2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

bu günler evde yalnız geçirdiğim son günler biliyorum..mayıs'tan sonra şimdiki kadar rahat olamayacağımı da biliyorum..eşim ve bebişim bana sürpriz yapıp birlikte gelicekler..haliyle gelen giden de çok olucak eminim (hem eşimi hem bebişimi görmeye) ama ben bir fırsatını bulup sizi yeni havadislerden haberdar ederim merak etmeyin. :1hug:
siz de olmasın napardım bilmiyorum. hepinize teşekkür ederim yasemincimmm

Ridacım nasıl oldun ? Bak asıcık kaldı hem eşinin hemde bebişinin gelmesine..Bundan sonra artık "biraz yalnız kalsam ne güzel olur" diyeceğin günler gelecek yerimseniben..Bu günlerin kıymetini bil..

Canım çok üzüldüm gerçekten ya..Bazı erkekler gerçekten hamile kadının yaşadıklarını anlayamıyor ve bu çok sinir bozucu..Benim de başlarda düşük tehlikesi gibi sorunlarım vardı, eşime arabayı yavaş kullan derdim hiç oralı olmazdı..Bu sorunlar genelde erkeklerin daha önce hamile bir kadın tanımaması nedeniyle yaşadıkları acemilikler..Ama üzüldüğün şeyleri eşinle paylaşmalısın içine atma..Tabi bunu söylerken uygun bir dil seçmen gerek ( hatta ağlayıp duygu sömürüsü yapmanda da hiçbir mahsur yok bence yerimseniben ) Ancak o zaman kafasına dank eder heralde..Geçenlerde eşim "ben bu hamilelik sürecini hiç sevmedim biz başka çocuk yapmayalım" dedi..Valla şaşırdım kaldım..Çünkü o kadar sıkıntıyı, ağrıyı, sancıyı çeken, onun bu dönemde ilgisizliğine ve sorumsuzluğuna, hatta bebekten korkup benden uzak kalmasına, ailesinin ilgisizliğine katlanan, nerdeyse bütün hamilelik sürecini bebekle ilgili tek kelime edemeden geçiren benim..Ama bütün bunlardan rahatsız olan o.:uhm:.Aslında bende bu yaşadıklarımdan sonra zaten ikinciyi düşünmüyorum.. Pek hoş tecrübelerim olmadı doğrusu..Allah oğluşuma sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler versin..

İnşallah canım hepimizin bebişlerimize Allah uzun ömür ve sağlık versin..
eşim hamilelik başında midem bulanırken,ne kapris ondan midem bulunuyor bundan bulanıyor diye söylenip duruyorsun diyordu..neyse eski mevzuları aklıma getirmemeyim sinirleneceğim şimdi:eek:klava:Artık alıştım ben ,hislerimi içimde tutmam ben, konuşuyorum canım ineden inceden ,ama bir süre sonra yine aynı oluyor,bıraktım o yüzden..kendi kendime öyle uğraşıyorum..:tomato: hamilelik incelikleriyle,çekilenlerle birlikte bizlere mahsus birşey..doğumdan sonrada fazlasıyla yine bizlerde olacak...şimdiden bende ikinci cocuk düşünmüyorum:sm_confused:

aminnn canım oğluşlar sağ sağlim doğsunda bende ikinciyi düşünmüyorum hatırlarsan bidaha söylemiştim sana ilerki şartlar nasıl olur bilmiyorum ama benzer şartlarda bi daha kandıramaz beni eşim:roflol:
9 ayı tamamiyle yalnız geçirdim ne haftasonu var nebişiy akşam 8 den 9 dan önce gelmez
buna rağman bebeğimi strese sokmamak için bi kere bile tartışmadım sonucun değişmeyeceğeni bildiğimden ş temposunu azaltması mümkün değildi herşey ayarlandıktan sonra o yüzden kendimi sıkmadım çok şükür çok büyük sıkıntıda yaşamadım sabrettim halada sabrediyorum hamileliğimin sorunsuz bitmesi ve kolyca doğum yapmak için dualar ediyorum şu anda eşimden çok rabbime ihtiyacım var çünkü hamileliğimde ama dersimi aldım allah sağlıkla doğurmayı nasip etsin bana bnağışlasın senin gibi düşünüyorum ebrucum bir tanede olur niye olmasın
valla dediğin gibi tüm derdi sıkıntıyı doğumu çekecek olan bizleriz bide onlar bu süreçden sıkılırsa hoş yanifisfisfis doğru biz kadınız bide onların gönlünü hoş edecez

Valla Gizemcim,

Doğumdan sonra lohusa depresyonu ayağına yatıp bu yaptıklarını bir bir çektirmekte var aklımda Kötü Kazen.. Ama sınırı aşıp adamın hepten psikolojisin bozarım diye korkuyorum..Lakin yaptıklarını yanına bırakmayacağımı bilsin :eek:klava: Ne demişler intikam soğuk yenen bir yemektir..Bütün ilgisizliklerin ve sorumsuzlukların hesabı zaman içinde bir şekilde sorulacak..jeyyar

ayperincim aslında eş çok önemli hamilelik döneminde....
keşke biraz daha anlayışlı olsa.....
ama herkes bir olmuyo işte bitanem sen kendini yinede fazla yormamaya çalış....

spinal anesteziye gelince geçenlerde arkadaşım bebeğini öle dünyaya getird...
ve şuan bi baş ve boyun ağrısı çekmekte....
bence bu sorun olmadığı sürece normal olun derim ben...

Kardelenciğim,öyle canım hatta çok önemli değil en önemlilerden..süprizzzzz birlikte her zorluğa iyiliğe karşı birlikte olmak için evleniyorsun,desteği yardımı bekliyorsun..ama işte herkesin yapısı farklı..birde erkek olunca dahada farklılaşıyor..
Bu dönem hassas dönem,hepimiz inş güzel sorunsuz zamanlar geçiririz:içelim:

normal doğum düşüncede bana uzaktı,daha doğrusu cok korkuyordum,ve düşünmeyip son zamanlarıma bırakmıştım,şimdi dr duruma sezeryan diyor..bende balıklama atlıyorum tabi a.s her doğumun mutlaka zorluklları vardır..ama adı üstünde normal doğum olması gerekena.s

Valla Gizemcim,

Doğumdan sonra lohusa depresyonu ayağına yatıp bu yaptıklarını bir bir çektirmekte var aklımda Kötü Kazen.. Ama sınırı aşıp adamın hepten psikolojisin bozarım diye korkuyorum..Lakin yaptıklarını yanına bırakmayacağımı bilsin :eek:klava: Ne demişler intikam soğuk yenen bir yemektir..Bütün ilgisizliklerin ve sorumsuzlukların hesabı zaman içinde bir şekilde sorulacak..jeyyar

Kızlar,doğum sonrasıda bebişlerimizle cok ilgilenip,sütümüz bol olsun diye bebişlerimiz rahat olsun diye psikolojik açıdanda iyi olmamız lazım.. yine işler bize düşüyor,idare et,herşeyi ayarala dur dur durtatlicadiarzu nereye kadarsa işte...
var bir zamanı bende bekliyorum ...ama o zaman doğum sonrasımı bilmiyorum Kötü Kazen

İnşallah canım hepimizin bebişlerimize Allah uzun ömür ve sağlık versin..
eşim hamilelik başında midem bulanırken,ne kapris ondan midem bulunuyor bundan bulanıyor diye söylenip duruyorsun diyordu..neyse eski mevzuları aklıma getirmemeyim sinirleneceğim şimdi:eek:klava:Artık alıştım ben ,hislerimi içimde tutmam ben, konuşuyorum canım ineden inceden ,ama bir süre sonra yine aynı oluyor,bıraktım o yüzden..kendi kendime öyle uğraşıyorum..:tomato: hamilelik incelikleriyle,çekilenlerle birlikte bizlere mahsus birşey..doğumdan sonrada fazlasıyla yine bizlerde olacak...şimdiden bende ikinci cocuk düşünmüyorum:sm_confused:

Canım bencede doğumdan sonra bebeğin tüm sorumluluğu bize kalacak, benim eşimden hiç umudum yok, çünkü azıcık bir konuda ısrar etsem hemen "bana baskı yapma" demeye başlıyor "ama söz verdin" desem bu kezde "tamam sözümden dönüyorum o zaman" deyip kıvırıyor ve konuyu kapatıyor, üstelik bilgisayar oyunlarına çok düşkün, oyundan başını kaldırıpta bir çocuğu olduğunu hatırlayacağını bile sanmam ya neyse..Kocası yengeç burcu olan arkadaşlar bu konuda daha şanslı zira o yengeç erkekleri analık içgüdüsüyle doğuyor ve çocuklarına acayip düşkün oluyorlar

merhaba kızlar yine döktürmüşsünüz konumuz anlayışsız kocalar sanıırm :)) al birini vur ötekine akşam o kadra söylediğim halde kasislere yoldaki çıkıntılara öyle bi giriyoki kendimi arabda nasıl kasıyorum söylüyoru"m görmemiş.dışar ıçıkarkende üstümöü giyindim çorap giyemiyorum napim eğilemiyorum bende giymedim çorap giy sonra hasta olcaksın felan tabi kendi bakmak zorunda kalıcak ya:bbo: bende giyemiyorum eğilemiyorum giymicem dedim neyse anladıda giydirdi kendisi.şimdide dolabın içine ek raf aldık onları yapıyo oda hep toz içinde kaldı bide rafları törpülemiş düşünün artık yatak odasının halini:kızgın:

Canım ben geçenlerde kanal d'nin gündüz kuşağında dobra dobrada bir adam izlemiştim..Fıtığı tek seansta halleden bir tedavi yöntemi bulmuş (uzman fizik tedaviciymiş)..Bir aletle yapıyor ama programın hepsini seyredemedim..İsmini bir yerlere not almıştım bulursam yazmaya çalışayım belki internette de sayfası vardır..(eşiminde çok beli ağrıyo bazen) Eğer bu kadar korkuyorsan doktoruna falan kulak asma direk sezeryan ol..Sonuçta yaptırıp pişman olacağını hissediyorsan hiç yaptırma daha iyi. Bazı şeyleri sürekli olumsuz düşünürsen bir süre sonra gerçekten başına gelir o yüzden ben seni birazcık bu konuda karamsar gördüm, hep en kötüsünü düşünüyorsun..Belki çok korktuğun için pozitif düşünemiyor olabilirsin bazen hepimiz yaşıyoruz bunu ve ben seni çok iyi anlıyorum.. Normal sezeryan yaptırırsan içinde rahat eder..Bebişten sonra da tedavini yaptırırsın..

herkesin yazdıklarını tek tek okudum ve cevap vermeye çalıştım.hepinize çook çoook kocaman teşekkürler önceliklea.s.sizlere yazmak ve sizlerden birşeyler duymak inanılmaz insanı rahatlatıyorçünkü şu anda hepimiz aynı haftalarda hamileliğimizi yaşıyoruz yani psikolojimiz birbirine yakın. iyiki varsınıızzz.....
yazdıklarınızdan sonra ve bende düşününce genel anestezinin benim için en iyisi olduğuna karar verdim. moral bozukluğu ve stres yaşayacağıma herkes gibi uyuyup uyanmak daha mantıklı.kendimide bebeğimide strese sokmamış olurum doğuma kadar. dediklerine katılıyorum.:1hug:

eşlerimizin ilgisi ile ilgili birşeyler yazayım dedim bende.benim kocamın eşine sanırım az rastlanır.:nazar:iyi anlamda tabi. ya ben gerçekten ilgisiz ve anlayışsız eşlere hayretle bakıyorum.bu ne mükemmel bir şeydirki hanımları bebeklerini taşıyor karınlarında.ve çekilen bunca sıkıntı,stres ona iyi bakabiliyormuyum her doktora gidişte kaç gr almış,nasıl doğuracam(ki bu benim en büyük derdim oldu) vs. vs. eşim psikolojik danışman belki onun faydasını yaşıyorum şu anda.tabiri caizse şımartıyor beni.bebeği öğrendiğimizden beri hiç iş yapmadım.temizliğe biri geliyor ve bunun gibi şeyler. o yüzden yardım etmeyen ve anlamayan bir eş nasıl olur aklım almıyor. kızlar olabildiğince duygu sömürüsü yapın bence :sm_cool:eek:nlar anlayana kadar hemde insan hayatının kısa bir zamanını hamile olarak geçiriyor.her anne adayının hakkıdır şımartılmak. hoşçakalıınnnŞeniz

Kizlar sanirim ayni problemleri yasiyoruz hepimiz.Bende son 2-3gundur deliriyordum kocisimin yuzunden...Benimmesim inanamayacaginiz kadra daginik ..Dusunebiliyor musun hafta da 1 kadin kadin geliyor,ben ve annem 3kadin bir tek onun dagittigini toplaya miyoruz,Anlayissizlik konusunda da beni bezdiriyor.Mesela bugun sabah kahvaltiya bir suru insan cagirmis .Haberini de aksam yatarken veriyor.Bakalim o kadar insna icin kahvaltiliigim var mi ?sagolsun cok yakin arkadaslar oldugu iicn onlarda pazar sabahi 8de geldiler.......
Benim ilk hamileligim cok daha zordu.Ama gordugunuz gibi akillanmamisim :1no2: Esimin ilk evliliginden bir oglu var.Eski esinde kaliyor ve bizede cok yakinda oturuyolar ama cocuk bi felaket ,annesi de....Bana hamileligim boyunca cektirmedikleri kalmadi canimdan bezdim.Ne anne ne baba cekemyo bana birakiyolardi.cocuga birsey soylersen beni tehtid ediyordu..Dusunun dogum sancilarim baslamis kan geldi cocugu okula birakip hast gidicez hayir diyo baska bi yerden bilmem ne alin,okula gitmiycem ,Baba sen benle gel ,o da tek b asin ahast gitsin ...onun yuuznden kac saat oyalandik...hast ciktim cocuk yine evde daha 1gunluk logusayim benim yardima ihtiyacim var cocucga bakmami bekliuyolar....Simdi biraz dah akillandi ama hala terbiyesiz ve ukala bir cocuk....zaten psikologa gidiyor anne babanin ayrilma faturasini ban acikariyormus...Hafta sonlari bi geliyo evi savas alanin acevirmesinden vazgectim .tv ye x box i bagliyor son ses bangir bangir igrenc mide bulandiran oyunlar oynuyor....12 saat ara vermeden .benim tansiyon tavan tabi...Esim cekemedigi icin is icat edip kaciyooo ceza cekmek ban aklaiyor...daha cocugun neler yaptigini anlatamam/Tam kiizmi uyutuyorum bekliiyor dalar dalmaz gidip bir sekilde uyandirip aglatiyor bunu yapan 12 yasinda kocamna cocuk...Yemek siparis ediyor yapiyorum tamam diyo babasi gelince ben acim yemek vermedi diyor....Umarim bu logusaligimda basima yollamazlar :çok üzgünüm:

Kızlar selamlar hepinize..Cuma günü kontrolum vardı..Öncelikle murgiz olmak üzere arkadaşlardan beni merak edenler olmuş okurken çok hoşuma gitti gerçekten hatırlanmak anılmak güzel gerçekten..Ama özellikle teşekkür etmek istediğim biri varki oda MURGİZ cnm gercekten çok teşekkür ediyorum..Çok güzel bir kalbin var...Merak edenlerin arayanın soranın çok olsun inşallah....

Cuma günü kontrole gittiğimde herzamanki sancılarım vardı fakat nst de biraz yüksek çıkınca doktorum beni yatırmaya karar verdi...serumla beraber pre-par isimli bir ilaç verildi müthiş çarpıntı yapıyor neyse halen hastanede yatıyor görünüyorum bu akşam için eve izinli geldim ama sabah yine hastenedeyim..Doktorum izin verdi çünkü hastane evime çok yakın...neyse kızlar işte böyle kızım iyi çok şükür ama benim sancılarım sıklaştı ve biraz daha şiddetlendi..bu gidişle 35. haftayı bulamıyacağız galiba..Ama doktor bebeğin gelişiminin iyi olduğunu söylüyor..İki defa ultrason yapıldı 32+4 dü gittiğimde o gün itibariyle prensesim 2,400 gr geldi..Doktorum İki hafta daha böyle idare edebilirsek güzel olacak diyor..Bakalım kızlar kısmet yarın sabah durumum biraz daha netlik kazanmış olacak..ya bu sancıları hep hastenede geciricem yada evime gelip gidicem böyle..Tabi ben evde kalmayı daha çok istiyorum ama gereken neyse o yapılacak artık...Kendinize iyi bakın kızlar..

Ayrı ayrı mesajlarınıza bakamadım fazla kalamıyorum burda yazamadığım atladığım önemli konular varsa kimse kusuruma bakmasın inşallah yarın iyi olur dönerim...Öpüyorum hepinizi......

Allah sana gerçekten büyük sabır vermiş.tebrik ederim.ya o çocuğun annesi ne yapıyor bu arada? çok ilginç yaaa.

Kızlar selamlar hepinize..Cuma günü kontrolum vardı..Öncelikle murgiz olmak üzere arkadaşlardan beni merak edenler olmuş okurken çok hoşuma gitti gerçekten hatırlanmak anılmak güzel gerçekten..Ama özellikle teşekkür etmek istediğim biri varki oda MURGİZ cnm gercekten çok teşekkür ediyorum..Çok güzel bir kalbin var...Merak edenlerin arayanın soranın çok olsun inşallah....

Cuma günü kontrole gittiğimde herzamanki sancılarım vardı fakat nst de biraz yüksek çıkınca doktorum beni yatırmaya karar verdi...serumla beraber pre-par isimli bir ilaç verildi müthiş çarpıntı yapıyor neyse halen hastanede yatıyor görünüyorum bu akşam için eve izinli geldim ama sabah yine hastenedeyim..Doktorum izin verdi çünkü hastane evime çok yakın...neyse kızlar işte böyle kızım iyi çok şükür ama benim sancılarım sıklaştı ve biraz daha şiddetlendi..bu gidişle 35. haftayı bulamıyacağız galiba..Ama doktor bebeğin gelişiminin iyi olduğunu söylüyor..İki defa ultrason yapıldı 32+4 dü gittiğimde o gün itibariyle prensesim 2,400 gr geldi..Doktorum İki hafta daha böyle idare edebilirsek güzel olacak diyor..Bakalım kızlar kısmet yarın sabah durumum biraz daha netlik kazanmış olacak..ya bu sancıları hep hastenede geciricem yada evime gelip gidicem böyle..Tabi ben evde kalmayı daha çok istiyorum ama gereken neyse o yapılacak artık...Kendinize iyi bakın kızlar..

Ayrı ayrı mesajlarınıza bakamadım fazla kalamıyorum burda yazamadığım atladığım önemli konular varsa kimse kusuruma bakmasın inşallah yarın iyi olur dönerim...Öpüyorum hepinizi......

inşallah bebeğin biraz daha bekler.ama kilosununda maşallahı var.:nazar::nazar::nazar:benim yiğenim tam gününde doğdu ve 2800 olarak. hiç dert etme herşey eminim çooookn güzel olacak.kendine ve bebeğine iyi bak.

Kizlar sanirim ayni problemleri yasiyoruz hepimiz.Bende son 2-3gundur deliriyordum kocisimin yuzunden...Benimmesim inanamayacaginiz kadra daginik ..Dusunebiliyor musun hafta da 1 kadin kadin geliyor,ben ve annem 3kadin bir tek onun dagittigini toplaya miyoruz,Anlayissizlik konusunda da beni bezdiriyor.Mesela bugun sabah kahvaltiya bir suru insan cagirmis .Haberini de aksam yatarken veriyor.Bakalim o kadar insna icin kahvaltiliigim var mi ?sagolsun cok yakin arkadaslar oldugu iicn onlarda pazar sabahi 8de geldiler.......
Benim ilk hamileligim cok daha zordu.Ama gordugunuz gibi akillanmamisim :1no2: Esimin ilk evliliginden bir oglu var.Eski esinde kaliyor ve bizede cok yakinda oturuyolar ama cocuk bi felaket ,annesi de....Bana hamileligim boyunca cektirmedikleri kalmadi canimdan bezdim.Ne anne ne baba cekemyo bana birakiyolardi.cocuga birsey soylersen beni tehtid ediyordu..Dusunun dogum sancilarim baslamis kan geldi cocugu okula birakip hast gidicez hayir diyo baska bi yerden bilmem ne alin,okula gitmiycem ,Baba sen benle gel ,o da tek b asin ahast gitsin ...onun yuuznden kac saat oyalandik...hast ciktim cocuk yine evde daha 1gunluk logusayim benim yardima ihtiyacim var cocucga bakmami bekliuyolar....Simdi biraz dah akillandi ama hala terbiyesiz ve ukala bir cocuk....zaten psikologa gidiyor anne babanin ayrilma faturasini ban acikariyormus...Hafta sonlari bi geliyo evi savas alanin acevirmesinden vazgectim .tv ye x box i bagliyor son ses bangir bangir igrenc mide bulandiran oyunlar oynuyor....12 saat ara vermeden .benim tansiyon tavan tabi...Esim cekemedigi icin is icat edip kaciyooo ceza cekmek ban aklaiyor...daha cocugun neler yaptigini anlatamam/Tam kiizmi uyutuyorum bekliiyor dalar dalmaz gidip bir sekilde uyandirip aglatiyor bunu yapan 12 yasinda kocamna cocuk...Yemek siparis ediyor yapiyorum tamam diyo babasi gelince ben acim yemek vermedi diyor....Umarim bu logusaligimda basima yollamazlar :çok üzgünüm:

ay canım herkesin deri başka ya :eek:klava:
bunada şükürde canım yok artık lohusa halinle onlamı uğraşacan allh allah bi kaç haftada gelmeyiversin ne olur annesi de yanındaymış daha ne yani illa gelmek zorundamı direk söyle eşinede çoçuğun annesinde lohusayken istemiyom diye
eşin de kendi çoçuğundan kaçıyo senin başına salıyo ya bu erkekler çok akılıılar ha genelde anneleri konusunda öyle yaparlar uğraşamazlar anneleriyle elşeri ilgilensin isterler
eşin çoçuğunu sen lohusayken biraz dışrı falan çıkartsın canım bu kadrınıda yapsınlar ayol çoçuk veriyoruz onlara baba ediyoruz birazda taşın altına ellerini soksunlar

canım o senin kalbinin güzelliği a.s.
ya ben anladım zaten bişy var yoksa mutlaka yazardın biliyodum canım bunada şükür bak zaten 32. haftadan sonra allhın iziniyle bebişler sorunsuz doğabiliyolar ama biliyosundr erken doğum riski olanlara bi iğne yapıyolar akciğer gelişimi için canım eminim sana yapılmıştrda yinede söyleyeyim dedim ya
canım:nazar: maaşlh kızına inş erken doğsa bile sağluklı bi kızın olcak inş canım benim
canım hayırlısı olsun kzıın nerde daha iyi olursa orda olmanı diliyorum evde veya hastane neresi sana ve yavruna hayırlıysa orda ol nazecim ve bize fırsat bulursan mutlaka yaz dualrım sizinleŞeniz

merhaba kızlar. ben aslında bir süredir üyeyim ama bilgisayarımda sorun oldu tamir falan derken hiç giremedim foruma
yazılanlara baktım biraz, kendimi buraya ait hissettim. bazılarınızla koşullarımız neredeyse bire bir örtüşüyor. okurken kendimi gördüm çoğu yerde. neyse eğer sizde kabul ederseniz artık burdayım. 34+4 haftalığım ve mayısta anneyim allahın izniyle. hepinizin bebişleri sağlıklı ve vaktinde gelir inşallah.:içelim::emir_bebek:

Sekertas hosgeldin aramiza....

Nazecim ,hepimiz cok merak ettik seni ses seda cikmayinca anlamistik birseyler oldugunu.Ayperi mi , ben mi once doguracagiz derken sen bayragi bizden alacaksin sanirim .Saglikli olsunlarda.....Ama canim bakarsin bir sure sonra hersey yoluna girer kizin normal vaktinde gelir.Surekli hastanaede olmak insanin psikolojisini etkiliyor tabi..Haftnin 3gunu tum gununu hast geciren biri olarak biliyorum .Ama en umutsuz durumda bile bazen nhersey yoluna girebiliyor, yeter ki sen moralini yuksek tut...BIZI HABERSIZ BIRAKMA..tum dualarim seninle....

Kizlar valla sadece kocislerle ugrasiyorum deyip sevinin halinize...Cocugun annesi ne yapsin orda burda geziyo_O sevgiliden bu sevgiliye kosuyo....Bende bazen hirsimdan agliyorum..Allahtan en son bi patladim biraz cocuguna sahip cikkiyor.Dusunun kadin kendi ozcocugundan biktigini soylemek icin sabahin 7de esimi ariyo.....Bir anne cocugu iicin bunu soyluyosa ben ne yapayim?

bebisin seylerini son ana kadar almadim cunku mercanin herseyini kirdi ...bilerek zarar vermek gibi bir huyu var...Umarim uzaga tasinirlar ,ev ariyorlar.Kocamla iliskim bozulacak diye korkuyoruz bazen .Kendisi en fazla 15 dk tahammuledreken ben biraz yuzumu eksitsem hemen bozuluyo......

merhaba kızlar. ben aslında bir süredir üyeyim ama bilgisayarımda sorun oldu tamir falan derken hiç giremedim foruma
yazılanlara baktım biraz, kendimi buraya ait hissettim. bazılarınızla koşullarımız neredeyse bire bir örtüşüyor. okurken kendimi gördüm çoğu yerde. neyse eğer sizde kabul ederseniz artık burdayım. 34+4 haftalığım ve mayısta anneyim allahın izniyle. hepinizin bebişleri sağlıklı ve vaktinde gelir inşallah.:içelim::emir_bebek:

aramıza hoşgeldin sekertas a.s.

Allah hayırlısı ile bebeğini kucağına almayı nasip etsin :nazar:

Mercancım eşinin oğlu bu kadar sıkıntı veriyorsa eşinle ciddi ciddi konuşmalısın..Sonuçta eşinde çocuğunu tanıdığı için sana anlayış gösterecektir..Belki de tüm bunları fazla iyiniyetli olduğun için yaşıyorsun..Çocuklar otorite ister..Bence evin kuralları olduğunu öğrensin..Sen sesini çıkarmadıkça o daha çok şımaracak..İnsan kendi çocuğuna bile kurallar koyuyor ve orası senin evin..Eğer huzursuz oluyorsan bunu açıkça söylemekten çekinme..O çocuğa babasıyla annesinin ayrılmasının sorumlusunu senmişsin gibi gösteren kendi annesidir muhtemelen..Gerekirse onunla da çocuğun yanında konuş ve kendi annesinden bizzat duysun bunun böyle olmadığını..Çocuğun annesiyle de konuş..Sıkıntılarını anlat..Kimse kendi çocuğunun başkasını huzursuz etmesini istemez..Eğer kötüniyet sezersen ve kadın umursamazsa sende eşine durumu anlat..Çocuğu dışlayın demiyorum ama sınırlarını öğretin..Çünkü senin çocuklarında zamanla onun davranışlarını taklit etmeye başlayacak..Çocuklar kimde ne görüyorlarsa onu yapmaya çalışıyorlar..

X