2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar merhaba bişey soracam doğum iznindeyken maaşımızı ssk ödeyecek ya acaba işe
başladığımız zamanmı yoksa izine ayrılırken mi alacağız bu 4 aylık parayı bilen varmı aceep??

tülaycım ben kamuda kadrolu (daimi) işçi statüsünde çalışıyorum. maaşımı kurumdan aylık olarak alacağım. daha sonra benim adıma ödemeyi ssk işyerine toplu olarak yapacak..işyerimin çalışma politikası nedeniyle ikramiyeden, süt parasından, çocuk yardımından bebişim doğduğu ay yararlanmaya başlayacağım..
çalıştığın kurumun çalışma politikasına bağlı olduğu için; kurumunla bu konuyu görüşmen gerekiyor.

gizemcim tekrar geçmiş olsun canım iyi olmana sevindim....üzülme bence bebişin bundan etkilenmemiştir, o ihtiyacı olanı stoklarından alıyor zaten...

sağol ridacım ini etkilenmedi oğluşum sonuçta 1 gün beslenemedim sadece
ama nedense dün oğluşum çok hareketliydi sürekli karnımda zıpladı durdu

bence farketmez..tercih ebeveyne aittir..benim eşim askerde olduğu için bebişimin sağlık karnesi benim üzerime çıkacak.. eşimin özel bir durumu olmasaydı o zaman hangimizin sağlık karnesi sağlık yönünden daha avantajlıysa onu seçerdik..(anlaşmalı özel hastaneler, laboravurlar, vs)

Ben yaklaşık 2 aydır doktorumun tavsiyesi üzerine New Life'ın EFA S-1200 kullanıyorum.her bir softjel'de264 mg. DHA var. Kutusunun üzerine baktım içindekileri ama çinko bulunmuyor. Ayrıca buna ilaveten ssolgar'ın magnezyum, kalsiyum, çinko tabletini kullanıyorum.

hamiyet bence emekli sandığı yapın gerçi yeni yasayla hepsi birleşecek ama belki yasada çıkmaz çok tepkiler var
emekli sandığı daha avantajlı şuan

eylülcüm seninle günlerimiz aynı bende 31 martta gidicem dra izine yarılcam ama ben ne yazıkki sezeryan günüm belli 37.haftaya kadar çalışamıcam.bebişinin yatağı ve arabası hayırlı olsun güle güle eskitsin sağlıklı bir şekilde...

akşam bi tartılayım dedim 1 kilo almış görünüyorum sevindim tabi dr dijital tartısında işler değişebilir :)

Bende pazartesi kontrole gidicem bakalım ben ne kadar kilo almışım...
Yasemincim şimdilik herşey normal doğumu gösteriyor bir engel olmazsada bende normal doğum istiyorum ama 35 haftada çatı muayenesi yaptırıcam eğer çatı yapım doğuma uygun değilsede boşuna sancı çekmeyeyim diyorum herşeyin hayırlısı...Hepimize hayırlı doğumlar

Yasemincim kiizm suan buarya gore 7.4 pound.mercan dogdugunda 7.7 pound dogmustu dusun daha kac hafta var.ama benim kilolom 3hafta oncekiyle ayni cikti. Demek ki ben verdim o aldi kilolari

Arkadaşlar güzel dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim..:1hug: İnşallah yarın ki sınavım iyi geçer ve emeklerim boşa gitmez..Ama tabi herşeyin hayırlısını istemek gerek.."Eğer hakkımda hayırlıysa İnşallah kazanırım" diye dua etmem daha doğru olur sanırım..yerimseniben

Burcucum aslında bende hamileliğimin başında Solgar'ın ürünlerini kullanıyordum ama doktorum yabancı menşeili olduğu için kullanmanı tavsiye etmem, biz önermiyoruz dedi..Bir de Solgar'ın ürünleri bende aşırı kilo yaptı (2 ay içinde 56'dan 60'a çıkmıştım..B vitamini komplexi, omega3-6 ve birkaç ürün daha kullandım, gerçi içerik olarak bu ürünlerin kilo yaptığını herkes zaten biliyormuş) Bir de Solgar'ın prenatal nütriensini kullandım ama sonra doktor elevit yazınca onu bıraktım..New life'da sanırım Solgar gibi sadece vitaminler üzerine bir marka..Doktoruma bir sorayım..Senin kilo durumun nasıl..Birde neden bu kadar çok ürünü bir arada kullandığını merak ettim..Doğal yoldan alamıyormusun ?? Ben şu an sadece gyno kullanıyorum..(Demir, kalsiyum ve folic asit var içinde)

Hamiyetçim zaten bütün kurumlar SGK bünyesinde birleşecek ama hiç farketmez özel hastaneler zaten ya bütün kurumlarla anlaşmalı oluyor yada hiçbiriyle olmuyor..Birinden birini tercih edersiniz..Bizde ben topluluk sigortası ödüyorum, eşim SSK'lı.Benim sosyal güvence işlerim karışık olduğundan son çare eşimin üzerinden sigorta yaptırdık..(bizimle ilgili mevzuat çok karışık o yüzden bir an önce devlet memuru olmak istiyorum sengözlerimebaksanab)

Eylülcüm bebişin eşyalarını güle güle kullansın..Neler hissettiğini çok iyi anlıyorum..Bende park yatağımız geldiği zaman inanılmaz heyecan yapmıştım :dance: Çünkü o zaman insan bir bebeğinin olacağına daha çok inanıyor..:teytey: İnşallah muayeneden güzel haberlerle gelirsin..

Mercancım senin bebiş tosuncuk olarak gelecek galiba..Bende geçen annemle konuşurken annem korkuttu beni acaba 3 kilo doğmayacak mı diye ama bebekler en çok kiloları son aylarda alıyormuş diye duydum, daha 1 aydan fazla zamanımız var.İnşallah oğluş mıncıklanmaya müsait hale gelir o zamana kadar ..

Bugün süt kardeşimle konuştum.."Kilolarından sakın korkma çoğu ilk 40 günde gidecek sadece bol sıvı gıda al ve hamuru ve şekeri kes" dedi..Beni çok rahatlattı gerçekten..

Bu arada bende yeni bebek sahibi olan arkadaşların diğer forumlardaki yazılarını okuyorum..Gaz problemi olan, uyku sorunu çeken,sarılık olan bebeklerle ilgili yazılara bakıyorum..Bebek sahibi olan insanlardan bunların çarelerini öğrenmek gerçekten çok güzel.

İyi ki varsın KK :enbuyukkk:

Murgizcim aslına bakarsan sorular kolaydı..Ama bazı sorularda hep iki şık arasında gidip geldim ve sanırım yanlış olanı işaretledim fisfisfis Sınava karnı burnunda giren tek kişi bendim :roflol:ÖSYM bir iki güne kalmaz cevapları açıklar o zaman netlerim belli olur..Artık hayırlısı olsun..Zaten çalışmaya devam edicem..Bunu kazanamazsam, kasımda ve aralıkta yapılan sınavlarda şansımı denerim..Birde bu sene yeniden KPSS'ye girip puanımı yükseltmek istiyorum..Açıkçası birşey farkettim..Ders çalışırken başka şeyleri pek düşünmüyorum ve aslında doğum anını da düşünmediğimden bana terapi gibi geliyor. Ayırca bir şekilde devlete geçebilsem ailemiz için çok iyi olacak çünkü avukatlık yaptığım sürece bebeğe istediğim kadar vakit ayıramayacağım ve aklım hep onda kalacak :çok üzgünüm:

:roflol:bende bugün öyle düşündüm dedimki herhalde kimse büyük karınla girmyodur sınava ebru dışında :roflol::roflol:
haklısın inş devlete geçersin canım daha rahat olcak devlet güvencesi farklı bişiy ya tamam tatmin edici maaş yok ama çalışma saatleri düzenli az ,sağlık güvencen var
inş olur canım tabi hayırlısıysa

Ebrucum sınavının güzel geçmesine çok sevindim...umarım netlerin yüksek çıkar..Allah gönlüne göre versin inşallah..

Gizemcim ve Nazecim çok teşekkür ederim..:1hug:

Yaklaşık 6 yıldır özel sektörde çalışıyorum ve anladım ki çalışmak isteyen bir bayan için en güzel meslek kesinlikle öğretmenlikmiş fisfisfis..

ebrucum, sınavın genel itibariyle iyi geçmiş sanırım..geçmiş olsun...sınav stresini atlatmana sevindim. hakkında hayırlısı olsun.
ebrucum birşey sorucam...avukatlık yapmak istemiyorsu:uhm:n, ne sınavına girdin sen?
sanırım ben bu detayı kaçırdım...

Ebrucuğum merhaba,

Umarım sınavın çok iyi geçmiştir, haberlerini bekliyoruz.Ben hamileliğe 52 kg ile başladım, şu an 65 kiloyum, 13 kilo aldım. Ancak hiç şişliğim olmadı, hala hamilelikten önceki bazı kıyafetlerimi, ayakkabılarımı vs. giyebiliyorum. Yemekle ilgili de bir problemim yok, ancak doktorum bebeğin gelişiminde bu vitaminlerin önemli olduğunu söylüyor. Ben de bir şekilde dengeliyorum, balık yediğim gün balık yağı tabletini almıyorum vs. şu ana kadar herhangi bir sıkıntım olmadı aldığım vitaminlerle ilgili, doktorum doğuma kadar kullanmamı söylüyor, hatta demir hapı da kullanıyorum, kansızlık çıktığı için iki hafta önce günde ikiye çıkardık.

Her doktorun her konuyla ilgili farklı görüşleri olabiliyor, başka hamile ya da doğum yapmış arkadaşlarımla konuştuğumda hepsinin doktorunun farklı şeyler söylediği ve önerdiğini görüyorum, ben de doğumumu yaptıracak olan ve başından beri devam ettiğim doktorumun söylediklerini uygulamaya çalışıyorum herkes gibi.

Mayıs Hamişleri arkadaşlarım....herkese merhabaa.s.
2-3 gündür aranıza katılamadım ne cok yazışmışssınız..yakalayacağım şimdi sizi :))

Cuma günü dr gittim,günüm belli olacaktı,olmadı..çarşamba tekrar gel dedi..ozaman belki netleştirebiliriz dedi..bebişin keyfi yerindeyse 15 Nisana kadar uzatabilirim dedi:uhm: eşimle bizde şaşırdık geçen hafta nisanın ilk haftası olabilir demişti ve benim eteklerim tutuşmuştu..!!neyse....durum iyi gitsinde...buarada meleğimin hala ters duruyor,bu sefer sol yana yatmış vaziyette duruyormuş..son günlerde sağ gögüs tarafımda bir rahatlama hissediyordum.. acaba döndümü diye düşünmüştüm....ama ufaklık sıkılıp sola geçmiş..:roflol: bu hafta yine dr yolundayım,şuanda herşey normal görünüyor..sadece bende biraz kırıklık var..elimi kolumu kaldırmak bile zor geliyor..hastalanmadan atlatmak için elimden geleni yapmak istiyorum ..öyle işte kızlar..:içelim:

Mercancığım,canım hadi gözün aydın bugün annen geliyordu dimi...:) birde bebişin hala dönmedi demek..beklemek lazım canım inşallah normal düzenine dönera.s..dr bana belki bu doğuma kadar belki dönebilir dedi..yani hala ufakta olsa bir ihtimali var..ama ben döneceğini düşünmüyorum o ayrı..fisfisfis

Murgizciğim,geçmiş olsun canım,dışardan birşey bende yiyemiyorum,o bir kenara bu aralar iştahım cok azaldı ve mide bulantılarım başladı..bende meleğim zayıflar etkilenirmi diye düşündüm dr sordum,o alacağını senden alır dedi...sende endişelenme canım..a.s

Ebrucuğum,canım inşallah sınav sonucun düşündüğünden iyi bir sonuç getirir..:))bu hafta sınava giren bir kuzenim vardı vallahi sende aklıma geldin..inşallah iyi güzel istediğin sonuçları fazlasıyla alırsın..:içelim: Devlete geçersinde rahatlarsın,en rahatı şuanda..özel sektör insanda ne ruh nede vücut enerjisi bırakıyor maşallah..:) öğretmenlik zor fakat rahat bir meslek..annem öğretmendi ve zamanında çok söyledi ama dinleyen kim..bende şimdi nasıl ah ah diyorum bir bilsen..:sm_confused:

Eylül Ecrinciğim,bebişinin beşikleri ve arabasını güle gele mutlulukla sağlıkla kullanırsın inşallah ..a.s. dr kontrolünden de iyi güzel haberlerlerini bekliyoruz canım...

Cümlelerin sonundaki noktalar durmamız için değil. Bir sonraki cümleye başlarken nefes alıp geride kalan cümleyi gerektiği yere oturtmak için. Belki ufak bir sekte... Herkesin cümleleri başka renktir ve herkesin cümleleri başka durur hayatta. Biz cümlelerimizi yazdık. Biz izin verildiği sürece yeni cümleler yazmaya devam edeceğiz. :enbuyukkk:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…