herkese merhaba.cuma sabah kontrolüm vardı ve benim canım oğlum nihayet 2 kg.geçmiş 2100gr olmuş. doktorumuz herşey yolunda dedi ve doğum şekli hakkında konuştuk.işin ne kadar ciddi olduğunu anladım.hiç çıkmayacak zannediyordum sanırım:roflol: sezeryan olucam ama doktorum spinal olması konusunda beni ikna etmeye çalıştı. benki çooook korkak bir insanım nasıl olacak bilmiyorum.ameliyattan çıkınca çok memnun kalacaksın filan dedi.iyileşme süreci daha kısa olacak ve bebeğini ilk sen göreceksin diyor.doktoruma güvenim tam.aslında tek endişem 7 yıl önce bel fıtığı başlangıcı ve belimde disk kayması vardı sorun olurmu diye korkuyorum.tedavi oldum ama felç vb.durumları duyunca beni korkutuyor. gerçi doktorum hepsini biliyor.sonuçta olmayacak bir iş olsa herhalde bu kadar ısrar etmez.offff bilmiyorum çok kararsızım ve KORKUYORUMkafamçokkarıştı acaba en güzeli tamamen bayılmak sonra ayılmakmı olur. yaşamadan bilemiyoruz maleseffisfisfis neyse sizin kafanızıda şişirdim biraz uzun oldu sizinle paylaşmak istedim.kendinize iyi bakın....a.s.
hakkatten kızlar nazeden rida dan ses seda yok umarım iyilerdir bende sağ kaşımın üstü felaket zonkluyor çıldırıcak gibi oldum dayanamadım minoset içtim bitane bel ağrısı henüz başlamadı bende ama kasılmalar var hafif hafif günler geçsede biran önce hiç geçmiyo gibi geliyo bana görüşürüz kızlar
beni merak eden kk dostlarım, sizi merakta bıraktığım için öncelikle beni affedin..
dün sabah çok kötü uyandım, bu gece de hiç uyuyamadım..nefes alamıyorum. burnum tıkalı nezle oldum...gözlerim kıpkırmızı oldu yanıyor, başım ağrıyor, dudaklarım kabardı..burnum silinmekten yara oldu bir günde..sesim bile çıkmıyor..annemle telefonda görüştük kadın ağlamaya başladı. korktu birşey oldu diye..normalde çok zor nezle olurum ama nasıl oldu, kimden geçti bilmiyorum ama birden yatağa serdi beni.. sanırım metabolizmamız ve bağışıklık sistemimiz zayıfladı..
nane limon kaynat dedi annem ama ben birşey yapamadım..
oturup ağladım çünkü akşama kadar kimse gelmedi..çok üzüldüm...kimse oğluşumu ve beni merak etmedi? annemin yada eşimin yanımda olmalarını çok isterdim...
dün bir ara nete girdim sanırım:uhm: ama emin değilim..bütün gün yattım. boğazım şiş hala..
bir taraftan da sizleri düşünüyorum..çok alıştım sizlere..
son iki aydır giriyorum nete ve bende bağımlılık yaptı..hepinize alıştım..hepinizin isimleri, paylaştığınız hamilelik süreciniz zihnimde ayrı ayrı yer kaplıyor..sizlerle aynı süreci paylaşıyoruz..hislerimiz & hissettiklerimiz, sorularımız &sorunlarımız, duygularımız & dualarımız çoğu zaman aynı..
karşımızda yaşadığımız herşeye karşı destek ve söylemlerimize muhatap buldukça hafifliyoruz..
İYİ Kİ VARSINIZ :enbuyukkk: DOSTLARIM...
herkese merhaba kızlar uzun zamandır bende siteye yazamayanlardanım bende doğumumun hep normal olmasını istiyordum ama maalesef dünkü kontrolde doktor bebeğin başının biraz iri olduğunu söyledi. Bu amaçla riske atamayız dedi ayrıca bebişim baş aşağı dönerken yani doğum kanalına girmeye başlamışken kordonunu boynuna dolamış, doktor her yemekten sonra hareketlerini kontrol et dedi. İnşallah bebişimin boynundaki kordon çıkar okadar korkuyorum ki anlatamam, bu neden le benimde doğumum sezeryan olacak. Bende sezeryanden okadar çok korkuyorumki, ama ne yapalım hayırlısı olsun diyorum, tek dileğim küçük bebeğime sağ salim kavuşmak.
YARENcim geçmiş olsun diliyorum öncelikle sana Rabbim şifa versin...
beni merak eden kk dostlarım, sizi merakta bıraktığım için beni affedin..
dün sabah çok kötü uyandım, bu gece de hiç uyuyamadım..nefes alamıyorum. burnum tıkalı nezle oldum...gözlerim kıpkırmızı oldu yanıyor, başım ağrıyor, dudaklarım kabardı..burnum silinmekten yara oldu bir günde..sesim bile çıkmıyor..annemle telefonda görüştük kadın ağlamaya başladı. korktu birşey oldu diye..normalde çok zor nezle olurum ama nasıl oldu, kimden geçti bilmiyorum ama birden yatağa serdi beni.. sanırım metabolizmamız ve bağışıklık sistemimiz zayıfladı..
nane limon kaynat dedi annem ama ben birşey yapamadım..
oturup ağladım çünkü akşama kadar kimse gelmedi..çok üzüldüm...kimse oğluşumu ve beni merak etmedi? annemin yada eşimin yanımda olmalarını çok isterdim...
dün bir ara nete girdim sanırım:uhm: ama emin değilim..bütün gün yattım. boğazım şiş hala..
bir taraftan da sizleri düşünüyorum..çok alıştım sizlere..
son iki aydır giriyorum nete ve bende bağımlılık yaptı..hepinize alıştım..hepinizin isimleri, paylaştığınız hamilelik süreciniz zihnimde ayrı ayrı yer kaplıyor..sizlerle aynı süreci paylaşıyoruz..hislerimiz & hissettiklerimiz, sorularımız &sorunlarımız, duygularımız & dualarımız çoğu zaman aynı..
karşımızda yaşadığımız herşeye karşı destek ve söylemlerimize muhatap buldukça hafifliyoruz..
İYİ Kİ VARSINIZ :enbuyukkk: DOSTLARIM...
yarencim oğlunun doğum günü kutlu olsun biraz geç oldu artık ama kusura bakma... benimde oğluşumun doğum günü dündü akşam kutladık koca bir dilim pasta yedim oğlumun tabağına göz diktim kociş izin vermedi diğer kalan dilimde gözümün önündeydi ama yiyemedim izin çıkmadı neyseki oğlum hepsini yiyemedi .))) sonra o kadar pasta yedikten sonra eşim hadi duvarları silelim dedi yani o sildi ben ona bez verdim ama baya yorulmuşum bugünde kalan odaları sildi ve bitti ben sadece bez vermeme rağmen baya yoruldum perdeleride yıkadım astı kocişi baya yordum bugün anlıcanız :)) benim hastane çantam hazır değil hepsi salonun ortasında yığılı bir vaziyette duruyor yarın oğluşun giysilerini yıkamayıp ütülemeyi düşünüyorum bakalımm.....
kızlar hepinzin yazılarını okuyamadım umarım herkes iyidir....acil bir olay olursa doğum vs özel mesaj atın noluurrrr
herkese merhaba.cuma sabah kontrolüm vardı ve benim canım oğlum nihayet 2 kg.geçmiş 2100gr olmuş. doktorumuz herşey yolunda dedi ve doğum şekli hakkında konuştuk.işin ne kadar ciddi olduğunu anladım.hiç çıkmayacak zannediyordum sanırım:roflol: sezeryan olucam ama doktorum spinal olması konusunda beni ikna etmeye çalıştı. benki çooook korkak bir insanım nasıl olacak bilmiyorum.ameliyattan çıkınca çok memnun kalacaksın filan dedi.iyileşme süreci daha kısa olacak ve bebeğini ilk sen göreceksin diyor.doktoruma güvenim tam.aslında tek endişem 7 yıl önce bel fıtığı başlangıcı ve belimde disk kayması vardı sorun olurmu diye korkuyorum.tedavi oldum ama felç vb.durumları duyunca beni korkutuyor. gerçi doktorum hepsini biliyor.sonuçta olmayacak bir iş olsa herhalde bu kadar ısrar etmez.offff bilmiyorum çok kararsızım ve KORKUYORUMkafamçokkarıştı acaba en güzeli tamamen bayılmak sonra ayılmakmı olur. yaşamadan bilemiyoruz maleseffisfisfis neyse sizin kafanızıda şişirdim biraz uzun oldu sizinle paylaşmak istedim.kendinize iyi bakın....a.s.
geçmiş olsun canım benide duygulandırdınsenağlamayapma böyle bebişinde etkileniyo bak
canım eşinde annende az zaman sonra gelecek çok şükür hastalığın nezle olsun
tabi hamileleikte vücüt direnci düşüyo bide havalarda dengesiz bide sen hala çalıştığından yoruluyosun normal yani mam bari bugün iyi dinlen bak biraz geçer umarım yarına a.s.
Canım çok geçmiş olsun :1hug: Eğer yapabiliyorsan sütün içine 2 kaşık bal koy, bol bol ılık su iç ve bol bol dinlen..Nane limon yerine direk limon sıkılmış ılık su da içebilirsin..Ama biraz şeker koy çünkü limon tek başına tansiyonunu düşürür.
Bende dün biraz ev işi yaptım diye bir sürü sancı çektim..Doğru dürüst uyuyamadım..Sadece sol tarafa yatmak zorunda kalmak ne kadar zormuş..Bütün parmaklarım uyuşuyor..Kasıklarımın sancısından yatakta dönmek tam bir işkenceye dönmeye başladı..Biraz iş yaptım diye resmen perişan oldum..Sanırım artık böyle geçecek..Deliksiz uyku uyuyamıycas..En son yatamayınca kalktım bi saat tv izledim..Sonra yorgunluktan sızmışım heralde..:bbo:
Dün tv izlerken National'da yine bebeklerin oluşumu ve doğum üzerine bir belgesel vardı..Bu kez çoğul gebelik sürecini anlattılar..Belgeseldeki kadın biraz acı çeksede çok kolay bir şekilde ikiz bebek doğurdu..Sevinci görülmeye değerdi doğrusu..Darısı başımıza..yerimseniben
herkese merhaba kızlar uzun zamandır bende siteye yazamayanlardanım bende doğumumun hep normal olmasını istiyordum ama maalesef dünkü kontrolde doktor bebeğin başının biraz iri olduğunu söyledi. Bu amaçla riske atamayız dedi ayrıca bebişim baş aşağı dönerken yani doğum kanalına girmeye başlamışken kordonunu boynuna dolamış, doktor her yemekten sonra hareketlerini kontrol et dedi. İnşallah bebişimin boynundaki kordon çıkar okadar korkuyorum ki anlatamam, bu neden le benimde doğumum sezeryan olacak. Bende sezeryanden okadar çok korkuyorumki, ama ne yapalım hayırlısı olsun diyorum, tek dileğim küçük bebeğime sağ salim kavuşmak.
Ben park yatağa uyku seti aldım kardelencim sen neden alamıyosun ki ..Onlar içinde özel setler var güzel güzel.. Bu arada yatak alacaksan sert bir yatak al ve bebekler zaten belli bir aya kadar yastıksız yattıkları için yastık yapmana şimdilik gerek yok ..
http://www.cicibebem.com/index.php?do=catalog/product&pid=4684 bu da seti aldığım site..Ben mavisini aldım çok şeker yerimseniben
ben ilk doğumumu spinale sezeryanla oldum pek iyi anılarım yok :1no2: belimde iğneyi batıracak yeri bulamadılar bende de bel fıtığı var 3 kere o iğne belime girdi çıktı ancak bulabildiler sonrasında o iğne yerleri baya bi bel ağrısı yapıyor buna hazırlıklı olman lazım ben şoka girdiğim için sürekli bir titreme vardı sonradan genel anesteziye dönmek zorunda kaldılar karnıma batikonu dökünce insan bile bile kendinin kesileceğini aklına geliyo felan neyse seni korkutmak istemem drlar ameliyathanede uyandırdılar bebeğimde odaya gitikten 15-20 dk sonra geldi.bu seferde direkt genel anestezi isticem kararım kesin
işte canım benimde tam olarak korkum bu aslında. yoksa tabikide bebeğini doğduğu gibi görmeyi hangi anne istemezki.ama ben çok uzun süre bel ağrısı çektim.hayat zindan olmuştu öyle söyliyim.uzun süre kıpırdamadan yatmıştım.yine böyle şeyler yaşarmıyım acaba diye korkuyorum. sağlığımı kaybedip bebeği doğduğu gibi görmek mi ki tabikide Allah ne kısmet ettiyse onu yaşıcaz ama yada ameliyattan 1-2 saat sonra en azından korkmadan görmekmi.arada kaldım.2hafta sonra gittiğimde son olarak konuşup karar vericez. hakkımızda hayırlısı diyelim..
Canım eğer bu konuda tereddütlerin varsa başka bir doktorla daha görüş..Ama eğer doktoruna güveniyorsan daha önceki doğumlarından da haberdarsan ona güvenmende fayda var..Sonuçta senin durumunu bilen bir doktor kendisinide riske sokmaz..Mutlaka bu konuda araştırmasını yapmıştır.. Yani kendine güvenmiyorsa bunu sana teklif dahi etmezdi..Bence korkma ve dua et..Allah yardımcın olsun canım ya..İnşallah hepimiz sorunsuz bir şekilde bebeklerimizi kucağımıza alırız..Bebeklerimiz sağlıklı olur..:1hug:[/QUOT
doktorumdan çok eminim hamileliğimin başından beri her türlü kontrolümü hiç aksatmadan yaptı. güven verici tavrı ve konuşması var.bilgisine güveniyorum.zaten sorun burda CADIARZU kendinden çok emin.sonuçta spinal yada genel anestezi onun için değişen birşey olmayacak.en ufak risk olsa teklif dahi etmezdi diye düşünüyorum.yaptığı sezeryanların uzun süreden beri %90ını spinal yapıyormuş. 2 hafta sonra gidince tekrar konuşucam.Allah sağlıkla bebeklerimize kavuşmayı nasip etsin inşallah..