2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

senağlamaİlk karşılaşmada hayatımın şokunu yaşadım desem sanırım abartmış olmam. Pürüzsüz bildiğim bacaklarım (özellikle de sağ bacağım) haritalardaki nehirleri tasvir eden şekle bürünmüştü yer yer.. Bugün Murgiz' den öğrendiğime göre aranızda bu sorunu yaşıyan kimse olmamış; kızlar dilerim ki sonuna kadar da olmaz.. Gerçekten insan anlatılmaz demoralize oluyor.. Bunun için bazı bildiklerimi buraya yazmak istedim:
-Öncelikle fazla ayakta kalmamaya çalışın, eğer mecbursanız hareketsizlikten kaçının; bacaklarınızı hareket ettirin,
-Dinlenme esnasında ayaklarınızı muhakkak göğüs hizasının yukarısında tutacak pozisyonları tercih edin,
-C vitamininden vücudunuzu mahrum bırakmayın; C Vitamini özellikle toplar damarları koruduğu için bacaklarda varis oluşumunu önler,
-Hamilelikte kullanabileceğimiz ilaçlar olsa bile benim gibi doğal yolları tercih edenler için bildiğimiz beyaz lahanayı haşlayıp, soğuttuktan sonra bacaklarınıza
sarın; gerçekten rahatlatıyor,
-En önemlisi de ayaklarınızı uzun süreli sarkıtmaktan kaçının ve önlemek amacıyla orta basınçlı varis çoraplarını da güvenle tercih edebilirsiniz..
-Ayaklarınızı sıkacak nitelikteki ayakkabılardan da uzak durun, rahat ve düze yakın pabuçları tercih edin..
Kızlar inşallah aranızdan kimse bu sorunla tanışmaz; ancak önlem olarak hepinizin yazdıklarımı aklınızın bi köşesinde bulundurmanızı ve bu hususta dikkatli davranmanızı öneririm..
Karnınızda taşıdığınınz meleklerinizle ve sağlıcakla kalın..

Kayracım bende önceden var olan varisler haricinde ( yüksek topuklular yüzünden ) pek varis olmadı belki mümkün olduğunca her sabah portakal ve limon suyu içmeye çalıştığım içindir.. Birde çok fazla ayakta değilim hep evde olduğum için genelde oturuyorum..

Nasılsınız...3/4 gündür giremiyordum hala griple uğraşıyorum bir türlü geçmedi o kadarda dikkat etmeme rağmen neden düzelemiyorum bende anlamış değilim...
Kayra Alin hoşgeldin...
Sağlıcakla kalın, sevgiler

eylülcüm hamileleikte öyle oluyo geç iyileşme oluyo mümkün olduğunca dinlenmene bak çok geçmiş olsun

Teşekkürler kızlar sizler ve bebişleriniz nasıl...çatlaklardan bahsetmişken bende ğöğüs ve göbek kontrolü yaptım o bölgelerde çatlak yok ama belim ince olduğu için bel kısmımda çatlaklar oluşmaya başlamış eee şimdi koca göbekle birlikte kocamannnnnnnnn bir bele sahip olduk...
Bu arada ben artık ayakkabılarımı giyerken bile zorlanıyorum iyice göbek büyüdü ayakta 10dk dursam sırt ve bel ağrılarım başlıyor sağıma yatamıyorum sancı giriyor kızlar birde öyle tekmeliyorki yaramaz bazen canım acıyor sizde de oluyormu bu aralar hareketleri dahada çoğaldı ve sertleşti şimdiden anneye yaramazlık yapıyor...kendinize iyi bakın

Evet Eylül Bende Ayakkabilarimi Giyemiyorum Eşim Yardimci Oluyo Banada Gecen Gün Benimki Uyutmadi Beni Sanki çikicak Karnimdan

Nasılsınız...3/4 gündür giremiyordum hala griple uğraşıyorum bir türlü geçmedi o kadarda dikkat etmeme rağmen neden düzelemiyorum bende anlamış değilim...
Kayra Alin hoşgeldin...
Sağlıcakla kalın, sevgiler

Sevgili Eylül Ecrin hem teşekkür ediyor; hem de sağlığına biran önce kavuşmanı diliyorum.. Grip bağışıklık sistemlerimizin zayıflaması yüzünden yakamıza çabucak yapışıyor ve bizi iyice hırpaladıktan sonra ancak bırakıyor.. Ama bol sıvı ve meyva tüketip istirahat et canım; geçmiş olsun...

:teytey:Çok uzun bi zamandır aranızda olamadım kızlar.. Ancak zaman zaman yazılarınızı okumaya, haberlerinizi uzaktan da olsa takip etmeye çalıştım.. Oğlumun okuldan taşıdığı grip vb. rahatsızlıklarla, evdeki işlerle, etrafımdaki insanlarla süren tatlı koşuşturmacanın içinde bi de baktım ki güzel sohbetlerinizden kopmuşum...
Hani bunca zaman sonra dönüş yapmak da kolay olmuyor; dışımda öyle çok konuyu paylaşmışsınız ki, arkadaşlıklarınız öyle güzel bi kıvam almış ki, bi nebze de olsa bu sayfayı oluşturarak bunda katkım olmuştur diye büyük sevinç duydum...:teytey:
Hepinize kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum; oldukça iyi olduğumu da merakta bıraktığım herkesten özür dileyerek yazmak istiyorum..:teytey: Aranızdayım Sevgili Mayıs Anneleri ve tüm arkadaşlara yeniden MERHABA diyorum....a.s.

Seni görmek güzel hoşgeldin..merak etmiştik doğrusu..iyi olmana sevindim sevgiler..

Hayatımın en kötü günlerinden birini yaşıyorum desem..Dün gece sabahın beşine kadar ağladım hayatım boyunca bu kadar çok ağladığımı hatırlamıyorum..Ama şunu iyice anladım ki, insan olan herşeyi yaşıyor asla bu benim başıma gelmez dediğim bir olayı yaşadım..Kayınvalidem yüzünden eşimden 6 aylık hamile olmama rağmen şiddet gördüm..bu kelimeyi kendim için birgün kullanacağım aklımın ucundan geçmemişti..Ağlamaktan harap oldum..Dün geceden beri hiçbirşey yiyemiyorum ağzıma su alsam bile çıkarıyorum, Allahım ölmek istiyorum..Bu durumu kabul edemem bu güne kadar kötü bir söz bile işitmediğim eşimi dün gece tanıyamadım ona ne oldu bilmiyorum..Allahım ne yapsam sakinleşemiyorum.....

Arkadaşlar merhaba,

Bugün kontrolüm vardı. Şeker yüklemesi sonucum 160 senağlama hafta içi yeniden test yaptırmak zorundayım ve bu kez tam 3 saat falan beklemem gerekiyormuş tahlil için hastanede..Niye olduğunu anlamadım..Doktor bebeğin suyununda biraz fazla olduğunu söyledi.. ( şeker böyle bir şeye sebep olabiliyormuş )

Sanırım aniden çok kilo aldığım için oldu..Çünkü ailemde hiç şeker hastası yok..

Benim gibi sonuçları yüksek çıkan başka bir arkadaş daha varmı??

Bundan sonra sanırım tekrar yüksek çıkarsa diyet o da 2 haftada sonuç vermezse insülin tedavisine başlanacakmış..

Doktor bebeğin kilosu 1200 gr dedi..Bu aslında normal kilosuymuş ve gizli şekeri olan hamilelerde bebek aniden büyüyebiliyormuş..

Hiç aklıma gelmezdi bende şeker çıkacağı.. :çok üzgünüm:

avebrucum geçmiş olsun canım moralini bozma düzelir canım bende iki hafta sonra yaptırıcam hayırlısı bakalım moralini yüksek tut arkadaşım

ya bugün kötü haberler günü herhalde öncelikle ebrucum geçmiş olsun şeker yüklemesi önce 50 gram yapılıyo seninki gibi yüksekse 100 gramlık bi test ile 1 er saat arayla bi daha kan aLIP BAKIYOLAR ,bu testte ortaya çıkıyo ne olduğu ama herkoşulda diyet yapcan canım ,merak etme diyetle tüm riskler ortyadan kalkıyomuş bunada şükür canım moralini bozma stress dahada artırıyomuş şekeri:KK43:

nazecim çok üzüldüm ne diyeceğimi şaşırdım öncelikle o kaynanayı allaha havalwe et allah onu bildiği gibi yapsın ,kendimi senin yerine koydum kahroldum canım ,evet doğru çok yanlış çok üzücü bir olay hakketten ama nazecim şimdi ağlama isyan etme bazı kararlar verilecek bi zqaman değil
lütfen karnındaki günahsız yavruyu düşün ve sakinleş canım benim ağlamayı ve üzülmeyi bırak sakin ol ve bu meselenin sorgusunu doğum sonrasına bırak derim bebeğini düşün lütfen
aallah yardımcın olsun ne kadar üzüldüğümü anlatamam canım ya

Ridacım saydıklarının hepsi bendede oluyor ama ben artık kabullendim yerimseniben Demek ki böyle olması gerekiyormuş deyip çok fazla kafaya takmamaya çalışıyorum. Zaten bir kaç haftadır gece 12 den önce uyumadığım için geceleri biraz daha az uyanıyorum ( yorgunluktan sızıyorum sanırım ).Hatta otururken bile rahat değilim canım ama napalım sabredeceğiz işte..Çünkü göbüşlerimiz son sürat büyümeye devam ediyor..Bebişinin adı Muhammet mi olacak :emir_bebek: Bende Yunus Emre koyacağım İnşallah artık isim aramıyorum.. :1rolleyes:

evet ebrucum, bebişimin adı muhammet olacak...herkesin yavrusunu beklediği gibi büyük bir sabırla ve hatta sabırsızlıkla ben de onu bekliyorum. Beni anne yapacak olan Allah'a şükrediyorum. Onu verene kurban olurum ben:)

Son düzenleme:
Hayatımın en kötü günlerinden birini yaşıyorum desem..Dün gece sabahın beşine kadar ağladım hayatım boyunca bu kadar çok ağladığımı hatırlamıyorum..Ama şunu iyice anladım ki, insan olan herşeyi yaşıyor asla bu benim başıma gelmez dediğim bir olayı yaşadım..Kayınvalidem yüzünden eşimden 6 aylık hamile olmama rağmen şiddet gördüm..bu kelimeyi kendim için birgün kullanacağım aklımın ucundan geçmemişti..Ağlamaktan harap oldum..Dün geceden beri hiçbirşey yiyemiyorum ağzıma su alsam bile çıkarıyorum, Allahım ölmek istiyorum..Bu durumu kabul edemem bu güne kadar kötü bir söz bile işitmediğim eşimi dün gece tanıyamadım ona ne oldu bilmiyorum..Allahım ne yapsam sakinleşemiyorum.....

Nazecim canım üzme kendini neydi ki problem belki daha açık anlatırsan bizde sana yardımcı olmaya çalışırız.. Ama bu nasıl bir şeydir ya. Eşin sana daha öncede şiddet uyguluyormuydu?? Eğer çok üzgünsen bir süre ondan ayrı kalmanda fayda var canım ya ..Ciddiyim yani anlasın hatasını ne demek hamile kadına şiddet uygulamak ya..

Ölmek istiyorum falan da deme ..Aç telefonu kayınvalidene neler yaşadığını onun yüzünden bunların başına geldiğini söyle ..Sessiz kalma.. Kimsenin kimseyi böyle bir dönemde üzmeye hakkı yok..Onu tehdit et hatta ..Senin yüzünden bu bebeğe birşey olursa ben size yapacağımı bilirim de.. Sakın kendini bırakma ve güçlü ol.. Karışmasın bir daha sizin hayatınıza bu ne yahu.. Nasıl bir kaynanaymış anlamadım gitti.. Aynı evde yaşamıyorsanız bir daha benim evime gelme de açık açık..Eğer senin huzurunu bozacaksa çevrende olmasın daha iyi.. Kendi annene de anlat durumunu herkes bilsin, kimseden birşey saklama gerekirse anneni yanına çağır, eşini biraz fırçalasın seni sahipsiz sanmasınlar..Sessiz kalırsan hem içine atarak daha çok üzülürsün hemde onların yaptıklarını yanlarına kar kalır.. Merak etme kimse sana zaten bu zamanda sırtını dönemez..Sen aynı zamanda eşinin de bir parçasını taşıyorsun..

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba,

Bugün kontrolüm vardı. Şeker yüklemesi sonucum 160 senağlama hafta içi yeniden test yaptırmak zorundayım ve bu kez tam 3 saat falan beklemem gerekiyormuş tahlil için hastanede..Niye olduğunu anlamadım..Doktor bebeğin suyununda biraz fazla olduğunu söyledi.. ( şeker böyle bir şeye sebep olabiliyormuş )

Sanırım aniden çok kilo aldığım için oldu..Çünkü ailemde hiç şeker hastası yok..

Benim gibi sonuçları yüksek çıkan başka bir arkadaş daha varmı??

Bundan sonra sanırım tekrar yüksek çıkarsa diyet o da 2 haftada sonuç vermezse insülin tedavisine başlanacakmış..

Doktor bebeğin kilosu 1200 gr dedi..Bu aslında normal kilosuymuş ve gizli şekeri olan hamilelerde bebek aniden büyüyebiliyormuş..

Hiç aklıma gelmezdi bende şeker çıkacağı.. :çok üzgünüm:

Avebru canım endişelenmeni gerektirecek bi durumda olmadığını tüm kalbimle diliyorum.. Şeker yükleme testini geçen haftalarda ben de yaptırdım ve 156 çıktı; inan çok vesveseliyimdir ama test yapılırken yanımda olan ve bu defa 100gr. yüklemesi için gelen bi kaç hamileyi görünce bana bi rahatlama geldi. Anladığım kadarıyla 50 gr. yüklemesi çok kişide aynı sonuçla noktalanıyor.. Kendi kendime karar aldım ve tatlı, hamur işi gibi gıdaları yalnızca tatma kıvamında bırakarak yoluma devam edicem, 100 gr. yüklemesini de yaptırtmıycam. Bu arada ben doktorumun isteği üzerine test öncesinde 3 gün boyunca günde iki tane goftret türü tatlı tükettim, sen böyle bi' şey yaptın mı Ebru' cum?

Öncelikle yeniden merhaba, Naze' cim..a.s.
Yazdıklarını okuyunca aklım öylesine allak bullak oldu ki; iki saattir ekran bana ben ekrana öylece bakışıyoruz. İnanamıyorum ve söyliycek tek bi kelime bile bulamıyorum; yuh yani!
Şimdi daha rahatlamış olduğunu varsayarak sana bi kaç cümle göndermek istiyorum.. Naze düşünür müsün lütfen dün gece sana bu olayı yaşatanlar sabahın beşine kadar ağladığın sırada ne yapıyorlardı? Ben söyliyeyim; bi' şey olmamış gibi davranıp aynen hayatlarına devam ediyorlardı. Böyle bi olayın içine ne denli derin iz bıraktığının ve acının farkındayım; ama lütfen kendini yıpratma, karnında taşıdığın herşeyden habersiz meleğini de daha fazla üzme. Affetmeyerek eşine de senin çektiğin acının kat katını yaşat ki bi daha hayat arkadaşına şiddet gösterecek kadar gaddarlaşamayacağı gerçeği yüzüne tokat gibi çarpsın! Kaynvaliden için diycek tek bi kelime bile bulamıyorum Naze' cim sakin ol ve bekle yaşadıklarını gören Allah muhakkak ki onu da layık olduğu şekilde cezalandıracaktır! Sen yalnızca yavrunu ve kendini düşün; çünkü yaşamak için en güzel sebebin sana en yakın yerde ve kucağına gelip kokunu hissedeceği anı bekleyerek gün sayıyor..

Avebru canım endişelenmeni gerektirecek bi durumda olmadığını tüm kalbimle diliyorum.. Şeker yükleme testini geçen haftalarda ben de yaptırdım ve 156 çıktı; inan çok vesveseliyimdir ama test yapılırken yanımda olan ve bu defa 100gr. yüklemesi için gelen bi kaç hamileyi görünce bana bi rahatlama geldi. Anladığım kadarıyla 50 gr. yüklemesi çok kişide aynı sonuçla noktalanıyor.. Kendi kendime karar aldım ve tatlı, hamur işi gibi gıdaları yalnızca tatma kıvamında bırakarak yoluma devam edicem, 100 gr. yüklemesini de yaptırtmıycam. Bu arada ben doktorumun isteği üzerine test öncesinde 3 gün boyunca günde iki tane goftret türü tatlı tükettim, sen böyle bi' şey yaptın mı Ebru' cum?

Canım ilk şeker yüklemesi için doktorum bana hiçbirşey söylemedi çünkü ben zaten çok fazla şeker tüketiyorum.. Yani mideme dur diyemiyorum ki, ne bulursam yiyordum zaten sadece son iki haftadır falan bir azalma oldu iştahımda ama zaten olması gerekenin 3 katı yediğim için o azalmada pek işe yaramadı sanırım.. fisfisfis Bir sonraki yüklemeye kadar biraz yediklerime dikkat edeceğim artık bir liste buldum onu uygulayacağım..Liste fena değil çünkü içinde süt yoğurt peynir falanda var..Tek düşüncem ceviz fındık şeyler..Onları tüketmem gerekiyor..

Listeyi buraya ekliyeyim belki aynı sorunu olan arkadaşlar için bir faydası olur .

1 su bardagi sekersiz çay
2 kibrit kutusu beyaz peynir
Salatalik, domates
2 dilim kepekli ekmek

ARA ÖGÜN
1 su bardagi ayran
2-3 adet kepekli bisküvi
1 porsiyon meyve
ÖGLE
3 köfte kadar kadar et (100 gram)
1 porsiyon sebze yemegi
Salata
1 kase yogurt
2 dilim kepekli ekmek
IKINDI
1 dilim kepekli ekmek
1 dilim beyaz peynir
1 porsiyon meyve
AKSAM
1 kase çorba
1 porsiyon sebze yemegi
Salata
1 kase yogurt
2 dilim kepekli ekmek
GECE
1 su bardagi sekersiz süt
1 porsiyon meyve

Birde günde 20 şer dakikadan yaklaşık bir saat yürüyüş yapmayı düşünüyorum...(sabah öğle akşam şeklinde)

X