2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

gizemcim bugün yatağına alezini serdim artık bezini bağlamıcam bakalım kaç gün sürcek.annemlerde rahat edeyim istedim bide zaten yeteri kadar geciktik but uvalet eğitimnde

Ridacım,

Fito kremi ben KK'nın forumlarından birinde okudum. Kullanan ve uzun vadede memnun kalan arkadaşlar olmuş. Reçetesini de dikkatle okudum hamilelerin kullanmasında sakınca yokmuş. Biliyorsun çatlaklar oluştuktan sonra tek tedavisi henüz kırmızıyken lazer yaptırmak..Beyazlaşan çatlaklara birşey yapılamıyor. Benimde göğüslerimin altı ve popom çok çatladı, bu kremi kullanmaya yeni başladım, kullandığımda daha az acı hissediyorum..Bende işe yarayıp yaramadığını deneyerek öğrenicem..Doktoruma çatlaklar için ne tavsiye edersiniz dedim, önlemek için bişeyler söyledi ama oluşanlar için birşey söylemedi..Bakalım deneyelim...Birde yine çok benzer bir krem olan medicassol var içerikleri birbirlerine yakın..Bu kremler ayrıca meme başı çatlaklarında da kullanılıyormuş sanırım.

Bir de şöyle bir site var cilt doktoru kendisi söylemiş medicassol'ü çatlaklarda tavsiye ediyoruz diye..http://www.cilthekimi.com/sorusor/showthread.php?p=13237

Nazecim ceviz yiyorum aslında ama dün Nükhet Duru'nun programında zincomega diye bir balık yağı tanıttılar..Sonrasında doktor biraz konuştu anlattı ürünün özelliklerini..Ben hamile kalmadan önce ( ve hatta hamile olduğumu bilmediğim dönemde ) yoğun omega -3 ve omega-6 aldım..Aslında bu tip haplar inanılmaz kilo da yapıyor. Sanırım dinlediklerimden de etkilendim biraz. Yani doktorum bana şimdiye kadar balık yağıyla ilgili hiçbirşey söylemedi..Bende burada kullanan birkaç arkadaş olduğunu görünce merak ettim. Acaba almalımıyım almamalıyım diye kararsız kaldım..Bir sonraki kontrolüm 36. haftada artık o saatten sonra sorsamda bir faydası olmayacak sanırım fisfisfis Neyse ben cevize ve zeytinyağına devam edim baree..

Sevdecim benimde popom felaket çatladı..Daha önceden oluşan çatlaklarımda var..Üstelik en çok çatlama göğüslerimde oldu..

http://www.cilthekimi.com/sorusor/showthread.php?t=332

Bu sitede bir tedavi şekli var..Yalnız acnellys krem hamileyken kesinlikle KULLANILMAMALI.. O yüzden şimdilik medicassol'le başlayabilirsin..

Ya malesef ki benim küçüklüğümden olan da çatlaklarım vardı beyaz beyaz hiç kilo alıp vermememe rağmen kimsenin açıklayamadığı bişey kalçamda...

Tşk ederim ebrucuğum siteyi bi incelemeye alayım.. a.s

Ebrucum Nükhet Durunun programında bende 1 ay önce görmüştüm o konuyu doktoruma sordum bende kullanayımmı dedim çünkü orada tüm hamileler ve bebeklere öneriyorlar dedim doktorum gerek yok dedi herşeyin vitaminini ilaçlardan almaya kalkarsak olmaz dedi haftada 1 balığını yiyorsan meyveni yiyorsun aradada ceviz yersin bunlar yeterli dedi herşeyin fazlasıda zararlı dedi ve bana önermedi Ebrucum...

Kızlar bende şuana kadar çatlak oluşmadı hatta 1 aydır nerdeyse kremide sürmüyorum unutuyorum ama bol su içiyorum bide hareketliyim ondanmıdır acaba arkadaşlarımda doğumdan sonra oluşur çatlakların diyorlar inşallah oluşmaz

eylülcüm ne güzel şanslısın ben tüm önlemlere rağmen çatlamaya tam gaz devam ediyorum.29. haftama kadar bişiy yoktu ama şuan karnımın alt tarafı çok çatlak
çatlak kremi ,saf zeytin, yağı bebe yağı ,kakao-badem yağı karışımı bi işe yarmıyo bende((
ebru bende okumuştum verdiğim kinki hatta dra da yazdırım o ilaçları ama hamileyeken ne medicassol nede acneleyse kullanmayı düşüğnmüyorum sonuçta ilaç
doğumdan sonra kullanırım bide fitoyuda denerim hepsini deneyecez bakalım ne olcak

Selam kizlar...Simdi dr dan geldim .Hersey yolundaymis,tum tahlilller iyi cikmis.Gerci ben dun gece herhalde doguma gidiyoruz dedim 20dk bir sanci geliyordu.Bugun dr soyledim bebek agirligindan dolayi baski yapoiyor normal dedi.Sancilar 5dk bire duserse korkmaliymisim.Hftaya bugune kadra yapilan testlerin hepsi tekrarlanacak ve sonrad dogumu bekleyecegiz dedi.Karnim asagiya bayagi bir indi....Sizde durumlar nasil?
Birde su iliski problemi var.Esime soylemek zor olacak ama bu durum artik benim icin zor oluyor..Esimi kirmadan soylemeliyim,artik sanci ve aci verdigini..Dr lada ugun bunu konustuk.Oysa ilk dogumumda da son gune kadar hic bir sorun olmamisti.Esime anlatmasi o yuzden zor iste.Sizde durumlar nasil?Bu konuda esiniz analyis gosteriyor mu?
Ebucum ,balik ve cevize alternatif olarak burada soya filiizi veriyorlar.Ben salatada cok sevdigim ve rahat buldugum icin kullaniyorum.Ceviz mideme cok dokunuyor....
Yasemincim, Naze cok dogru soylemis.Wc egitimine b asladin mi gece de baglamamak gerekiyormus.bende bu gece baslayacagim .Biraz kendimi dusundugumden sanirim geceleri baglamdan yatirmayi goze alamadim...Birde su geldi aklima alistirma kulodu diye bir sey var piyasada ben bir tane aldim ama kullanmadim .Acaba gece icin ise yarar mi sence?

mercancım şu ilişki konusunda ben bayadır isteksizim bunu eşimde anlıyor ama sonuçta onlar erkek bizim gibi değil 2 haftadır bende çıt yok böyle olunca benim kociş biraz geride duruyor ne bilim soğuyo gibi.ağer acı duyuyorsan söyle her hamilelik bir olmuyor sen artık sona geldin.birde karnımdan rahat hareket edemiyorum aklım hep orda benneyaptımki sanıırm bu sorunlar çoğumuzda ortak.bu duurum doğüumdan sonrada oluyor artan analık hormonu ve süt üretim hormonu aynı sanıırm bunlar cinsel isteksizlik yapıyorkafamçokkarıştı

mercancım bugün öğle uykusuna bez bağlamadan yatırdım kuru kalktı...gece denicem bezsiz yatırmayı o dediğin alıştırma kilotlarından 2 tane aldım yandan çıtçıtlı içi pamuklu dışı naylon bu gece ondan giydircem ıslaklığı hissedince uyanır herhalde sende bu gece onu dene mercancım

sagol yasemincim yaaa.Ayni seyleri yasiyoruz desene...Ilk gebeligim dehic sorun olmadi sadece logusaligimda dikislerim gecene kadar....Aama bunda esim bahane diye dusunecek sanirim.Onlari bazi seyi anlamasi sanirim zor oluyor.Onlar biiz kendi anneleri veya daha buyukleriyle karsilastiriyorlar ..Onlarin doneminde hamilellik psikolojisi,efendim catlak sorunu vs olmadigindan erkekler ne kadar okumusta olsalar,anlayaislida olsalar bir yerden sonra tukeniyorlar..BazI arkadaslarimin arsina tamda bu donemlerde sogukluk girdi,dogum sonrasi devam etti bu durum ve sure uzadikcada uzaklasam artti.Umarim bu isteksizlik gecicidir diyorum kendi kendime...Bazend efazla mi naz yapiyorum diye kendimi yokluyorum.Psikolojim cok inisli cikisli oldu.Bazen durup dururken sinirlenip ,parliyorum ya da bunca isn altindan kalkabilecek miyuim diye korkuyorum..
Bazi arkadassalrda sagolsun kizin biraz daha b uyuseydi bak yardi edecek kimsen de yok deyince umutsuzluga dusuyorum .Ben ozellile birbirlerine arkadas olsunlar diye yakin arayla yaptim umarim iyi anlasirlar....burada coccuklar cok yalnuzlik cekiyor

amaaannn sorma o bazı arkadaşları aaaa oğlun daha küçkümüş zor olur vsvvssvsv boş boş konuşuyorlar,benim gebeliğim süpriz oldu benim sol yumurtalık tüpüm alınmıştı geçen yıl dış gebelikten hamilelik şansım yarı yarıya azalmıştı adetlerim düzensizdi birden hamile olduğum ortaya çıktı sevindim çünkü olmaz die içimi şüphe kaplıyordu.dediğin gibi 2 kardeş bir büyürler oğlumun herşeyi yeni giysileri oyuncakları 2.bebek daha ekonomik olcak bize.

benim kocamda duygularını pek belli edemez bende tam tersini istiyorum eşim erzurumlu 9 kardeşler yani biraz duygularıunı gizleyerek büyümüşler.off offffff bende ilgi bekliyorum şu aralar kendimide beğenmiyorum zaten bi de bu sorunlar herşeye alınmalarkötü oluyo uzun konular bunlar :))

oğlum büyüğünü daha wcye yapmadı akşiamdan beri gidip geliyoruz wcye tık yok bekliyoruz bakalım :))

kızlar doğum yapanlar bölümüne yeni bi konu açtım yeni doğan sünneti bilgisdi olan varmı?iyilşemesi kolay olduğu için ben yaptırmayı düşnüyorum oğlumu

kızlar doğum yapanlar bölümüne yeni bi konu açtım yeni doğan sünneti bilgisdi olan varmı?iyilşemesi kolay olduğu için ben yaptırmayı düşnüyorum oğlumu

canım bende düşünüyodum ama eşim sıcak bakmadı bu konuya bende zaten hemencik izmire gitceğim için üstelemedim
en iyi zaman bence benimki gibi kkorkak bi eşin yoksa yaptr derim
buarada benim kociş benden epeyi bi zamandr kaçıyo
benim 6 aylıkkende kanamam olmuştu ya o zaman dr yasakladı dr yasağı kaldırdı ama kocişim korkmaya devam etti yani uzun süredir b,izde tık yok:roflol::roflol:
benim başta zoruma gitti ama bunun tamamen korkudan olduğunu anlayınca rahatladım aynı gece yatarkende nerrdeyse yataktan düşcek adamcağız bana çarpmasın diye
yazık be kocişime yaaabenneyaptımki

murgızım inan korkudan canım bizdede başladı aynı problem ne korkak kocalarımız var aman boşver canları isterse he he

murgızım inan korkudan canım bizdede başladı aynı problem ne korkak kocalarımız var aman boşver canları isterse he he

:roflol::roflol:dimi canım zaten allahtan böyle ha bende hevesli değilşim zaten bu göbekle
canım buarada oğluşunla durumlar nasıl ders çalışıyomu bi değişiklik varmı yarencim

bu sünnet konusunu kayınvalidem eşimin izin dönüş günü açtı..ben söylerim dr. sünneti de yapar.herkes yaptırıyor çok rahat oluyor filan dedi..
ben anneyim.buna karar vermek benim hakkım diye düşünüp direkt karşı çıktım..şakayla karışık da ben oğluma sünnet düğünü yapıcam.öyle ucuza gitmesin oğlum dedim..:)) hehehhe

Yasemincim hemen hemen herseyimiz ayni gibi..Benim esim yeni bir bebege hic sicak bakmiyordu.Biz evlenir evlenmez hamile kalmistim .Birde esimin ilk evliliginden bir oglu daha var.O bu konutu kapamisti.Bend esenin gibi herseyimiz duruyor,hemde birbirlerine iyi geli diye dusunuyordum ama siki bir diyetteydim kilolarimi verip oyle diyordum.Yazin turkiyeye geldigimde reglim duzunsiz oldu.esim bir ara yanimiza geldi dondu.Ben o arada kaza kursununa gitmisim ama eve donunce tekrar regl oldum .meger ustune gormusum..Hamile oldugumu ogrenince cok sevindim ama esimin durumunu bildigim. iicn uzuldum. Ramazanin ilk gunleriydi.Esim allahtan icinde allah korkusu olan bir insan...Biraz dini baski uyguladim diyebilirim........Sonunda onda bu fikir uygun gorundu
Ama simdi en ufak bir yakinmam da sen nasil basa cikacaksin 2cocuckla..ben sana demistim diyor arada .Bben de kararimin dogrulugunu savundugumdan herseyi tasiyabildigim kadar sirtliyorum......Buna ragmen cok cok iiiiiiiiii bir baba..akasamlarimi kizima gostredigi ilgi ve kizimin babasina olan buyuk aski gozumu yasartiyor
Bu erkekler n e kadra korkak oluyorlar,,Duygusal durumlarda ve sorumluluk konusunda.....

Kizlar bu sunnet konusunda sizi yaniltmis olmayayim ama sanirim bir hadis olmasi lazim...Cunku biliyorsuniz yahudilerde cocuklarini sunnet ettiriyor dogar dogmaz.onlarla karismamasi icin ,herhangi bir saglik sorunu olmadigi taktirde biraz daha beklemek gerktigini duymustum.... Siz yine de bir arastirin derim.Bebislerin aciyi duymamasi icin erkenden olmalari avantaj tabi....

B irde sizie su son donemlerde konusulan kordon bankasi durumunu soracgim .bu konuyu arastiran veya dusunen var mi?Ben dusunuyorum aslinda ...Ozellikle bu ara turk tv sinde hangi kanali acsam losemiyle ilgili birseyler goruyorum cok islenen bir konu...beni korkutyor.Allah kimsenin evladina gostermesin.Bu kordon bankasinin bir cok hastaliga cozum oldugunu okumustum.daha fazla bilgisi olan var mi?

Kizlar ayperin yok kac gundur degil mi?Haberi olan var mi? Doguma az vardi ama daha degildir herhalde.....Merak ettm.Sezeryan olacak arkadaslar doguma gitmeden once belki kucuk bir mesaj atma imkani bulurlar...bizde onlar icin dua ederiz insallah.Sahsen ben yazmayi dusunuyorum ...dualarinizi esirgemeyin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…