2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ridacım geçmiş olsun nasıl oldu muhammet.?.havalarda insanı hasta ediyo..son bikaç gündür iyiyiz bugünde evde değiliz iftarda zaten bişey de kalmadı bitti ramazan..gizemcim hoşgeldin diyeyim bende arada eşim lavabodayken bakıp çıkıyorum her zamann yorum yapamıyorum geçmişide unuttum:kedi:
selmacım gerçekten işin zor ..ne diyeceğimi bilmiyorum..gönül isterki bi yakın akraban baksın ama uzaklık herkesin başında..arkadaşım geçen sene oğlunu kreşe vermişti.alperenden bikaç ay büyük çok faydası oluyo tuvaletine bile alıştırıyolar demişti sende kreş olayını düşünsen ..belki daha ii olur..
tuğbacım sen nasılsın kızımız nasıl
özlem esra sizlerede sevgiler..
kadercim gelmedin hala..nerelerdesin
 
kızlar merhabalar...

girip arada bir bakıyorum yazdıklarınızada fırsat olmuyor pek bişeyler yazmaya. ya eşim pc de oluyor bütün gün yada gelen filan oluyor gerçi kimsecikler gelmedi daha annem bende yengemler ablamlar gelenlerde. ramazan diye heralde gelen giden yok bizi görmeye( şimdilik herşey yolunda gidiyor. dün dr kontrollerimiz vardı kızımla ikimizin dr gittik göbüşümüzde düştü tam 1. haftamızda dr elinde kaldı düştü düşücek derken:)) buğrişin 23 günde düşmüştü:)))
hıçkırık tuttu uyandı kızım şimdi ağlıyoruz avazımız çıktığı kadar abide geldi bebek ağlıyor süt ver diyor ben kaçtım öptüm herkezi..... :))
 
herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun. hepimiz için hayırlara vesile olsun inşallah.eşim camiiye ordanda okey oynamaya gitti. ben de şimdi kızı uyuttum.namazlarımı kılıp bitmeyen işlerime devam edicem.umarım bu gece hepimizin duaları kabul olur
 
hepinizin geçmiş kadir gecesi mübarek olsun, dün giremedim..temizlik yaptım, camları sildim..gerçekten zor bir gündü..öyle susadım ki..neyse ki geçti..:))
gülhancım muhammed bugün yine ateşlendi..ishal olmuş bir de ..sürekli dondurma yedi iki gün üst üste..sesi de gitmiş..öksürüyor..gözleri baygın baygın..ne yiyor ne içiyor..gerçekten çocuk büyütmek çok zormuş..Allah tüm annelerin yardımcısı olsun..

gizemcim..ben de memlekete gitmeyi düşünüyorum bakalım iki çocukla otobüs yolculuğumuz nasıl geçecek..eşim evde kalacak ben de teyzemin kızı evleniyor teyzemlerle gidicem..onların yardımı olur mutlaka ama yine de gözüm korkuyor..muhammed sıkıntıya pek gelemiyor..avazı çıktığı kadar bağırır herhalde..gece gitmek istiyorum bu yüzden gündüz evde oluruz..

selmacım içinde ukde kalacaksa mutlaka konuşmanda fayda var ama üslübunu iyi seçmen lazım..yoksa yanlış anlaşılırsın..mesela karşına alıp senden şunları şunları yapmanı istiyorum demek yerine..elanın yemek, uyku ve wc vs eğitimi konusunda ben şöyle yapmak istiyorum sen ne dersin..nasıl yapalım..deyip onun da fikrini alarak bir program yapabilirsin..
 
kızlar dün msj yazdıktan sonra bende kandil msj yazacaktım yazdım yazayım derken arada kaynadı...Allah gönlünüzdekileri gerçekleştirsin..dualarınız kabul olsun..hepimize hayırlı evlatlar, hayırlı ömürler nasip etsin..
tuğbacım şaka maka bir haftayı devirdiniz..benim çocukların ikisininde 12-13 gün nsonra düşmüştü göbekleri ama buğranınki neymiş kız öyle 23 gün:)))))))
ridacım misafirlerinmi var yoksun buralarda umarım bi sorun yoktur..
 
valla kalp kalbe karşıymış konu okuyanların içinde göremedim nerden çıktın kız:))))))
 
canım ne zaman giidyorsun bayramda mı? yanında biri olduktan sonra korkma benimde teyzemler 2 saat uzaklıkta..annem ordayken heveslendim 2 çocukla çıktım yola geçen sene değilde ondan önceki seneydi galiba yola çıktıktan sonra sıkıntı bastı tabi 2 çocukla bi koltuğa sığmak kolay olmuyo kimsede yok aman ağlayacak aman bağıracak derken neyse varmıştık..sonraki zamanlarda annemle gittim hep o zaman sorun olmuyo..
 
kızım uyandı..kuş uykusu var ebrunun :)) hemen uyanıveriyor. esra özlem tuğba elif size sıra gelmedi..kader de yok artvinden seslemedi bize..öpüyorum hepinizi..miniklerle birlikte..
 
kızlar merhaba buralardayım ama bayram öncesi olduğu için bi yoğunluk var işlerde
ridacım muhammete çok geçmiş olsun canım ya allah şifa versin inş. umarım düzelir en kısa zamanda rabbim seninde kat kat yardımcın olsun umarım yolculuğunda iyi geçer

ikra düzeldi çok şükür kabızlığın zman zaman oluyo bizim gece uykumuz bebekliğinde beri problemliydi hala bikaç defa kalkarız buda şükür diyorum ben

selmacım bencede güzel bi dille anlatman en mantıklısı sonuçta canını emanet ediyosun elbette istediğin şekilde olucak üstelik belli bi ücret karşılığında

gülhancım merhaba canım buralardayım bende uğraşıyorum tam gaz ev iş :))
 
gülhancım kızla zorlanıyorum yazmakta...ohh yaa babasına verdim..eşim ramazan bayramı 3.gününe kadar izinli demiştim..çok faydası oldu bana..ama sonra ne yaparım bilmiyorum..annem de memlekette..
gülhancım10 ekim de düğün var bir hafta önce giderim sanırım..daha var yani..hayırlısı artık..muhammed yolculukları sever hemen uyur..gazipaşa yolunda her zaman uyur..kızım da uyur..inşallah bir sorun yaşamayız..
 
sorma canım günlük işleri yapmaktan ince temizliğe sıra gelmiyo( uğraş uğraş ortada bişey yok bende boşverdim artık yetişemiyorum..geçen hafta cam silmiştim hiç silinmemiş gibi..
 
esracım teşekkürler ikraya da geçmiş olsun..sen çalışıyormusun canım..işler yoğun demişsin..
 
gülhancımcamları sildim.. içim rahatladı en azından..yapılacak iş çok ama camlar gözümde çok büyümüştü..
 
evet ridacım en çok dikkat çeken yer galiba bende hiç bişey yapmasamda cam siliyorum işte..
 
kızlar bide en çok batan yer mutfak uğraşsan bir hafta çıkamazsın her taraf yağ..
 
esracım teşekkürler ikraya da geçmiş olsun..sen çalışıyormusun canım..işler yoğun demişsin..

evet canım çalışıyorum kızımada kayınvalidem bakıyo ama ev ile iş çok yakın ben 2-3 saatte bi kızımı görüyorum :)) çalışmamdaki tek şart buydu :))
 
kızlar ezan okundu ben kaçtım..eşimin biraz işleri var vakit bulabilirsem gelirim öpüldünüz.opuyorumnanaktan
 
merhaba kızlar neyseki kk aktiflenmiş...
size son gelişmeleri anlatmak istiyorum biliyorsunuz uzun yazarım ben kusura bakmayın şimdiden...
bakıcımı kadir gecesi aradım ertesi gün saat 9 buçukta gelin diye...müdür idare ediyor sağolsun ondan kaynaklı gitmedik yani o gün...neyse bana dedi ki bizde şimdi programa gidiyoruz ibadet yapacağız bütün gece dedi...kendi adına ne hoş ne ala...bende dedim ki bütün gece uyumayacaksınız ela ya bakabilecek misiniz nasıl yapalım şimdi dedim...bu arada diş randevum var...o yüzden gel diyorum....neyse o da bakarım dedi...bakın uykusuz kalacaksınız uyur kelırsanız felan nasıl olur dedim....o da merak etmeyin uyumam siz benim uyuduğumu mu düşünüyorsunuz dedi hoppalaa...dediğimde ne var...ben bişey düşünmüyorum dedim siz uyumuyorum diyorsanız uyumuyorsunuzdur dedim...işte bana ben asla uyumam ela uyuyuncmutfağa geçerim işlerimi yaparım dior...bende öyle diorsanız öyledir.ben size inanıyorum dedim... ama yok öyle değilse dedim siz allah korkusu olan inançlı insansınız kızımın hakkına girersiniz paranızı helalıyla kazanmış olmazsınız dedim...ay kızlar bunu dedim ya biizimki bir alınmış bir kırılmış bir üzülmüş bana....neyse siz yarın gelin konuşuruz dedim...ağlamaklı bir sesle ben çok alındım felan dedi iyi gelin konuşalım dedim kapattım...
ertesi gün geldi ama görseniz bir huzursuz bir üzgün...ben size çok alındım çok kırıldım diyor
bende siz bana hep bişey varsa selma hanım bana açıkça söyleyin demiyor musunuz dedim bende sizinle açıkça konuştum...hem bunları konuşmasamda siz bunları zaten biliyorsunuz...dedim o da ben sonuna kadar paramı helalen kazandığıma inanıyorum asla uyumuyorum diyor o zaman dedim sorun yok neden üzülüyorsunuz anlamıyorum dedim...bana dior ki keşke size demeseydim bütün gece ibadet edeceğimi diyor....bende yok allah tarafından iyi oldu dediğiniz bak açık açık konuşuyoruz herşeyi dedim bende rahat ettim hem dedim açık konuşunca sizde yapmam diyoırsnuz mesela yok dedim...bana alınmış ben onu tanıyamamaışım bir sene boyunca çok kırılmış üzülmüş ağlamış görseniz ne duygusallılar...bende alınacak bişey yok siz açık konuşun dediniz die konuşuyorum konuşarak anlaşamadıktan sonra ne kalıyor hem ben size bunları tabi ki diyeceğim empati kurun kızımı size emanet ediyorum birde allaha...kolay mı ben siiz allah korkusu var kul hakkı bilir haram helal bilir diye istedim çalışmanızı dedim...ben bunları söylemesemde siz zaten bunları benden iyi bilirsiniz dedim...ama bizimki huzursuz ben kapatıorum konuyu o açıyor...
artık yüzsüzlüğe vurmaya baişladı diyor ki ben sizin evde fazla bile iş yapıyorum buzdolabını siliyorum vs...birde bunu diyor arkasından da siz beni mağdur etmediniz yazın parasını da verdiniz diyor bende bakın siz yazın çalışmadınız paranızı aldınız biraz fazla iş yapıveriyorsunzu onun yerine ben öyle deyince evt öyle telafi ediyorum felan diyor...yani nerden ne bulacağını şşaırdı...bizi çaya davet etmiş geçen sene gitmemişiz buna alınmış bunu bile buldu diyecek...bende ona bişey diyemem eşimin prensipleri dedim...
neyse siz benden memnun değilseniz ben çıkayım dedi...bende eğer bu kadar bişeyi aramızda konuşamayacaksak hemen işi bu noktaya getiriyorsanız siz bilirsiniz dedim...çıkcam dese çık diyecektim öyle... ben böyle diyince de ben sizden çok memnunum eşimi kardeşi gibi seviyormuşşş.eşimden ne ilacı istese getirdi adam az bakmadı az ilgilenmedik geçen sene...
yani kızlar içi huzursuz...ben alındım dedikçe en sonunda bende bakın alındım deyip duruyorsunuz asıl ben alınacağım demekki sizinle konuşmamak gerekiyormuş o zaman neden açıkça herşeyi söyleyin aban diorsunuz bir daha öyle söylemeyin fazla hassassınız dedim..ben bir senen boyunca dememişte neden şimdi demişim bu sfeerde bunu diyor...bende burda hata benim geçen sene demeliydim bunları ama o da benim bu konulara cahilliğime denk geldi dedim...siz beni tanıyamadınız mı ben sizi tanıdım az çok hissedemediz mi bunları yapmayacağımı diyor demekki ben sizin kadar hisli değilim dedim hem neden bu kadar alınıyorsunuz yapmadım diyorsanız ne sorun var anlayamıyorum diyorum...ben kapattıkça açıyor....sanki laf yetiştirir gibi oldum ama allah tarafından ben bir sakinip hep gülümseyerek tatlılıkla konuşuyorum ama tabi sözlerim ağır geldi...
bunları konuştuk bitti zam istemez mi düşünün diyorki 600 yapalım eltim 600 anlaştı hemde ev işi yapmayacak piyasa böyle...bende eltisinin çalıştığı insnaları biliyorum aaa öyle mi dedim demek ordan çıkıyor iş bulmuş dur ben onları bir arayım dedim o zamanda işte bugün görüşmeye gidecek anlaşabilirse başlayacak demez mi yalana bakar mısınız...yüzüne vurmadım ayıp olmasın die...bir insna nasıl bu kadar ya diyecek laf bulamıyorum kızlar...bana diyorki yazın bissürü teklif geldi ama ben sizi sevdiğime kabul etmedim...bende bakın bu konuşma çok gereksiz bana da diyen oluyor bakıcı var diye ama ben bakıcımdan memnunum deyip kestirip atıyorum lütfen bu tarz konuşmayalım gereksiz dedim...
sonra kızlar gitti bu...
bugün ben okula gideceğim sabah bekliyoruz kadın gelse de çıksak evden...en sonunda eşime arattım...yatıyormuş hastaymışşş birde ben dün arayıp onu bugün gel dememişim...bu nasıl bir iş anlayışı her gün gelin diye ararmam mı lazım sa...nasıl bizi zor durumda bıraktı ...öyle ona da sinirlendim...şimdi durum bu...
gerçekten ciddi şekilde yorumlarınıza ihtiyacım var şaşkınım çünkü...
rida gülhan ikra kader gizem kardelen tuğba kızlar sizin cevaplarınızı bekliyorum...
 
selmacığım yine ferman yazmışsın:))) gözlerim ağrıdı:)))

şimdiiii... sen kaygılarını söylemekte haklısın. uslubun iyiyse bunu söylemende bi anormallik yok ama alıngan davranmış bakıcın. gerçi bende olsam belki alınırım güvenmediğini düşününce. fazla bi yorum yapamayacağım ama iki taraf adına düşününce ikinizinde işi zor. bi yandan sen canını emanet ediyorsun biyandanda karşı tarafın emanete aldığı çoçuğun sorumluluğu. yok yok kendimi bakıcının yerine koydumda bende alınırım herlde ufak tefek şeylerede olsa devamlı mimli olurum acaba bana güveniyormu, acaba hakkımda ne düşünüyor diye. hor görme onu bu sebepten alınabilir yani. ama hasta olduğunu en azından arayıp kendisi söyliyebilirdi. heralde konuşmalarınıza karşı bi tepki olabilir yada işten çıkartın diyede olabilir. maaş konusuda üstüne tuz biber olmuş. fiyatlar konusunda bilgim olmadığı için bişey diyemeyeceğim. herşeyin hayırlısı olsun inş düzelir aranız. yeni bir bakıcı arayışı hem elanın hemde senin alışman zor olur.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…