- 5 Ekim 2007
- 1.572
- 4
canımmaaşlh yavruna inş sağ sağlim de doğar
güzüel resim ben de çoook korkuyom drumla konuşmadık daha doğum şklini şimdilk normal diyobendede bel fıtığı(hemde 3 tane) var ama dra söylelmeyi unuttum bu gidişimde söyleyecem
bende spinal sezeryan istiyorum acaba bi zararı varmıki belden uyşturmanın çünkü normalde olsa epidural yapmayı istiyorum
bencede tam uyumaktansa spinal epidural daha iyi daha acısız ama şoka girersen çok korkakrsan direk genel anesteziye dönüyolar o yüzden şimdidien kendini telkin et
gerçi yasemin bi talihsizlik yaşamış inş bizim öyle olmaz
Güzelresim,bende epidural sezeryan olmayı düşünüyorum,ama burun ucuyla düşünüyorum ...iğne beni korkutmuyor dersem yalan olur,ama en cok düşündüğüm şey,ameliyat odasındaki görüntünün benim psikol.etkileyip etkilemeyeceği..:çok üzgünüm: sırf o yüzden normal anest.bile olabilirim..şuan o detaydayım..Bu öncelikle senin kararın,iyi düşünmek lazım,dr run da önemi ve tavsiyeleri küçünsenmez tabi:sm_confused: hepimiz için iyisi olur inş:sm_confused:
slm feminacım..
bebişinle kaçıncı haftadasınız canım yazmamışsın. 36.haftaya gelmediysen henüz bebişin biraz daha hareketli olabilir.. bebişin kordonu boynuna nasıl doladıysa öyle çıkarır inş.
Allah yardım eder sen hiç merak etme canım..sağlıklı doğsun da sezaryen olsun feminacım..a.s.
herkese merhaba kızlar uzun zamandır bende siteye yazamayanlardanım bende doğumumun hep normal olmasını istiyordum ama maalesef dünkü kontrolde doktor bebeğin başının biraz iri olduğunu söyledi. Bu amaçla riske atamayız dedi ayrıca bebişim baş aşağı dönerken yani doğum kanalına girmeye başlamışken kordonunu boynuna dolamış, doktor her yemekten sonra hareketlerini kontrol et dedi. İnşallah bebişimin boynundaki kordon çıkar okadar korkuyorum ki anlatamam, bu neden le benimde doğumum sezeryan olacak. Bende sezeryanden okadar çok korkuyorumki, ama ne yapalım hayırlısı olsun diyorum, tek dileğim küçük bebeğime sağ salim kavuşmak.
canım katılıyorum mesafenin yüzyüze görüşmemnin ne önemi var bizim gönüllermzi bir:enbuyukkk:a.s.Femina umarim hersey yoluna girer bir an once .okudugum kadariyla ,kordon dolanmasi yasayan bebeklerin cok cok buyuk bir yuzdesi hic bir sorun yasamadan doguyor.Sen olumlu dusun ve moralini bozma...Bebeginin en cok bunlara ihtiyaci var...ben de normal dogum istiyorum ilki de oyleydi ama belki sezeryana donecegiz ,onemli olan dogumun seklinden cok bebekleriomizin sagligi...Hic birs eyi takma kafana.....
Ridacim, senin yazdiklarin her zaman beni cok fazla duygulandiriyor ve gozlerimin yasarmasina engel olamiyorum .Oncelikle cok cok gecmis olsun...Ebrunun tavsiyelrine kesinlikle katiliyorum en azindan biraz meyva ye bencede....Senin dediklerine de katiliyorum bu site insan da bagimlilik yapiyoy.Sabah uyanip yataktan kalkmadan yapacagim isleri dusunurken ,sanki sizleri tek tek taniyormus hepiniiz aklimdan geciruyorum.AAA ayperiyi gormedim ve ya acaba yasemin oglunun wc isini nasil halletti ya da o gun kimin kontrolu varsa nasildir ne yapiyordur der oldum....Dun de seni gormustum ridacim ruyam da demek ki bu haberlerini alacakmiism .Mesafanin ne onemi var insan isterse her turlu duyguyu karsisindakine vrebiliyor iste....
ben hamileliğin 6.ayında belimle ilgili sorun yaşadım.bebek büyüdükçe hamilelere özel bir bel korsesi var onu kullandım bir süre halada ağrım olunca takıyotum.sonuçta doktorumun kontrolünde kullandım hepsini.tamamen arada kaldım.gönlüm spinalden yana bebeğim için ama ya daha sonra Allah korusun ama belle ilgili kalıca bir hasar oluşursa..sonuçta yaşamadan bilemeyeceğiz.Ama sanırım genel anestezi olma yolunda ilerliyorum yavaş yavaş..Allahım hepimize sağlıklı doğumlar ve bebekler nasip etsin..
Bende yorgunluktan bitik haldeyim kızlar,haftaya heran herşey olabilir diye bu hafta kendimi harap ettim...:sm_confused: evi,minik dışarı işleri,hastane çantamı,meleğimin eşyalarını herşeyi hallettim gibi..kalanda kalsın napim artık..sabah yorgunluktan elimi bile kaldıramadım..
İşlerde bu dönemde ufacık bir yardım bile cok önemli..o yüzden yardımların değerini bilin vallahii..benim koçiş malesef yardımcı kızlar,çalşıyorum diyor ve hala benden herşeyi bekliyor,masadan tabağını bile kaldırmadı geçen gün düşünün yani..içim içimi yedi ama ne çare..üzüldüğümle kaldım:çok üzgünüm: o yüzden herşeyi kendim yaptım...şimdi günlük detayları yapacağım ve zamanımı bekleyeceğim bakalım
canım ya benim hamileyken ara ara dışında çok rahtsız etmedi zaten benim bacağıma ağrı vuruyo
dur bakalım canım sağ sağlim kurtulalmıda nasıl olursa olsun
bide senin bel fıtıktan dolayımı dr normal doğum yapmıyo yoksa senmi istedin sezeryan doğumu :uhm::uhm:
canım ben bel fıtığına bi zaraaı yoksa ben spinal yaparım bugün gebelik orgda okudun istenirse spinal yada epidural sezeryan sırasında hasta uyutulabiliyomuş ilaçlarla :smiley-cool:kafama yattı benim seyredip panik olacağıma yatim kalkim herşey bitmiş:teytey:
onu bende okudum ve duydum aslında.uyku ilacı ile yada bilmiyorum işte o şekilde uyutuluyormuş kişi.
ben açıkçası normal doğum yapabileceğimi hiç hayal etmedim.psikolojik olarak kim ne derse desin işte sağlıklıdır en doğalıdır filan asla benim yapabileceğim bir şey değil.tabi yapabilenleride tebrik ediyorumyerimseniben bunun etkisi var.tabi 6.aydan beri yine çektiğim bel ağrıları yüzünden kesin sezeryan dedim.doktorum beni baştan beri o kadar kararlı görünce tamamen bana bıraktı. zaten o yüzden özel hastanede yapıcam.yani bu doktor yapmasa başkasını bulucam:roflol: aslında insan yaşadıklarını kendi bilir. 7yıl öncesinden beri çektiğim bel ağrı ve acılarına, annem ben doğum sancısı bu kadar çekmedim diyerek başımda ağlardı. sancıdan yada acıdan korktuğumdan değil. kendimi çok iyi tanıyorum. doğum sonrası risk olmasa yine spinal derdim. ama şimdi bilemiyorum.ama genel anesteziye kayıyorum yavaş yavaş. Allahım yardım etsin tüm hamilelere..kendine ve bebeğine iyi bak canım a.s.
canım benimkide aynı çok çalşıtığından evde yemek yediği gün sayısı iki gün düşün eve yorgun argın geliyo sadece yatıyo anla artık(bbek içinde beni ikna etmek için az çalışacam demiştiklava: tabi erkeklerin sözleri böyle fos çıkıkyo hamileliğimi yalnız geçirdim)
dün bende kızdım kocişe ya almış tırnak makasını eline banyoda havada tırnak kesiyo her tataf tırnak
dedim zaten yardımcı olmuyon bari pisletme yani tırnak böylemi kesilir
Merhaba sevgili rida ben 34 hafta 5 günlük hamileyim. şu an o kadar korkuyorumki anlatamam kendimi çok kötü hissediyorum. Tek dileğim sağlıkla yavruma kavuşmak. umarım senin hamileliğinde iyi gidiyordur. Sevgiler
Femina umarim hersey yoluna girer bir an once .okudugum kadariyla ,kordon dolanmasi yasayan bebeklerin cok cok buyuk bir yuzdesi hic bir sorun yasamadan doguyor.Sen olumlu dusun ve moralini bozma...Bebeginin en cok bunlara ihtiyaci var...ben de normal dogum istiyorum ilki de oyleydi ama belki sezeryana donecegiz ,onemli olan dogumun seklinden cok bebekleriomizin sagligi...Hic birs eyi takma kafana.....
Ridacim, senin yazdiklarin her zaman beni cok fazla duygulandiriyor ve gozlerimin yasarmasina engel olamiyorum .Oncelikle cok cok gecmis olsun...Ebrunun tavsiyelrine kesinlikle katiliyorum en azindan biraz meyva ye bencede....Senin dediklerine de katiliyorum bu site insan da bagimlilik yapiyoy.Sabah uyanip yataktan kalkmadan yapacagim isleri dusunurken ,sanki sizleri tek tek taniyormus hepiniiz aklimdan geciruyorum.AAA ayperiyi gormedim ve ya acaba yasemin oglunun wc isini nasil halletti ya da o gun kimin kontrolu varsa nasildir ne yapiyordur der oldum....Dun de seni gormustum ridacim ruyam da demek ki bu haberlerini alacakmiism .Mesafanin ne onemi var insan isterse her turlu duyguyu karsisindakine vrebiliyor iste....
Bende yorgunluktan bitik haldeyim kızlar,haftaya heran herşey olabilir diye bu hafta kendimi harap ettim...:sm_confused: evi,minik dışarı işleri,hastane çantamı,meleğimin eşyalarını herşeyi hallettim gibi..kalanda kalsın napim artık..sabah yorgunluktan elimi bile kaldıramadım..
İşlerde bu dönemde ufacık bir yardım bile cok önemli..o yüzden yardımların değerini bilin vallahii..benim koçiş malesef yardımcı olmuyor kızlar,çalşıyorum diyor ve hala benden herşeyi bekliyor,masadan tabağını bile kaldırmadı geçen gün düşünün yani..içim içimi yedi ama ne çare..üzüldüğümle kaldım:çok üzgünüm: o yüzden herşeyi kendim yaptım...şimdi günlük detayları yapacağım ve zamanımı bekleyeceğim bakalım
Sözde yardım var ve herşeyi yapıyor gibi görünüyor ama ortada birşey yok malesef:a015:hamilelik sonrasıda yalnız olduğumu biliyorum,onada kendimi hazırladım ben.
Murgizciğim,ben artık mücadeleyi bıraktım..temiz olan evi dağıtmasınlarda ne yaparlarsa yapsınlarklava:
evet kızlar ben bir talihsizlik yaşadım ilk doğumumda normal diye gittiğim hastanedne sezeryan olup çıkmıştım kötü bir tecrübeydi umarım sizde öyle bişey olmaz ama herşeye hazırlıklı olmak lazım bu bir gerçek....
ebrucum ben çok iyi biliyom o yorgunluk sancılarını gece pişman oluyorum keşke yapmasaydım die ama napim kim yapacak işleri mecbur eşimde yardım ediyo sağolsun...
ridacım geçmiş olsun canım evet burda bir aile olduk birbirimizden kopamıyoruz doğumdan sonra da yine burda görüşürüz umarım gerçi kocişin gelince belki bizi satarsınyerimseniben şaka şaka gelirsin yine.hastalığına üzüldüm geçmiş olsun ılık su,uyku ve c vitamini en kolay çözüm sanıırm.insan hasta olunca duygusallaşıyor anneni ve eşini istemen doğal :1hug::1hug:şimdilik bizimle idare et oldumu canıma.s.
onu bende okudum ve duydum aslında.uyku ilacı ile yada bilmiyorum işte o şekilde uyutuluyormuş kişi.
ben açıkçası normal doğum yapabileceğimi hiç hayal etmedim.psikolojik olarak kim ne derse desin işte sağlıklıdır en doğalıdır filan asla benim yapabileceğim bir şey değil.tabi yapabilenleride tebrik ediyorumyerimseniben bunun etkisi var.tabi 6.aydan beri yine çektiğim bel ağrıları yüzünden kesin sezeryan dedim.doktorum beni baştan beri o kadar kararlı görünce tamamen bana bıraktı. zaten o yüzden özel hastanede yapıcam.yani bu doktor yapmasa başkasını bulucam:roflol: aslında insan yaşadıklarını kendi bilir. 7yıl öncesinden beri çektiğim bel ağrı ve acılarına, annem ben doğum sancısı bu kadar çekmedim diyerek başımda ağlardı. sancıdan yada acıdan korktuğumdan değil. kendimi çok iyi tanıyorum. doğum sonrası risk olmasa yine spinal derdim. ama şimdi bilemiyorum.ama genel anesteziye kayıyorum yavaş yavaş. Allahım yardım etsin tüm hamilelere..kendine ve bebeğine iyi bak canım a.s.
Canım çok üzüldüm gerçekten ya..Bazı erkekler gerçekten hamile kadının yaşadıklarını anlayamıyor ve bu çok sinir bozucu..Benim de başlarda düşük tehlikesi gibi sorunlarım vardı, eşime arabayı yavaş kullan derdim hiç oralı olmazdı..Bu sorunlar genelde erkeklerin daha önce hamile bir kadın tanımaması nedeniyle yaşadıkları acemilikler..Ama üzüldüğün şeyleri eşinle paylaşmalısın içine atma..Tabi bunu söylerken uygun bir dil seçmen gerek ( hatta ağlayıp duygu sömürüsü yapmanda da hiçbir mahsur yok bence yerimseniben ) Ancak o zaman kafasına dank eder heralde..Geçenlerde eşim "ben bu hamilelik sürecini hiç sevmedim biz başka çocuk yapmayalım" dedi..Valla şaşırdım kaldım..Çünkü o kadar sıkıntıyı, ağrıyı, sancıyı çeken, onun bu dönemde ilgisizliğine ve sorumsuzluğuna, hatta bebekten korkup benden uzak kalmasına, ailesinin ilgisizliğine katlanan, nerdeyse bütün hamilelik sürecini bebekle ilgili tek kelime edemeden geçiren benim..Ama bütün bunlardan rahatsız olan o.:uhm:.Aslında bende bu yaşadıklarımdan sonra zaten ikinciyi düşünmüyorum.. Pek hoş tecrübelerim olmadı doğrusu..Allah oğluşuma sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler versin..
ayperincim aslında eş çok önemli hamilelik döneminde....
keşke biraz daha anlayışlı olsa.....
ama herkes bir olmuyo işte bitanem sen kendini yinede fazla yormamaya çalış....
spinal anesteziye gelince geçenlerde arkadaşım bebeğini öle dünyaya getird...
ve şuan bi baş ve boyun ağrısı çekmekte....
bence bu sorun olmadığı sürece normal olun derim ben...