2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar artık evde olduğumdan oğluş ve ev işlerinden giremedim kk ya.hepinizin ve bebişlerinizin iyi olmasına sevindim bu arada aramıza yeni katılan sevde arkadaşımızda hoş gelmiş umarım kalıcı olur.

mercancım alyansımı yeni çıkardım hatta bugün ellerime bi baktım eklem yerleri beyaz diğer yerler şiş ve kırmızıydı.alışverişe gittik dolanmak çok zor benim için yalnız oğlumla bi yere gidemihyorum onun peşinden koşmak lazım onuda eşim yapıyor sağolsun.ayakkabısını eşim giydiriyor en nefret ettiğim şey eğilmek :)

arkadaşlar bi doğum sırası yapalım liste ilk kimse o başlatsın benim daha var :)

kızlar benim oğluşumda çok hareketli açıyorum karnımı seyresiyorum onu. bazen korkutuyor beni bi korku filmi izlemiştim aynen öyle adamın derisinde bişeyler geziniyordu:)) aklıma geliyor hem korkutucu hemde komik oluyor:))) ben razıyım şimdi inş gelince dururlar üzmezler anneciklerini:))

kızlar benim oğluşumda çok hareketli açıyorum karnımı seyresiyorum onu. bazen korkutuyor beni bi korku filmi izlemiştim aynen öyle adamın derisinde bişeyler geziniyordu:)) aklıma geliyor hem korkutucu hemde komik oluyor:))) ben razıyım şimdi inş gelince dururlar üzmezler anneciklerini:))

KARDELENcim, benim eşimde sırf "Alien" filmi yüzünden bebeği ultrasonda gördüğü ilk günden beri korkuyor..Karnıma hiç dokunamıyor hatta bebeğin hareketleri konusunda konuşmamı dahi istemiyor, sonraki ultrasonlarda da hiç bakmak istemedi..Artık nasıl korktuysa içimde bir yaratık var sanıyor..:uhm:

avebrucum benim eşim tam tersi elini karnımdan almıyor kımıldıyomu diye napıyomuş oğluşum diye seviyo başka bir duygu ya karnımda kımıldaması benim ve sizlerinde kesin öyledir merak ettiği nasıl bir çocuğumuz olucak inşallah hepimizin sağlıklı eli ayağı düzgün evlatlarımız olur öptüm sizi kızlar

avebrucum benim eşim tam tersi elini karnımdan almıyor kımıldıyomu diye napıyomuş oğluşum diye seviyo başka bir duygu ya karnımda kımıldaması benim ve sizlerinde kesin öyledir merak ettiği nasıl bir çocuğumuz olucak inşallah hepimizin sağlıklı eli ayağı düzgün evlatlarımız olur öptüm sizi kızlar

amin canım inş sağlıklı hayırlı evlatlarımız olura.s.

KARDELENcim, benim eşimde sırf "Alien" filmi yüzünden bebeği ultrasonda gördüğü ilk günden beri korkuyor..Karnıma hiç dokunamıyor hatta bebeğin hareketleri konusunda konuşmamı dahi istemiyor, sonraki ultrasonlarda da hiç bakmak istemedi..Artık nasıl korktuysa içimde bir yaratık var sanıyor..:uhm:

seninkiside çok enteresan bi vaka zor olmuyormu senin için genelde eşler can atar ama.CADIARZU senin tontişin şimdiden korkutmuş babasının gözünü:dance: Allah kolaylık versin:emir_bebek::sm_cool:

ebrucuğum,öncelikle ultr.da doğum tarihi 15 nisan görünüyor dedi....bebeişin ters dedi, sonra kordon dolanması olabilir dedi..o yüzden nisanın ilk haftası düşünüyorum dedi..cok detaylı sormadım zaten ayak üstü tarih sormuştum ...dr da hızlı bir şekilde söyleyince incelemedim...işin açıkçası kötü birşey duymak istemedim..süprizzzzz artık haftada bir gidiyorum dr a...pzt si kontrol günüm...o zaman konuşabilirim belki canım..

tabii nezaman bebişlerimizin geleceği belli olmaz...ama inşallah herkesin bebişleri sağlıkla ve zamanında gelir...

Hım çok ilginç 15 Nisan görünüyorsa demek ki 40. haftasını o zaman dolduracak ama doktor bir hafta önce almayı planlamış..O zaman sen adet tarihini yanlış hatırlıyor olabilir misin acaba :uhm:

seninkiside çok enteresan bi vaka zor olmuyormu senin için genelde eşler can atar ama.CADIARZU senin tontişin şimdiden korkutmuş babasının gözünü:dance: Allah kolaylık versin:emir_bebek::sm_cool:

Sorma canım ya gerçekten çok zor geçiyor benim için çünkü bebekle ilgili hiçbirşeyi paylaşamıyorsun..Zaten eşimin hamileliğimi kabullenmesi de biraz zor oldu..Aslında hamile kalmadan önce o da istiyordu ama sonra sanırım sorumluluğundan falan korktu bilemiyorum.. Şimdi yavaş yavaş aşıyor galiba kendi içinde. Napalım artık hayırlısı olsun..Zaten az bir zamanımız kaldı..yerimseniben

Şanslı anne adaylarındanmışsın sen canım. Aslına bakarsan geçenlerde 16 yaşındaki kız yeğenimde karnıma dokunmaktan korktu..Sanırım kendi dünyalarında pek anlamlandıramıyorlar.."Biz en iyisi doğunca sevelim" havalarında hepsi de..:smiley-cool:

Kizlar birsey soyliecegim ama gulmeyinnnnnnnnnn.

Ayagimin sismesinden dolayi ayakkabimin ustune basiyordum ,pacalarda uzun gorunmuyordu...Az kaldi almayayim dedim .Dun esim zorla nike dan kendine alirken banada aldi.Normade benim aygim zaten uzun ama inceydi 38-39 giyerdim .dun aldigimin numarasi buraya gore 11...etiketine baktim bizim numaraya gore kac diye inanamadim.
43 numara inanabiliyor muusnuz ???????????ne kadra sisim siz dusunun.dogumdan sonra esime vercegim artik ne yapalim:)))))

ervuscum benimkide öle bazen hareket ettimi acaba diye düşünüyorum.ben hareketliyken onun hareketini hiç algılayamıyorum ama uzanınca hemen başlıo yaramaz :))
mercancım sen bizden baya öndesin nerdeyse doğurcan şişliğin normal takma kafanaaaa

benim kocamda aynı sizinkiler gibi 2.olmasına rağmen karnıma pek dokunmuyor yeni doğduğunda da kucağına nasıl alacak merak ediyorum mahmudu da baya zor almıştı kucağına ,ilk aldığı bebek oymuş kucağına yaşına gelmemiş bebek hiç almamış 20 tane yiğeni olmasına rağmen :))

bugün benim ev işlerim devam etti gardrobu düzenledim kışlıkları kaldırdım... baya yorucuyduu....bebişime yer açtım dolapta :))

Ya Kizlar Kimse Benim Yazdiğimi Görmedi Galiba Kimse Cevap Vermedi:çok üzgünüm: tekrar sorayım benim bebiş bazı gün çok hsreketli bazen durgun sizlerdede öylemi nolurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr cevap :teselli::1hug:

Canım benim bebiş bu aralar çok hareketliydi şimdi de hareketli ama gün içinde bazen hareketsiz olabiliyor..Yediklerinle ve bebeğin gelişimiyle alakalı eğer doktor bir sorun görmediyse sende kafana takma büyüdükçe hareket alanları daraldığından daha az hareket ediyorlar..Eğer uzun süre hareketsiz kaldığını düşünürsen karnını birazcık tıpışla yada tatlı birşeyler ye o zaman hareketlenecektir..

Ayagimin sismesinden dolayi ayakkabimin ustune basiyordum ,pacalarda uzun gorunmuyordu...Az kaldi almayayim dedim .Dun esim zorla nike dan kendine alirken banada aldi.Normade benim aygim zaten uzun ama inceydi 38-39 giyerdim .dun aldigimin numarasi buraya gore 11...etiketine baktim bizim numaraya gore kac diye inanamadim.
43 numara inanabiliyor muusnuz ???????????ne kadra sisim siz dusunun.dogumdan sonra esime vercegim artik ne yapalim:)))))

Mercacım, benim ayaklarım 36.5 numara..Normalde ellerim ve ayaklarım küçüktür..Hatta ayakkabıcının biri bana ayaklarının bu kadar küçük olması iyi değil yaşlandığında seni taşımazlar demişti:uhm: Ama şimdi 38 numara ayakkabı giyiyorum, el parmaklarımda dolma gibi oldu :roflol: bunun haricinde şimdilik sorunum yok arada bir yürümeye ve ödem çözmesi için yarım tatlı kaşığı kadar zencefili yoğurtla birlikte almaya çalışıyorum..Benim sorunumsa göbüşümün baya büyümesi yani nerdeyse hamileliğinin sonunu yaşayan kadınlar gibi oldum halbuki daha 33. haftamdayım..:bbo:

:1shok:ya çok şişmiş ya mercancım gerçi senin rahatsızlığından olabilir büyük ihtimal
canım ihmal etmiyorsun dimi kontrolleri
ya buarada yazık olmuş ayakkabıya hamişlkten sonra kullanamyacan:1no2:

ebrucum sorma bizimkide bi başka çeşit
korkuyo bizizmkide dokunmaya korkuyomuş bebeğe bişey olur diye elini koyuyo hareket edince kaçırıyo elini
ben bazen elimi karnıma koyuyom diyoki rahatsız etme çoçuğu:))bunu ciddi söylüyo yaaaa inanaırmısınız
hepsi bi çeşit bu erkeklerin

Ya Kizlar Kimse Benim Yazdiğimi Görmedi Galiba Kimse Cevap Vermedi:çok üzgünüm: tekrar sorayım benim bebiş bazı gün çok hsreketli bazen durgun sizlerdede öylemi nolurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr cevap :teselli::1hug:

ervuscum benimkide öle bazen hareket ettimi acaba diye düşünüyorum.ben hareketliyken onun hareketini hiç algılayamıyorum ama uzanınca hemen başlıo yaramaz :))
mercancım sen bizden baya öndesin nerdeyse doğurcan şişliğin normal takma kafanaaaa

benim kocamda aynı sizinkiler gibi 2.olmasına rağmen karnıma pek dokunmuyor yeni doğduğunda da kucağına nasıl alacak merak ediyorum mahmudu da baya zor almıştı kucağına ,ilk aldığı bebek oymuş kucağına yaşına gelmemiş bebek hiç almamış 20 tane yiğeni olmasına rağmen :))

bugün benim ev işlerim devam etti gardrobu düzenledim kışlıkları kaldırdım... baya yorucuyduu....bebişime yer açtım dolapta :))

yasemincim kolay gelsin canım ya sende çok yordun bu aralar kendini
inş artık işlerin bitmiştir yasemin
doğum iznini almanada az kaldı hadi hayırlısı

canı m ya benimkide gün içinde değişiyo hareketleri gündüzleri sessiz geceleri hareketli bu ara
ama geçen haftalara göre sanki azaldı hareketleri
o zamanlar daha sertti hareketleri canımı acıtıyodu
bu haftaki hareketleri daha yumuşak karnımda çok engee yaratmıyo
gidince dra sorcam zaten benimkininde hareket düzeninde değişlk var
gerçi iki gündür aynı saatte dikkat ediyorum hareketlerini sayıyorum normal ama azaldı hareketleri

Canim bizde de oluyo tabi..Hareketli olmasindan korkma ama hareketsiz oldugu zamanlarda da biraz izlemeye al.Once rahat ve sessiz bir odaya gec...bunlari zaten biliyorsun tabi ama sana tavsiyem muzik bazen onlari harekete geciriyor,bir cde bana hastanede bebek hareketlerini izlerken bebek uyursa buzlu su iciriyorlardi hemen hareketleniyordu.Artik tabi yerleride darlasiyor, ama sen yinede en etkili yol olarak elini karnind agezdirip ona birseyler mirildan benim favori metodum bu...Kisaca benim de basima ayni sey geldi,gecen hafta hic yerinde durmayan afacan bu hafta hareketlerini azaltti

Kizlar bu hafta sonu buranin paskalya bayramiydi.Bu tur bayramalrda buyukkkk indirimler oluyor.Bende firsattan istifade melegime nefis seyler aldim....Hemen siz eyazmak istedim esim pek orali olmadi bile acikcasi kirildim.Karnima dokunuyo ama onun disindaki herseyi bana birakiyor.ayni heyeceni gormek isterdim.
Magazalardaki insanlar bile kiyafetlere bakip bayildilar.Inanamazsiniz ne kadra guzeller...minnacik elbiseler,bandanalari,tokalari..keske gosterebilme imkanim olsa....kusura bakmayin cok heyecanlandim icinde bir an bebesimi canlandirdim sanim pembe pembe yanaklari,elleri ve ayaklariyla....
Burasi cocuklar icin bir cennet...Almaya doyamiyor insan....keske sizleri yuzyuze gorebilseydim..bebislerinizi kucagima alip ,koklasaydim...Bu kiyafetler beni fazla duygusal yapti sanirimmm

X