2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

çiğdem, canan, selma, kader, elif, gizem, adını sayamadığım tüm mayıs annelerine.. de sevgiler ve saygılar..bol bol öpüyorum hepinizi..
 
cnm gecmiş olsuun aman dikkat ayakta kalma faz bak sen artık iki canlısınn cnm bal alerji yapamilir malesef berke gece ne mama nede süt içiyo gece 10da karnını doyuruyorum ta sabah 10da benimle kavaltı yapıyo bende istiyorum gece sütiçmesini fakat içmiyoo cnm sen muhammede nasılalıştırdın sütüü berke hiç içmiyooooo:bbo:
çiğdem, canan, selma, kader, elif, gizem, adını sayamadığım tüm mayıs annelerine.. de sevgiler ve saygılar..bol bol öpüyorum hepinizi..
 
rida cım merhaba dikkat et kendine...bende ela da öyle olmuştum çok erken kafasını dönmüştü ve o basınç hissi çok fenaydı...
ben sütü sade veriyorum ya da muhallebiler varya onlardan bir iki kaşık koyup öyle veriyorum ela da bazen içiyor gece bazen içmiyor...dün gece içmedi sabah güzel yapmış kahvaltısını...çiğdem cim ama sen yemesinden şikayetçi dğeilsin ben o konuda dertiliyim çok...maşallah en azından yiyor sütü de içer zamanla...
akşamları ela çok mızmız sizinkilerde öyle mi?hep kucak istiyor hep ilgi istiyor bende yorgun oluyorum
 
ridacım geçmiş olsun canım bu dönemler de çok dikkat et kendine hatta anneciğin gelebiliyorsa o yardımcı olsun sana. muahmmete de çok üzüldüm rabbim biran önce şifasını versin.
 

teşekkürler çiğdemcim, koskoca ev, çocuk, eş ve sorumluluklar nasıl ayakta kalmayayım arkadaşım..eşim anlayışlı çok şükür bazı konularda ama oğluma laf anlatamıyorum ki..kucak istiyor..oyun istiyor, peşinde koşayım istiyor..uzanınca vestiyerden terliklerini alıp üzerime atıyor...gezmek dolaşmak istiyor..vallahi şaşırdım ne yapacağımı..asansör takıldı dün,muhammedi merdivenlerden kucağımda çıkardım yürümek istemedi veled...yine kanamam oldu eve gelince..kazasız belasız hayırlısıyla şu bebeği dünyaya getirseydim Allahın izniyle..

berkeye süt içiremiyorum demişsin..inşallah içirmeye çalış arkadaşım..doktora bırakayım mı bi süre dedim..kesinlikle hayır çocuk sütsüz olmaz dedi..

süt içmesi, muhammed'in kendi kendine kazandığı bir özellik sanırım..ben alıştırmadım yani..çok küçük aylarda başladık biberon mamasına..alışkın olduğu için devam sütünden sonra bir yaş itibariyle süte başladık biz..pek yadırgamadı bayıla bayıla içti ballı sütü..ama sanırım sabah öğlen akşam gece derken fazla abarttık bu işi..zarar verdi yavruma..bünyesi kaldırmadı belki de..
 

teşekkürler arkadaşım..benim yaşadığım şeyin ne fena bişey olduğunu sen de biliyorsun..İnşalah sonrasında bi felaketle karşılaşmam dua edin arkadaşlar..
maşallah elaya...keşke ela gibi muhammedin de kahvaltı alışkanlığı olsa..maalesef ne yumurta ne peynir zeytin hiç bişey sevmiyor..ağzından çıkarıyor hemen yada kokluyor ve hemen kafasını sallıyor almıyor hiç ağzına..yoğurt yemiyor...içe içe çorbalardan da tiskindi sanırım..yemeklerin sularından vermeye çalışıyorum ama gönlü olursa alıyor değilse mamaaa diye ağlıyor süt istiyor..

muhammed de kucak istiyor, balkona çıkarıyorum..ayy diyor ayı gösteriyor..mamba diyor evlerin ışıklarını gösteriyor..köpekleri çok seviyor..havv hav diye sesler çıkarıyor mutlu oluyor..bazen çocukların bu tür isteklerini yerine getirmek gerektiğini düşünüyorum..değilse nasıl öğrenecekler çok meraklılar çünkü..
 
ridacım geçmiş olsun canım bu dönemler de çok dikkat et kendine hatta anneciğin gelebiliyorsa o yardımcı olsun sana. muahmmete de çok üzüldüm rabbim biran önce şifasını versin.

teşekkürler canancım..Allah razı olsun..annem memlekette..mahkemem sonuçlansın..işe iade edilirsem gelecek..değilse doğuma kadar yok annem malesef..yerini çok arıyorum annemin..Allah başımızdan eksik etmesin..amin..
 
gizemcim, kadercim okullar açıldı kayboldunuz..umarım herşey yolundadır..yoğun bir tempoda hayat sizin için de bi yerlerde devam ediyor ama sağlıkla inşallah..
ayperincim oğlun nasıl, kontroller nasıl gidiyor, üçünüzün sağlığı da iyidir umarım..
yasemincim görünüp kayboldun... nerelerdesin canım hemşerim..
gülhancım seni ve oğluşlarını da öpüyorum..sağlıkla kalın...
 
elifcim Rabbim seni yine imtihan ediyor, hakkında hayırlısı olsun..aklımızın bir köşesinde olduğunu ve seni düşündüğümüzü unutma..kayrayı ve mercanı öpüyorum pek tabi ki seni de...sağlıcakla kal canım..
 

Ridacığım canım tüylerim diken diken oldu vallahi..sayfaları hızla okudum ne oldu sonra diye...cok şükür bebeğim seninle:)sadece kendine cok dikkat etmen gerekiyor ama dediğin gibi nasıl olacak..bende cok cebelleşiyorum nehirsu yu kucağıma aldığım günler kasıklarım ağrıyor..gecen gün iki büklüm oldum ama yapacak birşey yok dedim..sonra bıraktım herşeyi ,mümkün oldukça kızımı kucağıma almadan işleri halletmeye çalışıyorum..aslında tek cözüm... umursamıyacaksın arkadaşım evi bir tarafa bırakacaksın sadece muhammed ve sen olmalısın,yeme içme oyun ,bolca mümkün oldukça uzanma vs..canım herşeye yetişemezsin..birde mincik bebeğin var onu unutma lütfen
Ridacığım,ben kızımda hala devam sütü kullanıyorum,cünkü kızım sütü cok az tüketiyor..oda uykusunda..herşeyi tüm sütleri denedim ama malesef..hele tatlı,ballı sütlere böğürüyor,uyanık olduğunda içmiyoracığıbende başka şeylerle kapatıyorum ,yoğurt,kaşık maması,muhallebi,yayla corbası gibi..muhammedin kaşıntısı erkenden gecer inş..
 

Ridacığım,oğlun dedinde; farklı bir dr gittim tam göremedim cinsiyeti ama kıza mı benziyor ne dedi:1shok: diğer dr göstermişti bak erkek diyee...anlamadım vallahii..yaseminin olayına benzedi..
 
Eliffff...hoşgeldin canım..merak ettim cok..iyi olduğuna ve haber aldığıma cok sevindim..
Kayra nın hareketlerine cok takılma canım,annenler yarın bigün gidecek yine seninle yalnız olcak eli mahkum annesi sensin:)nehirsuda şehirdışından biri geldiğinde ve uzun kaldığında öyle yapıyor ,sonra millet gittikten sonra düzene giriyor...hercocuğun eve yatılı kim gelirse gelsin düzeni değişir..üzülmemeye çalış olurmu..sabret canım..
 
Benimminikelem,araba kullanmak cok zevkli ,malesef kocalar sinirlere hakim olamıyor,en kolayı sadece pratik yaptıran sürücü kursunda hocalar var...ders alabilirsin...yada kocan o sinirle söylenirken sen dişini sıkıp sabredebilirsin...:)
Araba kullanmada bence en önemli şey,kendine güvenmen, soğukkanlı olman ve aynaları hızlı kullanabilmen......zaman içerisinde halledeceğine eminim canım..sürdükçe kendini daha iyi hissedeceksin...yollardaki zaman farkı sana ilaç gibi gelecektir..
 
merhaba kızlar merak etmeyin iyiyim çok şükürde çok yoğunum çok yoruluyorum valla vakit kalmıyo iananın
arda gene üşüttü gece üstünü açıyo bende bugün uyku tulumu aldım bakalım nolcak
ridacım çok çok geçmiş olsun çok dikkat etmen gerekecek sağlıkla al kucağına inş
ayperincim canım bildiğin gini herşey koşturuyorum işte böle
selma canım arabayı eşinden öğrenme bana babam öğretip arabasını bana verdi sağolsun çok basit bişiy herkes kullanıyor önemli olan pratik bencede ders al eşinden öğrenemezsin bence ben şu anda kullanmama rağmen yanında kullanınca sinir ediyo beni:)
işte böle kızlar aman hamişler kendinize dikat edin ridacım mahekemeni bekliyoruz umutla
canancım seninde eşine kavuşmanı
 
günaydın kızlar gizemcim benimkininde üstü sabaha kadar açık dolayısıyla sürekli hasta uyku tulumu farkediyo yine o kadar çok üşütmez biizmde var ama ben yatarken bezliyorum kalkınca sidik karnından çıkıyo bezimizde junior ama abiiside öyleydi bizimkiler yukarı doğru işiyo galiba o yüzden tulum hergün makinede :))) ayperncim bana denk gelmedi ama bazen dr yanılabiliyolar hayırlııs olsun...alperen yemek konusunda ii ama üst önde 2 dişi geliyo ondanmı bilmiyorum gerçi hastalığıd avar ama iştahsız yemeyen çocuk çok zor... zaten muharremle savaşıyoruz onuda bi tuvaletine alıştıramadım hiç kımıldamadan yatıyo zor bela tutuyorum ama 1 saat sonra işiyo alperenede başlamk istiyorum yazın elitim dün benim çocuklarım 13 aylıkken çişleriini söyledi gece bile işemiyolar dedi her çocuk farklı ama insan üüzlüyo yazın kurutuyoruzda kışın ne olacak....kızlar tek tek saymıyorum hepiniiz öptüm
 
cnm gecmiş olsun valla berkede sürekli üzeri acık uyuyo bende kullandım uyku tulumu fakat berke uyku tulumunda hiç uyumadı bizimkisi altan cırt cırtlıyıdı sanırım rahat edemedi inş arda mısıl mısıl sıcacık uyurr yya ben bu cocukları anlamıyorum gece üzerinini örtüyorum 2dk olmadan hemen tekrar acıyo üzerine hiç bişey örtürmüyo tabi sürekli grip oluyoooo:gitme:
 
merhaba arkadaşlar,
nasılsınız?haftasonu temizliğine bir giriştim pir giriştim sadece tozlar kaldı ama bende derman kalmadı. hafta içi de yoğun geçti sağolsun burda köyden komşular domates vermişti onlarla kışlık menemenlik yaptım dayanamadım biraz turşu kurdum daha önce hamileyken aşeriyorum diye ilk defa denemiştim üşengeçlik edip hazır limontuzlu karışımdan aldım sonuç felaket oldu koca kavanozu döktüm bu sefer üşenmedim suyunu da kendim hazırladım bakalım ne olacak?
helin halen kahvaltısında bulamaç yiyor. heline bakan bayanın oğlu (41 kere maşallah) annesine hiç sıkıntı yaşatmadığından helinin durumu ilk başlarda ilginç geliyordu ama artık o da alıştı :) bir de keyifçi hanımefendi televiyonun karşısına bir yastık koyuyorum gelip yatıyor babası ilk 1-2 kaşıkta elini tutuyor sonra kendiliğinden ağzını açıyor. yesin de nasıl yerse modunda olduğum için şimdilik karışmıyorum zaten bir süre sonra bundan da sıkılacak biliyorum maymun iştahlı.. sütü de gece vermeye özen gösteriyorum gündüz verdiğimde yemek yemiyor ama bir ara yoğurt yemiyordu bakıcımız da onun yerine bisküvili süt veriyor .
bende durumlar böyle.... rida,selma,gizem,elif,canan,ayperin,çiğdem,gülhan ve adını sayamadığım tüm mayıs anneleri hepinize iyi haftasonları diliyorum
 
Son düzenleme:
[B]evet kullanmaya başladım gülhancım inş daha hasta olmaz arda çok terelyen bi çoçuk diye atletin üzerine giydirdim uyku tulumunu evde sıcak daha 23-24 derece arası ama tabi gece biraz daha serin oalbiklir inş bu seferde üşütmez siz nasıl giydiriyosunuz uyku tulumunu tek başınamı pijama üstünemi
alperenin dişleri hayırlı olsun vede çabuk gelsin ini arda azı dişlerin,de tamamladı vede 1 tane köpek dişi çıkardı erken çıkarmış ama perişan oldum artık biraz ara verse diyorum:umursamaz:
muharemdede koaly gelsin canım[/B]

arda da giydirme diyor iki gecedir daha çok uyanıyor ama alışacakkötükedihüso
evet hep üstleri açık ben odasınıda ayırmışım ikide bir kalkıp bakıyodum çok zor oluyo:1shok:


kadercim yorulmuşun bayağıda iş yapmışın
ardada hala bulamaç yiyor bazen hiç yemek istemiyo o zaman ayrı veriyorum ama ondada yarım yumurta azcık ekmek yiyo
ben sütü sabah 5-6-7 gibi uyanıyo o zaman veriyoım bide sabah kalktığında gün içinde veririsen iştahı kaçar aman öğün arasında asla süt vermeyin hemen alışır işatahıda akapanır bişiy yemez
ardada yemiyo ya ağzında bekletiyolülülülülülü
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…