2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Nazeciğim,inşallah hayırlısıyla gününü alırsın sende..

Bende kendimi kilolu ve çirkin buluyorum...ama eşim gerçek veya şaka yollu bile birşey söylese bile takmıyorum..napalım yaa..olan olmuş ve gidiyor..saçların boyası gelmiş..eller ayaklar şişmiş..bol bol kıyafetler..dar giyilse bile..çirkin bir görüntü...falan filan..napalım ..sonrasında aynen bu durum devam ediyorsa tamam...ama bu bir süreç..ve yaşayabildimiz kadar güzel duygularla yaşayalım..a.s

Ben düşüncemde ayarladım kendimi..doğum öncesinde saçlarımı kestirmeye gideceğim.. bakımları yaptırırım..doğumda ve hemen sonrasında da kendimi iyi hissederim diye düşünüyorum....doğum sonrası bir kaç ay içinde boya yaptırır...kilomu dengelerim ...zaten yaz geliyor...çok güzel bir zamana giriyoruz..bebişleride biraz büyütmüş oluruz...gezeriz yürürüz.....:1rolleyes:

ay kıslarr
ne çok yazmışınız
ayperincim canım hayırlısı olsun sağ sağlim bebişle kurtulun inş
güzel haberlerini bekliyoruz
ridacım artık o sancılara hazırlıklı olmalıyız korkma canım allah yardımcın olsun canım eşinde inş yetişecek bebişine
nazecim kızının odası hayırlı olsun :)eminim çok tatlı olmuşdur
ya buarada kızlar bende kendimi çok çirkin hissediyorum gerçi çok şişmiş hissetmiyorum ama burnum yüzüm şişti tipim değişti beni gören kişiler tanımıyo bazen
eşim ama baştan beri çok destekçi çok tatlı çok güzel olmuşsun diyo ama tabiki inanmıyorum gerçi herkes bana hamişliği çok yakıştırdı gördüğümüz en güzel hamilesin diye yoldan çeviren bayanlar bile var ama ama ben kendimwe yakıştırmadım kızlarrrrr eski burnumu istiyorummmmm

yasemincim buarada izne ayrıldın herhalde hayırlı olsun canım evde olmak çok güzel dimi ben bir haftadır keyif çatıyoummmm ohhhhh

mercancım eşim şuan kıbrıs'ta asker. 4 Mayıs'ta tezkere alıyor. Bebişim de 9 Mayıs'ta gelebilir...yani eşim yetişebilir mi bilmiyorum... ama yanımda olmasını çok isterim..
Kuzenim var üniversiteye hazırlanan, benim yanımda kalıyor..ama sonuçta ondan medet umamıyorum..sancılandığımda düşünmeye başladım..
abimlerle aynı binada oturuyoruz.abimin o an evde olması beni rahatlattı bazen gece mesaisi oluyor...ama eşimin olmasını daha çok arzu ediyorum..oturduğum semtteki taksi durağının numarası her hangi bir tersliğe karşı yanımda duruyor..hastane çantama göz attım..çantaları vestiyere bıraktım..

hiç gelmeyecekmiş gibi görünen 'o an' geldiğinde ne yapacağımı bilmiyorum...çok korkuyorummmm
Allah herkesin yardımcısı olsun (amin)
ridacım ALLAH sağ salim kavuştursun hem eşine hem bebişine.eşinin olmaması zor bir durum olsagerek ALLAH yardımcın
olsun canım ama neyseki abinler aynı binadaymış seninle ilgilenecek birilerinin yanında
olması güzel bişey

avebru saçımı boyatıcam yazmışsın merak ettim benimde saçım sarı ve röfle var normalde ama artık baya diplerim çıktı ve kötü duruyo seninde sarı sanırım sen ne zman boyatmayı düşünüyosun ben dopumdan 1 hafta önce düşünüyorum

seninki uzakta olduğu için yapıyordur heralde özlem olduğu için dile getiriyordur. benim eşim durmadan benimle şişko diye dalga geçiyor bazen umursamıyorum inadına ne bulursam yiyorum ama bazende çok zoruma gidiyor oturuyorum ağlıyorum ozaman anca diyor ben seni böylede çok seviyorum çok güzelsin diye ama iş işten geçmiş oluyor. bendede psikoloji başladı heralde. durmadan ağlıyorum bide eşim sağolsun bişey söylüyorum şakasına ters cvp veriyor bana geliyor o eşşek şakası başlıyorum ağlamaya anlamıyor bazen beni böyle konularda. dediğin gibi eşlere büyük görev düşüyor ama görevini bilene iştesenağlamabenneyaptımki

kardelencim, bizim durumumuz gerçekten çok farklı...6 aylık evliyken eşim askere gitti 13-14 aydır ayrıyız...Daha biz birbirimize doyamadık ya ondandır belki bu iltifatlar..ikimizin de bu tür güzel sözler duymaya ihtiyacımız var..
ben bir eş olarak askerlik psikolojisiyle yaşadığı bunalımları atlatması için elimden geleni yaptım..eşimin de ikimizin bebeğini dünyaya getirecek olan fedakar bir anneye ne kadar iltifat etse azdır bence...Şeniz

avebru saçımı boyatıcam yazmışsın merak ettim benimde saçım sarı ve röfle var normalde ama artık baya diplerim çıktı ve kötü duruyo seninde sarı sanırım sen ne zman boyatmayı düşünüyosun ben dopumdan 1 hafta önce düşünüyorum

Ervuscum,

Ben hamile kalmadan önce boya konusunda sıkıntı çekmemek için saçlarımı koyu kahveye boyattım, seninde dediğin gibi röflede dipler çıkıp uzamaya başlayınca hiç hoş olmuyo..Şu an röfle konusunda kararsızım çünkü işlem çok uzun sürüyor (benim rekorum 6 saat falandı heralde)..Hamileyken zaten saç boyatmak iyi değil biliyorsun bitkisel boya bile olsa tavsiye edilmiyor..Ben doğumdan bir ay sonra falan kızıl- kahve yaptırmayı düşünüyorum çünkü yaklaşık 8 yıldır hep röfleliydim, bazı nedenlerden dolayı hep aynı kuaföre yaptıramadığımdan saçlarım çok zarar gördü, yıprandı açıkçası bende sürekli röfle yaptırmaktan hem yoruldum hemde sıkıldım..Hamileyken bakım yapıp uzattım saçlarımı şimdi daha iyi durumdalar o yüzden belki röfleyi ilerleyen zamanlarda çalışmaya başladığımda yaptırırım. Sana da tavsiyem doğum yaptıktan sonra boyatman. Bu kadar sabretmişsin biraz daha sabret..Benim de aralardan beyazlar görünüyo ama yapcak bişey yok..

kızlar kimyasal maddelerden dolayı saç boyasının zararlı olduğunu biliyorum hamilelikte

Tülaycım, ilk trimesterde(ilk üç ay), yani fetusun oluşumu sırasında, hiç bir hekim saç boyatmayı önermiyor.

ridacım ALLAH sağ salim kavuştursun hem eşine hem bebişine.eşinin olmaması zor bir durum olsagerek ALLAH yardımcın
olsun canım ama neyseki abinler aynı binadaymış seninle ilgilenecek birilerinin yanında
olması güzel bişey

çok sağol tülaycım...ALLAH razı olsun..
Eşim askere gideceği için, Ailemle aynı binadan tuttuk evi..annem de gelicek doğuma..inş.
Allah gerçekten yardım ediyor, bebişim de üzmedi beni hiç..:nazar: bazen düşünüyorum. ya bebişimle ilgili sorunlarım olsaydı nasıl üstesinden gelirdim bilmiyorum. Şükürler olsun Rabbime bizi bizden daha iyi bilene emanetiz...a.s.

slmm ben leyla bende mayıs annesi olacagım allah nasip ederse 35 haftalık hamişim muhtemel dogum 3 mayıs dedi doktr. allah hepimize saglıkla kucamıza almamızı nasip etsin

mercancım eşim şuan kıbrıs'ta asker. 4 Mayıs'ta tezkere alıyor. Bebişim de 9 Mayıs'ta gelebilir...yani eşim yetişebilir mi bilmiyorum... ama yanımda olmasını çok isterim..
Kuzenim var üniversiteye hazırlanan, benim yanımda kalıyor..ama sonuçta ondan medet umamıyorum..sancılandığımda düşünmeye başladım..
abimlerle aynı binada oturuyoruz.abimin o an evde olması beni rahatlattı bazen gece mesaisi oluyor...ama eşimin olmasını daha çok arzu ediyorum..oturduğum semtteki taksi durağının numarası her hangi bir tersliğe karşı yanımda duruyor..hastane çantama göz attım..çantaları vestiyere bıraktım..

hiç gelmeyecekmiş gibi görünen 'o an' geldiğinde ne yapacağımı bilmiyorum...çok korkuyorummmm
Allah herkesin yardımcısı olsun (amin)

Canim ya yazdiklarini olurken gozumden yas geldi( zaten bu aralar cok sulugoz oldum) Boyle guzel ve ozel anlari demek tek basina yasadin...Esin iicnde uzuldum o da mutlaka senin yaninda olmak ,herseyi takip etmek isterdi.Ben ilk bebgimin klap atisini diydugum anda nasil agladigimi,ilk ultrason resmini(sanki birsey anlasiliyormus gibi) nasilo her gelene gosterdigimi hatirliyorumda....Bebegime aldigim ilk giysileri gunde kirk kez yataga serer bakardim...Esin umarim doguma yetisir ve insallah bundan sonrasi senin icin cok daha kolay gecer....Zamani geri dondurup yasayamadigimiza gore.yasayabildiklerimizin kiymetini bilelim....(hala gozumun yasi da durmadi bu arada)

Yasemincim oglun kac yasinda sanirim kizimla ayni...bizde 1haftadir tuvalete alisiyoruz....Hem cokkkk kolay oldu hemde cok zorrrr...Herseyi kendi yapiyor problemsiz ama yaninda 1saat oturmam gerekiyor.Bir decok hosuna gittigi icin gunde 40 kez giriyoruz...Inanir miisn dikis yuksugu kadar yapiyor ve cikiyor her defasinda...Bir de bu ara alisveris isleri icin sik sik sokaga cikinca zor oluyor..her yerde sokamiyorum tuvalete....sana kolay gelsin ..umarim seninki de benimki kadra cabuk halleder.....

mercancım benim oğlum 2005 doğumlu bakıcı bakıyordu açıkcası pek işine gelmediği için ilgilenmedi bende akşamları pek öğretemedim açıkcası ama bi kaç haftaya kadar hiç wc yapmamıştı bende izine ayrılınca alıştırmaya başladım.seninde dediğin gibi azcık yapıyo çıkıyoruz ama bende yanında duramıyorum bi tane tabure koydum banyoya:1rolleyes: bazen duruyrum ama öyle alışmasın diye ara sıra çıkıyorum bitince beni çağır diyorum.küçük tuvaletini yapıyor ama büyüğüne hiç yapmadı dünden beri bugün sıktığı belli yapmıyor.birde benimki klozete adaptör aldım ona oturmayı istiyor aslında lazımlıkta aldım o daha kolay olur ama bilmiyorum.normal tuvaletede alışsa iyi olur bir yere gidince sorun olmaz.evet alışverişte sen napiyorsun nasıl yapıyor?ben yanıma bi küçük pet şişe alayım diyorum ayakta yapmaktan hoşlanıyorsırnaşık şey.geceleri bağlıyorum hala ama sabah hiç kuru kalkmadığı için:dilcikar: senin kız 1 haftada öğrendimi gece gündüzü tuvaletini benimle aynı şeyleri yaşayan annelerin olması güzel mercancım teşekkür ederim

Öncelikle ayperincim hayırlı doğumlar inşallah..Bende sezeryan günü bekleyenlerdenim..Allah hepimize hayırlısını versin inşallah....

Kızlar doğum sonrası depresyonundan önce sanırım ben doğum öncesi depresyona girdim..:)) Artık kendimi hiç çekici bulmuyorum, göbek kocaman eşim eski haline dönseydinn biii deyip duruyor..Ölçülere çok önem veren biri olduğu için beni kötü etkiliyor tabi.. Çoktandır da kendime bakım yapamadım iyice paspal oldum çıktım gibi geliyor..eee haliyle giyeceklerimde kısıtlı iki hamilelik bir eşofman bir pijama takımı almıştım sürekli onları giyip çıkarıyorum...

Hafta sonu kuaföre gitmeyi düşünüyorum...Kızlar belden aşağı ağda yaptırmayı düşünüyorum ne zaman için yaptırsam karar veremedim...Bikini bölgesini göremiyorum gecen banyoda ayna koyup yapmaya çalıştım ama elime yüzüme bulaştırdım..yakınlarımdan birine yaptıramam eşim zaten beceremez..aslında ilk kez kuaförde yaptırıcam mecburiyettennn...

nazecim sorma canım bende kendimi koca bir göbek ve kalçadan ibaret görüyorum burnum felan büyüdü çirkin görünüyorum yanisenağlama
ağda konusunda canım sezeryangünün belli olsun ona göre yaptır.kuaförde hem daha çabuk yapıyorlar hemen bitiyo kendini sıkma eşler pek yardımcı olamıyorlar o konuda ne yazııki

Öncelikle ayperincim hayırlı doğumlar inşallah..Bende sezeryan günü bekleyenlerdenim..Allah hepimize hayırlısını versin inşallah....

Kızlar doğum sonrası depresyonundan önce sanırım ben doğum öncesi depresyona girdim..:)) Artık kendimi hiç çekici bulmuyorum, göbek kocaman eşim eski haline dönseydinn biii deyip duruyor..Ölçülere çok önem veren biri olduğu için beni kötü etkiliyor tabi.. Çoktandır da kendime bakım yapamadım iyice paspal oldum çıktım gibi geliyor..eee haliyle giyeceklerimde kısıtlı iki hamilelik bir eşofman bir pijama takımı almıştım sürekli onları giyip çıkarıyorum...

Hafta sonu kuaföre gitmeyi düşünüyorum...Kızlar belden aşağı ağda yaptırmayı düşünüyorum ne zaman için yaptırsam karar veremedim...Bikini bölgesini göremiyorum gecen banyoda ayna koyup yapmaya çalıştım ama elime yüzüme bulaştırdım..yakınlarımdan birine yaptıramam eşim zaten beceremez..aslında ilk kez kuaförde yaptırıcam mecburiyettennn...

Nazecim sakin kendini koyverme canim cunku depresyon dedigin dey boyle boyle basliyor...en ilk dogumuda yasadim keske bana yardim edip,akil vercek biri olsaydi...Herkes suan senin gibi dusunuyor.Sen icimizde en zayif olanimizsin.Ben ilk dogum kilolarimi vereemden basladim hamilelilge ve suan takmiyorum kafaya cunku cok arkadsim var kolayca cokkkkkkkkkkkkk buyuk kilolari verdiler.Bebisin sut alirsa isin kolay zaten ...Guzellik meselesine gelince biraz makyajla neler hallolmuyor ki???///

Agda icinde gecende ebruyada soylemistim,bana kalirsada yaptirma....Ben de yanilip bir sure once yaptirdim ve bin kere pisman oldum..1-normalden daha cok aciyip,kaniyor....2-Vucudumuz suan cok hassas bir donmede oldugunda enfeksiyon veye mantar gibi durumlara daha acik oluyor....3- dogum sancini tetikliyor.......Ama yinede sana kalmis tabi canim .....Bende aynayla ugrastim biraz zira dedigin gibi gormem mumkun degil.sunu duusn herkes ayni durumda ve senin yapacagin birsey yoksa yapabildigin kadar yap....O muthis an geldiginde bunlar aklimiza bile gelmeyecek

gizemcim geçen yıllardan kalan bi kaç günlük izinlerimi kullanıyorum 31 martta drla randevum var o gün ayrılcamdoğum iznine.ben pek keyif çatamıyorum oğlum ben evdeyim die sürekli peşimde bide wc eğitimi veriyorum sürekli t uvalete koşuşturuyoruz birde benim meşhur ev temizlik ve düzenleme çalışmalarım devam ediyor:bbo:

anladım canım olsun izne başlamış sayılırsın
kolay gelsin canım ya işin zor inş bir an evvel verirsin tuv eğitimini

yasemincim buarada izne ayrıldın herhalde hayırlı olsun canım evde olmak çok güzel dimi ben bir haftadır keyif çatıyoummmm ohhhhh

gizemcim geçen yıllardan kalan bi kaç günlük izinlerimi kullanıyorum 31 martta drla randevum var o gün ayrılcamdoğum iznine.ben pek keyif çatamıyorum oğlum ben evdeyim die sürekli peşimde bide wc eğitimi veriyorum sürekli t uvalete koşuşturuyoruz birde benim meşhur ev temizlik ve düzenleme çalışmalarım devam ediyor:bbo:

mercancım benim oğlum 2005 doğumlu bakıcı bakıyordu açıkcası pek işine gelmediği için ilgilenmedi bende akşamları pek öğretemedim açıkcası ama bi kaç haftaya kadar hiç wc yapmamıştı bende izine ayrılınca alıştırmaya başladım.seninde dediğin gibi azcık yapıyo çıkıyoruz ama bende yanında duramıyorum bi tane tabure koydum banyoya:1rolleyes: bazen duruyrum ama öyle alışmasın diye ara sıra çıkıyorum bitince beni çağır diyorum.küçük tuvaletini yapıyor ama büyüğüne hiç yapmadı dünden beri bugün sıktığı belli yapmıyor.birde benimki klozete adaptör aldım ona oturmayı istiyor aslında lazımlıkta aldım o daha kolay olur ama bilmiyorum.normal tuvaletede alışsa iyi olur bir yere gidince sorun olmaz.evet alışverişte sen napiyorsun nasıl yapıyor?ben yanıma bi küçük pet şişe alayım diyorum ayakta yapmaktan hoşlanıyorsırnaşık şey.geceleri bağlıyorum hala ama sabah hiç kuru kalkmadığı için:dilcikar: senin kız 1 haftada öğrendimi gece gündüzü tuvaletini benimle aynı şeyleri yaşayan annelerin olması güzel mercancım teşekkür ederim

Canim bned eilk hevesle 2degiisk lazimlik aldim ama hic yapmadi surekli biiz gorsun diye babada bende wc nin kapisini acik biraktigimizdan oda klozet istermis meger...dedigin gibi klozete kapak aldigim ilk gun kende kendine basladi buyuk ,kucuk ikisinide yapiyor..ama aksam uykudan uyanmiyor o kotu tabi....bunada sukur...Sokakta kesinlikle wc ye girmwk istiyor onun icinde burada portatif kapaklar var...klozetin her tarafini sariyor,tutma yeride var ,,,hic bir yeri ellemiyor ve katlanip cantaya giriyor....dun ondan bulup aldim.Sanirim turkiyede de gormustum ebebegim sitesinde sanirim.sanada tavsiye ederim.Benim kiizm 2005 kasim dogumlu.Oglun hangi ay...

Kizlar sanirim hepimiz ayni anda,ayni seyleri yasiyoruz....Hepimize allah kolaylik versin....Sakin depresyona gireyim falan demeyin...Nisanda dogum yapsak bile hepimiz Mayis annesiyiz degil mi?
Ayperincim doguma girmeden gittigini haber verecek vaktin olur mu acaba?En azindan senin icin dua etmek isterim.
Bana bu zor gunlerde aslinda esimden cok bir tv programin yardimi oldu.Burada her oglen bebk hikayesi diye bir program var.Anne adaylari basvuruyor.Yaklasik 7.aydan itibaren sizinle beraber her asamayi cekiyorlar ,hatta doguma bile girip bebbisin ilk goruntusunu daha once ne yasandigini.bebegin odasinin nasil hazirlandigini gosteriyorlar,ben zevkle izliyorum
Birde bizde hani dugun fotograflari ya da bebek fotograflari ceker ya fotografcilar ama su yeni moda resimlkerden bahsediyorum ....Burada da hamileler icin yapiyiorlar.Aslinda bende istedim .Kendimizi boyle cirkin bulurken birisinin biraz hileyle bizden birer prenses yaratmasi fene fikir degil diye dusundum .Heran yapabilrim.Mesela basiniza ciceklerden tac koyup.Ustunuze ucusan bir bluz giydiriyorlar .hafif karniniz acikta ,esinide sevgiyle bebise bakiyor...Ben aslinda mercana hatira olsun diye Mercan operken isterdim.Suan gelip kendi dilinin dondugunce sorulara soriyor ama ona boyle bir tresim gostremek isterim ileride....Dun bizi hem guldurdu hem aglatti.babasi aksam evede tv izliyip yuksek sesle gulunce ,yatagindan kalkio geldi sussssss yapti niye deyince de karnimi gosterip baby uyuyo dedi....kimbilir onun kucucuk hayal dunyasinda neler oluyor suan....
Kendim depresyon agirmeyeyim diye ,umarim onda sorun olmaz...Daha yeni yeni konusmaya baslamisti..yeni kardes ona getirecek bakalim

Nacizane sizlerle paylasmak istedim

X