2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Çok teşekkür ederim arkadaşlar :1hug:

Hazılandığım sınav hakimlik sınavı..Bu sene bu sınavla birlikte 3 sınav yapılacak..Aslında hamileliğimin ilk başlarında (2007 Kasımda) bir sınav açıldı..Ama tamda benim bulantılarımın başladığı döneme denk geldiği için doğru dürüst çalışamadım..Açıkçası eşim avukatlık yapmamdan hiç hoşnut değildi çünkü gecenin onbirinde bile insanlar arayıp birşeyler soruyor, cumartesileri çalışıyordum, haftada en az bir kez şehir dışına çıkıyordum ve bir pazarım kalıyordu ondada ev işi yaptığım için nasıl geçtiğini anlamıyordum..O yüzden benim için daha rahat olacak hakimlik..Bu kadar okuduktan sonra emeklerimin boşa gitmesini de istemiyorum..İnşallah Allah hayırlısını nasip eder herkese..

KPSS konusuna gelince geçen yıl girdiğim sınav pek iyi geçmedi benimde çünkü aynı zamanda çalışıyordum..Bu sene puan yükseltmek için girmeyi düşünüyorum..Yalnız bizimle ilgili konularda da hep iyi derecede ingilizce ve branşımızla alakalı olmayan iktisat maliye muhasebe falan yapmamızı istiyorlar..Çok sinir bozucu..

anladım ebrucum inş sınavın iyi geçer canım hakim olursun
oğlun umarım şans getirir sana:hooray:

günaydın kızlar akşam yrulduğum için erken yattım sabah yine hortladım diğer ev sakinleri uyurken bi bakayım bizim kızlara dedim:emir_bebek:

ebrucum sana eşinle,oğlunla ve tüm sevdiklerinde mutlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum.
şu durumdayken ders çalışmak ne zordur bende işten geliyorum pestilim çıkmış durumda yemeği zor yapıyorum saat 10 da uykum gelio benim oğlum bile 11den önce yatmazsırnaşık şey aslında bu yıl bende kpssye girmek istedim ama nasipdeğilmiş irde çevre bakanlığı çok yüksek puanla alıyor çevre mühendisini 99dan başlıo:kızgın::kızgın::sm_confused:

dün genel ev temizliğimiz devam etti eiminde azck yardımıyla antrede bulunan ve benim ortalıkta görünmesini istemediğim ıvır zıvırı tepiştirdiğim dolapları düzlediktatlicadiarzu baya yorucuydu.eve geldiğimde herşey düzenli olsun bana iş kalmasın istiyorum daha yapılacak baya iş var doğrusu bu hamilelik işi olunca evle pek ilgilenememiştim ayrıntılarla yani.

31 marta randevumu aldım hem kontrolümü olucam hemde izne ayrılcam hayırlısıyla bakalım darısı diğer çalışıan anne adaylarına olsuna.s.

yasemincim kolay gelsin çok yorma kendini izne çıkınca yaparsın işlerini
ben artık izinde sayılırım pazartesi gidip iznimi alcam artıkın evdeyim:kahve:

murgızım slm canım sana akıl danışıcam izninle benim oğluşla başım dertte anıl la yani dersleri ilk dönem çok kötü geldi ikinci dönem toparlamak için çok uğraşıyoruz ne önerirsin bana test çözmesi yardımcı olurmu sınavlar başlıcak yakında öğretmenleriylede konuşuyorum çok yaramaz olduğunu söylüyolar nasıl toplucam bu çocuğu bilmiyorum bana akıl ver canım öptüm seni

murgızım slm canım sana akıl danışıcam izninle benim oğluşla başım dertte anıl la yani dersleri ilk dönem çok kötü geldi ikinci dönem toparlamak için çok uğraşıyoruz ne önerirsin bana test çözmesi yardımcı olurmu sınavlar başlıcak yakında öğretmenleriylede konuşuyorum çok yaramaz olduğunu söylüyolar nasıl toplucam bu çocuğu bilmiyorum bana akıl ver canım öptüm seni

canım ya gerçekten zor bi durum yarencim hamişş hamiş zor olacak ama sık sık okula gitmen hatta bazen babasıda gitse daha iyi olur ,yaramazlıkları azalır azalıncada derse ilgisi artar
dersten önce başta okulda ders dinlemesi ve ödevlerini yapması gerekiyor
sınıfında yaramazlık yapıyorsa eğer ders dinlemezse ve öğretmenlerini üzerse sınıf değiştireceğinizi söyleyin öncelikle biraz korksun etkili olursa zaten ders dinlemeye başlarsa dersleride düzelir
bu yaşlaerda arkadaşlık çok önemlidir çoçuk kendini ispat etmek için yaramazlıklar yapar ve arkadaşlarıda takdir ederler arkadaş seçimine dikkat et yarencim
test çözmenin faydası olmaz
önce anılın dersleri derste dinlemesi ve öğrenmesi gerekiyorki test çözebilsin yani bilgi olmadan test çözülmez
yani özetle başarının yolu eğer takviye ders aldırmıyorsan dersi okulda öğretmeninden öğrenip evde de çalışması ödevlerini düzenli şekilde yapıp yazılıara çalışmasından geçiyor
tabi sen ve eşininde onu eğitim konusunda bilinçlendirmesi gerekiyo yoksa çok az çoçuk kendiliğinden ders çalışmaya meyilli oluyo ona kızmadan çok zorlamadan okumnının önemini anlatmanız gerekiyo ve eğer sizi ders konusunda üzerse çalışmazsa çalışmaya zorlamak yerine ceza yöntemini kullnmalaısın özellikle ikici tür cezayı yani isteklerini yapmmama tv den tpotan isteklerinden bi süre mahrum bırakma
cnım diyeceklerim bu kadar
gerçekten çok zor b,i süreç hem yaş olarak hemde bilinçlendirme olarak kolay gelsin yarencim
başka soarcakların olursa seve seve cevap veririrma.s.

dün sınıf öğretmeniyle konuştuk eşim ve ben istekli anıl zeki bir çocuk istese herşeyi başarır diyo dünden beri ders yapıyo yani başladık cezalandırmaya bilgisayar açmıcak artık artık ensesindeyiz anlıcan hergün derslerini kontrol edicem babasından çok korkuyo aslında hiç dövmez babası anılı dün görmeliydin gece yarısına kadar nasihat verdik bakalım düzeltir kendini inşallah çok üzülüyorum beş sene takdir getiren çocuk çok bozuldu bu sene sağol canım fikirlerin için öptüm seni

Yasemincim kolay gelsin.Durumun gozumde canlandi ayni dert bende de var.dolaplara dah agirisemedim ama dun buyuk temizlik vardi.alt tarafi 3gun yattim hast,ec batmisti geldigimde.Allahtan yardimci bir hanim buldum o da ne zorluklar la....ama is bitince insan ohhhhh be diyor degil mi?onlar orda beklerken bende nasil giderim doguma diyorum.hersey hazir olmadan gelmeyecek benim tatli kizimmmmmmsırnaşık şey:dance:

dün sınıf öğretmeniyle konuştuk eşim ve ben istekli anıl zeki bir çocuk istese herşeyi başarır diyo dünden beri ders yapıyo yani başladık cezalandırmaya bilgisayar açmıcak artık artık ensesindeyiz anlıcan hergün derslerini kontrol edicem babasından çok korkuyo aslında hiç dövmez babası anılı dün görmeliydin gece yarısına kadar nasihat verdik bakalım düzeltir kendini inşallah çok üzülüyorum beş sene takdir getiren çocuk çok bozuldu bu sene sağol canım fikirlerin için öptüm seni
canım normal ergenliğe giriyo en tehlikeli yaşlar bide dediğim gibi arkadaşlarından da etkileniyordur
sıkı yönetim etkili olmuş herhalde ders çalıştığına görea.s erken zamanda tedbir almışınız ama çokta üstüne gitmyin çabuk sıkılır ve çalıştıkça notları düzeldikçe ödüller verin canım kolay gelsin öpüyorum

Yasemincim kolay gelsin.Durumun gozumde canlandi ayni dert bende de var.dolaplara dah agirisemedim ama dun buyuk temizlik vardi.alt tarafi 3gun yattim hast,ec batmisti geldigimde.Allahtan yardimci bir hanim buldum o da ne zorluklar la....ama is bitince insan ohhhhh be diyor degil mi?onlar orda beklerken bende nasil giderim doguma diyorum.hersey hazir olmadan gelmeyecek benim tatli kizimmmmmmsırnaşık şey:dance:

aman mercancım sen iş yapma bak zaten hastaneden yeni çıkmışın gerçi yardımcı bulmuşun canım iyi olmuş
benimde var bi tane çok tatlı 17 yaşında bi kız 15 günde bir geliyor ne iş istesem yapıyor bende zar zor buldum canım
yoksa ben bi süpürge dışında bi iş yapamıyorumki eğilip doğrulmak zor zaten ben sadece bi süpürge yapıyom bide banyo tuvaleti temizliyom haftada bir:smiley-cool:

yasemincim kolay gelsin çok yorma kendini izne çıkınca yaparsın işlerini
ben artık izinde sayılırım pazartesi gidip iznimi alcam artıkın evdeyim:kahve:

ne güzel canım benim izne 2 hafta var aslında hafta sonu yapmamın sebebi eşiminde yardım etmesi için dolaplar tavana kadar merdivene inip çıkmak istemedim riski olur die

sorma mercancım yapılacak bi iş varsa bana batıo.... ama yapılınca baya rahatlıyorum.mutfak temizliğine kadın geldi yapamazdım zaten,ama dolap işine felan gelmez sanmıyorum ..haa duvarlar silincek ozaman gelicek,halıları yıkatmaya vercem evime geldiğimde ohhh tertemiz ve düzenli bana yapacak fazla bir iş kalmayacaka.s ama çooooooooook çalışmam lazım çokkkkkkkk

ne güzel canım benim izne 2 hafta var aslında hafta sonu yapmamın sebebi eşiminde yardım etmesi için dolaplar tavana kadar merdivene inip çıkmak istemedim riski olur die

anladım canıma.so zaman iyiki eşin evdeyken yapmıışın canım
darısı duvar temizliğine
ya bişiy sorcam halıları yıkattıktan sonra bidaha yere sercenmi
biz yazın burası çok sıcak olduğundn halıları kaldırırız bahar temizliği yaparken yıkatır kaldırırız ekim gibi bidaha genel temizlikle sereriz
ya küçük kilimler sererşz yada boş bırakırız yerleri yazları
izmirde halı kaldırmıyorlar sıcak olmasına rağmen
merak ettim siz kaldırıyonuzmu:uhm:

kızlar ben kaç gündür iş yapıyorum sormayın yerleri parke yaptırdım heryer ayağa kalktı doğumdan önce herşey olsun bitsin diye uğraşıyorum ama bende bitiyorum belim ağrımaya başladı inşallah bişey olmaz murgızcım fikirlerin için teşekkürler canım

HazalRüya ve neysen aramıza hoşgeldiniza.s.

Yarenciğim testinin iyi çıkmasına sevindim,oğluşunada maşallah..:nazar: sağlıkla büyürler inşallah..:)

MercanDilara geçmiş olsun ....Dikkat et canım kendine....:))Meleğin 20 nisan görünüyor demek..zamanında gelir inşallah..benim tarihimi hiç sorma canım uzun uzun yazsam ancak anlatırım...

Cumartesi dr gittim kızlar...Meleğim hala dönmemiş..zaten dönmediğini anlıyordum...kordon dolanması ,bebeğin suyu patlatmaması vb olmaması için nisanın ilk haftası alabiliriz dedi..hiç kendimi o tarihe hazırlamamıştım...şaştım kaldım yaa kafamçokkarıştı
bebişim 2.500 kilo olmuş ,ama ult.kilosuna da cok inanmıyorum...doğduktan sonra +_değişebiliyor..o tarihe kadar nekadar kilo alsa iyi olacak..:sm_confused:nerdeyse 3 haftadan az zamanım var gibi...,kendimi planlayıp programlamam lazım kızlar.:1shok:

a.s.ebrucuğum doğum günün kutlu olsunn...a.s.

Nice güzel ve dilediğince gecireceğin yıllara canımm..:içelim:

Sınavındada başarılar dilerim..Oğluşun bolca şans getirir inşallah...:)

Yaseminciğim kendini fazla yorma canım..ev işi yap yap düzenle birsüre sonra yine aynı....iş ev zaten yetiyordur..:sm_confused:
bende yardım eden arada eve gelen kızı ayarladım..bu hafta evi incik cıncık halledeceğim....daha doğrusu halledeceğiz...sonra yine olan olacak ama biraz idare eder işte..a.s

Teşekkür ederim Yarencim :1hug:

Bende halılarımı kuru temizlemeye verdim..Temizlik için son haftaya doğru birilerini çağırmayı düşünüyorum..Niyeyse evin işi hiç bitmiyor..Hep birşeyler çıkıyor..Birde Ankara'da her yer toz..Camı açmasam bile gün sonuna doğru mobilyaların üstünü hemen toz kaplıyor..Hiçbir çaresini bulamadım..Artık pes ettim iki-üç günde bir siliyorum..Anneleri yanında olan arkadaşlar gerçekten çok şanslı..Valla bizde kimse bana sormuyo yardımcı olabileceğimiz birşey varmı gelip yapalım diye..Birtek annem gelmişti yakın zamanda elinden geldiğince yardım edip gitti..O da uzakta olduğu için çağıramam zaten 3 torunla zor başediyo :sm_confused: Artık yavaş yavaş kendim yapabildiğim kadarını yapacağım sonrası Allah kerim..

HazalRüya ve neysen aramıza hoşgeldiniza.s.

Yarenciğim testinin iyi çıkmasına sevindim,oğluşunada maşallah..:nazar: sağlıkla büyürler inşallah..:)

MercanDilara geçmiş olsun ....Dikkat et canım kendine....:))Meleğin 20 nisan görünüyor demek..zamanında gelir inşallah..benim tarihimi hiç sorma canım uzun uzun yazsam ancak anlatırım...

Cumartesi dr gittim kızlar...Meleğim hala dönmemiş..zaten dönmediğini anlıyordum...kordon dolanması ,bebeğin suyu patlatmaması vb olmaması için nisanın ilk haftası alabiliriz dedi..hiç kendimi o tarihe hazırlamamıştım...şaştım kaldım yaa kafamçokkarıştı
bebişim 2.500 kilo olmuş ,ama ult.kilosuna da cok inanmıyorum...doğduktan sonra +_değişebiliyor..o tarihe kadar nekadar kilo alsa iyi olacak..:sm_confused:nerdeyse 3 haftadan az zamanım var gibi...,kendimi planlayıp programlamam lazım kızlar.:1shok:

canım hayırlısı olsun yaa bebeişinde sende sağlıkla olunda erken olması çokda önemli değil
ayperincim aramızda tam bi hafta var bende bu akşam giidyorum dra benimkide dönmemeiş gibi geliyo bana hareketlerinden
ya du bakalom bu akşam haberlerini veririrm inş

X