2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Tülaycım geçmiş olsun canım..Sabah evden çıkarken 1 bardak taze sıkılmış portakal ve limon içmeye çalışırsan ( yada 2 tane portakalda yiyebilirsin ) çok faydasını görürsün..Geçen yıl eşim sürekli işyerinde grip olup geliyordu bu sene çok şükür ikimizde daha iyiyiz sabahları meyvelerden vitamin almak gerçekten çok işe yarıyor ve vücudun direncini artırıyor..Meyveleri buzdolabından soğuk yemek yerine geceden çıkartırsan en azından sabah yerken zorlanmazsın ..

kızlar benim midem çok kötüü sürekli yanıyor......

Canım benim bildiğim mide asidi fazla salgılandığında oluyo bunlar..Bunun en iyi çareside leblebi diye duydum çünkü o asidi dengeliyomuş..Belki çok stress yapıyorsun ondandır ama leblebiyi bir dene.. İnşallah faydasını görürsün..

Azracım benim bebişin hali pek belli olmuyor bazen gündüzleri çok sessiz bazen çok hareketli oluyor..Bende bir an önce zaman geçsin ve bebiş doğsun istiyorum.. İnşallah sağlıklı doğarlar, hayırlı evlat olurlar..

Merhaba hanimlar,a.s.
ben araniza biraz gec katildim,buyuk kayip Bende mayis 5de kizima kavusacagim.Bir kizim daha var ismi Dilara Mercan.Amerika'da yasiyoruz.
Soyle bir yazilanlara goz attim da herkes bebisinin ismini bulmus sanirim.Biz bu konuda biraz tembeliz hala bir isim bulamadik...Yardim eder misiniz?????

Bir de hamileliklerimin ikisinde de seker cikti,ayni problemi yasayan baska arkadaslar varsa dertlesmek isterim.
Sizlerle tanismak guzel

Aramıza hoş geldin canım..:1hug: Benim bu günlerde kızlarda en çok sevdiğim isim Duru.. Eğer kızım olsaydı adını Ayşe Duru koyacaktım muhtemelen.. ( hem Dilaraya da uygun yerimseniben)

Şeker konusunda bende sıkıntılıyım ama hala bu konuda tecrübesizim, internetten araştırmaya çalışıyorum..İkinci testten sonra netleşecek herşey..Ama eğer yine şeker çıkarsa ilk önce diyet sonra diyet işe yaramazsa insülin veriyorlarmış.. Şekerin zararı bebekte aşırı irilik, kalp yetmezliği, akciğer yetersizliği, solunum sıkıntısı ve hipoglisemi olabiliyormuş..Hipoglisemi sebebide bebek anne karnında yüksek şekere maruz kalıp dünyaya geldiğinde o şekeri alamadığındanmış.Yani aslına bakarsan hiç hoş bir durum değil..

sağol canım ama leblebiyi hiç sevmem:1no2: stres konuusnda haklısın işlerim baya yoğun:bbo:bide ben kalan 3 haftamıda doğum sonrasına aktarcam nasıl çalışcam bilmiyorum artıkkafamçokkarıştı

hoşgeldin mercan dilara ALLAH sağlıkla yavrunu kucağına almayı nasip etsin.bende isim bulmaadım hala benimki de erkek bir oğlum daha var,mayıs annelerinin çoğu buldu isim bi ben kalmıştım bi de sen geldina.s ama aklıma gelen kız isimi söyleyim sana İKRA ve CEYLİN
şeker içinde dr verdiği diyeti yaparsan bişey olmaz die biliyorum.ebru bu konuda yardımcı olabilir onunda biraz yüksekti

SARI LEBLEBİ:Çok az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.Tokluk hissi verir. Diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır. Asit fazlasını alır. mideyi rahatlatır. Anne sütünü çoğaltır.

BEYAZ LEBLEBİ:Zayıflamak isteyenlerin imdadına koşan Leblebi, mide suyunu çeker ve açlığımızı bastırır. . Çok az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda faydalıdır. Ayrıca anne sütünü arttırır.

Yasemincim, benim de sorunum aynı, hamilelikten önce mideden endoskopi olmuştum. Gevşek les gözlendi. Yani yemek borusuna açılan mide kapakçığım gevşek olduğu için midemdeki asit direkt olarak boğazıma geliyor. Az ve sık yememi önerdi doktor. Ama malesef ben iş yerinde buna pek dikkat edemiyorum. 2 öğün yiyorum. Acıkınca çok yiyorum.Bu nedenle bu sorunu çok yaşıyorum. ben yapamıyorum ama sana sık sık atıştırmanı öneriyorum. Bir de yediklerini karıştırma. Yani abur cubur, baharatlı, yağlı şeyler. Çikolata, hamur işi, kızartma türü..vb. Aksine ben bu tür şeyleri yoğunlukta yiyorum ama şu an bile boğazım yanıyor..ben ettim sen etme...

ridacım ne yazıkki bende çalıştığım için sabah evden tost yapıp getiriyorum öğleye kadar arada bişey yemiyorum belki biraz kuruyemiş sonra açlıktan ölücekmişcesine :roflol:bir vaziyettee öğle yemeği yiyorum akşama kadar beliki bi kaç kraker yada 1 elma yada yemekhaneden çaldığım sırnaşık şeyekmek arası bişeyler yiyorum.sık sık ne yeyim iş yerinde askide çalıştığım için insanların bol bol geldiği biyer.çikolatayı seviyom yaaa oğluma diye eve aldıklarım aslında hep kendim için itiraf ediyorumbenneyaptımki

leblebide iyiymiş hani doğum sonrasında bi kaç kilo sarı beyaz leblebi yiyeyim bol bol :)) diyete bak bi kaç kilocuk leblebi :)) kepek ekmeğinide nasılsa kepekli deyip 1 tane yediğim gibi meselaaa

Kızlar teşekkür ederim yazılarınız için..Dün akşamdan beri sancılarım azaldı sanırım ilaç etkisini gösterdi..Kanama ve su olmadığı müddetçe sancılar için hastaneye gitmeyi düşünmüyorum..bu şekilde günlerimi gecireceğim gibi görünüyor..Mümkün olduğu kadar stres yapmamaya çalışıyorum..Sağolsun annem yanımda kalıyor o olmasaydı işim çok zordu..Bol bol yatıyorum..İştahım tamamen kaybolmuştu tartılar artık beni 1,5 kilo eksik gösteriyor bir hafta içinde kilo vermişim..Sancılarla bir sorunum olmazsa birkaç gün içinde inşallah iştahım düzelir, neyseki bebeğin kilosu iyi tek tesellim o zaten..

Ebrucum şeker testin için üzüldüm..Dilerim sorun yaşamazsın ve eminimki bu durum için ne gerekiyorsa en iyisini yapacaksın..

Tülaycım, geçmiş olsun faranjit olmuşsun..Bal yemeye çalış çok iyi geliyor...

mercan-dilara aramıza hoş geldin...Sağlıkla bebeğini kucağına alman dileğiyle..

geçmiş olsun nazecim umarım bebişin zamanında gelir. Kesinlikle stres yapıpta kendinide bebişinide üzme bu arada kilo olayı önemli diill benim annem hep kilo verirmiş 9 ay boyunca ama bebişleri iri iri doğarmış Rabbim öyle büyükki biz birşey yiyemesek bile bebeklerimiz besleniyolar:icecream:

İyi olmana sevindim nazecim İnşallah en kısa sürede kendini toparlarsın ve iştahın düzene girer.. Bebişinde beslenmesi gerekiyo biliyosun o yüzden yemeye gayret et..

nazecim annenin yanında olması ne güzel olmuş sana baya yardımı olur hem psikolojik hemde evde.1,5 kil o önemli değil sen dr kontrollerini aksatmada ne olur ne olmaz

merhaba kızlar...

Umarım hepiniz iyisinizdir yani hasta değilsinizdir. Ben grip olmuşum 3 gündür bununla boğuşuyorum. çok şükür bu gün daha iyiyim. dün sabah yastıkdan başımı kaldıramadım bunun için işe bile gelemedim. Güzel bir istirhatten sonra bu gün işimin başındayım.

Nazecim yaşadıklarına adına çok üzüldüm. Ama şuan bunları kafana takmamalısın . tek düşüncen bebeğin ve sağlığın olmalı. eşinle sorunlarını doğum sonrasına bırak ama yapılan hiç birşeyide unutma. bunları güzellikle doğum sonrası çözmeye çalış. Bebişin içinde lütfen sabırlı ve sakin bir anne ol onuda üzme biliyorsun senin üzülmen onuda üzüyor bunun için bir an önce dışarı çıkmak istiyor. Allah ım zamanında hayırlı doğumlar yapmanı nasip etsin.

Ebrucum şeker testin için inşaallah hayırlı sonuçlar alırsın.

Seydanur sana da çok geçmiş olsun lütfen sende dikkatli ol bol bol istirhat et rabbim zamanında hayırlı doğumlar sana da nasip etsin.

Mercan Dilara hoşgeldin aramıza bebeğin hayırlı olsun .bu arada benimde annemin adı Mercan :)

yasemincim leblebiler kepek ekmeği kadar masum değil eğer fazla kaçırırsan kabızlık yapar ama dikkat et. kilo vericem diye karın ağrısı çekme :)

geçmiş olsun canım bol bol yat dinlen ve ılık su iç.leblebiyi hiç sevmem değil 1 kilo 1 avuç bile yemem amaaaann kabızlık deme çok çektim ben ondan

saadet geçmiş olsun havalar az ısıdı bu seferde teker teker hasta oluyoz kızlar dikkat edelim bol sıvı ve meyve yemeyi bırakmayalım
dilara mercan aramıza hoşgeldin
nazecim canım çok şükür sevindim iyi olmana inş bebişin sağlıkla zamanında doğcak merak etme stres yapma canım verdiğin kiloyuda sen vermişindr bebek almıştr eminim kilosunu sen kiloyu merak etme
lütfen stres yapma canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…