2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

KK yine kendini yenilemiş..

Sürekli bir değişiklik yapılıyor bu arada bazı bölümlerin ingillizce olması hiç hoş olmamış bence..

Bu arada kendimce hafif beslenmenin yollarını da arıyorum tabi..Mesela artık sabahları iki tost yerine bir tost yapıyorum onu da hiç yağ eklemeden yapmaya çalışıyorum..Domates, salatalık ve yeşil bibere yükleniyorum..İnşallah işe yarar..[/QUOTE]

Avebru, günaydın canım..
Hafif beslenmek için bu mevsimde hormonlu domates, salatalık gibi şeylere de fazla yüklenmemeni yazmak istedim.. Geçen Sn. Erkan Topuz, TV' de yaptığı açıklamada Haziran ayı itibarıyle bu gıdaları tüketmeye başlamak ve en geç Eylül ayının ortalarında bitirmek konusunda çok güzel bi açıklama yaptı.. Ben de hafif şeyleri seçme konusunda sıkıntı yaşıyorum şu günlerde.. Ne yememiz gerek, sürekli araştırıyor ve düşünüyorum..Daha çok kırmızı lahana+ kıvırcık+ havuç+ turp gibi gıdaları listemde ağırlıklı tutuyorum. Brokoli' yi buharda pişirip üstüne sarımsaklı sirkeli; ya da yoğurtlu sarımsaklı sos hazırlıyorum.. Denemediysen bunu da mutlaka tavsiye ederim..

Nasılsınız...Kızlar ben artık sağa sola dönerken çok zorlanıyorum ve eğildiğim zaman kasıklarıma ağrı giriyor sizde de oluyormu

Nasılsınız...Kızlar ben artık sağa sola dönerken çok zorlanıyorum ve eğildiğim zaman kasıklarıma ağrı giriyor sizde de oluyormu

Eylül Ecrin Günaydın..
Aynı şeyi dün akşamdan beri ben de yaşıyorum.. Eşim evde olmadığı için makinadan çıkarttığım çamaşırları sepetinde çekip-sürükleyerek taşımak zorunda kaldım. Allah' ım bütün bi gece kasıklarımdaki ağrıdan hiçbi tarafa dönemedim; adeta kaskatı uyumaya çalıştım..
Ama senin durumun şiddetli ağrıya dönüşüyorsa belki iltihabik bi'şey sözkonusu olabilir canım, çok fazla uzatmadan doktoruna muhakkak danış derim..

günaydın kızlar bende bi kaç gündür katılamadım aranıza. kayra alincim hoşgeldin aramıza seni baya bi merak etmiştik doğrusu bende dün çorludan geldim kardeşim rahatsızlandığı için çorludaydım 2 gün.şifa hastanesindeki drum dilber hanımla da görüştüm muayenemi oldum ALLAH nasip ederse 19 mayıs da sezeryan günümü kararlaştırdık.

nazecim yazdıklarını okudum,tamam biz hamileler fazla duygusal oluyoruz alınıyoruz ama ben eşini anlayamadım neden şiddet uyguladı....çok üzüldüm İNŞALLAH birdaah tekrarlanmaz sende canını fazla sıkma lütfen bebeğinde etkileniyor sen üzülünce.

burdaki kontrolüm 7 martta drum 100 gr şeker yüklemesini yapıcanı sanmıyorum 50 gr da baya düşüktü.ebrucum sen hamur işi ve gofreti azaltırsan sanırım şeker sorunun ortadan kalkar.

kk ben pek beğenmedim gözüm alışamadı,eskisi daha güzeldi sanki

merhaba arkadaşlar bende inşallah mayıs annesi olacağım doğumum 23 mayıs gibi gorunuyor.o kadar şiş hissediyorum kı kendimi bazen patlayacakmış gıbı oluyorum.martın sonunda doğum iznine ayrılabılıyorum ama ben daha işime devam etmeyı duşunuyordum sanırım boyle giderse devam edemeyeceğim hepımızı Allah kurtarsın.

Avebru, günaydın canım..
Hafif beslenmek için bu mevsimde hormonlu domates, salatalık gibi şeylere de fazla yüklenmemeni yazmak istedim.. Geçen Sn. Erkan Topuz, TV' de yaptığı açıklamada Haziran ayı itibarıyle bu gıdaları tüketmeye başlamak ve en geç Eylül ayının ortalarında bitirmek konusunda çok güzel bi açıklama yaptı.. Ben de hafif şeyleri seçme konusunda sıkıntı yaşıyorum şu günlerde.. Ne yememiz gerek, sürekli araştırıyor ve düşünüyorum..Daha çok kırmızı lahana+ kıvırcık+ havuç+ turp gibi gıdaları listemde ağırlıklı tutuyorum. Brokoli' yi buharda pişirip üstüne sarımsaklı sirkeli; ya da yoğurtlu sarımsaklı sos hazırlıyorum.. Denemediysen bunu da mutlaka tavsiye ederim..[/QUOTE]

Kayracım aslında haklısın canım bu hormonlu domates vs olayını bende çok duydum bugün bile söyledi doktorun bir tv'de. Hatta bu konuyu daha öncede yazmıştım eve aldığım domatesler uzun süre bozulmadı bu nasıl bir domates diye...Ama bu mevsimde ve bu ülkede zaten yazın bile hormonsuz domates bulmamız nerdeyse imkansız (Geçen yaz KKTC başbakanı istemiş ya bizim Cumhurbaşkanından o da ancak bir kasa hormonsuz domates bulabilmiş ve hediye etmiş adama, düşün yani ne kadar kıymetli ) Brokoli olayını biliyorum ben buharda pişirmek yerine haşlıyorum ve salatalarda kullanıyordum daha çok ama sarımsaklı yoğurt fikri çok hoşuma gitti:1hug:

Hepinize ayrı ayrı teşekkür edemediğim için kusuruma bakmayın lütfen..Herbiriniz ayrı ayrı destek olmaya çalışmışsınız bunun için çok teşekkür ediyorum..Yaşadığım olay ilk günki gibi tazeliğini korumuyor artık.. Hayat boyu unutamayacağım zor günler yaşadım..Allah daha beterinden saklasın demekten başka çarem yok..Açıklık getirmem gerekirse yaşadığım olayı kabullenmem çok zordu, sonuna kadar ne hissettiysem bire bir duygularımı şu birkaç gün içinde eşime yaşattım..Özürler gözyaşları ile karşımda ama unutmak ne mümkün..Neyse kızlar olayı ne kadar anlatsamda satırlara sığdırmak çok zor gerçekten..
Ve ve ve pazar günü sancılar ve kasılmalarla Hacettepe hastanesine gittim, boş küvez olmadığı için beni hastaneye alamadılar ZKT.Burak hastanesine gönderdiler mecburen gittim..Doğumun yakın olduğunu erken doğum yapacağımı öğrendim..Bebeğin başı doğum kanalına yerleşmiş, bacaklarım acık yürüyorum nerdeyse, doğum yapmak istemediğimi suyumun ve kanamamın olmaması sebebiyle sancılarımı bir nebze azaltacak ilaç yazmalarını isteyip, hastanede yatmak istemediğimi söyleyerek imza vererek ordan ayrıldım..Dün için yine hastaneye gittiğimde ilaca devam etmemi ve kesinlikle istirahat etmemi söylediler...ve ne kadar karnınızda tutabilirsek tutacağız dediler.. şuan için evdeyim ve yatıyorum arada sancılarım kasılmalarım oluyor..Ben bebeğimi aylı günlü doğurmak isterdim..Ultrason ölçümüne göre bebek şuan için 1250 gr eğer doğarsa, onu büyütmek benim için ne kadar zor olacak...Benim için dua edin kızlar bebeğim gününden önce doğmasın..

Naze canım, tüm kalbimle önce bebeğin sağlıklı olmasını ve vaktiyle gelmesini diliyorum. Yalnızca sakin olup istirahat et; inşallah dinlendikçe o da yukarıya doğru çıkıp eski yerine döner. İnşallah Naze' cim..

nazecim benimde erken doğum riskim var ve bu beni korkutuyor umarım bebeklerimiz zamanında doğarlar bol bol istirahat et tuvalet dışında yataktan hiç kalkma birde doktorun sana akciğer geliştirici iğne vurdumu buda çok önemli

nazecim çok üzüldüm ya canım bunada şükür keşke hastanede yatsaydın canım lütfen tekrarlarsa hastanede yat canım dualarım seninle inş bebeğin zamanında gelir canım benim üzülme daha fazla

Nazecim dualarım seninle..Allah İnşallah vaktinde ve sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına almayı nasip eder..Artık üzülme ve kafana takma hiçbirşeyi..Önemli olan senin ve bebişinin sağlığı..Bol bol uyumaya çalış çünkü uyuduğunda tüm sıkıntılarından uzaklaşırsın bu da seni daha zinde tutar..

şakkıdı hepinize selamlar mayıs anneleri ..ben bugun 100mg lık şeker testini yaptırdım sabahtan 12.30 kadar aç kaldım bayagı kotuydu.5 defa kan aldılar 4 defada idrar verdim 1 saat arayla yaptılar.İlk kolumdan kan aldılar elime bardak tutuşturdular idrar ver dediler 1 saat sonra koca bir bardak şekerli su içirdiler sonra 1 saat sonra parmagımdan kan aldlar bunu 4 dafa falan tekrar ettiler beklemekten yoruldum benden size tavsiye kesinilikle tek gitmeyin yanınızda biri olsun yoksa vakit gecmiyor senağlamayaın sonucu dr gosterecem ebrucum sen yaptırmadın galiba daha insallah iyi sonuçları alırız.:emir_bebek:hepinizi opuyorum iyi gecelera.s.

şakkıdı hepinize selamlar mayıs anneleri ..ben bugun 100mg lık şeker testini yaptırdım sabahtan 12.30 kadar aç kaldım bayagı kotuydu.5 defa kan aldılar 4 defada idrar verdim 1 saat arayla yaptılar.İlk kolumdan kan aldılar elime bardak tutuşturdular idrar ver dediler 1 saat sonra koca bir bardak şekerli su içirdiler sonra 1 saat sonra parmagımdan kan aldlar bunu 4 dafa falan tekrar ettiler beklemekten yoruldum benden size tavsiye kesinilikle tek gitmeyin yanınızda biri olsun yoksa vakit gecmiyor senağlamayaın sonucu dr gosterecem ebrucum sen yaptırmadın galiba daha insallah iyi sonuçları alırız.:emir_bebek:hepinizi opuyorum iyi gecelera.s.

Zeynepcim ben cumartesi yaptırcam canım inşallah, eşimle gitmeyi düşünüyorum..Geçen gidişimde iki kolumdan da kan aldırdım birinde damar patladığı için kolum morardı ve şimdi acıyor..Parmaktan kan alınması da insanın çok canını acıtıyor aslında ama ben hep niyeyse doğum sancısında bunun fazlasını yaşayacağım sabretmem lazım deyip kendimi teselli ediyorum.. Annelik zor işmiş gerçekten..

Nazecim geçmiş olsun canım kendine dikkat et bol bol dinlen dualarımız seninle Allah İnşallah vaktinde ve sağlıklı bir şekilde bebişini kucağına almayı nasip eder...sağlıcakla kal sevgiler canım

nazecim çok geçmiş olsun canım.yaşadığın üzücü olaylar bebeğini de etkiledi
ve erken gelmeye çalışıyor sanırım.o yüzden mümkün olduğunca stresten uzak
dur canım biliyorum senin için biraz zor olacak ama bebeğin için değer.zaten
eşin de hatasını anlamış ve kendini affettirmeye çalışıyor o da böyle olsun istememiştir.belkide yaşamanız gereken en güzel günler bu günler tadını çıkarın
canım
kızlaaaaaaaaaar bende hasta oldum faranjit:bbo:boğazlarım çok kötü ve sesim
kısıldı hastalar ne dediğimi anlamıyor kafayı yiyecem

X