2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

ebrucum, geçmiş olsun...inan çok üzüldüm. inşallah insülüne filan gerek kalmaz. hafta içi sonuçların da normal çıkar.
benim de korkum -kendim için-aslında buydu. bebiş 29+2 oldu ama doktorum benden şeker yüklemesi istemedi. 5 mart'ta kontrole çağırdı. belki o zaman isteyecek bilemiyorum.bu konuda biraz bilgi verir misin? aynı haftada olduğumuzu hatırlıyorum.

nazecim, şu an içinde bulunduğun psikolojik durum her ne şekilde bakarsan bak, kötü. Ama insanlar bazen hayatlarında hiç beklemedikleri bir şeyden yada birilerinden, hiç umulmadık bir anda zarar görebilirler. Hamilesin ilgiye ve şefkate daha fazla ihtiyacın olduğunu düşünüyorsun haklı olarak; sana sabrı öğütlüyorum. Ağlama ve bebeğinin bundan ne kadar zarar göreceğini düşün. Eşin şu an belki pişman olmuştur. Kayınvaliden ise böyle birşeye sebep olduğu için üzülmüş olabilir. Net olarak konuşamıyorum ama herkes kendi psikolojisiyle önceki gece kötü şeyler yaşamıştır. burada en önemli kişi sensin. Bebişinin sağlığı ve ilişkinin selameti için lütfen kendini yorma ve sağlıklı düşünmeye çalış. Zaman gerçekten en iyi ilaçtır..öfkene hakim ol ve yanlış kararlar vermeden önce iyi düşün...herşey nasılsa yoluna girecektir canım..

Ben 29.haftadayım ama bana yapılmadı şeker yüklemesi ebrucum, inşallah şekerin normale döner... nette bu yazıyı gördüm. sizlerle paylaşmak istedim.
Gebe kadınlarda hamileliğin 24 ile 28. haftası arasında tarama testi yapılabilir. Tarama için gebe kadın günün herhangi bir saatinde 50 gram glukoz içer ve bir saat sonra kan şekerine bakılır. Eğer kan şekeri 140 mg/dl ve üzerinde çıkarsa gebe diyabeti olabilir denir ve 100 gramlık şeker yükleme testi yapılır. Kan şekeri 140 mg/dl altında çıkarsa gebe diyabeti yoktur denir.
Kan şekeri 140 ve üzerinde çıkanlarda 100 gramlık OGTT (şeker yüklemesi) testi yapılır. Bu test sırasında açlık, 1, 2 ve 3 saat sonra kan şekerine bakılır. Bu saatlerde ölçülen kan şekerlerinden ikisi aşağıda verilen değerlerin üzerinde çıkarsa gebelik diyabeti vardır denir.

Açlık (0. Dakika) 95 mg/dl
1 saat sonra: 180 mg/dl
2 saat sonra 155 mg/dl
3. saat 140 mg/dl

Eğer test 75 gram glukoz ile yapılırsa ve kan şekerleri ölçümlerinden ikisi aşağıdaki saatlerde gösterilen değerlerden daha yüksek olursa yine gebelik diyabeti tanısı konur.
Açlık 95 mg/dl
1. saat 180 mg/dl
2. saat 155 mg/dl

Ridacım benim doktorum bu testi bütün hamilelere rutin olarak yapıyor..Seninkinin neden istemediğini bilemiyorum unutmuş olabilir istersen kontrole gittiğinde hatırlat..

Bu arada şeker yüklemesi için aç gitmen gerekiyor.. (ben aç yada tok farketmez sanıyordum) ilk olarak kan alınıyor.. sonra 1 bardak glikozlu su içiyorsun.. (şerbetten daha tatlı bişey) bir saat bekliyorsun ve o arada hiçbirşey yiyip içmiyorsun su dahi içmeni istemiyorlar.. Benim değerlerim yüksek çıkınca doktor ikinci yükleme içinde aç gelmemi söyledi.. Yani yine yaklaşık 3 saat aç kalmam gerekiyor..Bu yüzden testi cumartesi günü eşimde yanımdayken sabahtan yaptırmaya karar verdim.. Bu arada ben bugün ucundan birazcık diyete başladım..(inşallah devam edebilirim zira eve aldığım gofretlerin önünde ciğerci kedisi gibi sabahtan beri gezinip en sonunda 3 tanesi yutmuşum, ancak yedikten sonra aklım başıma geldi :tomato: ..)

ebrucum canım o gofretleri mahalledeki çoçuklara dağıt hem onları sevindirmiş olursun hemde kendini korumuş olursun.)))))
ben şker yüklemememi yaptırıken sabah hafif bi kahvaltı ile gel dediler yani biraz peynir biraz zeytin bir parça ekmek ye dediler reçel bal yeme dediler
sen belki yok karnına olduğun için şekerin yüksek çıktı
inş öyledir canım diyetide acele etme internettki diyetlere güvenme derim
zaten gerekli görürse dr veriyomuş diyet

Murgizcim ben teste girerken açtım zaten yani sabah erken kalktığımız için kahvaltı yapmaya vakit bulamamıştım.. yerimseniben Zaten yol boyuncada kayınpederimle eşime bana yiyecek bişeyler alın diye söylenip durdum..Kayınpederim bana "sana hastanenin kafeteryasından alırız bişeyler şimdi durmayalım yolda geç kalacağız" deyince paşa paşa gittim hastaneye kadar..Onlar bişeyler alırken ben muayene oldum, testimi yaptırdım ama ikinci kan alımı için falan derken 11'e kadar aç gezdim..:bbo:

Bu arada mahallemizde pek kimseyi tanımıyorum ki..1.5 yıldan fazladır burada oturuyoruz..Ama herkes kendi halinde kimse kimsenin kapısına gitmiyor..Şimdi elimde gofretle dışarıya çıksam millet beni "çocuklarını kandırmaya çalışan sapık hamile" olarak damgalayabilir..:roflol:

:roflol:inan çok güldüm güzel tabir sapık hamile:roflol:
anladım canım ya demekki sen gerçekten tatlıyı abartmışın bak :1no2:
bu 50 grrda yüksek çıkan çoğu kişinin 100 gr daki değeri normal çıkıyomuş inş seninde öle olur iyi haberlerini bekliyoz

İnşallah canım ya bende o zamana kadar dikkat etmeye çalışcam artık..Bu arada göbüşüm baya büyüdü benim ya..Artık öne doğru büyüyo..

hiç sorma göbekten bi yerden geçemez oldum valla daha iki ay var nasıl yür
yecez koca göbişle d))))

[]ebrucum aynı dert bende de var 50 mg test yaptılar yüksek çıktı 100 mg tekrar yaptırmamı soyledi bende bayagısenağlama telaş yaptım ben 15 kilo aldı:1shok:a.s. şimdiye kadar sende cok kilo almışsın sanırım bizim ani kilo artışındaN birde ben oyle tatlı yiyen biri degilim ailemde şeker yok nasıl çıktı anlamadım bnen salı gunu yaptıracan insallah ikimizinde iyi çıkar:1no2a.s.:

Avebrucuğu şekerin yüksek çıkmasına üzüldüm canım..Moralini bozma sakın..şeker yüksekliğinin çaresi var nasılsa,diyet yaparak düzeltebilirsin..2 hafta iyi birsüre düzeleceğinden eminim canım... hatırladığım kadarıyla benneyaptımki nisan annelerinde,nisan anneleri sayfasında şekeri yüksek çıkan birkaç anne adayı vardı..diyet yaparak düzene girmişler..bebişlerde kısa bir zaman sonra normal kilosuna gelmiş..istersen okuyabilirsin canım..
Benim şeker testi sonucum normal değerin altında çıkmıştı,hatta iyi bir kahvaltı yapmadın sanırım demişti!bir hafta sonra dr 2.bir test istedi,ama tok karnına yap dedi..sonra normal çıktı...ve iyi beslen dedi..halbuki ozaman 14 kilo almıştım:1no2:

nazeciğim, nedesek boş belki ama olay konu ne olursa olsun şiddetin bence bir cevabı,bahanesi,karşılığı yok ...o yüzden eşine yaptığının ne olduğunu bildirmek yada tepkiyle davranışlarla göstermek ,anlamasını sağlamak lazım......hiçkimse için kendini üzmeye deymez..şuan sen önemli ve öncelikli olmalısın...bebişini düşün canım..zaten zaman kendini gösterecektir..

Son düzenleme:

İnşallah canım ya.. İnsan tedirgin oluyor.. Bende gelecek hafta cumartesi gideceğim tekrar test için bakalım inş iyi çıkar..

ebrucuğum benimde 50 mg şeker testim yüksek çıktı bu cumartesi bu sefer bu 4 saat süren 100 mg test yapılacak eğer yüksek çıkarsa diyete giricez artık boşver ben şimdiden dikkat etmeye başladım dikkat ettiğin sürece riskli bir durum değil sonucu alınca bildiririm yine bu arada açmı gitcez tokmu onu bilmiyorum ama sabahın 8 inde olacağı için muhtemelen aç giderim.

nazeciğim senin adına çok üzüldüm eşinin bunu yapmasının hiçbir haklı sebebi olamaz nasıl ne şekilde sinirlendi bu kadar bilemiyorum ama işte insanoğlu hiç beklemediğin ummadığın bir insan bile bir anda neler yaapabiliyor. Lütfen sakin ol bebişine zarar verirsin mantıklı düşün ama konuşma ve yüzüne bile bakma kendini affettirmek uğraşsın dursun

şeydanur sanada geçmiş olzsun umarım hepinizin 1oo grlık şeker testiniz iyi çıkar
buarada naze o mesajdan sonra yok kızlar farkettinizmi inş iyidr ve atlatmıştr

Benim canım kızım Ecrin'im bi süpriz yapmazsa 16 mayısı bekliyoruz merakla
allah sağlıklarıyla kucağımıza almamızı nasip etsin hepimize. bide klasiktir yaa allah bi avazda kurtarsın :))

Selam kızlar..:teytey:
Bugün yazdıklarınıza gözatıyordum da şu şeker yükleme testinin yapılış tarzı biraz aklımı karıştırdı. Ya, aynı test bana da yapıldı; ama akşam 21:00' den sabahın 9:00' una kadar su dışında hiçbi'şey yemeden gelmem tembihlendi, aç karnına açlık kan şekeri ölçüldü sanırım.. Bu testin yapılmasından 3 gün öncesinden itibaren doktorum günde 2 tane gofret tüketmemi söyledi.. Sonra da açlık şekerim 83; 50 gr. yükleme testinin sonucu da haliyle 156 çıktı. Ne tuhaf, hiçbiriniz bu tarz bi uygulamadan sözetmemişsiniz.. Ufacık şeyleri büyütüp- dert ederim; ama bu sefer 100 gr. yüklemesi yaptırtmıycam doğrusu, hem zaten tatlılarla da yıldızım hiç barışık olmadı.. Yine, ailemde en uzak kuşağa kadar şeker hastası olan da yok.. Bizden olsa olsa turşu ve ekşi birikimi sonucu bi rahatsızlık olabiliyorsa o çıkar yani!!

Valla ben tatlıya inanılmaz düşkünüm..Sadece hamileliğimin ilk aylarında nefret etmiştim ama iştahım açılınca o nefret yine sevgiye ve doğal olarak kiloya dönüştü..Şimdi birazcık azaltmaya çalışıyorum sadece..Tamamen bırakamam sanırım..:çok üzgünüm:

Bu arada kendimce hafif beslenmenin yollarını da arıyorum tabi..Mesela artık sabahları iki tost yerine bir tost yapıyorum onu da hiç yağ eklemeden yapmaya çalışıyorum..Domates, salatalık ve yeşil bibere yükleniyorum..İnşallah işe yarar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…