Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ridacığım aman dikkat canım. benim de arkadaşımın oğlu bebeğe sarılacağım diye bana sarılıp kafasını karnıma bi koydu ki. çocuk ama de diycen. kendince karnımdaki bebeğe sarılıyor işte. canım bebişin durumunun iyi olmasına sevindim. çatı muayenenin neden korkunç olduğunu anlamadım. en mi çekindin yoksa dr mu hoyrat davrandı canım anlamadım. benim ki çok rahat ve kısa sürmüştü.
Kizlar birkac gundur giremiyorum ama aklim hep sizde....
Bugun Kayra tam 1 haftalik oldu teyzeleri :sm_cool::teytey: 2gun once kizima kavustum ,insan koklamaya doyamiyor,opmeye kiyamiyor..Allah hepnize tez zamanda saglikla ,sihhatle ve kolaylikla yasatsin bu duygulari....
.
Ridacim yazdiklarin beni yine cok duygulandirdi canim....Kaza icinde gecmis olsun..Sen nasilsin bu arada?Esinden yeni bir haber var mi?
Ebrucum,su kiyafeyle ilgili yorumuna cok guldum hemde katila katila,gerci sonra dikislerim bayagi bir sizladi ama olsun.Erkeklerden anlayis beklememek lazim biliyorsun..Bugun esimle kavga ettik.Annem markete gitti.Bende kizlarin ikisinide uyuttum,biraz uzandim.Esim hala logusa oldugumu unutup bana telefonda bebege cikip gaz yapmayan biberon almami soyluyor.Halbuki kendi yolunun uzeri..Aksam gelirken halledebilir..Artik gerisini sen dusun....
Murgizcim sen ne durumdasin?az kaldi.Hepiniz adina o kadar heyecanliyim ki.....Artik bebislerin tarihleri yaklastikca,acaba sira degisecek mi ,3. bebek hangisi olacak diye....Bu cok heyecanli bir film ya da mac izlemek gibi birsey......Hepiniz icin hayirlisi olsun......
Kizlar gecen dogumumda olmadi ama bu dogumumda hastanede oldugum gunler boyunca o kadra cok kabus gordum ki.....Anneme anlatinca logusanin basinda bu yuzden beklenir dedi.....Bir insan bir uykuda kac ruya gorur ki....zaten tavsan uykusu uyuyor insan .habire gece gunduz dr veya hemsireler girdigi icin uyuyup uyandikca gormedigim kabus turu kalmadi,o kadar okuyup uflememe ragemen ...Uyumaya korkar olmustum.Sukur gecti simdi.....Loguslara o yuzden kirmiizi kurdele baglanirmis...bilmiyorum ne kadar dogru artik
gizemcim Allah yardımcın olsun canım..aynı durumları hepimiz yaşıyoruz..korkularını da anlıyoruz..RABBİM dağımıza göre kar veriyor..Kaldıramayacağımız hiç bir yük vermiyor..iNŞİRAH SURESİNİ OKU..!!!!
Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla
1.Biz, senin göğsünü yarıp-genişletmedik mi?
2.Ve yükünü indirip-atmadık mı?
3.Ki o, senin belini bükmüştü;
4.Senin zikrini (şanını) yüceltmedik mi?
5.Demek ki, gerçekten zorlukla beraber kolaylık vardır.
6.Gerçekten güçlükle beraber kolaylık vardır.
7.Şu halde boş kaldığın zaman, durmaksızın (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et.
8.Ve yalnızca Rabbine rağbet et.
Bismillahirrahmanirrahim,
1. Elemneşrahleke sadrek
2. Ve adağna anke vizrek
3. Ellezi engada zahrek
4. Ve refağna leke zikrek
5. Feinne maal usri yüsran
6. Inne maal üsri yüsra
7. Feiza ferağte fensab
8. Ve ila rabbike ferğab
Kızlar bugün dayanamayıp evimin yakınındaki hamileliğimin başında gittiğim doğum merkezine ne olur ne olmaz diye pazartesini beklemeden bir görüneyim dedim...Doktor öylesine moralimi bozdu ki anlatamam..Bebeğin eşinin kireçlendiğini diğer bir tabirle eşin yaşlandığını söyledi...ve benim kendisine 6. ayıma kadar takipte olduğumu bildiği için dedi ki bebek şimdiye kadar zaten doğacaktı o kadar ilaç kullandın son iki ayına bakıyorum sağlık karnende yapılacak bütün müdahaleleri geçirmişsin ve bundan sonrası için artık riske girme ve ne gerekiyorsa sezeryan deniyorsa artık geciktirme..Anlattığı kadarıyla bebeğin eşinin yaşlanması artık bebeğin eşten beslenemeyeceği anlamına geliyormuş ve yenidoğan ölümü riski taşıyormuş..bundan sonraki haftalarda artık bebek yeterince beslenemeyeceği için zamanı fazla uzatmanın anlamı olmuyormuş...Şu an için yine sancılarım yok...Eve gelir gelmez kendi doktorumu aradım ama diğer doktorun söylediklerinden bahsetmeden sezeryan olmak istediğimi söyledim...pazartesi zaten gideceğimi bildiği için gel bakalım nst ye gir ona göre hafta içi bir gün belirleyelim dedi...Aklıma takılan içimi huzursuz eden tek konu şu aslında o kadar ilaç aldım o kadar iğne oldum bebeğimde bir sorun çıkmaz inşallah...Allahım bebeğime sağlık versin artık sezeryan olmasın diye tutturmayacağım...çok korktum inşallah pazartesi sezeryan olurumda bu kabus dolu günler artık biter...2 aya yakındır ne bebeğim ne de ben birtürlü rahat edemedik..tam sancılarım bitti artık hamileliğimin tadını çıkarıcam derken bugünde bu çıktı..ama dua ediyorum ki bebeğimin sağlığıyla doğar başkada isteyecek neyim olabilir ki....
Ridacim bu hafta senin icin hayatinin en heyecanli haftasidir sanirim,inan okuyunca bend eheyecean yaptim canim....Biberon ben ozellikle almamistim emzirmekte israrci oldygum icn ama bir tane almakta fayda var.Size tavsiyem icnde cubuk gibi birsey olan gaz yapmayi engelleyen biberonlar var ondan alin.Digerleri bebek cektikce hava yutmasina ve sonra da gaza yol aciyor.Mercanda gaz diye bi sorunumuz olmamaisti am Kayra sagolsun bana anneligi yeniden ogretiyor.Mesela ozellikle emzirecek arkadaslar yediklerinize cokkkkkk dikkat edin.Insan unutuyor,gecen gece ssalatanin icindeki minnacik bi sogani yemem bile butun gecemize maloldu....
Gizemcim sut meselesi artik kara basana dondu bizde....Mercanda sutum coktu mercan bir kez bile emmedi psikolojim bozulmustu.Bu dogumda da takigim ya bu olaya kendimi emziricem diye sartlandirdim Ama goguslerim son donem cok yumusakti tam da korktugum basima geldi ..Dogumdan sonra sutum gelmedi.Bir gece yine aglama krizine girince dr lar gece yarisi esimi cagirdi....Kendimi yarim anne gibi hissettim.Dusunun aksam 8den sonra bebekler hemsirelere gidiyir ancak 3-4 saattte bir emzirilmek icin annnelerine geliyo.Gece oturuyorum yatagimda hastanede bi hareket herkesin bebegi annesine gidiyo bir tek ben haric.....sonra bi hemsire aglamama cok uzulmus bana pompa getirdi.her 2saat bir cektik.Ama nasil bir aci size anlatamam.hem acidan agliyorum bu safer hemde diger olaydan artik kanamaya basladi ama sutte geldi.Hemen Kayrayi getirdiler....bu safer ki sorunda onun agzinin cok ufacik olupp gogsumu hicbir sekilde alamamasi...Neyse evde simdi pompayla sagip biberonla iciriyorum.Ama sutum azladi gibi ,o hemsire bana dogal bir ilac yazdi onu internetten aliyorum .sutu inanilmaz arttiriyormus.....Sizler calistiginiz icin ben hepinize pompayi tavsiye ediyorum cunku anne sutunude dolapta saklayabiliyorsunuz.Evde ki pompalar hast deki acitmiyor korkmayin bu arada.....