senağlamaİlk karşılaşmada hayatımın şokunu yaşadım desem sanırım abartmış olmam. Pürüzsüz bildiğim bacaklarım (özellikle de sağ bacağım) haritalardaki nehirleri tasvir eden şekle bürünmüştü yer yer.. Bugün Murgiz' den öğrendiğime göre aranızda bu sorunu yaşıyan kimse olmamış; kızlar dilerim ki sonuna kadar da olmaz.. Gerçekten insan anlatılmaz demoralize oluyor.. Bunun için bazı bildiklerimi buraya yazmak istedim:
-Öncelikle fazla ayakta kalmamaya çalışın, eğer mecbursanız hareketsizlikten kaçının; bacaklarınızı hareket ettirin,
-Dinlenme esnasında ayaklarınızı muhakkak göğüs hizasının yukarısında tutacak pozisyonları tercih edin,
-C vitamininden vücudunuzu mahrum bırakmayın; C Vitamini özellikle toplar damarları koruduğu için bacaklarda varis oluşumunu önler,
-Hamilelikte kullanabileceğimiz ilaçlar olsa bile benim gibi doğal yolları tercih edenler için bildiğimiz beyaz lahanayı haşlayıp, soğuttuktan sonra bacaklarınıza
sarın; gerçekten rahatlatıyor,
-En önemlisi de ayaklarınızı uzun süreli sarkıtmaktan kaçının ve önlemek amacıyla orta basınçlı varis çoraplarını da güvenle tercih edebilirsiniz..
-Ayaklarınızı sıkacak nitelikteki ayakkabılardan da uzak durun, rahat ve düze yakın pabuçları tercih edin..
Kızlar inşallah aranızdan kimse bu sorunla tanışmaz; ancak önlem olarak hepinizin yazdıklarımı aklınızın bi köşesinde bulundurmanızı ve bu hususta dikkatli davranmanızı öneririm..
Karnınızda taşıdığınınz meleklerinizle ve sağlıcakla kalın..
Kayracım bende önceden var olan varisler haricinde ( yüksek topuklular yüzünden ) pek varis olmadı belki mümkün olduğunca her sabah portakal ve limon suyu içmeye çalıştığım içindir.. Birde çok fazla ayakta değilim hep evde olduğum için genelde oturuyorum..