da kendimi ben kendimi çok
sıkarım çocuk zor çıkar yani ondan da korkuyorum anlatabildimmi acep :çok üzgünüm:

Murgiz'cim normal doğum seni korkutmasın..Çünkü her doğum birbirinden farklı oluyor..Benim teyzemin kızı 19 yaşında doğum yaptı.."Ne olduğunu anlamadım aaa baktım bebek doğmuş" dedi..İlk doğumun zor olmasının sebebi annelerin tecrübesiz olmalarından dolayı doğum anında acemice hareket etmelerinden kaynaklanıyor birazda..Benim ablam ilk doğumunda anneme "anne ben bunu doğuramıycam galiba hadi eve gidelim" demiş :))) Ama ikinci doğumunda gitmiş doğurmuş bize doğumdan sonra haber verdiler o kadar kolay oldu yani..Birde normal doğumda yapılan kesi ile sezeryanda yapılan kesi aynı değil canım yaa..Çünkü sezeryanda da kat kat kesiyorlar ve her katı dikiyorlardı yanlış hatırlamıyorsam..(Onu da görmüştüm bir kez ) Normal doğumda bazen kesmiyorlar yada çok az kesiyorlar dikişin az oluyor..Bence önemli olan doğru bilgiler almak ve nefes tekniklerini öğrenmek..Malesef Türkiye'de hamileler için eğitim veren kurslar çok az ve pahalı..Lüx sayılıyor yani..Ama bence bu kurslar belediyeler tarafından yada hastane veya sağlık ocakları tarafından ücretsiz verilse çok daha iyi olur..Birde Kegel egzersizini tavsiye etmişti eşimin kuzeni..Ona doktoru tavsiye etmiş..Kaslarını çalıştırdığında daha kolay oluyor herşey..

Kızlar ne yapmışsınız? Kaç gündür sayfamız yerinde sayıyordu bugün mesajlarımız 65'i bulmuş.. Anlaşılan zaman ilerledikçe anlatacak ve paylaşacak çok şeyimiz olucak..
yerimsenibenMurgiz bu sözlerim sana canım benim: Doğurabileceğine dair içinde bir güç taşıyorsan tüm hislerini tarttığında 'tamamdır' diyebiliyorsan önünde hiçbirşey duramaz.. Tabii en güzel olan doğanın izin verdiği şekilde anne olabilmek; ancak bizi en iyi yine kendimiz biliriz..:çok üzgünüm: Ben mesela, 'normal doğum yapamam' dedim ve yapamadım da! Sezaryen oldum; ancak şansıma mı, yoksa ağrı eşiği denen olay bende çok mu yukarılardaydı bilmiyorum; hiçbir sıkıntım olmadı..:sm_cool:
Tercih de, karar da tabii senin ama bence normal doğumu düşün, diğer arkadaşların da dediği gibi en güzeli bu; özellikle Avebru' nun yazdıklarının tamamına katılıyorum.. Sevgiler canım..a.s.

merhaba arkadaşlar bende 6,5 haftalık hamileyim...cuma günü bebeğimizin kalp atışlarını duyduk...folic plusa 5 ay evvel başlamıştım zaten şimdi günde 3 e çıkardık...midem bulanmıyor ama karın ağrısı fazla ayakta duruncada bel ağrısı oluyor...hayırlısıyla işallah dünyaya gelsin bebişlerimiz.. dualarım hepinizle beraber...:)

a.s.Hoşgeldin Lara.. 6,5 haftalık hamilesin; yani Cuma günü daha 6. haftanın başlarında oluyorsun.. :uhm:Çok merak ettim vajinal ultasonla mı kalp atışlarını aldınız? Çünkü yaklaşık ben de aynı tarihlerde doktordaydım ve vajinal olmasını istemediğim için kalp atışlarını alamadan eve döndük.. yerimsenibenŞimdi 15' inde tekrardan kontrole gideceğiz..

eveeet konumuza sahip çıkalııım mayıs anneleriii 2. sayfaya düşmesin sakın

:teytey:be-be-be Hoşgeldin canım ne güzel değil mi bu sayfada yeralan bizler
bebe04rw0.gif
aynı tarihlerde tombişleşmenin keyfini çıkarıyor olucağız ve paylaşımlarımızla hergeçen gün daha da, daha da çoğalacağız..:1hug:

Murgiz'cim normal doğum seni korkutmasın..Çünkü her doğum birbirinden farklı oluyor..Benim teyzemin kızı 19 yaşında doğum yaptı.."Ne olduğunu anlamadım aaa baktım bebek doğmuş" dedi..İlk doğumun zor olmasının sebebi annelerin tecrübesiz olmalarından dolayı doğum anında acemice hareket etmelerinden kaynaklanıyor birazda..Benim ablam ilk doğumunda anneme "anne ben bunu doğuramıycam galiba hadi eve gidelim" demiş :))) Ama ikinci doğumunda gitmiş doğurmuş bize doğumdan sonra haber verdiler o kadar kolay oldu yani..Birde normal doğumda yapılan kesi ile sezeryanda yapılan kesi aynı değil canım yaa..Çünkü sezeryanda da kat kat kesiyorlar ve her katı dikiyorlardı yanlış hatırlamıyorsam..(Onu da görmüştüm bir kez ) Normal doğumda bazen kesmiyorlar yada çok az kesiyorlar dikişin az oluyor..Bence önemli olan doğru bilgiler almak ve nefes tekniklerini öğrenmek..Malesef Türkiye'de hamileler için eğitim veren kurslar çok az ve pahalı..Lüx sayılıyor yani..Ama bence bu kurslar belediyeler tarafından yada hastane veya sağlık ocakları tarafından ücretsiz verilse çok daha iyi olur..Birde Kegel egzersizini tavsiye etmişti eşimin kuzeni..Ona doktoru tavsiye etmiş..Kaslarını çalıştırdığında daha kolay oluyor herşey..

canım doğru diyon hatta türkiyedeki sezeryanın artmasındaki en önemli faktör bilgisizlikmiş ve türkiyede anestesinin az kullanılmasıymış canım aslında cesaret meselesi ben kendime güvenmiyorum..bende sağlık konusunda çok fazla endişe ve korku var yeni yeni atlatıyom hamilelikle...normalde dra gideceğim zaman o gece uyumam stress yaparım tüm vucudum etkilenir....kan aldırınca bayılırım falan işte yavaş yavaş aşıyom bu durumu sık sık doktora gittim ve çok kan aldırınca azaldı iyice ama hala doğum açısından hazır deilim kimbilir beni ancak doktorum ikna eder etse gibime gel,iyoo.ebrucum ne güzel kız ceseret var sende doğuracan çatır çatır inş:emir_bebek:

Kızlar ne yapmışsınız? Kaç gündür sayfamız yerinde sayıyordu bugün mesajlarımız 65'i bulmuş.. Anlaşılan zaman ilerledikçe anlatacak ve paylaşacak çok şeyimiz olucak..
yerimsenibenMurgiz bu sözlerim sana canım benim: Doğurabileceğine dair içinde bir güç taşıyorsan tüm hislerini tarttığında 'tamamdır' diyebiliyorsan önünde hiçbirşey duramaz.. Tabii en güzel olan doğanın izin verdiği şekilde anne olabilmek; ancak bizi en iyi yine kendimiz biliriz..:çok üzgünüm: Ben mesela, 'normal doğum yapamam' dedim ve yapamadım da! Sezaryen oldum; ancak şansıma mı, yoksa ağrı eşiği denen olay bende çok mu yukarılardaydı bilmiyorum; hiçbir sıkıntım olmadı..:sm_cool:
Tercih de, karar da tabii senin ama bence normal doğumu düşün, diğer arkadaşların da dediği gibi en güzeli bu; özellikle Avebru' nun yazdıklarının tamamına katılıyorum.. Sevgiler canım..a.s.

kayracım ikinci çoçuğunmu birincisi kaç yaşında :nazar:canım sen tecrübelisin demek ne güzel canım senin rahat olmuş şimdi bundada zorlanmazsın inş..valla kafam karıştı aslında ebrunun dediği gibi sağlıklı doğal yol ama ürkütücü geliyo du bakalım dr um şimdiden düşünme dedi zamanı geldiğinde beraber karar vercez dedi bakalım artık

kayracım ikinci çoçuğunmu birincisi kaç yaşında :nazar:canım sen tecrübelisin demek ne güzel canım senin rahat olmuş şimdi bundada zorlanmazsın inş..valla kafam karıştı aslında ebrunun dediği gibi sağlıklı doğal yol ama ürkütücü geliyo du bakalım dr um şimdiden düşünme dedi zamanı geldiğinde beraber karar vercez dedi bakalım artık

:nazar:Murgiz' cim benim oğlum 5 yaşını doldurdu..
:sm_confused:Ama normal de yapsak bu doğumu yağan yağmur gibi geçip gidiyor; sezaryen de öyle.. Zamanla insan herşeyi unutuyor. Mesela şimdi hamilelikten dolayı vücudunda oluşan sıkıntıları daha sonra aklına bile getirmiyeceksin eminim. Sonra doğum..
Kafan karışmasın canım, doktorun doğruyu söylemiş, daha önümüzde çoook uzun bir zaman var, :emir_bebek:Şimdilerde canında taşıdığın o minicik varlığı dünyaya getirirken ruhun zaten sana gereken sinyalleri verecektir.. Sevgiyle kal Murgiz' cim...a.s.

sağol kayracım maşaalah canım allah oğlunu sana bağışlasın doğru diyon canım zamanla herşy unutuluyo bakalım artık

Murgizcim ben ikisini de görüp kıyaslama şansım olduğu için normal doğumu tercih ediyorum aslında :)) Beni de sezeryan çok korkutur..O an duymuyosun bişey falan ama zaten sancının bir kısmını çekmiş oluyorsun..Birde sezeryan sonrası insanların yaşadıklarını görünce bu kadar eziyete ne gerek var diye düşünüyor insan..Normal doğum yapanlar bebeklerini emzirmeye başlarken sezeryanlılar daha ayılmaya çalışıyor, dikişleri acıyor birde onunla uğraşıyorlar..Bence gerek yoksa hiç bıçak altına yatma canım..Allah zaten onun kolaylığını verir..

Bu arada bugün en yakın arkadaşlarımdan birinin de artık hamile olduğunu öğrendim :)) Yaşasın hehe..Teyzede olucam anne de inşallah :)))

Murgizcim ben ikisini de görüp kıyaslama şansım olduğu için normal doğumu tercih ediyorum aslında :)) Beni de sezeryan çok korkutur..O an duymuyosun bişey falan ama zaten sancının bir kısmını çekmiş oluyorsun..Birde sezeryan sonrası insanların yaşadıklarını görünce bu kadar eziyete ne gerek var diye düşünüyor insan..Normal doğum yapanlar bebeklerini emzirmeye başlarken sezeryanlılar daha ayılmaya çalışıyor, dikişleri acıyor birde onunla uğraşıyorlar..Bence gerek yoksa hiç bıçak altına yatma canım..Allah zaten onun kolaylığını verir..

Bu arada bugün en yakın arkadaşlarımdan birinin de artık hamile olduğunu öğrendim :)) Yaşasın hehe..Teyzede olucam anne de inşallah :)))

canım artık zaman gösterecek sağ sağlim bebeklerimizi kucaklayalımda souç daha önemli...ne güzel ebrucum en yakın arkadaşınşla beraber süreç geçireceksiniz nbirbirinize destek oölacaksınızŞeniz

azracım yok bayramda biyere gitmiyom bayramdan sonra annam geliyo 10 gün kalcak..canım ben zaten özel hastaneye gidiyom ve doğumumu her iki şekildede o hastanede yapcam yeni açıldı bu hastane hatta daha bayramdan sonra tam faaliyete giriyo..büyük bi kadın doğum hastanesi doktorumda çok iyidir bi bakalım.azracım bende aslında epidural sezeryan düşünüyom tabiki doktor önerirse ve bu şekilde yapıyorlarsa doktorum şimdiden doğumj konuşmuyo benle..diyoki doğum sadece ayrıntı zamanı gelince konuşaloım,bizim için önemli olan hamilelik süreci diyo,,,şimdi ankarada daha iyi hastaneler vardr daha şanslısın sen canım iii araştr..ben aslında izmiri düşünüyodum doğu için kardeşim ege üniversitesinde inturn ama 2 ay önce gitmem gerekiyo diye vazgeçtim

Azracım,

Ben Ankara'da Fatih hastanesini düşünüyorum..Yakın arkadaşım da Güven hastanesindeki doktoruna gidecekmiş..Bayındır Hastanesi de var burada..Aslında benim kendi doktorum Zübeyde Hanım Doğumevinde ama orası devlet hastanesi ve bize uzak..Üstelik normal doğumdan ziyade geleni gideni sezeryan yapıyorlarmış..Eşim pek sevmedi orayı ama doktorları çok iyidir. Annem ameliyat oldu orada ve çok memnun kaldı..Artık kısmet..

kızlar mrb benimde en son regl tarihim 2 eylül pazartesi dr. gittik keseyi gördüm 2 hafta sonra da gidip kalp atışlarını dinlicez inşallah bana da dua edin lütfen o zaman ben haziran annesimi olucam inşallah :eek:
canım tahminen 3 hazirana denk geliyor muhtemel
doğum tarihi bebişinin tabi bikaç gün sarkabilir yada erken olabilir hayırlısı olsun

X