2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

canım benim bunlar çok güzel şeyler.. imrendim size..benim bebişimin odası yok malesef aslında bir oda var ama oturma odası olarak kullanıyorduk..eşim askerden döndükten sonra ayarlamayı düşünüyoruz..yatağını babaannesi almak istiyor, kıramadım..şimdilik oğluşumun yatağı benim yatağımın karşısında olucak, ama odadan tuvalet masasını çıkarmam gerekecek yoksa sığamayız..ben sadece hastane çıkışımı hazırladım..
gece karnım çok ağrıdı bebiş geliyor sandım o kadar tedirgin oldum ki..eşim olmayınca çok zooooorrrrrr

Allah sabır versin sana ridacığım. bende eşimi evlenmeden önce askerliğini beklemiştim ama senin durumun daha zor hem evli hem hamilesin Allah hayırlısıyla kavuştursun sizi inş. eşin gelince herşeyin güzelini yaparsınız beraber sen hiç üzülme. hem doğduktan sonra olması ileriye dönük şeyler almanıza yardımcı olur. ben bekek odalarından almadım mesela park yataklardan aldım kullanışlı olsun diye senin gibi odama koyucam doğunca birde çekmeceli dolap tamamdır. biraz büyüsün ikinciyle beraber yapıcam tam odasını

Herkese merhaba arkadaşlar...Bu hafta sonu çok yoğun geçti..Sonunda bebeğime bir oda yapmaya karar verdim..Beşiğini aldık şükür..O kadar çok çeşit var ki baktıkça insan kararsız kalıyor.Madem oda yaptım güzel birşey olsun odayı doldursun istedim..Büyükçe pembe bir beşik aldık mağazada bu kadar büyük durmuyordu ama evde odanın yarısını kapladı nerdeyse..şimdi gelip gidip beşiğe bakıyorum...Doğum çantamı hazırladım..Oda yapma işinde kararsızdım ama odaya pembe örtülü kanepeyi koyunca iyi oldu...Eşim bebişimin uyumadığı geceler bu kanepe işine yarayacak diyor :))

Güle güle kullansın bebişin odasını Naze'cim..Benimde doğum çantam hazır gibi bi tek tarak, deodorant, toka ve doğum sonrası kıyafeti gibi ıvır zıvırlar kaldı..:1rolleyes:

Hım çok ilginç 15 Nisan görünüyorsa demek ki 40. haftasını o zaman dolduracak ama doktor bir hafta önce almayı planlamış..O zaman sen adet tarihini yanlış hatırlıyor olabilir misin acaba :uhm:

sorma canım.. 2 haftaya yakın önde gidiyor,o yüzden tarih öne çekildi birazda...sezery.olacağı içinde 1 hafta önceyi planladı sanırım..
bugün kontrolüm vardı...nst ye girdim,sonuçlarını gösterdim...cuma günüde mua.gideceğim...tarih cuma günü belli olacak..:bbo:

Mercandilarıcığım,meleğin güle güle kullansın cicişlerini..eminimki cok sevimlidir...:sm_confused: herşeyi almak istiyor insan:) birde kız olunca dahada detay eşyalar oluyor...almanın sonu yok,kısa bir süre önce ben durdurdum kendimi..
buarada benim ayaklarımda şiş canım..şiş olması normal..bende gündelik hayatta genelde spor ayakkabısı giyiyordum..geçen şu topuklu ayakkabılarımdan giyeyim dedim...dememle kaldım:)) ayağım 2 büklüm oldu:)) zaten 39-40 giyerim,şimdi kaçtır kimbilir..:uhm:

Nazeciğim,güle güle sağlıkla kullansın canım odasını bebişin..:nazar:

Yaseminciğim,bu hafta bende evi dip bucak hallettim..yardıma gelen kızla birlikte uğraştık durduk..uzun zamandır kullanmadığım şeyleri bile yıkadım...ütüledim..ama öyle dursa herşey...baktım eşim yeni serdiğim yıkadığım paspasın üstüne bişey dökmüşKötü Kazen peşinden koşup durmam lazım..bende pirpirikli detaycı bir tipim,oda öyle dikkat etmeyen bir tarzda....düşün yanikafamçokkarıştı

Kızlar bizimkide cok dokunmaz öyle karnıma..görüntü yokmuş..neye dokunduğunu bilemiyormuş..zaten buaralar takığım eşime..dün bir patladım..baktım oda boş değil...hiç bu kız hamiş ,psikolojisi falan değişiktir falan demiyor...cevap üstüne cevap veriyor..böyle söyleyincede doğum yaklaştı stresteyim..diyor..kafamçokkarıştı .kimin doğum yapacağı belli değil anlayacağınıztatlicadiarzu anlayacağınız doğum sonrasıda pek bir hayır yok ..neyse ben kendimi relax tutayım değil mi...?:bbo: doğum sonrasına hazırlayayım..
inşallah hiçbiriimiz doğum sonrası send.geçirmeyiz.....yasakkelime

Kizlar bilmiyorum bu konu daha once acildi mi ama ben size birsey soracagim.Hep ilk dogumumla ikinciyi karsilastiriyorum .Aslinda her hamilelik birbirinden farklidir deniyor.
Sorunum su....Mercana hamileyken doguma nerdeyse 6 hafta varken sutum gelmeye baslamisti ve hamileligin 3. 4. haftasindan sonra goguslerimin dolldugunu hissediyordum..Buna ragmen o kadar sutum cokken mercanim bir damla bile almamisti ve cokkkkkkkkkkk uzulmustum.Bu sefer de aynisi olsun istemiyorum.Ama bunda da tam tersi sanki hic sutum yokmus gibi geliyor.Gogus olcum buyumesine ragmen o dolgunluk ve gerilme ,sisme durumu yok....Bunda da bebiism ister de benim sutum gelmez diye korkuyorum ...sizde ayni seyleri yasiyor musunuz???????????

mercancım bende senin gibi 2.gebeliğimi yaşıyhorum benim ilkinde 9.ayda baya ıslanıyordu atletim sezeryandan sonra süt hemen gelmiyo ne yazıkki hemşirelerde mama vermeyi pek önermedi hastanede 2 gün oğlum ağladı eve geldim vücudumu silecektim banyoda yıkanma daha yoktu dikişler alınmadan ayaklarıma bişey damlıyodu tavana baktım bişey yok aaaa bide baktım memişlerden süt damlıosırnaşık şey.benimde şimdilik memişlerde bişey yok sende şimdiden strese girme.doğumdan sonra odana gelinceyanında kalan birisi varsa memişlerine(oğlum böyle dediği için öle kaldı isimleri) sıcak havluyla kompreks yaparsansütünün gelmesi hızlanır.

kızlar elimden geldiğince kk ya girmeye çalışıyorum artık evde olduğumdan oğlumla ilgileniyorum tuvalet eğitimi veriyprum.şimdide yanımda laptopun başında annee oyun aç diye tutturuyo

sorma canım.. 2 haftaya yakın önde gidiyor,o yüzden tarih öne çekildi birazda...sezery.olacağı içinde 1 hafta önceyi planladı sanırım..
bugün kontrolüm vardı...nst ye girdim,sonuçlarını gösterdim...cuma günüde mua.gideceğim...tarih cuma günü belli olacak..:bbo:

ayperincim hayırlısı olsun bak nisanda doğum yapsan sen bir mayıs annesisin bunu unutmaaaaa:1hug:

ridacim esinin asker oldugunu bilmiyordum.Dun sancilandiginda ne yaptin? yaninda kaln biri var mi?
Gerci bizimkiler yanimizda ama bazen I(benim esim icin soyliyeyim) varligiyla yoklugu bir..Sen tek basina butun hazirliklarin altindan nasil kalkiyorsun?
Bizim ki bu ara gelecekmis gibi biiz korkutuyor,ozelliklede dun ....Yatip kalkip"kiizm lutfen haftaya kadar dayan diyorum" Pazartese annem geliyor....Yatagi dahil hic birseyi hazir degil annemle hazirlyacagiz....suan dogsa herhalde koltukta yatiracagim bebisimi

Yasemincim oglun kac yasinda sanirim kizimla ayni...bizde 1haftadir tuvalete alisiyoruz....Hem cokkkk kolay oldu hemde cok zorrrr...Herseyi kendi yapiyor problemsiz ama yaninda 1saat oturmam gerekiyor.Bir decok hosuna gittigi icin gunde 40 kez giriyoruz...Inanir miisn dikis yuksugu kadar yapiyor ve cikiyor her defasinda...Bir de bu ara alisveris isleri icin sik sik sokaga cikinca zor oluyor..her yerde sokamiyorum tuvalete....sana kolay gelsin ..umarim seninki de benimki kadra cabuk halleder.....

İşlerin yoğunluğundan sizlere katılamıyorum yazılarınızı okudum hepinizin iyi olmasına sevindim...Ne güzel odalarınızı hazırlamaya başlamışsınız güzel duygular...
Ayperin hayırlı doğumlar canım bir avazda inşallah...
Sevgiler...Sağlıcakla kalın a.s.

Ebrucum dediğinin aynısını geçenlerde yaptım eşime numaradan karnıma sancı girmiş gibi paçaları tutuşmak ne kelime alev aldı valla :bbo: ne yapacağını şaşırdı ay ben bu aralar çok naz yapmaya başladım eşlerimizinde işi zor bazen kendi kendime diyorum ay ben erkek olsam çekemem bu kadar nazı iyi dayanıyor diye :dance:

Ebrucum bebeklerimiz doğduktan sonra onların sevgisiyle depresyon yaşamayız herşeyi unutturur onlar bize

Komşuma gelinleri misafir gelmişti 2 aylık bebeği vardı ayy bu kadarmı tatlı olurlar Allah nazardan korusun :nazar: ama hiç durmuyor yaramaz annesi tam başlıyor bişey yiyecek yaygarayı koparıyor kızcağız 5dk oturamadı birde 2 aydan sonra gaz problemi oluyormuş yavrucak ayaklarını nasılda kendisine çekiyordu sancıdan...hayırlısıyla bebişlerimizi kucağımıza alsak sabırsızlanmaya başladım artık hayırlısıyla doğsada kucağıma alsam diyorum...

Ayperincim,

Şaka maka sen gelecek hafta doğuruyo musun şimdi yani :uhm: Aaaa ilk bebişimiz geliyooooooooo:dance:

Kocişin öyle davranması çok normal canım ..Senide anlayabiliyorum onu da ..Baba olcak tabee..Erkekler belli etmeselerde babalık onları korkutuyo gerçekten..Çünkü öncesinde sadece eşinden sorumlu oluyo ama bebek eş gibi değil gerçek bir sorumluluk..Yerinde olsam tartışırken bana cevap veriyosa şakacıktan doğum sancıları çekmeye başlardım..Paçaları tutuşurdu kesin :)))

Bende bebişi kendim büyüteceğim için hafta sonu bir kaç kitap baktım ama almadım..Artık çoğu şeyi yaşayarak tecrübe edicem..Zaten çoğu annenin söylediği kitapta okunanlar pek işe yaramıyormuş her bebeğin kendi karakteri olduğu için.. Artık eşim bana yardımcı olcak mecburen..Doğum sonrası depresyon beni de çok korkutuyor..İnşallah yaşamayız hiçbirimiz..Gerçi depresyon belirtileri bu haftalarda başlarmış çok şükür bende belirti yok..

Son düzenleme:
kızlar günaydın 3 gündür yoktum iyi haberlerinize sevindim.ayperincim hayırlı doğumlar canım

ridacim esinin asker oldugunu bilmiyordum.Dun sancilandiginda ne yaptin? yaninda kaln biri var mi?
Gerci bizimkiler yanimizda ama bazen I(benim esim icin soyliyeyim) varligiyla yoklugu bir..Sen tek basina butun hazirliklarin altindan nasil kalkiyorsun?
Bizim ki bu ara gelecekmis gibi biiz korkutuyor,ozelliklede dun ....Yatip kalkip"kiizm lutfen haftaya kadar dayan diyorum" Pazartese annem geliyor....Yatagi dahil hic birseyi hazir degil annemle hazirlyacagiz....suan dogsa herhalde koltukta yatiracagim bebisimi

mercancım eşim şuan kıbrıs'ta asker. 4 Mayıs'ta tezkere alıyor. Bebişim de 9 Mayıs'ta gelebilir...yani eşim yetişebilir mi bilmiyorum... ama yanımda olmasını çok isterim..
Kuzenim var üniversiteye hazırlanan, benim yanımda kalıyor..ama sonuçta ondan medet umamıyorum..sancılandığımda düşünmeye başladım..
abimlerle aynı binada oturuyoruz.abimin o an evde olması beni rahatlattı bazen gece mesaisi oluyor...ama eşimin olmasını daha çok arzu ediyorum..oturduğum semtteki taksi durağının numarası her hangi bir tersliğe karşı yanımda duruyor..hastane çantama göz attım..çantaları vestiyere bıraktım..

hiç gelmeyecekmiş gibi görünen 'o an' geldiğinde ne yapacağımı bilmiyorum...çok korkuyorummmm
Allah herkesin yardımcısı olsun (amin)

ayperincim ALLAH yar ve yardımcınız olsun..bebişinle önemli bir sınavdan geçiyorsunuz..hayırlısıyla sağ-selamet kucağına alırsın bebişini..bu arada ben bile heyecanlandım..
ne garip değil mi? hem korkuyoruz, hem her sıkıntısını çekiyoruz, hem onun için endişeleniyoruz..hem bir an önce kucağımıza almak için heyecanlanıyoruzz

ne mübarek bir duygu şu annelik

Öncelikle ayperincim hayırlı doğumlar inşallah..Bende sezeryan günü bekleyenlerdenim..Allah hepimize hayırlısını versin inşallah....

Kızlar doğum sonrası depresyonundan önce sanırım ben doğum öncesi depresyona girdim..:)) Artık kendimi hiç çekici bulmuyorum, göbek kocaman eşim eski haline dönseydinn biii deyip duruyor..Ölçülere çok önem veren biri olduğu için beni kötü etkiliyor tabi.. Çoktandır da kendime bakım yapamadım iyice paspal oldum çıktım gibi geliyor..eee haliyle giyeceklerimde kısıtlı iki hamilelik bir eşofman bir pijama takımı almıştım sürekli onları giyip çıkarıyorum...

Hafta sonu kuaföre gitmeyi düşünüyorum...Kızlar belden aşağı ağda yaptırmayı düşünüyorum ne zaman için yaptırsam karar veremedim...Bikini bölgesini göremiyorum gecen banyoda ayna koyup yapmaya çalıştım ama elime yüzüme bulaştırdım..yakınlarımdan birine yaptıramam eşim zaten beceremez..aslında ilk kez kuaförde yaptırıcam mecburiyettennn...

Öncelikle ayperincim hayırlı doğumlar inşallah..Bende sezeryan günü bekleyenlerdenim..Allah hepimize hayırlısını versin inşallah....

Kızlar doğum sonrası depresyonundan önce sanırım ben doğum öncesi depresyona girdim..:)) Artık kendimi hiç çekici bulmuyorum, göbek kocaman eşim eski haline dönseydinn biii deyip duruyor..Ölçülere çok önem veren biri olduğu için beni kötü etkiliyor tabi.. Çoktandır da kendime bakım yapamadım iyice paspal oldum çıktım gibi geliyor..eee haliyle giyeceklerimde kısıtlı iki hamilelik bir eşofman bir pijama takımı almıştım sürekli onları giyip çıkarıyorum...

Hafta sonu kuaföre gitmeyi düşünüyorum...Kızlar belden aşağı ağda yaptırmayı düşünüyorum ne zaman için yaptırsam karar veremedim...Bikini bölgesini göremiyorum gecen banyoda ayna koyup yapmaya çalıştım ama elime yüzüme bulaştırdım..yakınlarımdan birine yaptıramam eşim zaten beceremez..aslında ilk kez kuaförde yaptırıcam mecburiyettennn...

nazecim..hamile kadının da ayrı bir çekiciliği vardır.....sen anne oluyorsun kolay mııı?????
ben de kendimi hiç çekici bulamıyorum ama dün eşimle nette görüştük, hamilelik sana çok yakışmış, ben kıskanırım seni o kadar güzel olma dedi..
aman Allahım nasıl mutlu oldum..:dance:
Eşlere büyük görevler düşüyor... eşiniz tarafından söylenen küçük ama güzel bir söz kendinizi iyi hissetmenize vesile oluyor..

nazecim ağda konusunda acizane düşüncemi paylaşmak istedim, mecbur kaldığını belirtmişsin..tabi ki bu senin tercihindir beni yanlış anlamanı istemem. bu yüzden çok düşündüm yazıp yazmama konusunda ancak belden aşağısı bayan bile olsa haramdır..

Nazecim ben de çok uzun zamandır kendimi pek bi çirkin buluyorum zaten, normal almam gereken kilodan 7-8 kilo daha fazla aldım, yüzüm şişti, lekelendi ve tanınmayacak hale geldi.sengözlerimebaksanab Eşim kimbilir hangi gözle görüyodur ama açıkçası çok umrumda değil. Ne yapayım şu an ne kadar uğraşsamda görüntümü değiştiremem, bir tek dışarı çıkarken saçlarıma kendim fön çekiyorum.. Evde de zaten kendimi en rahat neyin içinde hissediyorsam onu giyiyorum..Şu an favorim dizlerime kadar olan pembe çiçekli geceliğim..Elbise gibi taşıyıp duruyorum..Yakında bütünleşicem gecelikle :roflol:

Doğumdan bir ay kadar sonra saçlarımı boyatmayı, peeling yaptırmayı ve aldığım kilolardan en kısa zamanda kurtulmayı planlıyorum yoksa benimde artık psikolojim bozulacak..Msn'de arkadaşlarım bana "fotoğraflarını koysana seni merak ediyoruz" diyor. Bende "kendimi böyle hatırlamak istemediğim için fotoğraf falan çekmedim o yüzden gönderemem" diyorum..jeyyar..

Bu arada ağda yaptıracaksan önceden uyarayım çok canın yanabilir ve çok kanayabilir..Çünkü hamilelerde deri doğuma hazırlandığı için inceliyor ve hassaslaşıyor..Bende en son jileti denedim artık ne kadarını aldım ne kadarı kaldı hiçbir fikrim yok. Ama vaktim olursa bende bir ağdaya gitmeyi düşünüyorum.

Rida'nın söylediğini bana eşimde söyledi ama şöyle bir durum var meslek icabı görmesinde bir mahsur yoksa belki de haram değildir diye düşünüyorum ben, çünkü doğumda bizi doktorlarda görecek..Belki keyfi ve kötüniyetli göstermek haramdır ama ortada bir zaruret durumu var..

Kızlar niye kendinizi beğenmiyorsunuz anlamadım... sadece hamilelikte bu koca göbeği gere gere geze bilirsiniz aklınızda bulunsun yerimseniben

eşim sürekli benim resmimi çekiyor ilerde oğlumuza "bak annen ne hallere geldi" diye bilmek için :smiley-cool:

Valla gururla hiç saklamadan göbeğimi geziyorum bidaha nezaman böyle kocaman göbeğim var diye sevincem :1closedeyes: eşimde çok beğeniyo şimdiki halime ve sürekli bana bunu söylediği için onu çoookkk seviyorum a.s.

nazecim..hamile kadının da ayrı bir çekiciliği vardır.....sen anne oluyorsun kolay mııı?????
ben de kendimi hiç çekici bulamıyorum ama dün eşimle nette görüştük, hamilelik sana çok yakışmış, ben kıskanırım seni o kadar güzel olma dedi..
aman Allahım nasıl mutlu oldum..:dance:
Eşlere büyük görevler düşüyor... eşiniz tarafından söylenen küçük ama güzel bir söz kendinizi iyi hissetmenize vesile oluyor..

nazecim ağda konusunda acizane düşüncemi paylaşmak istedim, mecbur kaldığını belirtmişsin..tabi ki bu senin tercihindir beni yanlış anlamanı istemem. bu yüzden çok düşündüm yazıp yazmama konusunda ancak belden aşağısı bayan bile olsa haramdır..

seninki uzakta olduğu için yapıyordur heralde özlem olduğu için dile getiriyordur. benim eşim durmadan benimle şişko diye dalga geçiyor bazen umursamıyorum inadına ne bulursam yiyorum ama bazende çok zoruma gidiyor oturuyorum ağlıyorum ozaman anca diyor ben seni böylede çok seviyorum çok güzelsin diye ama iş işten geçmiş oluyor. bendede psikoloji başladı heralde. durmadan ağlıyorum bide eşim sağolsun bişey söylüyorum şakasına ters cvp veriyor bana geliyor o eşşek şakası başlıyorum ağlamaya anlamıyor bazen beni böyle konularda. dediğin gibi eşlere büyük görev düşüyor ama görevini bilene iştesenağlamabenneyaptımki

Ayperincim,

Şaka maka sen gelecek hafta doğuruyo musun şimdi yani :uhm: Aaaa ilk bebişimiz geliyooooooooo:dance:

Kocişin öyle davranması çok normal canım ..Senide anlayabiliyorum onu da ..Baba olcak tabee..Erkekler belli etmeselerde babalık onları korkutuyo gerçekten..Çünkü öncesinde sadece eşinden sorumlu oluyo ama bebek eş gibi değil gerçek bir sorumluluk..Yerinde olsam tartışırken bana cevap veriyosa şakacıktan doğum sancıları çekmeye başlardım..Paçaları tutuşurdu kesin :)))

Bende bebişi kendim büyüteceğim için hafta sonu bir kaç kitap baktım ama almadım..Artık çoğu şeyi yaşayarak tecrübe edicem..Zaten çoğu annenin söylediği kitapta okunanlar pek işe yaramıyormuş her bebeğin kendi karakteri olduğu için.. Artık eşim bana yardımcı olcak mecburen..Doğum sonrası depresyon beni de çok korkutuyor..İnşallah yaşamayız hiçbirimiz..Gerçi depresyon belirtileri bu haftalarda başlarmış çok şükür bende belirti yok..

Ebrucuğum,Bende telaşa girdim...vaktim bukadar yakın olduğunu düşünmemiştim.. artık nisanda geliyor bebiş kesinleşti...ama benim içim mayıs da tabiia.s

Erkekleri babalık korkutuyor evet,baştan baba olmak ne demek onun bile farkında olmazken.. birde kendi korkuları eklenenince büyüyorda büyüyor...vallahi neyalan söyleyeyim aslında ufaktan sancılanma numarası mı yapsam dedim ama sonra eşimi ve kendimi telaşa sokmamayyım dedim...öyle yapsam kesin dr telefon acardı geçti desem bile dinlemezdi....:sm_confused: sonrada uğraş dur a.s

Ben buaralar ,ruhen bir garip oldum...doğum öncesi depresyon bende ufaktan oluştu sanırım..ne olcak,ne bitecek düşündükçe..birde bukadar yakın olunca..
doğum sonrası da ne olurum bilmiyorum...inşallah hiçbirimiz yaşamayız..:1no2:

X