2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

mercancım (elif) sabah mutlu haberini okuyunca inan dünyalar benim oldu..çok sevindim bebişine kavuşmana..hatta uzun uzun yazılar da yazdım ama ingilizce uyarı mesajı aldım..daha sonra tekrar deneyin diyordu..o kadar yazı boşa gitti anlayacağın ama bir kaç kelimeyle özetlemem gerekirse kızına hayırlı uzun ömürler dilerim..
Allahım yolunu aydınlık kılsın, nasibini bol versin, adıyla yaşatsın, analı babalı büyütsün meleğini inşallah...(amin)
yazdıklarının tamamını okuma fırsatım olmadı ama dualarımı duyar gibi olduğunu yazmışsın çok sevindim..dualarımız seninleydi canım...Rabbim katında makbul eylesin..darısı inş.bizim başımıza..
bugün kontrolüm oldu bebişim gayet iyi, suyu normal,kilosu normal 3 kg üzerinde doğar dedi doktor..çatı muayenesi vs. çok korkunçtu..nasıl normal doğuracağımı bilemiyorum..benim gibi korkakların ALLAH yar ve yardımcımız olsun..sancılardan korkmuyorum ama o doğum anında kendimi kasmaktan ve bebişime zarar vermekten çok korkuyorum..
gizemcim doğum tarihin belli olmuş canım, hayırlısıyla bebişine kavuşmanı diliyorum..
 
oyy nazem senin de mi az bir süren kaldı.. hadi hayırlısı..sen normal doğum istiyorsun..sana soracak çok sorumuz olacak sen hayırlısıyla bebişini kucağına al da...
valla mercancım regl sancısı gibi diyor ben razıyım o doğum sancısına zaten benim korkum doğum anııı bebişime zarar vermeyeyim de .. başka birşey istemiyorum..
 
ridacım herşeyin yolunda olmasına sevindim tabi çatı muayenenin olup bitmesinede:)
inş sağ sağlim kucağına alırsın canım benim
 

ridacım senin günlerinde az kalmış allah hayırlı doğum nasip etsin canımŞeniz
 
Arkadaşlar merhaba,

Nazecim senin doğum başlamış galiba hadi hayırlısı Allah yardımcın olsun canım..İnşallah ilk doğumun gibi kolay olur bu doğumunda :1hug: 3. kızımızda oluyo artık..


Gizemcim kocaları kafaya takmamak gerekiyo bence artık..Çünkü göbüşler kocaman olunca tipimiz kaydı tabee ..Adamlar bu halimizden pek hoşlanmıyo ve görmezden geliyo sanırsam :roflol: Bence eşin senin yalnız olmadığını bildiğinden rahat davranıyodur alınma canım onun hareketlerine..

Kardelencim (elif) bende bugün seni düşünüyodum..(Zaten kimi düşünsem o gün onun forumda yazısını görüp rahatlıyorum yerimseniben) Kayınvalideye çaktırmadan arada girip durumundan bizleri haberdar et olurmu..

Edacım sana da yazamadım ama durumundan bizi haberdar ettiğin için sevindim.:1hug: .Şimdi kayradan haber bekliyoruz..En son morali çok bozuktu yanlış hatırlamıyorsam..

Ridacım doğumda eğer vaktinde ıkınmazsan o zaman bebek biraz zorlanabilir..Merak etme yanında olan herkes sana ne yapman gerektiğini söyleyecek..Sen sadece onların söylediklerini yapmaya çalış..Gerisi çok kolay olacak..Çünkü doğum eylemi kadının genlerinde var ve vücut aslında ne yapması gerektiğini biliyor..Doğumdaki herkes orada sana yardımcı olmak için var..Biz lisedeyken hocamız "bebek kendiliğinden de doğar, ebeler ve doktorlar sadece yardımcıdır" demişti..Hakikatende öyle..Çok anormal bir durum olmadığı sürece onlar sadece bebeği doğarken tutuyorlar..Bu arada bazı hemşire ve ebeler anne doğuramadığında karnına dirsekleriyle baskı yapıp bebeği itiyorlar..Bunu öncesinde konuş ve kesinlikle böyle birşey istemediğini söyle doktoruna çünkü bu rahim içinde yırtıklara ve sonrasında ağrılara sebep olabiliyor..

Birde okuduğum başka bir şey daha var..Bazı sitelerde suni sancıyı kabul etmeyin doğum sancıları kendiliğinden ilerlesin demişler..Bende bugün anneme sordum ben nasıl doğdum diye..Annemin daha önceki doğumları hep sancıyla başlamış ama bir tek bende nişan görmüş..Yani normal doğumda süreç ya sancıyla, ya su gelmesiyle yada nişanla oluyor..Hepsi bir arada yada belli bir sırayla olmuyormuş..Doktorum bana suyun gelirse kesinlikle ayakta kalma ve yatarak hastaneye gel çünkü kordon sarkabilir dedi sizinde aklınızda olsun ..


Mercancım bebişini niye hastanede tutuyorlar ki ?? Sende inşallah kendini kısa zamanda toplarsın ..Çok şükür annen yanında yavaş yavaş dinlene dinlene yürüyüş yap evin içinde..Zaten dikişlerin yakın zamanda kendini atar..
 
Birde arkadaşlar ben durmadan tuvalete gidiyorum ya ..Aranızda benim gibi olan varmı?? Allam deli olcam..Hiç girmiyosam günde heralde 10 kereye yakın giriyorumdur..Oğluşum hareket ettikçe çişim gelio..Bu yüzden dışarıda dolaşmaya da korkuyorum. Ve bi de sürekli boğazım kuruyo su içip duruyorum, gerçi su içmek kötü değil ama o da etkilio tabi..
 
yarecim kilosu iyiydi 3100 olmuş dediben sevindim tabi:teytey:dr sevinme fazla dediyasakkelimeyanılma payı var dedi daha zayıf olabilir diye acaba ölçtüktren sonra yanıldığınımı düşündü kafamkarıştı yaniii
ya 3 kilo olsunda bence yeterli olur bakalım haftaya ne kadar olmuş diycek
 
betülcüm merak etmiştim valla seni neyse artık gelsede çok şükür 37. haftan oldu gelsin prensesimiz canı istiyorsa zaten bu kızlarımız pek bi aceleci çıktı ayol
inş cumartesidee olmaz canım merak etme hayırlısı olsun
nazeninde 3 cm açıklığı vardı belki doğurdu bile haber yok
inş iyidirler o ve güsel kızı
 
Betülcüm annem bana bu sene kızlar daha erken doğuyormuş diye bişey söyledi..Forumun gidişine bakılırsa galiba gerçekten öyle..Bizim oğluşlar ağır abi olcaklar galiba.:roflol:.Hiç istiflerini bozmuyolar..

Kayınvalidenlerin gitmesine üzülme canım ya..Zaten çok fazla anlaşamıyordunuz sanırım o yüzden lohusalıkta seni daha fazla germesinler..
 
Selam kızlar ben geldim ama halen doğurmadım...Yaklaşık 2,5 aydır sancı çeken ben açılma olmasına rağmen hemde 3 cm sancılarım durmuş durumda..Kanamam vardı oda kesildi..Hastaneden biraz önce evime geldim..Nst de sancılar çıkmayınca doktor da tamamen iyisin gözüyle bakıyor tabi...Şuan için 3 cm açıklık halen var ilerleme yok sancı yok o yüzden bekleyelim dedi doktorumda...Sezeryan konusunda da benim tavrımı bildiği için artık ısrarda etmiyor...Ama korkuyorum tabi bu bekleme beni kötü bir sonuçla karşı karşıya bırakmasın...
Happy sancıları sormuşsun cnm, herkese göre değişebiliyor...Mesela dün gece bir bayan vardı ki kendisine sordum kaç cm açılmış diye bana 2 cm olduğunu söyledi ama maşallah ortalığı yıkıyordu..Ama benimki ondan önde olmasına rağmen ben daha rahattım..Herkesin dayanma limiti farklı diye düşünüyorum...inşallah seninde yüksektir...Korkacak bir ağrı şekli değil aslında regl sancısının kuvvetli olanları açılma sancısı oluyor zaten geldiğinde bilirsin...
Murgizcim canım çok iyiym bebeğimde şuan için çok iyi...Doktorum duruma bakarak nasılsa şuan için endişe edecek bir durumumuz yok en iyisi biraz daha bekleyelim bebeğimiz biraz daha büyüsün dedi..hafta olarak bugün itibariyle 35+3 deyiz..kilo hesabı olarak iyi olsada hafta hesabı olarak küçük diye düşünüyoruz..doktor bu karar seni üzüyormu deyince bende yok ne zaman hayırlısısıysa o zamana kalsın dedim ve evime geldim cnm...
Ridacım oy oy kızım beklemeye karar verdi galiba cnm..maşallah hareketleride önceki gibi bir değişiklik yok..keyfi şimdilik yerinde bakalım benim keyfimi ne zaman bozacak...
Ebrucum teşekkür cnm..bende dua ediyorum ki ilk doğumum kadar kolay olsun inşallah...Birde tuvalete çok gitmenden bahsetmişsin...şuan için bende çok fazla gidiyorum..su içmeye bağlı olması bir yana birde doğuma ne kadar yaklaşırsan o kadar çok gidersin tuvalete bebek ne kadar aşağıya baskı yaparsa ne kadar aşağıya inerse o kadar çok gidersin bu tecrübeyle sabit cnm...Hayırlısı bakalım zaten hafta olarak böyle şeyler yaşaman çok normal cnm...
 
nazecim iyi olmana çok sevindim tabi bebişininde senle aynı gidiyoruz ama sen daha önce doğurucan gibi belkide hepimizi doğurtturup en son doğurursun canımkendine iyi bak arkadaşım bizi habersiz bırakmaŞeniz
 
Yarencim, cnm evet seninle aynı sayılırız..Sen nasılsın rahatmısın..valla seninde söylediğin gibi bu kadar yaygaradan sonra en son ben doğururmuşum :)) aman amann hiç gücüm kalmadı aslında ağzımızdan yel alsın...kilo hesabına kafayı takıp şimdiye kadar beklemeyi ümid etmiştim..çok şükür bundan sonrasını ilaçsız geciricem ama çok fazla duracağını sanmıyorum..nst de sancım çıkmadı ama şimdi yine hafif hafif geliyor...:)
 
Nazecim geçmiş olsun canım...iyi olmana sevindim canım bende sizinle aynıyım yaren ve naze hakkımızda hayırlısı kızlar...benimde bugün kontrolüm var 10dk sonra çıkıcam işdeyim hala ben bakalım oğluşum nasılmış kendinize iyi bakın ...sağlıcakla kalın...sevgiler a.s.
 
Eylülcüm teşekkür ederim cnm...kontrolun varmış iyi haberlerle dönersin inşallahh..
 
Nazecim,

Tekrar geçmiş olsun canım.. Bundan sonra ilaç almayacak olman güzelmiş en azından ..

Bilmediğim birşey öğrendim bu arada ..Hem Betül'de hemde sende açılma olmasına rağmen doğumun başlamamış olması çok ilginç geldi bana..Ben hep zannederdim ki ilk açılmayla birlikte doğum başlar ve artık durdurulamaz (yada durdurulmaz)..Demek ki açılmanın ilerlemediği durumlarda oluyomuş fisfisfis Bu durum sizi rahatsız etmiyosa çok iyi gerçekten ..Peki merak ediyorum açılma olması enfeksiyon riskini artırmıyormu ..Doktorlar bu konuda bişi diyolar mı ??

Bu arada kayınvalide bana "düğüne tesettürlü bişiler giy malum orası hep hacı hoca olacak" deyip duruyo ya..Şeytan diye git bitane göbüşü açıkta bırakan transparan mini etekli bi elbise diktir..Düğünde de öyle gez, töbe töbeee..Duyanda heryerim açık geziyorum sanacak yahu.. :roflol:
 
Ebrucum cnm, senin yazını okuyunca inan ki kafamda bir ampul yandı :)) söylediğin şey aslında çok mantıklı. Açılmadan sonra aslında doğumlar uzun sürmüyor..çünkü doktor bendeki 1cm açılmadan sonra eşime bugün yada yarın kesin doğar demiş...ama sancılarım durdu tabi..bildiğim kadarıyla açılma sonrası süreç aslında kısa..ben bunun üzerine zaten çok fazla bekleyebileceğimi düşünmüyorum..En geç bir yada iki gün sonra doğar diye düşünüyorum..Bu arada kendimi herzaman için hijyen tutuyorum ama söylediğin için teşekkür belki daha çok dikkat etmek gerekebilir...yinede doktora sormak lazım...
 

canım ben iyiyim sancım felan yok ama karnımın içi çok acıyo yatamıyorum birde başım çok fena kaşımın üstü zonkluyo kafayı yemek üzereyim senin kız bir haftaya kadar olur gibime geliyo hayırlısı olsun vakti saati gelince olur inşallahŞeniz
 
ebrucum seninde kaynanan benim bile canımı sıkmaya başladı klava:
zaten senin sıkıntın sana yetiyo birde o üzüyo boşver takma arkadaşım belki doğurursun gitmezsin düğüneŞeniz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…