2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Yasemincim merak etme canım..Sürekli doktor gözetimindeysen ilk hamileliğinden edindiğin tecrübeylede suyun gelince hemen gidersin yine doktora..Kendini üzme..Zaten her bebek 40 haftayı doldurmuyor..Hatta geçenlerde kim söyledi pek hatırlamıyorum ama bu sene genelde kız çocukları erken doğuyormuş..36. haftadan sonra küvöze de almıyorlar bebişleri..Seninde inşallah bebişin zamanında ve sağlıklı doğacak rahat ol ve dua et canım ya..

Hepimiz birbirimize dua edelim hamilelerin duaları kabul olurmuş :1hug:
 
ebrucum canım bebişi görmedim ne yazıkkı rüyamda senin sezeryanla doğum yaptığının haberini almıştık daha doğrusu çok şükür öyle bişiy olmaduı kızlarada dedim tamamen bilinçaltı diye
ya benimde çok aşırı değil sertleşmem ve sancım yok ama eskiye göre arttı bu iki günde betülcüm bi dra sorarmısın ne kadar olması normalmiş en fazla ben hiç saymadım ama 7 kere yoktur genelde öğlen oluyor bende yatıyorum geçiyo bide dün gecede sertleşme ve sancı beraber uyandım sonra geçti allahtan ister istemez tedirgin oluyoz tabi
ende hiç nst ye girmedim drum a sordum drum bu işlemi rutin olarak yaptırmadığını ulturasonnda gerek gördüğü durumlarda yaptırdığını söyledi ebrucum yarın inş iyi haberlerle gelirsin canım
buarada dışarı çıktım görümcemle azcık dolaştık yemek yedik hava çok iyiydi çok iyi geldi valla
 

ya ni nazecim bu hafta içi mi düşünüyorsunuz sezeryanı anlamadım yarın herkesin kontrolü var betül ebruu naze üçünüzdende iyi haberler bekliyoruz nazecim galiba sen bide tarihle gelecen öyle anlaşılıyo hayırlısı olsun canım
 

Nazecim çok teşekkür ederim canım.:1hug:.Aslında genelde çoğu şeyi kolay unutan ve kolay affeden bir yapım var ama demek ki bu sefer kaldıramayacağım şeyler yaşamışım ki unutamadım niyeyse..Ama geriye dönüp hiçbir şeyide değiştiremem ne yazık ki ..Zaten bundan sonra bebiş herşeyden daha önemli olacak benim için o yüzden diğer insanların varlığını bile çoğu zaman farketmeyeceğim eminim..

Demek eşin hemen sezeryan istiyo..Belki senin daha fazla sancı çekmeni de istemiyodur..Ama dayanabildiğin kadar dayan canım..Benim karnımda biraz büyüdü ama sanki enlemesine daha bir genişlemişim..Geçen bir resim çektim kendim ve inanamadım bu benmiyim diye.Eşime gösterdim " ben bu resimdeki gibimi görünüyorum gerçekten bu kadar şişmanmıyım" diye sordum..Tuhaf tuhaf baktı evet aynen öyle görünüyorsun dedi..Eski halimin iki katı olmuşum ve hayatımda ilk kez yanaklarım doldu, gıdım çıktı..

Keşke hepimiz aşama aşama resimlerimizi koyabilseydik buraya eminim çok eğlenirdik :dance: Her ay "ayın dombilisi" ni seçerdik..Ve eminim her seferinde ilk üçe rahatlıkla girerdim bu kiloyla. ( 81kilo 600 gramım bugün itibariyle ) .Bu arada sadece 2800 gr olan bebek nasıl oluyorda oturuşumu, kalkışımı, yürüyüşümü ve hatta hayatımı bu kadar zor hale getiriyor diye merak ediyorum tatlicadiarzu

Bugün eşimle konuşurken eşim bana dediki " bu bebekler Allah'ın insanlara emaneti ve ona iyi bakmak zorundayız" aslında hiç bu açıdan düşünmemiştim..Gerçektende bebişlerimiz bize Allah'ın verdiği bir emanet..Büyüyüp bizden farklı karakterde belki tamamen farklı düşüncelerde insanlar olacaklar..Biz sadece onların dünyaya gelmelerine vesile olmuş olacağız ve yaşadığımız sürece Allah'ın bize bahşettiği annelik duygusuyla onlara göz kulak olup her zaman yanlarında olcas..Allah herkesi evladına, evlatlarıda ailelerine bağışlasın..Her zaman mutlu sağlıklı ve şanslı olsunlar a.s.
 
ebrucuğumya hepimizi merakta bıraktın kesin doğurdun dedik yani. neyse kavuştuk çok şükür sensiz olmuyor mayıs anneleria.s.
sekertaş ya benimde sancılarım var bende korkuyorum ama ya bu sancılar dan biri doğum sancısıysa farkedemeyip evde doğurursam diye korkuyorum:1shok: soruyorum herkeze doğum sancısını tanımak için ama hala tanıyabilmiş ve rahatlamış değilimkafamçokkarıştı

deminde wc gittiğimde sifonu çekeceğim vakit klozetteki suya baktığımda su bulanık beyazdı şimdi kafama takıldı acaba suyummu geldi yoksa bazen sularda bulanıklık oluyordu ilaçlıyorlarmı ne taharet ederken bulanıkmı geldi su yoksa:uhm: ama hiç farketmedim suyu gelenler bardaktan boşalır gibi foooşş diye boşalıyor demişti:uhm: hatta birinden ilk duyduğumda ''wc gittim küçük abdesim yaptım arkası bitürlü bitmek bilmedi'' diyince komiğime gitmişti:roflol: ama şimdi durmadan tedbirli geziyorum aman suyummu geliyor nişan geldimi acaba iç çamaşır knt ediyorum. of yaaaa bitsin artıkta kurtulim bu düşüncelerden nasıl bişey şu doğum sancısı öğreneyim yatatlicadiarzu
 

Aslında bende hiç saymıyorum sertleşmeleri ve sancıları .:uhm:.Yani saymak hiç aklıma gelmedi..Doktorum sadece 5 dk da bir gelmeye başladığı zaman hemen gel dedi.. Ama yarın kontrolde sorcam zaten doktora belirtiler nelerdir ne zaman gelmem gerek sancı başladığında ne yapmalıyım diye..Bu arada suda doğumla ilgili şeyler okudum..Keşke imkanım olsaydı da doğum yaptığım hastanede suda doğum yapabilseydim..Çünkü hem doğum sancıları %80 azalıyormuş hem açılma daha çabuk olduğundan sancı süresi kısa oluyormuş..Ama Ankara'da malesef bi tek Zekai Tahir'de varmış bende o hastaneden hiç hoşlanmadığımdan mecburen sancıyı çeke çeke normal bir şekilde doğurcam artık..Bu arada benim gece doğum sancılarımdan ziyade kasık sancılarım oluyo bir taraftan diğer tarafa dönerken çok zorlanıyorum bazen yataktan kalkamıyorum o sancı yüzünden..
 

Kardelencim şükür kavuşturana :1hug: Valla aslında bende o yazıyı yazdıktan sonra o kadar çok ağladım ki heralde bu psikolojiyle doğum bile yapabilirim diye düşündüm..Ama Allah'tan bebiş pek istifini bozmadı..

Bu arada suyun gelmesi olayında şöyle bir durum oluyormuş..Bunda çişini tutamama gibi bir his yaşıyormuşsun yani durdurabilme yada tutabilme imkanın yokmuş..Gerçi burada ikinci kez anne olacak arkadaşlar var onlar daha iyi biliyo..Nazenin sadece hafif lekenlenmesi olmuş..Suyun gelmesi olayı onda olmamış sanırım..Kişiden kişiyede değişiyo galiba bu durum..Doğum sancısını da çektiğimiz zaman görces artık nasıl bir sancı olduğunu.İnşallah düşündüğümüz kadar zor bir durum değildir de hemencicik doğururuz..
 

ay çok şükür artık gelsede yavrun çok sorun değil betülcüm 37. haftadan sonra bebek gelsede sorunsuz oluyo ama inş yinede çok aceleci olmaz minikler zamnını beklerler
 
e peki be be be sık sık gidiyormusun dr. açılma olsa nasıl farkediceksin? ya sancısız açılırsa? bu açılmayıda merak ediyorum ben biz farkedebilirmiyiz acaba?
 
tamam ozaman şimdi çözdüüüüümfisfisfis rahim açılan kısmı içerde olduğu için biz farkedemiyoruztatlicadiarzu ben hep acaba sancısız rahim açılırsa veya sancı gelirde anlamadan çoçuk doğarsa diye korkuyordum ama sonuçta rahim açılıp çoçuğun gelmesi için suyun patlaması gerek yani yinede bi belirti olucak sonuçta. o sancıyı anlamayıp evde çeksem bile suyup patlıca için anlayıp yetişebilicem ohbe içim rahatladısırnaşık şey korkuyordum ama dr sormayıda unutuyordum hep. çok sağolya anlamama sebep olduna.s. :icecream:
 
kızlar çoğunuzun günü hemen hemen aynı biz sizden iki hafta felan sonra doğurucaz eğer bebişleriniz olunca bizi unutursanız çooooooooooooook üzülürüm arada girip teselli verin emi güzel anneler
 
inş. yarenciğim benim kayınvalidem gelicek bana bakmaya büyük bi ihtimal ama fırsat bulursam muhakkak girmeye çalışıcam. int olduğunu bilmiyor kayınvalidemler eşim zamanında büyük konuşmuş eve asla int almam kimsede sakın almasın diye onlarda karşı tvde filan yapılanları duyduklarından şimdide tükürdüğünü yaladığını diyemedi ve büyük bi ihtimal modemi saklatıcak evdeyken onlar. kaynanamda modemden ne anlarsa işte:)) ama bi yolunu bulup mukakkak girmeye çalışıcam kendi adıma merakta bırakmayız sizleri inş.:))
 

canım ya bende merak ediyorum doğum sncısını nasıl bileceğiz diye ama herkeste farklı oluyo bildiğim kadarıyla. anneme sordum o da iki sancı üçüncüde bebek geliyodu diyor.
bazılarında su gelmeyebiliyor. onu da biliyorum. bana öyle geliyor ki başımıza gelince öğreneceğiz ancak.
 
Netten şöyle bir yazı buldum belki işinize yarayabilir arkadaşlar..

Doğumun Başlangıç Belirtileri
Nişane (kanla karışık akıntı) nin gelmesi
Poşun açılması (Doğum sularının gelmesi)
Düzenli ağrıların başlaması.
Düzenli ağrılar: İlk başlarda 10-15 dakikada bir gelip 15-20 saniye sürer, doğum yaklaştıkça 2-3 dakikada bir gelip 1 dakika süren ağrılar şeklindedir.
Kolay ve Rahat Bir Doğum İçin Şunları Yapınız.

Nişan, kasılmalarla birlikte olan sancı ve/veya suyun gelmesi bize doğum eyleminin başladığını gösterir. Bu üç belirti sıra ile değildir. Her kadında ve bir kadının her doğumunda farklı sıralarla görülebilir.

Nişan: gebelik boyunca kapalı olan rahim ağzında rahmi ve bebeği enfeksyonlardan korumak amacıyla pelte gibi sümükümsü bir tıkaç oluşur. Bu tıkaca da nişan denir. Rahimdeki kasılmaların etkisiyle genişleyen rahim ağzından bu tıkaç düşer. Gebe kadın bunu akıntı şeklinde fark eder. Bu sümüksü tıkaç aynı zamanda hafif pembemsi kanla bulaşmış (ancak kanama olmayan) şeklindedir. Halk arasında buna belirti, nişan, iz de denir. Nişan geldiğinde hemen hastaneye gitmek gerekmez. Bu doğumun çok yaklaştığını bugün yarın doğumun gerçekleşeceğini gösterir. Hazırlıkları gözden geçirmek için zamanınız vardır.

Suyun gelmesi: Bebeği koruyan su kesesi gerilmelerin ve kasılmaların etkisiyle yırtılabilir. Bu nedenle amniyon suyu rahimden dışarı akar.Su kesesi üst bölgeden ve sıyrık şeklinde yırtılmışsa amniyon suyu sızıntı şeklinde akabilir. Bu nedenle gebeler idrar kaçırdıklarını ya da akıntı nedeniyle ıslaklık olduğunu düşünebilirler. Amniyon sıvı akıntı gibi koyu, kıvamlı değil, su gibi akışkandır. Rengi açık sarı ya da ıhlamur çayı gibidir. çamaşırda akıntı gibi tabaka bırakmaz. Bu nedenle aksırma, öksürme gibi nedenle olan idrar kaçırmaya benzemez. Ayrıca kendine has bir kokusu da vardır. Bu farklılıkları dikkate alarak ıslaklığın kesenin açılmasıyla ilgili olup olmadığı gebe tarafından ayırt edilir.

Amniyon kesesi yırtıldıktan sonra bebeğin ve anne rahminin mikrop alması kolaylaşır. O nedenle su geldiğinde ya da şüphe edildiğinde hemen hastaneye gitmek gereklidir. Bazen kadınlar su gelse bile ağrılar başlamadı diye hastaneye gitmeyi geciktirirler. Bu durum anne ve bebeğin mikroplarla bulaşan bazı hastalıkları kapmasına neden olabilir.Doğumdan önce su keseleri yırtılan gebe kadınların çoğunluğu 12 saat içinde ilk kasılmaları hissederler; kalanların çoğu bunları 24 saat içinde hisseder. Bununla birlikte yaklaşık 10 kadından birinde doğumun başlaması daha uzun sürer. Zaman geçtikçe yırtılmış amniyon kesesinden bebek ve/veya annenin enfeksiyon kapma riski artacağı için çoğu hekim kese yırtıldıktan sonra eğer beklenen tarih yakınsa 24 saat içinde oksitosinle doğumu başlatır, az sayıda hekim 6 saat içinde başlatmayı yeğler. Son çalışmalar bu noktaya gelmiş bir gebelikte doğumu başlatmak için 24 saatten fazla beklemenin yararı olmadığını, tersine zararı olduğunu gösteriyor.

Vajinanızdan sızıntı veya akıntı geliyorsa hekiminizi veya ebenizi arayın. Bu arada enfeksiyondan korumak için vajina bölgesini olabildiğince temiz tutun; banyo yapmayın veya cinsel ilişkiye girmeyin; amniyon sıvısını emmesi için ped kullanın (tampon değil); kendi kendinizi içeriden muayene etmeye kalkışmayın; tuvalette önden arkaya doğru temizlenin.

Nadiren, bebeğin gelen parçası henüz pelvise yerleşmediğinde ve keseler erken yırtıldığında (en sık olarak bebeğin prematüre veya makat gelişi olduğu durumlarda) göbek bağı "kendi üstüne katlanır" rahim boynuna doğru itilir hatta amniyon sıvısının akmasıyla vajinaya bile inebilir. Vajinanızın çıkışında göbek bağı görebiliyorsanız veya vajinanızın içinde bir şey varmış gibi hissediyorsanız hemen hastaneye gidin.

Ağrı: Doğumun başladığını gösteren bir diğer belirti de karında sertleşme ile birlikte ağrının hissedilmesidir. Başlangıçta hafif olan, kısa süren ve seyrek olan bu ağrılar gittikçe daha uzun, şiddetli ve sık hale gelir.

İlk kez anne olacak çoğu kadın (bunlarda doğum sancıları genellikle yavaş başlar ve kasılmalar kademeli olarak artar) güvenle ilk birkaç saati evinde geçirebilir. Ancak kasılmalarınız, çok güçlü başladıysa -en az 45 saniye süren ve 5 dakikadan daha sık gelen kasılmalar- ve/veya daha önce doğurmuşsanız ilk birkaç saat sancıların tamamı olabilir. Büyük olasılıkla doğumun ilk evresi sancısız geçmiştir ve rahim ağzınız bu sürede yeterince genişlemiştir. Hekiminizi aramamak -ve son dakikada hastaneye yetişmeye çalışmayı göze almak- şu an telefon etmekten daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Bununla birlikte, ardışık birkaç kasılmayı saymış olmanız iyi olacaktır. Kasılmaları bildirirken sıklıkları süreleri ve güçleri konusunda emin olun. Sakin bir ses tonuyla konuşmak adına rahatsızlığınızı belli etmekten kaçınmayın. (Hekiminiz kasılma sırasında konuşmakta olan bir kadının sesinden doğumun hangi aşamada olduğunu anlama konusunda deneyimli olacaktır.)

Eğer siz hazır olduğunuzu hissediyorsanız, ancak hekiminiz aynı fikirde değilse, "bekle" yanıtıyla tatmin olmayın. Hastaneye gidip kontrol yaptırmak istediğinizi söyleyin. "Her ihtimale" karşı bavulunuzu yanınıza alabilirsiniz, ancak rahim ağzınız açılmaya yeni başlamışsa eve dönmeye de hazırlıklı olun.

Doğum sancıları başladığında hemen hastaneye gitmeniz gerekmez. Ancak sancılar yaklaşık 4-5 dakikada bir geliyorsa hastanede olmanız gerekir. Bazen gerçek doğum ağrılarını taklit eden yalancı doğum ağrıları gebe kadını ve eşini telaşlandırır ve hastaneye gitmesine neden olur. Böyle bir durumla karşılaşıldığında ağrıların gerçek mi, yalancı mı olduğunu ayırt etmek için izlemek ve bazı farklılıkları gözlemek gerekir.

Yalancı doğum ağrıları:

Sıklığı, şiddeti bakımından düzensizdir
Dolaşma, masaj ve istirahatla geçebilir
Ağrı bel, kasık ve karında hissedilir
Rahim ucunda yumuşama ve açılmaya neden olmaz.

Gerçek doğum ağrıları:

Düzenlidir
Her durumda devam eder, geçmez
Ağrı bel, kasık ve karında her noktada aynı hissedilir
Yumuşama ve açılmaya neden olur
Evde yapılabilecekler:
Dolaşabilir ya da istirahat edebilirsiniz.
Duş alınabilir.
Masaj yapılabilir. Belden kalçaya doğru ve elin topuğu ile bel ve kalça üzerine basınç uygulamaları rahatlatıcı olabilir.
Valiz kontrol edilebilir.
Sık sık tuvalete gidilerek idrar yapılır.
Yapılması sakıncalı olanlar:
Ağrılar başladığında bir şey yenilmemelidir. Yemek yemek ya da Fazla miktarda sıvı almak kusmaya yol açabilir.
Gerekirse çok küçük miktarlarda sıvı alınabilir.
Biraz enerji verecek, ağızda eriyen şeker, çikolata yenilebilir.
 
merhaba mayıs anneleri bişey sorabilirmiyim
ben kendimi geceleri sol tarafa yatmaya zorladığım için sabahları boyun ağrısıyla uyanıyorum
ve bu bütün gün devam edip beni çok rahatsız ediyor
bende dün gece dayanamayıp viks sürdüm gevşemesi için
böyle küçük şeyler için doktorumu aramakta istemiyorum
biliyorum viks sadece lokal bölge için faydalı ama
ben yinede merak ediyorum bir zararı olurmu ve sizlerde kullanan oldumu
konumla ilgilenirseniz sevinirim
 

canım hepimiz aynı sola zorlamaktan bir yerlerimiz tutuluyo ama ben hiç vicks sürmedim
http://www.ilacrehberi.com/cgi-bin/vademecum.asp?ilac=39137
bak bunu ıku benim anladığım kadarıyla zararı yok
 
Ebrucum seni merak etmiştik iyi olmana sevindim canım...Kiloyuda takma kafana canım bebişin bence gayet sağlıklı hem annem derki zayıf bebek daha güzel gelişiyor daha çabuk kilo alıyor doğduktan sonra sende doğduktan sonra tombiş yaparsın Yunus Emre'yi kendine iyi bak canım hiçbirşeyide kafana takma son günlerimizin keyfini çıkaralım

Sizde de oldumu...Kızlar benim geceleri kolumda uyuşma ve tutulma oluyor ne yapacağımı şaşırıyorum ağrıdan.... netten takip ettim sinir sıkışması oluyormuş doktorumu aradım oda tansiyonunu hergün ölç dedi genelde normal çıkıyor tansiyonum ama ağrısı çok kötü oluyor hatta bu gece dolaptan süt alırken elimden düşürdüm süt şişesini oda gece yarısı kırılmazmı eşim nasıl fırladı bana birşey oldu diye ödü kopmuş ayy bir sarıldı bana birşey yok dimi diye
Kızlar ben 1 haftadır şişiyorum ondan önce çok rahattım hiç şişmem yoktu şimdi ellerim ve ayak bileklerim şişiyor... işe geliyorum bütün gün sandalye tepesinde ayaklar aşağıya salınık duruyor ondan şişlikler oldu heralde
Sevce canım bende artık sağa yatınca rahat ediyorum 1 haftadır artık sağımada yatıyorum arada sol tarafıma dönüyorum ama oğluşda heralde rahat edemiyor hemen kasılmalarım başlıyor viks daha önce hiç sürmedim canım hem doktorunu aramakta neden çekiniyorsunki tabiki küçük şeyleride arayıp sorucaz sonuçta onlar bize yardımcı olmak için varlar...

Kendinize iyi bakın...sağlıcakla kalın...sevgiler a.s.
 
Hamilelikte bol elma yiyin...kk ana sayfasında okudum sizlerle paylaşmak istedim...Ben elmayı çok severimde günde 2/3 tane tükettim hep hamişliğim boyunca

Hollandalı ve İskoç bilim adamlarının yaptığı araştırma çerçevesinde, yaklaşık 2 bin hamile kadının beslenme biçimleri izlendi ve 1253 bebeğin akciğer işlevleri kontrol edildi.

Utrecht Üniversitesi nden S. M. Willers ın yazarlığını yaptığı araştırmada, 5 yaşlarına geldiklerinde 145 çocuğun astıma yakalandığı görüldü. Thorax dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, annelerin gebelikleri sırasında tükettikleri yiyeceklerden çocukların astıma yakalanmasında koruyucu etkiye sahip tek gıdanın elma olduğu tespit edildi.

Anneleri haftada 4 den fazla elma yiyen çocukların astıma yakalanma riskinin, haftada hiç ya da bir elma yiyen annelerin çocuklarından yüzde 53 daha az olduğu gözlendi. Araştırma ayrıca, hamilelik sırasında balık yemenin, çocuklarda egzamaya yakalanma olasılığını azalttığını gösterdi.

Haftada bir kez ya da daha fazla balık tüketen gebelerin gebelerin çocuklarında, diğerleriyle kıyaslandığında egzama riskinin yüzde 43 daha az olduğu belirtildi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…