2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

yasemincim, ben de 32.haftaya yarın giriyorum izin için doktoru aradım.ne zaman istersen gel yazalım dedi. Galiba ben hiç bir sorun yaşamayacağım. İşyerindeki arkadaşım da aynı doktora gidiyordu. Hiç bir sorun yaşamamış
"32-34 haftalar arası NST'nin güvenilirliği kanıtlanmış olmasına rağmen 32. hafta öncesi güvenilirlik şüphelidir. 28-32. haftalar arasında test nonreaktif çıkar ise diğer bazı yöntemler ile bebeğin yeniden değerlendirilmesi önerilir"

ridacım gizeminde dediği gibi zaten izin konusunda sorun yok sorun benim 37.haftadan önce 35.haftada tekirdağda olmam öyle olduğu içinde iznimi uzatamıyorum. nst bilgisi içinde teşekkürler :1rolleyes:

yasemincim ben konuyu şimdi anladım, hakkınızda hayırlısı olsun canım :))

tülaycım sağol canım geçti allaha şükür nerdesiniz güzel anneler kimse bişeyler yazmamış gizemcim yeni msn açtım msn ni açarsan kaydet aysun adına başlıyo yine tamam canım

canım benim msn bozuk açılmıyooosenağlama
ama tyapılırsa eklerim canımcım sağolŞeniz

buarada yasemin oğluna tekrara geçmiş olsun ya mevsim değişikliği en çok çoçukları etkiliyor dikkat et canım

bu hafta zaten yalnız çalıştım eve çok yorgun gidiyorum oğlumda hasta olunca iyice mızmızlanıyo çok yoruldum bu hafta hem bedenen hem ruhen.pazartesi izin alcam müdürden 1 gün kafamı dinlicem...

günaydın kar yağmurla karışık yağıyordu ama şimdi durmuş... bu arada gece burnum kanamış hiç bişey hissetmedim gebelikte olabiliyormuş ilk defa oldu...

Ankarada kar yağıyor..izlemek çok güzel..muhtemelen kar görebileceğimiz son günler...
Bu arada ben halen yatıyorum, kalktığımda karnım patlayacak gibi geriliyor, sürekli yatmaktan sanırım karnımı taşımadığımdan ayağa kalktığımda deri o kadar geriliyor ki ve öylesine ağır geliyor ve yatmamdan dolayı sanıyorum yırtılmada olmuyor :)) bilmem anlatabildim mi :KK66:) yani bende tam olarak anlam veremiyorum aslında...Ayağa kalktığımda karnımı taşıyamıyorum neyse işte umarım anlatabilmişimdir..:)) Bu arada kilo alamıyorum hayret ediyorum yatıyorum yiyorum ama kilo almıyorum hatta kendimi zayıflamış gibi halsiz bile hissediyorum..işin tuhafı karnım büyüyor ama bende kilo yok...artıııı bu ilaclar midemde hayır bırakmadı kızlar kullansam bir türlü kullanmasam bir türlü ne yapacağımı şaşırdım..Pazar günü doktorum NST için çağırdı Çarşamba günü içinde randevu verdi..
Kızlar muhtemelen hepinizden önce ben doğum yapıcam yani doktorumun söylediğine göre 35+36 kadar bekletir konuşur gün belirleriz demişti..Ama benim aklımda şu var bebek 35+ da 3 kg olursa tamam ama olmazsa bebek 3 kg olana kadar bekleyelim demek.. Gerçi sancıların durumuna göre hareket edilecek ama bilemiyorum ki ... :KK43:(

günaydın kar yağmurla karışık yağıyordu ama şimdi durmuş... bu arada gece burnum kanamış hiç bişey hissetmedim gebelikte olabiliyormuş ilk defa oldu...

Geçenlerde benimde gündüz kanamıştı.. ve normal olduğunu okumuştum.. Hiçbir hamilelik diğerini tutmaz diyorlardı da bende kendi kendime diyordum ki,, ya benim hamileliğim çok rahat geçiyor..Hakikaten oğlumda en ufak bir şikayetim yoktu hoplayıp geziyordum desem yeridir :)) Allahım Allahım çok mu büyük konuştum bilmiyorum bu hamileliğimde çekmediğim eziyet kalmadı hem bedenen hem ruhen...Burun kanamasından tut.......... vs vs...:)))

Geçenlerde benimde gündüz kanamıştı.. ve normal olduğunu okumuştum.. Hiçbir hamilelik diğerini tutmaz diyorlardı da bende kendi kendime diyordum ki,, ya benim hamileliğim çok rahat geçiyor..Hakikaten oğlumda en ufak bir şikayetim yoktu hoplayıp geziyordum desem yeridir :)) Allahım Allahım çok mu büyük konuştum bilmiyorum bu hamileliğimde çekmediğim eziyet kalmadı hem bedenen hem ruhen...Burun kanamasından tut.......... vs vs...:)))

nazecim üzülme erkek bebekler kız bebeğin hamileliği farklı olurmuş zaten.bende ilk oğlumda daha rahattım bunda bünyede yaşlandı ondanmı ne biraz daha zor geliyor.bu arada 35-36 hafta iyi haftalar doğum için erken değil şimdiki kilosu ne kadarddı bebeğininz?seninle aynı haftadayız benimki 1500gr civarı.karnın büyüyosa kızın kilo alıyordur belki a.s.

nazecim bebeğin kilosuna takma sen emzirirsen zaten alıcak okiloyu gelişimine bak,haftasına göreyse dr ona göre alalım der.normalmi olcak doğumun serzeryanmı?3 kilo olmazsa 2750 olsun çok problem değil rahat ol strese giriyorsun

nazecim bebeğin kilosuna takma sen emzirirsen zaten alıcak okiloyu gelişimine bak,haftasına göreyse dr ona göre alalım der.normalmi olcak doğumun serzeryanmı?3 kilo olmazsa 2750 olsun çok problem değil rahat ol strese giriyorsun

Canım, 28+2 de 1640 gramdı.. Şimdilerde 2 kiloyu geçmiş olması lazım..Bebeğe yönelik besleniyorum..Sanırım benden çok çekiyor...İdeal olanı 3 kilo bilirsin istiyorum ki olmassa eğer 3 kilo olmasını bekleyelim demek ama bilmiyorum işte ne olacağı belli değil..
Doğuma gelince ben oğlumu normal doğum yapmıştım..Bu doğum için eşim çok endişeli önceki doğumumda asker olduğu için bu olayları hep kaçırmıştı..Benim eşim özel eğitim uzmanı doğuma bağlı bebeklerde oluşan kusurlarla ilgileniyor o yüzden normal doğumdan benden çok korkuyor..Tabiki gereksiz buluyorum ama illaki sezaryan olacak diye tutturuyor..Üstüne birde doktor ile kendisi görüştü endişelerini anlattı doktor da sezeryan en iyisi hiçbir risk almıyorsun deyince...Yani doktor ile birlikte karar vermiş oldular ama benim isteksiz olduğumu gördüklerinde neyse o zaman gelsin daha konuşuruz dediler...Aslına bakarsan ben normal doğum istiyorum çünkü doğumu yapıcaksın hoplayıp kalkacaksın...Doğum yaptıktan sonra insan kuş gibi oluyor ne ağrı ne sızı yeniden doğmuş gibi oluyor benim oğlumda dikişim dahi yoktu, o yüzden öylesine iyiydim ki anlatamam hiçbir şeyim yoktu kuş gibiydim..Ama sezeryan öylemi doğum sonrası iyileşmek zaman alacak bilirsin...işte böyle...

sezeryanı bilirim kötüüüüü.................ama sancın olup rahminde açılırssa normal doğum tabiki en iyisi.bebeğinide mümkün olduğunca içinde tutman tabikide ikiniz içinde iyi olur.

sezeryanı bilirim kötüüüüü.................ama sancın olup rahminde açılırssa normal doğum tabiki en iyisi.bebeğinide mümkün olduğunca içinde tutman tabikide ikiniz içinde iyi olur.

Hafta hesabına göre ikimizde aynı gündeyiz :) Sanırım kardelenn ile 1 gün fark var.. Eylül Ecrin ile 1 gün yine...Ben sizler gibi normal heyecan günlerini yaşayamıcam galiba..Allah hayırlısını nasip etsin inşallah.. Söylediğin gibi ne kadar bebişim bende kalırsa o kadar iyi..1 hafta 1 hafta deyip elimden geldiğiince geciktirmeye çalışıcam..Sancılarla yaşamaya alıştım artık..

benimde sezeryana ya görünen tarihten 1 hafta önce alıncak.ilk doğumum normal diye hastaneye gitmiştim ama sezeryan olmak zorunda kalmıştım şoka girmiştim neyse kötü bir anı :) planlı sezeryan biraz korkutucu geliyor bana tansiyonum yükseliyo felan heycan yapıyorum şimdiden

Bende düşündükçe heycan yapıyorum..Eşimde beni motive etmek için başlıyor konuşmaya, ben sana özel oda ayarlarım yanında olurum, doğum öncesi konuşmalar yaparız hazırlıkları kameraya alırız sohbet ederek bana el sallayarak gidersin sezeryana ne güzel işte stres olmadan ağrı çekmeden güle oynaya gidersin doğuma gözünü açtığında bebeğimiz yanımızda olacak gibi :)) sen gelde birşey söyle şimdi öyle bir anlatıyor ki...Dua ediyorum anlattığı kadar güzel olur herşey..

nazecim evet doğuma gidişin felan ağrısız oluyo ne yazıkki uyandığında baya bi ağrı oluyor ameliyat yerinde doğrulup bebeğini alamıyorsun bile anne için pek iyi değil sezeryan ama eşininde dediği gibi sezeryanda bebek için pek risk yok yani dr hatasından kaynaklanabilicek şeyler olmuyor.

Canım, 28+2 de 1640 gramdı.. Şimdilerde 2 kiloyu geçmiş olması lazım..Bebeğe yönelik besleniyorum..Sanırım benden çok çekiyor...İdeal olanı 3 kilo bilirsin istiyorum ki olmassa eğer 3 kilo olmasını bekleyelim demek ama bilmiyorum işte ne olacağı belli değil..
Doğuma gelince ben oğlumu normal doğum yapmıştım..Bu doğum için eşim çok endişeli önceki doğumumda asker olduğu için bu olayları hep kaçırmıştı..Benim eşim özel eğitim uzmanı doğuma bağlı bebeklerde oluşan kusurlarla ilgileniyor o yüzden normal doğumdan benden çok korkuyor..Tabiki gereksiz buluyorum ama illaki sezaryan olacak diye tutturuyor..Üstüne birde doktor ile kendisi görüştü endişelerini anlattı doktor da sezeryan en iyisi hiçbir risk almıyorsun deyince...Yani doktor ile birlikte karar vermiş oldular ama benim isteksiz olduğumu gördüklerinde neyse o zaman gelsin daha konuşuruz dediler...Aslına bakarsan ben normal doğum istiyorum çünkü doğumu yapıcaksın hoplayıp kalkacaksın...Doğum yaptıktan sonra insan kuş gibi oluyor ne ağrı ne sızı yeniden doğmuş gibi oluyor benim oğlumda dikişim dahi yoktu, o yüzden öylesine iyiydim ki anlatamam hiçbir şeyim yoktu kuş gibiydim..Ama sezeryan öylemi doğum sonrası iyileşmek zaman alacak bilirsin...işte böyle...

nazecim hayırlısı olsun canım hele bi yavruşun 35 36 haftayı beklesinde sağlıkla doğsunda doğum kilosu sağlık belirtisi değil canım hiç kafaya takma zaten maaşlah:nazar:kızının kilosu çok iyi iki hafta falan ilerde canım sağlıklı doğsunlarda zayıf olsunlar ayol biz onları şişiririz:teytey:

nazecim geçmiş olsun canım moralini yüksek tut moral çok önemli bebeğinde inşallah annesine sıkı tutunur biraz daha annesiyle beraber olur dualarımız seninle canım kendine iyi bak

murgiz ve yarencim güzel temennileriniz için çok teşekkür ederim...Hepimiz için Allah hayırlısını versin...

X