2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar,

Aslında benim en yakın arkadaşım da şu an hamile (29. haftasına girdi) O mesela hamileliğinin başından beri sürekli bana "Ben kayınvalidemden herşeyi beklerim, görümcemden de, yapacaklar tabi" deyip durdu hatta karşılığını da aldı :sm_confused: Hamilelik kıyafetlerinin tamamını ve bebek eşyalarının bir kısmını kayınvalidesi bir kısmını görümcesi aldı..Kendileri sadece bebek için birikim yaptılar..Kayınvalidesi doktor kontrolünden ev işine kadar hep yanındaydı hala da öyle..Gelip yemek falan yapıp elleriyle meyve soyuyormuş bizim kıza..

Acaba biz diyorum yetiştirilme tarzımızdan dolayı mı böyleyiz:uhm: Yani ya bazı insanlar çok uyanık, insanları nasıl kullanacaklarını çok iyi biliyorlar, yüzsüzlüğe vurup her istediklerini yaptırıyorlar, bizse gurur yapıp söyleyemiyoruz yada ailemiz bizi hep kendi işini kendin gör tarzında yetiştirdiğinden başkalarından birşey istemek bize eziklik gibi geliyor, herşeyi içimize atıp son gayretimizle işimizi yapmaya bakıyoruz..

Yani ben evde kocamdan birşey rica ediyorsam ve sallıyorsa bir daha asla istemem kendim yapmaya çalışırım..İnsanların bir işi yapmak istemediklerini ima etmeleri bile beni rahatsız eder..Çok mu hassassım ne acaba daha mı vurdumduymaz olmak lazım hayatta rahat edebilmek için :uhm:

ebrucum tam beni anlatmışın teşekkür ederim canım senila aynı düşünüyoruz.bende hep kendi işimi yapmaya alıştım babam öyle yetiştirdi herkesin aileisyle yaptığı işleri ben hep yalnız yaptım üniv.şehir dışında okudum ailem 1 kere bile gelmedi mesela..

Çevrede cok örnek var ..birşekilde kılını bile kıpırdatmadan,herşeyi istediği gibi yaptıran..çaktırarak veya çaktırmadan hallettiren..CADIARZU
ben kayınvalidem bana kalkıp su getirdiğinde büzülüp kalıyorum..bir utangaçlık oluyor..

karakter yapı meselesi bence....yetiştiriliş tarzıda etken ama karakterde varsa daha bir kuvetli oluyor malesef......bu durum mükemmeliyetçiliğide getiriyor ..evde,işte,eşte,şimdi
cocukta :) herşeye koştur,düzenle,yetiş ve planla..... insandan alıp
gidiyor..farketmeden..olanda bu tarz insanlara oluyor..güçlü insanlara oluyor...ayağı yere basan insanlara..ama malesef değişilmiyor..geniş
olmak lazım çok genişş.. nasıl olacaksaa:sm_confused:

kızlar bişey sorcam benim vücudumdaki tüylerin uzama hızı baya bi azaldı uzayanlarda kırılıp düşüyo sizdede öyle oluyormu?aradan ay geçmesine rağmen pek bi uzama yok

kızlar bişey sorcam benim vücudumdaki tüylerin uzama hızı baya bi azaldı uzayanlarda kırılıp düşüyo sizdede öyle oluyormu?aradan ay geçmesine rağmen pek bi uzama yok

yaseminciğim benimkilerde öyle..hamilelik öncesine göre bayağı bir fark var..hormonların değişiminden diye düşünmüştüm ben uhm:

Son düzenleme:
kızlarrrrrrrrrr merhaba ben geldim nasılsınız hepinizi öpüyorummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

HazalRüya ve neysen aramıza hoşgeldiniza.s.

Yarenciğim testinin iyi çıkmasına sevindim,oğluşunada maşallah..:nazar: sağlıkla büyürler inşallah..:)

MercanDilara geçmiş olsun ....Dikkat et canım kendine....:))Meleğin 20 nisan görünüyor demek..zamanında gelir inşallah..benim tarihimi hiç sorma canım uzun uzun yazsam ancak anlatırım...

Cumartesi dr gittim kızlar...Meleğim hala dönmemiş..zaten dönmediğini anlıyordum...kordon dolanması ,bebeğin suyu patlatmaması vb olmaması için nisanın ilk haftası alabiliriz dedi..hiç kendimi o tarihe hazırlamamıştım...şaştım kaldım yaa kafamçokkarıştı
bebişim 2.500 kilo olmuş ,ama ult.kilosuna da cok inanmıyorum...doğduktan sonra +_değişebiliyor..o tarihe kadar nekadar kilo alsa iyi olacak..:sm_confused:nerdeyse 3 haftadan az zamanım var gibi...,kendimi planlayıp programlamam lazım kızlar.:1shok:

Canim sen benden de hizli gidiyorsun.Umarim erken alinmasina gerek kalmaz.Herseyin senin ve melegin icin yolunda gitmesini diliyorum.Ne zamn dogarlarsa dogsunlar bizler zaten onlari dort gozle beklemiyor muyuz?Kilosunu da fazla dusunme bence cunku burada zamnindan once dogum yapan arkadaslarim oldu ve bebisler biraz zayifti ama daha sonra aradaki farki o kadar hizli kapatiyorlar ki insan sasiriyor.Herkes icin tek dilegim saglikli bebeklere sahip olmalari....

kızlar dr dan geldik doğum iznimizi aldık :teytey:
herşeyde çok şükür yolundaymış
oğluşumda dönmüş doğum pozisyonunu almış yumurcak :nazar:
kilosuda 2000 gr olmuş:nazar: dr haftasına göre normal dedi 3.5 kilo ile doğmasını bekleriz dedi
gerçi benim beslenmeme göre az bence ama demekki lazım geleni alıyor oğluşum

Ebrucum seni o kadar iyi anliyorum ki ve durumuna uzuldum .cunku ilk dogumumda bende yalinizdim.bebek yetistirmenin okumakla ne alakasi var bunu da nalamiyorum .bu tecrubeye dayali birsey.Ben mercanda bakakalmistim gazini cikarmayi b ile beceremiyordumm.O aglayinca oturup bende aagliyordum.Bir de agir bir depresyona girince....Cogu arkadasimla konusunca ayni seylerin yasandigini goruyorum.Logusaligim biyunca bebegimi kaybetem korkusu olusmustu bende ...gece bebek aglamasa bile kalkip nefesini kontrol ediyordum.ya kusarsa ya nefes almazsa diye.....umarim kayin validen insafa gelir ve yardim eder buna cok ihtiyacin olacak..hele ilk banyosunda :)))

gerci bu sadece kayinvalide meselesi degil bende annemi gelmesi icin ikna edemedim bir turlu.sanirim naz yaptigimi dusundu..ama 3gun hast yatmam ve esimin sert cikmasi ise yaradi 10 gun sonra geliyor...Mercanin da etkisi oldu bu durumda cocuk ben hastanedeyken rezil oldu cocuk.birakacak kimse olmadigindan esimle ise gitmisler.Esim insaat isleriyle ugrasiyor.Tozun, topragin ,camurun icinde 2yasinda bir cocuk.....

Bir de zorluklar ustuste geliyor.mercanin tuvalet aliskanligina baslaysi tuttu.surekli pesinde kosmak gerekiyor..bazen yetisiyor bazende .....heryer batiyor..kac kez yatak takimi degisiyi,kac kez yerler siliniyo hesaplayamiyorum artik.......

kilosuda 2000 gr olmuş:nazar: dr haftasına göre normal dedi 3.5 kilo ile doğmasını bekleriz dedi

cok sevindim :dance: boyle guzel haberler almak ne guzel...

günaydın kızlarrr.gizemcim oğluşunun iyi olmasına ve dönmesine sevindim.artık evde bol bol yata dinlernirsin,yatarsın çünkü senin olduğun haftadan sonra oturmak pek hoş gelmio.
mercan dilara senin kızın kaç doğumlu benim oğlum 2005 doğumlu tuvalet alışkanlığını daha vereemdik wc yapmak istemiyor oyuna dalınca altına kaçırıyor.yataklar için alezler var üstü pamuklu altı naylon yatağın üzerine ondan ser üstüne çarşafını...alışana kadar idare edicez artık halıları felan sileriz alıştıktan sonra halılarını yıkatırsın.ah ahhh ben bilirim çocuğun ortada nasıl kaldığını bakıcımızın olmadığı günler bizde işe getiriyorduk belli bir süre sonra çocuk sıkılıyo uykusu gelio mecbur izin alıyorduk....

evet kızlar şu tüylerin azalması benimde hoşuma gidiyor keşke böyle kalsa burda bi arkadaş var hemileyken dökülmüş tüyleri bidahada çıkmamış ne güzel demi

murgizcim...bebeğinin doğum pozisyonu almış olmasına ve herşeyin yolunda olmasına sevindim... :nazar: ben de 3 hafta kalıncaya kadar çalışabilir raporu aldım. Bakalım 4 hafta daha dayanabilecek miyim? bu arada bebeğimi görmeye cuma yada c.tesi günü gidicem:dance: inşallah bebişim dönmüştür....

Yasemincim bende de öyle..Eskiden iki haftada bir ağda yapacak duruma gelirdi bacaklarım falan sinir olurdum ama şimdi jilet bile kullanıyorum banamısın demiyor..Bir ayda ancak uzadı ve çok seyrek çıkıyor..İnşallah hep böyle olur yerimseniben

Gizemcim izne ayrılmana ve bebişinin dönmesine çok sevindim canım.. Artık rahat rahat evinde işlerine bakarsın..

Mercancım Allah yardımcın olsun canım..Söylediklerinde haklısın beni nedense doğum değil ama bebek bakımı korkutuyor..İnşallah uslu ve sorunsuz bir bebeklerimiz olur hepimizin..İlk banyosunu zaten eşimle birlikte yaptırmayı düşünüyorum (başarabilirsek).
Şimdi kitaplardan internetten bilgiler edinmeye çalışıyorum bebek nasıl yıkanır, temizlenir, emzirilir diye..Allah inşallah yardım eder..Zaten kimseye kaldırabileceğinden fazlasını yüklemezmiş..Kızının tuvalet alışkanlığında işi oyuna dönüştürebilirsen belki daha çabuk öğrenebilir..Ama daha çok küçükmüş kızın..Siz hep Amerikada mı kalacaksınız?Türkiyeye dönmeyi düşünmüyor musunuz?

Ridacım, İnşallah bebişin dönmüştür canım..Ama sen hissedersin dönüp dönmediğini eğer karnının yan taraflarını ve göbüşünü daha çok tekmeliyorsa dönmüştür..Tekmeleri alt taraflarda hissediyorsan henüz dönmemiştir..

Ervuscum bende seni öptüm canım a.s.

Gizemcim izne ayrılmana ve bebişinin dönmesine çok sevindim canım.. Artık rahat rahat evinde işlerine bakarsın..

Mercancım Allah yardımcın olsun canım..Söylediklerinde haklısın beni nedense doğum değil ama bebek bakımı korkutuyor..İnşallah uslu ve sorunsuz bir bebeklerimiz olur hepimizin..İlk banyosunu zaten eşimle birlikte yaptırmayı düşünüyorum (başarabilirsek).
Şimdi kitaplardan internetten bilgiler edinmeye çalışıyorum bebek nasıl yıkanır, temizlenir, emzirilir diye..Allah inşallah yardım eder..Zaten kimseye kaldırabileceğinden fazlasını yüklemezmiş..Kızının tuvalet alışkanlığında işi oyuna dönüştürebilirsen belki daha çabuk öğrenebilir..Ama daha çok küçükmüş kızın..Siz hep Amerikada mı kalacaksınız?Türkiyeye dönmeyi düşünmüyor musunuz?

Ridacım, İnşallah bebişin dönmüştür canım..Ama sen hissedersin dönüp dönmediğini eğer karnının yan taraflarını ve göbüşünü daha çok tekmeliyorsa dönmüştür..Tekmeleri alt taraflarda hissediyorsan henüz dönmemiştir..

Ervuscum bende seni öptüm canım a.s.

ebrucum, inşallah dönmüştür canım.a.s. şuan göbeğim eskiden olduğu gibi dümdüz..dün hastanede sıramı beklerken bebişimin, sağ göğsümün altında kaburgalarıma güçlü vurduğunu hissettim. düne ait tüm kıpırtısı bundan ibaretti.akşam ve bu sabah o deli vuruşları seyrekleşti.hatta bugün :uhm: hiç hissetmiyorum, merak ediyorum, endişeleniyorum...neden kıpraşmıyor :emir_bebek:

gizemcim gözünaydın canım.ne güzel artık evdesin ben iznimin yarısını doğum sonrasına aktarıcam ama sabırsızlıkla evde olmayı bekliyorum sen yazın nasıl olsa
tatildesin
tabi aktarmana gerek yok

murgizcim...bebeğinin doğum pozisyonu almış olmasına ve herşeyin yolunda olmasına sevindim... :nazar: ben de 3 hafta kalıncaya kadar çalışabilir raporu aldım. Bakalım 4 hafta daha dayanabilecek miyim? bu arada bebeğimi görmeye cuma yada c.tesi günü gidicem:dance: inşallah bebişim dönmüştür....

canım seninde iyi haberlerini bekliyos
teşekkür ederim canım evet benim oğluş dönmüş darısı seninkinin başına gerçi ben hala dönmemiş hissediyodum ama dr sağ kaburgamın altında olanın poposu olduğunu söyledi:roflol:
canım benim aktarsam yaz tatilimin içine giriyodu oyüzden aktarmadım yoksa çalışabiliyosan aktarmak daha iyi olur doğum sonrası için a.s.

gizemcim gözünaydın canım.ne güzel artık evdesin ben iznimin yarısını doğum sonrasına aktarıcam ama sabırsızlıkla evde olmayı bekliyorum sen yazın nasıl olsa
tatildesin
tabi aktarmana gerek yok

canım çalışabiliyosan işin rahatsa bencede aktarmak mantıklı
bide zaman geçer ben evde nasıl zaman geçirecem bilmiyom kitap internet falan
annemler burda olsa çok kolay geçer zaman ama yoklarbenneyaptımki
arkadaşlarımında bebişleri var çok çıkmıyolar
eşim zaten çok çalışıyooo
yani doğum öncesi iznimi annem gelene kadar evde geçirecem
vede mutlaka yürüyüş yaparak geçirecemsüprizzzzz

günaydın kızlarrr.gizemcim oğluşunun iyi olmasına ve dönmesine sevindim.artık evde bol bol yata dinlernirsin,yatarsın çünkü senin olduğun haftadan sonra oturmak pek hoş gelmio.
mercan dilara senin kızın kaç doğumlu benim oğlum 2005 doğumlu tuvalet alışkanlığını daha vereemdik wc yapmak istemiyor oyuna dalınca altına kaçırıyor.yataklar için alezler var üstü pamuklu altı naylon yatağın üzerine ondan ser üstüne çarşafını...alışana kadar idare edicez artık halıları felan sileriz alıştıktan sonra halılarını yıkatırsın.ah ahhh ben bilirim çocuğun ortada nasıl kaldığını bakıcımızın olmadığı günler bizde işe getiriyorduk belli bir süre sonra çocuk sıkılıyo uykusu gelio mecbur izin alıyorduk....

evet kızlar şu tüylerin azalması benimde hoşuma gidiyor keşke böyle kalsa burda bi arkadaş var hemileyken dökülmüş tüyleri bidahada çıkmamış ne güzel demi

buarada yasemincim benim de tüylerim aynı sizinki gibi oldu:dance:
canım tuvalet eğiiminde farkındasın çok geç kalmışın
bide yeni gelen bebişle kıskançlıkla şimdi alışsa bile ileriye ket vuracak oğlun o yüzdn kendini çok sıkma bi süre daha bu sorunun olcak gibime geliyo
allah kolaylık versin

X