2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Hehe...bende gidemedim bugün doktora...Malesef randevu almayı unutmuşuz :)) yarın için aldık...bugün için bütün randevular doluymuşda :))

Nazecim kendini iyi hissediyosan sorun yok..Sakın kocişinin gazına gelipte sezeryan tarihini erkene alma..Bebiş durduğu kadar dursun bakalım şimdilik..Artık enişte de kızını olunca sever..Sabrediversin azıcık..yerimseniben
 
Arkadaşlar Mercan nerdee??

Bişeyler yazdı da ben mi kaçırdım acaba??

Bu arada Ervuscum gerçekten küçükmüşsün canım ya.. 20 yaşında anne olcaksın..Bana küçük geliyo tabi ben o yaşlarda hala üniversitenin 2. sınıfında mı neydim..Aklım bi karış havadaydı..Gerçi her insan farklı yaşlarda ve aldığı sorumlulukla olgunlaşıyo..Bebişinle birlikte büyüyeceksin yani yerimseniben Öğrencilikle birlikte hamilelik çok zordur eminim çünkü ben iki kez sınava girdim ve bir kaç ay ders çalıştım, baya sorunlu oldu benim için..Oturmak, kalkmak, sürekli susamak, ikide bir tuvalete gitmek yorucuydu..
 
evet ebrucum küçüğüm daha çokkkkkkkkk küçüğüm sırnaşık şey bebeğimle büyüycem artık hrladea.s.
 
arkadaşlar armızda daha küçük bi anne daha var çiğdem özal 18 yazıyor yaşı hangi ara evlendiler hangi ara çoçuk yaptılar.:uhm: ben onu görünce eşime geç kaldık evlenmeye senin yüzünden bak 18dinde evlenmişte çoçuk bile yapmış demiştim:roflol:
mercanda bildiğim kadarıyla kontrole gidip uygun bulurlarsa doğuma alıcaklardı. heralde yaptı doğumunu aldı bebişini kucağına. kaç gündür sesi yok beklemedeyiz onun güzel haberlerini:dance:
 
slm.kızlar! h.sonu yazdıklarınızı okudum ancak:) ayperin kavuşmuş prensesine.. çok sevindim, darısı bizlerin başına:içelim:
h.sonu hava çooook güseldi dışarı attık kendimizi:) ama fazla yürüyüş yapamadım:KK43: hep arabayla.. kaç gündür de acayip hantallaştığımı hissediyorum.. sizlerde öyle sanırım okudum da yazdıklarınızı..
sabahları yataktayken daha ellerimin davul gibi olduğunu hissediyorum ama gün içinde geçiyo sanki sonra akşama gene.. birde ayaklarım ağırlaştı sanki, şişiyor mu ne? bugün kendimi dışarı attım bayaaaa bi yürüdüm. ama eve geldiğimde ayaklarımı davul gibi hissediyordum. ve şu son günlerde artık hergün yürümeyi düşünüyorum..


bir de karnım sanki çok çok daha büyüdü:uhm: patlayacak gibi miyim neyim: birde ben hala indi falan diyorsunuz ya, benim minnoşun indiğini sanmıyorum. ya hala göbeğimin üzerinde bir yerlerde accayip hareketler yapıyo :dance: ya, şu an 70 çekiyom :roflol: umarım daha fazla şişmeden tamamlarım bu işi.. yarın dr. kontrolümüz var. tüm bunları sorayım bakayım dr. uma. birde şu inme, dönme mevzusunu.. nst ye sokuyo beni 2 haftadır. yarın yine gircem bakalım, sancı çıkarsa da vajinal muayene yapıyolar, dün biraz batmalar vardı alttan ama çok şükür bu haftalara kadar sorunsuz geldim.. e artık olursa da normal görüyorum yani.. kızlar şurda 15 günüm falan kaldı:teytey: çoooook heyecanlıyız eşimle! 23 nisana yetişecek mi bakalım bizimki diyoduk: ama olmayacak sanırım.. hayırlısıyla, zamanı neyse o zaman gelsin inş...

havalar çok fena olmaya başladı kızlar! Allahtan bizim sonlar artık:dance: yazın hamişlik hiç çekilmezmiş walla..
dışarda insanlar hep Allah kurtarsın diyor sağolsunlar.. bugün alışverişte bir bayan ne kadar kaldığını sordu, 15 gün falan dedim. iyi iyi Allah kurtarsın inş. Akıllı kadınmışsın bu sıcaklarda çekilmezdi dedisırnaşık şey hakkatten de doğru..

ev temizliğini falan bitirenler de var aramızda.. oohh:) benim de temiz çok şükür geçen hafta yapıldı. bu hafta sonu da eşimin ablası ve gelin gelecek, camlara falan girişecekler. ben evdeki herşeyi yıkadım, sadece tül perdeler kaldı. camları silerlerken atarım onları da mak. düşündüm de vay be dedim. minnoşumuz gelecek diye evi baştan aşşa sterilize ettim:) ama güsel bişiy tabii.. herşeyini de yıkadım ütüledim..

hastane çantasında benim tk.lar eksik biraz pijama sabahlık ütülencek, birde son dk. konacak şeyler var o kadar.. bugün bayaaa büyükçe de bi çanta aldım kızlar:teytey: şöyle çapraaz da takılabilen.. hani hayırlısıyla minnoşumuz doğunca arabasıyla dışarı çıkarken kola asılan büyükçe bi çantayla pek rahat olunmayacağını düşündüm de.. arabayımı zaptedeyim, ufaklığı mı? çantayı mı? baya fonksiyonlu yani.. sevindim tam istediğim gibi bi çanta bulabildiğime:teytey:

kızlar isim arayışı içinde olanlarınız vardı sanırım.. ben başar ve umur isimlerinden hoşlanıyorum. ve nedense kimsede koymuyor pek:uhm: zevk meselesi tabii.. ama en azından herkez gibi efe, ege, emir falan değil..
a birde kur'an'da geçiyor mu bilmiyorum tabii.. beğenirseniz araştırın..
yarın için çoook heyecanlıyım.! bakalım ne kadar olmuş bizim minnoş..
murgizciğim senle hala aynı mıyız? sezeryan kesin mi senin?
hepinize sevgiler..
 
Ervuscum bu durumda sen geç bile kalmışsın yani :roflol:Sen geç kalmışsın gerçide bize ne demeli..:uhm:

Bugün doktor bana kaç yaşındasın diye sordu...30 dedim ( halbuki kendimi hiç 30 hissetmiyorum biliyormusun yani ben en son 22 yaşında takıldım kaldım..O kadar şey yaşadım hala kendimi 22 yaşında sanıyorum..Doktora yaşımı söylerken bile bi an durakladım kaç yaşındaydım ben diye) Ben 30 deyince doktor hanım bana "bu yaştan sonra ben sezeryanı daha çok tavsiye ediyorum" dedi..Tabi bende içimden "oha, ne varmış ki yaşımda sanki 60 yaşındayımdayım da sancı gelince katlanamıcam" diye düşündüm..:roflol: Neyse sonuçta doktor benim kararlılığımı görüp fazla ısrar etmedi..Allah hepimize kolay doğum nasip eder İnşallah..
 
nazecim canım aman iyi olda yarın git yarın hepimiz kontroldeyiz desene
ebrucum sonuçlarına sevindim iyi çıkmış 1 mayısta inş kontrole gidersin canım beklesin oğluşun
drunda bence seni sezeryan yapmak derdinde haberin olsun canım bazı drlar böyle ne yazıkkı
buarada aldığın anakucağı çok güzel güle güle kullansın oğluşun
fiyatıda çok uygun
canım buarada kaçırmışın tabi mercan doğurdu herhalde cumartesi hastaneye yattı şimdi inş bebişi kucağındadır:)
happycim aynıyız hala benimki 1 mayısta sezeryanla gelecek inş bakalım
 
buarada kızlar hala yürüyorum çok şükür ama daha bi azalttım yürümeyi
bakalım son güne kadar yürümeyi devam ettireb,ilecekmiyim
 
Happycim doğumuna 15 gün kaldıysa bebek çoktan inmiştir..Çünkü zaten 34. haftadan itibaren falan inmeye başlıyo..Benim bebiş inmiş görünüyo şu an..

Ne güzel ya evin tertemiz olmuş..Bende istiyom camlarımı falan sildirmeyi ama artık yaptıramam sanırım.. Neyse biraz toparlayınca kendim silmeye çalışırım artık..Bebekten sonra tabee :))
 
Ervuscum bu durumda sen geç bile kalmışsın yani :roflol:Sen geç kalmışsın gerçide bize ne demeli..:uhm:

Bugün doktor bana kaç yaşındasın diye sordu...30 dedim ( halbuki kendimi hiç 30 hissetmiyorum biliyormusun yani ben en son 22 yaşında takıldım kaldım..O kadar şey yaşadım hala kendimi 22 yaşında sanıyorum..Doktora yaşımı söylerken bile bi an durakladım kaç yaşındaydım ben diye) Ben 30 deyince doktor hanım bana "bu yaştan sonra ben sezeryanı daha çok tavsiye ediyorum" dedi..Tabi bende içimden "oha, ne varmış ki yaşımda sanki 60 yaşındayımdayım da sancı gelince katlanamıcam" diye düşündüm..:roflol: Neyse sonuçta doktor benim kararlılığımı görüp fazla ısrar etmedi..Allah hepimize kolay doğum nasip eder İnşallah..

ebrucum ne varmış yaşında bende 32 yim boşver sen doktoru ben ilk oğlumu 21 de doğurdum beraber büyüdük boyumca oldu şimdi:roflol:insan hissettiği yaştadır dimi arkadaşımŞeniz
 
Gizemcim yürümeye devam et canım..Bende tüm hafta sonu eşimle dolaştım biraz ve gayet iyi geldi..Bizim burada Dikmen Vadisi var..Cumartesi oraya gittik ağaçlar çiçek açmış nasıl güzel bi yer cennet gibi ama işte ufacık..Keşke tüm Ankara bu kadar güzel olsa..Pazar günüde Çankaya da bi parka gittik orası da güzeldi ( millet sevgilisini kapmış gelmiş her 5 adıma bi çift düşüyo, banklar çimler sevgili olmuş :roflol: ) Tabi ben her 10 dk bir oturmak istiyom inmesi kolaydı da çıkması bi hayli zordu benim için ..Keşke böyle yerlere hergün yürüyerek gidebilsem ama bize uzak işte biraz, eşim çalıştığı için hafta sonu götüremez beni, yakınlarda da yürüyüş yapacak adam gibi bi yer yok..
 
canı m yürüyomda işte korka korka ve en fazla 20 dk artık ne güzel gezmişinzi canım ben etrafı dolaşıyom canım park var bitane bana yakın oarsıda çoluk çoçuk doluçarpacaklar top değecek diye korkuyom görümcem bizde perşembedendir bizde onla yürüyom kaç gündür daha iyi oluyor
 
Kızlar çok heyecanlıyım..bir o kadar da sabırsız..eşimi sorarsanız o bir gün dahi beklemek istemiyor...Ne yapıcam bir türlü karar veremiyorum..Kullandığım ilaçlara artık midem dayanmıyor, kah çarpıntı tutuyor o geçti tam rahatlicam derken mide yanması artıyor o bitiyor bu defa da sancılarım başlıyor..Günde 4 tane nidilat isminde ilacıma devam ediyorum üstüne suya karıştırılan magnezyum ilacım varki doktorum bunun kasılmalar için olduğunu söylemişti, neyse sabah bir tanede elevit alıyorum ama iştahımı sorarsanız pek bir değişiklik yok ayrıca mide yanması için günde iki kez rennie adlı bir ilaç daha yazmıştı doktorum onuda alıyorum..artık midem iflas durumunda sürekli bir şikayetle sızlanıp duruyorum...ve ve ve bu kadar şikayet üstüne eşimde tutturdu ki yeter artık karnında iki hafta duracağına kucağımızda iki hafta dursun, doğupda alsın kilosunu yeter artık ne bitmez hamilelikmiş diyor...Aslında pek kulak asmamaya çalışıyorum zamanından önce bizim müdahalemizle doğsun istemiyorum...tabi bana kalsa normal doğum için hiçbir problemim yok evde olup normal doğumu beklemek işime gelsede, doktorumuzun doğumu yaptırmasını istediğimizden dolayı sezeryan düşünülmüştü...ya bilmiyorum çok kafam karışıyor yarın konuşucaz bakalım...

Gizemcim gözün aydın canım..senin tarihin belli olmuş, ne güzel ya...hayırlısıyla benimde ne olacağım belli olsaydı..keşke hafta olarak bende birkaç hafta daha ileride olsaydım o zaman düşünmeden tarih konusunda belki konuşabilirdim..şuan 35. haftadayım iki hafta daha atlatsaydım başka birşey istemiyorum...

Ebrucum eşim konusunda söylediklerine katılıyorum bende bugün aynını ona söyledim...müdahale etmek doğru olmaz ne zaman doğacaksa o zaman doğmalı diye nasılsa doğacak..gelde anlat sanki benim kadar sıkıntı çekiyormuş gibi diyor ki :)) ne zormuş bu hamilelik yahu...bende maşallah karnında taşıyan senmisin :)) dedim gülüyor tabi ama işte gelde anlat...Bakalım yarın doktorda neler olacak ..hayırlısı cnm...seninde az zamanın kaldı...herşey gönlünce olur inşallahh....
 
merhaba kızlar: herkesin durumu iyi görünüyor birşey karırmadıysam tabii.

bugün canım çok sıkkındı. okuduklarımı doğru düzgün hatırlamıyorum bile. kendimi o kadar yalnız hissettim ki anlatamam tam size yazayım dedim misafirim geldi. gelen arkadaşım 3 yıllık evliliğini 11 gün önce bitirdi. bir ay sonra 2 yaşına girecek bir de oğlu var ve boşanma sebebi şiddet. inanır mısınız düğün sabahı başlamış dayak... onunla konuşunca daha bir canım sıkıldı. çünkü ilişkilerine tanık olduğum bir çiftti. ve eşi çıkarken o kadar korumacı ve anlayışlıydı ki... aklım almıyor şu anki durumlarını.

onun başında bu dertler varken bir de kendi dertlerim le sıkkmak istemedim kızı. iyi ki kurmuşlar bu siteyi ve iyiki sizlerle aynı döneme denk geldim. size anlatınca rahatlıyorum ve yüzünüzü görmesem de, hayatlarınızı tanımasam da sizler arkadaşlarımsınız benim. umarım doğumdan sonra da görüşmeye devam ederiz böyle.
 
Merhaba arkadaşlar bugün test sonuçlarını gösterdim doktora şu an bi sorun yok..Mayısın 1'inde kontrole gitcem tekrar..

Yani Gizemcim sen bebişini kucağına alacağın gün ben eğer o zamana kadar doğurmamışsam gidip kontrol olcam..:roflol:

Ay az kaldı yaaaa ....Çok heycanlıyım, içimde kelebekler uçuşuyo gibi sanki, ne zaman olacağını tam bilmeyince insan daha da bi heyecanlanıyo ama korku yok çok şükür sadece heyecan var :dance: Yani nerdeyse 2 hafta gibi bir zamanım kaldı..Bakalım 40 haftayı tamamlıcak mı benim oğluş..:emir_bebek:

Allah sezeryan tarihleri belli olan tüm annişlere de yardım etsin inşallah..Herşey yolunda gider de hepimiz bebişlerimize sağlıklı bir şekilde kavuşuruz inşallah..

Bu arada arkadaşlar hala anakucağı almayan arkadaş kaldıysa size bir tavsiyem var ;

http://www.sanalmagaza.com.tr/Produ...472&n=Pilsan 07 502 Ana Kucağı ve Oto Koltuğu


Ben bu ürünü sipariş ettim bugünde teslim aldım..Çok detaylı ve pahalı markalara para vermek yerine bu ürünü alabilirsiniz..Fiyatıda tüm pahalı markalara göre çok uygun, kargo ücreti yok...Üstelik ürünü sipariş ettiğim siteden bir de çok şirin bir plaj seti oyuncak hediye göndermişler..

http://www.sanalmagaza.com.tr/Produ...Pilsan 06 123 Papatya Kova Takımıyerimseniben

Sonuçta sadece bir yıl kullanacağınız bir ürüne sadece markası için çok para vermeyin derim..Hastaneden çıkarkende kullanabilirsiniz..

tüm güzel dileklerine katılıyorum ebrucum..ben de iki heyecan yaşıyorum. bebiş 40 haftayı tamamlayacak mı, eşim bebişime yetişecek mi..doğumum nasıl gerçekleşecek doğum anında neler hissedeceğim. bebişimle eve geldiğim gün yanımda kimler olacak ilk günü nasıl atlatacağım, vs.vs.......:sm_confused: heyecanlanıyorum..3 kişi olacağız artık yuvamızda...
bu hafta sonu bir alışveriş merkezine promosyonda 39,50ytl ye ana kucağı geliyor tabiki kalitesi ne olur bilmiyorum ama gösterdiğin resmin aynısıydı. ben de hastane çıkışında kullanmak istiyorum böyle birşey..ama eşim her şeyi birlikte alalım diye tutturduğu için, hevesimi ertelemek zorunda kalıyorum. bir de kaliteli olsun istiyor.zaten ne kadar kullanacağım ki..o da benim işimi görür sonuçta..hayırlısı olsun bakalım.
 
merhaba kızlar: herkesin durumu iyi görünüyor birşey karırmadıysam tabii.

bugün canım çok sıkkındı. okuduklarımı doğru düzgün hatırlamıyorum bile. kendimi o kadar yalnız hissettim ki anlatamam tam size yazayım dedim misafirim geldi. gelen arkadaşım 3 yıllık evliliğini 11 gün önce bitirdi. bir ay sonra 2 yaşına girecek bir de oğlu var ve boşanma sebebi şiddet. inanır mısınız düğün sabahı başlamış dayak... onunla konuşunca daha bir canım sıkıldı. çünkü ilişkilerine tanık olduğum bir çiftti. ve eşi çıkarken o kadar korumacı ve anlayışlıydı ki... aklım almıyor şu anki durumlarını.

onun başında bu dertler varken bir de kendi dertlerim le sıkkmak istemedim kızı. iyi ki kurmuşlar bu siteyi ve iyiki sizlerle aynı döneme denk geldim. size anlatınca rahatlıyorum ve yüzünüzü görmesem de, hayatlarınızı tanımasam da sizler arkadaşlarımsınız benim. umarım doğumdan sonra da görüşmeye devam ederiz böyle.

merhaba şekercim..
böyle olaylara ben de çevremde şahit oluyorum ve çok üzülüyorum.bizimle birlikte evlenen bir kaç arkadaşımız ayrılıklar yaşadılar..tabi biz sebepleri bilemeyiz, eşler aralarındaki anlaşmazlıkları kendilerine göre yorumluyorlar.3.kişinin konuya vakıf olsa da olmasa da yorum yapması hoş olmuyor.bazen olayları tetikleyebiliyor..
kadının da erkeğin de evlilikten beklentileri farklı olabiliyor..
oysa; eşlerin birbirlerine sevgiyle muhabbetle bakışları bile ibadet sayılıyor dinimizde..
arkadaşlar evlenin ve boşanmayın zira boşanmada arz titrer buyuruyor peygamber efendimiz..
gerçekten çok kutsal bir müessese evlilik...Allah kimsenin huzurunu bozmasın..bizler de ne umutlarla dünyaya getireceğiz bebişlerimizi..ALLAH SONUMUZU HAYIRLI EYLESİN

Bu arada mercancım doğum yaptı mı aceba? İnşallah hayırlısıyla almıştır kucağına bebişini....darısı başımıza..
naze ve betül yarın yani artık bugün sayılır kontrole gideceklerini yazmışlar..hayırlı haberlerini bekliyoruz....ben de çarşambaya gidiyorum nasip olursa bebişimi görücem inş.
sadetcim izne ayrılacağını yazmışsın..ben izinliyim şu anda ama yine telaşlı geçiyor günler..
gizemcim..senden de pasta tatlı tarifi alsam iyi olacak.(hani şu buzdolabına yapıp yapıp attıklarından) aklımda kaldı..son zamanlarımı böyle değerlendireyim evdeyken bende...:dance:annecim yorulmasın..
 
evet ridacım iyi oluyor sıkıntıya benim dolapta yer kalmadı valla günlerin meşgül geçiyosa yapma ama yorma kendini biliyon ben çoktan yaptım canım şimdi olsa belki yapmazdım gerçi oturararak yaptım hepsini
bak iki çeşit kek(bitanesi brovni) 1 kurabiye 2 ölçü mayalı puğaça 1 havuçlu krem şantili bi pasta bide sigaa böreği yaptım
herhalde benim tüm misafirimi kaldırırır bunlar ridacım hangisini diyosan tarif verim ama yorulacaksan yapma bak bide milföyler varya canım onlardan alıp içine peynir koyup üçgen şeklinde kapatıp fırına atabilir artık hizmet edecek kişi kolay ve güzel oluyo
 
nazecim canım inş kızın beklerse bu şekilde bencede iki hafta daha sabret canım çünkü şu an doğsa prematüre olcak vede küvezdede kalabilir
bide o kadar beklese normalde yapabilirsin canım ilkini kolay doğurmuşun bu çok daha kolay olur allahın izniyle
 
Ervuscum bu durumda sen geç bile kalmışsın yani :roflol:Sen geç kalmışsın gerçide bize ne demeli..:uhm:

Bugün doktor bana kaç yaşındasın diye sordu...30 dedim ( halbuki kendimi hiç 30 hissetmiyorum biliyormusun yani ben en son 22 yaşında takıldım kaldım..O kadar şey yaşadım hala kendimi 22 yaşında sanıyorum..Doktora yaşımı söylerken bile bi an durakladım kaç yaşındaydım ben diye) Ben 30 deyince doktor hanım bana "bu yaştan sonra ben sezeryanı daha çok tavsiye ediyorum" dedi..Tabi bende içimden "oha, ne varmış ki yaşımda sanki 60 yaşındayımdayım da sancı gelince katlanamıcam" diye düşündüm..:roflol: Neyse sonuçta doktor benim kararlılığımı görüp fazla ısrar etmedi..Allah hepimize kolay doğum nasip eder İnşallah..

Ebrucum sen çok yaşa emi sabah sabah güldürdün...Allah bir avazda kurtulmayı nasip etsin sana a.s.
 
X