2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

:teytey:Çok uzun bi zamandır aranızda olamadım kızlar.. Ancak zaman zaman yazılarınızı okumaya, haberlerinizi uzaktan da olsa takip etmeye çalıştım.. Oğlumun okuldan taşıdığı grip vb. rahatsızlıklarla, evdeki işlerle, etrafımdaki insanlarla süren tatlı koşuşturmacanın içinde bi de baktım ki güzel sohbetlerinizden kopmuşum...
Hani bunca zaman sonra dönüş yapmak da kolay olmuyor; dışımda öyle çok konuyu paylaşmışsınız ki, arkadaşlıklarınız öyle güzel bi kıvam almış ki, bi nebze de olsa bu sayfayı oluşturarak bunda katkım olmuştur diye büyük sevinç duydum...:teytey:
Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum; oldukça iyi olduğumu da merakta bıraktığım herkesten özür dileyerek yazmak istiyorum..:teytey: Aranızdayım Sevgili Mayıs Anneleri ve tüm arkadaşlara yeniden MERHABA diyorum....a.s.

İnanamıyorum Kayracım ya..

Sen başlığı aç sonra ortadan kaybol, hepimizi merak içinde bırak klava: Neyse şükür kavuşturana diyelim :1hug:

İyi olmana çok sevindim canım Bizde senin yokluğunda bol bol kilolardan çatlaklardan ağrılarımızdan sızılarımızdan bahsediyoduk..

İnşallah bundan sonra ara sıra yazarsın artık dimi yerimseniben

kızlar benimde karnımda çatlaklar oluştu maalesef artı hergün düzenli olarak lierac kullanmama rağmen. Yani bunun önüne geçmek imkansız gibi olucaksa oluyo

Sanırım bu çatlakların tek tedavisi lazer :sm_confused: Dün biraz araştırma yaptım çatlak kremleri hakkında..İyi markalar hem çok pahalı hemde garantisi yok.. Ellezza diye piyasaya sürülen meşhur kreminde bir faydasını görememiş kimse..Zaten çatlama olacaksa bu hiçbir şekilde engellenemediğine göre tıpkı kilolarımız gibi çatlaklarımızın icabına da doğumdan sonra bakacağız demek ki..

Bu arada benim yanaklarımada sanki hafiften doğum lekesi gelmiş gibi..Hani erkek anneleri güzelleşirdi yahu..Ben resmen toparlak, lekeli, memişleri çatlak dolu bir anne adayıyım şu an..:roflol: Gerçi eşim memişlerim için "onları bir tek ben görüyorum, benim için sorun değil" diyor ama ben kendimi huzursuz hissediyorum ve moralim bozuluyor..:çok üzgünüm: halbuki ilk büyümeye başladıklarında ne kadar sevinmiştim hayatımda ilk kez göğüslerim süper görünüyo diye. laelaelaelaelae

Bu arada sevgili anne adayları ( yani henüz hastane çantasını hazırlamamış olanlar )

Bugün internette dolaşırken güzel bir site buldum..

http://www.gunboyu.com

Bu sitede bebekler için pek çok ürün var..Özellikle fuarbaby'in ürünlerini çok beğendim özellikle hastane çıkış setleri çok güzel ..

Ebru' cum, Tülay' cımŞeniz
Yeniden aranızda olduğum için gerçekten de mutluyum.. İkinize de teşekkürlerimi ve sevgilerimi yolluyorum...a.s.

kayracım şükür kavuşturana
çok merak ettik seni çok şükür iyiymişin önemli olan o
umarım bizi daha çok yalnız bırakmazsın sohbetlerimizi özledim canım
buarada kk süper olmuş

yasemincim çok geçmiş olsun dinlenmene bak benimde sık oluyo baş ağrım ya çok kötü bişiy

Arkadaşlar, sitemiz ne güzel olmuş değil mi? Ben lila rengi çok seviyorum bu yüzden evim de lila :))

Kayracığım senden haber cıktığına ve iyi olduğuna sevindim canım....
hoşgeldin yeniden a.s. a.s.

arkadaşlar, gece yatarken nefesim daralıyor ve asit geliyor boğazıma, karnım geriliyor sanki sağa yatamıyorum.sola dönemiyorum. düz yatarken de ayaklarımı tam uzatamıyorum. nasıl yatacağımı şaşıdım. oturur gibi yatıyorum adeta. bugün uykularım kaç parçaya bölündü bir bilseniz...bazen kramp giriyor karnıma, bacağıma giren krampla uyanıyorum. üstelik artık bacaklarım da şişiyor...kilo aldığım için kendimi hantal hissediyorum. çalışıyorum eve yürüyerek gidip geliyorum ancak eve geldiğimde kimse beni yerimden kaldıramıyor...
daha önce söylemiştim...eşim askerde; annemle altlı üstlü oturuyoruz. annem yanımda kalıyor geceleri..canım anacım, gözümün içine bakıyor birşey olmasın diye..ben de naz yapıyorum tabi..
kızlarr içimden geldiii hepinizin annelerinizin ellerinden muhabbetle ve saygıyla öpüyorum

sağol ridacım tü analar kutsaldır zaten allah annelerimize sağlık versin ridacım anlattıkların gerçekten kötü ve ara ara hepimizin başına gelen durumlar sabırla geçecek bu günler bebişlerimiz sağlıkla doğsunda
aslında hamilelik yeni başladı şimdiye kadar farketmiyodum hamile olduğumu dediğin gibi hantallık,uykusuzluk ,ödemler,kramplar yeni başiladı
bende bugün yürüdüm nerdeyse 45 dk falan alışveriş merkezindede gezdim biraz hareket oldu diye mutlu oldum kendimi ödüllendirdim kendime burgerdan bi tatlı ısmarladım:))))

afiyet olsun murgiz iyi yapmışsın...
29.hafta
Bebeğiniz doğum gününe hazırlanmaya devam ediyor. Artık kafası ve gövdesi arasındaki oran normale yakın. Artık kendi vücut ısısını ayarlayabilme yeteneğine sahip. Kemik iliğide sürekli kırmızı kan hücreleri yani alyuvar üretiyor. Gözleri ise hareket etmeye başladılar bile. Bu arada unutmadan zaman zaman içinizde aniden bir hareket hissederseniz sakın şaşırmayın ve korkmayın çünkü bebeğiniz hıçkırıyor!
29. haftaya gelindiğinde hamileliğinizi artık iyice hissetmeye başladığınız fark edeceksiniz. Bu haftalarda karın cildinizde kaşınmalar hissetmeniz normaldir. Bunun yanısıra karın içi basıncındaki ve dolaşım sistemindeki değişikliklerin sonucunda hemoroid (basur) problemi görülebilir. Ayrıca nefes darlığı, midede yanma, bacaklarda kramplar gibi yakınmalar ortaya çıkabilir. Bu yakınmaların sizi hamileliğinizden soğutmasına izin vermeyin. Bunların hepsi geçici ve tedavi ile üstesinden gelinebilecek şikayetleridir. Yakınmak yerine hamileliğinizin pozitif yönlerini görmeye ve keyfini çıkarmaya çalışın...diyor ve bir öneride bulunuyor doktor mumcu:
Artık yatarken sağ yanınıza yatmamaya alışmanız gerekir. Hamilelikte sağa dönük yatmak rahimin kalbe kan taşıyan anatoplar damar üzerine baskı yapmasına neden olur. Bu durum pekçok yakınmanın yanısıra bebeğinize daha az kan ve oksijen gitmesine neden olur.
gerçekten de sağ tarafıma asla yatamıyorum artık. Sola yatmam gerektiğini düşünüyorum bebeğe daha çok kan gitsin diye...

küçük ümmet, Muhammet'imin gelmesine 10+11 hafta kalmış yahuuu

Murgiz' cim, sevgili Ayperin:teytey:
Ben de sohbetlerimizi özlemişim.. Karşılama mesajlarınıza teşekkür ediyor, güzel
paylaşımlarııza artık nonstop devam edebilmeyi umuyorum..
Sevgiler...a.s.

ee kayracım anlat o zaman en son ne zaman gördün yavrunu nasıldı ne yapıyodu
adı hala alin mi
senden naber sıkıntın şikayetin varmı

Ridacım saydıklarının hepsi bendede oluyor ama ben artık kabullendim yerimseniben Demek ki böyle olması gerekiyormuş deyip çok fazla kafaya takmamaya çalışıyorum. Zaten bir kaç haftadır gece 12 den önce uyumadığım için geceleri biraz daha az uyanıyorum ( yorgunluktan sızıyorum sanırım ).Hatta otururken bile rahat değilim canım ama napalım sabredeceğiz işte..Çünkü göbüşlerimiz son sürat büyümeye devam ediyor..Bebişinin adı Muhammet mi olacak Bende Yunus Emre koyacağım İnşallah artık isim aramıyorum.. :1rolleyes:

Murgiz canım yaklaşık 1 ay önce gördüm minik kuşumu.. Öyle huzurlu ve mutlu görünüyordu ki; hepimizi inanılmaz duygulandırdı.. Burnu minicik ve dudakları da tıpkı Angelina Julie' yi andırıyordu, hatta bu şimdiden aramızda espri konusu bile oldu!! Bu arada kızımla yarın yine görüşücez teyzesi..
Ben sabırlı olmaya çalışarak geçiriyorum zamanı, herşey yolunda; ancak bacaklarımda aniden beliren varisler biraz huzursuzluk, biraz da mutsuzluk verdi ister-istemez..
Sen nasılsın görüşemeyeli, çatlamalar dışında bi sorun yok değil mi? Zaman zaman yazılarımla olamasam da yazdıklarınızı okuyarak aranızda olmaya çalıştım ya bebiş kaç haftalık oldu? Ayy daha yazsam çok sorum var ama bunu ilerleyen günlere yayıyım iyisimi..
Öptüm canım...

Son düzenleme:

desene bersu alinimiz çok güzel bi haatun olcak:teytey:yarın iyi haberlerini bekl,iyoz canım bizde salı gidecez kontrole bendede çok şükür herşey yolunda 29 haftamıza giriyoz pazar günü tabiki son aylar daha zormuş kızların anlattıkları şikayetler hepimizin sorunu çok şükür anormal bi durum yok
canım varislerde normalmiş ama ilk senden geldi bu şikaayet tabiki rahatsızlık verici bi durum ama bunlara şükür:1hug:

senağlamaİlk karşılaşmada hayatımın şokunu yaşadım desem sanırım abartmış olmam. Pürüzsüz bildiğim bacaklarım (özellikle de sağ bacağım) haritalardaki nehirleri tasvir eden şekle bürünmüştü yer yer.. Bugün Murgiz' den öğrendiğime göre aranızda bu sorunu yaşıyan kimse olmamış; kızlar dilerim ki sonuna kadar da olmaz.. Gerçekten insan anlatılmaz demoralize oluyor.. Bunun için bazı bildiklerimi buraya yazmak istedim:
-Öncelikle fazla ayakta kalmamaya çalışın, eğer mecbursanız hareketsizlikten kaçının; bacaklarınızı hareket ettirin,
-Dinlenme esnasında ayaklarınızı muhakkak göğüs hizasının yukarısında tutacak pozisyonları tercih edin,
-C vitamininden vücudunuzu mahrum bırakmayın; C Vitamini özellikle toplar damarları koruduğu için bacaklarda varis oluşumunu önler,
-Hamilelikte kullanabileceğimiz ilaçlar olsa bile benim gibi doğal yolları tercih edenler için bildiğimiz beyaz lahanayı haşlayıp, soğuttuktan sonra bacaklarınıza
sarın; gerçekten rahatlatıyor,
-En önemlisi de ayaklarınızı uzun süreli sarkıtmaktan kaçının ve önlemek amacıyla orta basınçlı varis çoraplarını da güvenle tercih edebilirsiniz..
-Ayaklarınızı sıkacak nitelikteki ayakkabılardan da uzak durun, rahat ve düze yakın pabuçları tercih edin..
Kızlar inşallah aranızdan kimse bu sorunla tanışmaz; ancak önlem olarak hepinizin yazdıklarımı aklınızın bi köşesinde bulundurmanızı ve bu hususta dikkatli davranmanızı öneririm..
Karnınızda taşıdığınınz meleklerinizle ve sağlıcakla kalın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…