2. Çocukmu? Kariyer mi?

Sizin kimliğiniz ne acaba? Bilmediği hayatlar konusunda bencelerle sacmayalan herkologlardan mi? Bilmediğiniz yaşamadiginiz durumlar üzerinden nasilda bu kadar sacmalamissiniz. Ne demek kimlikleri yok? Siz kimsiniz ya ne bu hadsizlik! Siz bu kendini bilmezlikle KİM olsanız HİCsiniz.

Ufkunuz dilerim bir gün genişler. Ve hayatta sadece önünüzde gördüğünüz boşanma davalarındaki olumsuz tablolar olmadığını bir gün anlarsınız. Kadınların ayakta durmasını, mesleklerini yapmalarını bende taktir ediyorum ama bu ülkenin şartları ortada, emek sömürüsü ortada .İmkanı olan varsa çalışmaz, dileyende çalışır.Bir Kadın bir kadını ev hanımı diye hakir görüp ona herşey müstehaktır görüşünü savunuyorsa bana hiçbir hayat tecrübenizden bahsetmeyin lütfen. Vicdanı kavramlar, hayat görüşü, incelik, düşünce ufku bunlar mesleğinizi yapıp kazandığınız paradan daha önemli şeyler benim için. Varsa başka düşünceleriniz sizde kalsın ortak paydadan bakmamız mümkün değil sizinle

Ne cirkin bir üslup, cift diplomali bir anne olarak hayretle okudum.Insanlarin seçimlerinden size ne ? 2'nci cocugu yapmak isteyen biri, kimliksiz mi oluyor ! Siz mi bakacaksınız, kişilerin ekonomik durumunu nereden biliyorsunuz.Ister kariyerinde ilerler, ister 2 çocuk yapar, ister hiç evlenmez vs. Bu nefretinizin nedenini aslinda analiz ediyorum ama dillendirmeyecegim. Sizin gibi bir uye daha var burada, kod adi F evli ve çocuklu kadın düşmanı :) Herkes sabah 8,akşam 5 bir ise gitmek zorunda da değil, iş yerini acar,e ticaret yapar vb. Boşta kalmamak için anne olmak ne demek ? Anne misin ? Haddinizi bilin biraz, içinizdeki irini buraya akıtmayın.

Birbirimize hikayelerimiz çok benziyor tarih öğretmeniyim ve atanamadım ki bende sizin gibi zorlamadım acıkcası atanmayı malum durumlardan dolayı. Bir süre ücretli çalıştım baktım tatmin etmiyor eşimde bulunduğum yerde kalıcıydı işinden dolayı 2. Çocuğu yaptım. Pişman değilim kendinize güveniyorsanız hiç beklemeyin derim ben 6 sene bekledim 2. İçin çok pişmanım aıfırdan başlamak gibi oldu zor oluyor.

Katılıyorum. Dilerim yaşamazsınız ama 10 15 sene sonra şu anki görüşlerime katılır, keşke derseniz yaşayacağınız tüm pişmanlık şu anki eseriniz bunu bilin.

Hayat sizin, bazı şeyler zor olabilir ki herkes için öyle. Ama görünen köyün kılavuz istemediği durumlar yok gibi davranıp da ama ben düşünmemiştim demek ihmalkarliktir. Bile bile ihmalkarlik yapmak da bile bile lades demektir.

Hayatta size de kendi dogrularinizla başarılar dilerim.

Sanırım evde çocuk bakan, bunu meslek ile ozdeslestiren yani eve maddi anlamda sıfır katkınız olduğu için bunun vermiş oldugu gocunma ile kendinizle yüzleşmek yerine, konuyu üzerine alan birisiniz siz de.

Eşinizden para almaktan gocunmuyorsunuz, gelecek planınız olmamasından korkmuyorsunuz da bu durum yüzünüze vurulunca ben mi hadsizlik yapmış oluyorum? Siz napiyorsunuz bu kafa ile, bilinçli ebeveynlik mi? Öyle mi kandiriyorsunuz kendinizi?

Eğer çocuk doğduktan beri yıllardır çalışmıyorsa ikinci çocuk da doğduktan sonra bu süre 7 8 senelere doğru ilerliyorsa, ve buraya da geçip de yazıyorsa ben de görüşlerimi açık bir şekilde istediğim gibi de yazarım.

Sizce bu durumun normal olması illa herkes için normal mi sanıyorsunuz? Saksakcilik yaparak diğer görüşleri duymayarak vicdani böyle mi rahatlatiyorsunuz.
Doğru doğrudur yanlış yanlıştır bu kadar basit.

Koca eline yıllarca bakmanın 2023 ekonomisinde doğru olduğunu savunmak icin kafayı yemek lazim. Asıl siz mi bakacaksınız 2.cocuga sizler mi masrafları karsilayacaksiniz da bu kadını 2.cocuk için teşvik ediyorsunuz?? Lafa gelince bu insanlar neye güvenerek çocuk yapıyor diyorsunuz ama. Millet buraya 10 senelik evliyim eşimden memnun değilim 2 çocuk var derken neden 2 çocuk demeyi biliyorsunuz. Doğrular kafaya göre değişiyor mu ya öyle, madem anne olmak her türlü kutsal ne diye diğer insanları sorguluyorsunuz? Azcık akıl mantık lazim ve bunu canı isteyince bi konuda calistirp canınız istemeyince diğer konuda calistirmamakla olmuyor.

AKIL vermek başka, hakaret etmek başka. Önce bunun ayrımını yapın, aşağı yukarı tüm konularda aynı şeyi yazıp duruyorsunuz. Size ne ? Koca eline bakmayi kim savunuyor, her kadin ekonomik ozgurlugunu eline almali elbet buna karsi olan yok.Konuya attigim ilk yoruma bakarsan, ne akil verdigimi anlarsin 2'nci cocugu yap diyen de yok.Bosta kalmamak icin cocuk yapiyor diyemezsin, sen evlenme cocuk da yapma. Bundan da bize ne ! Çocuk yetiştirmek için sadece ekonomik refah değil, psikolojik yeterlilikte lazım..Sende de o yok bana kalırsa, içindeki irini akıtmaktan öteye gidemiyorsun. Papagan gibi evlenen ya da cocuk yapanlara karsi nefret soylemlerin var.Insanlara akıl vermek, aşağilamak değildir. Klavye basinda yazmasi kolay, gercek hayatta birinin karsisina gecip boyle konusuyor musun ? Hic sanmam :) Bana gelince, paşalar gibi bakıyorum çocuğuma. Özel okuluna yeni 97 bin bayıldım, geçen hafta aracıma özel plaka aldım, kocaminda parasını yiyorum. Kendi paramı da kazanıyorum. Nereden vuracaksın şimdi beni ? Üniv desen okudum, iş desen çalıştım, para desen var. Tuh bak azarlayacak yer kalmadı. Tum bunlarin yaninda insan olmayi biliyorum, sanada tavsiye ediyorum

Şimdi bile bilmeden yazıyorsunuz cidden sadece gülerek izliyorum sizi. İnsanların eğitim durumunu,neler yaptığını falan bilmeden yazmak sizin kimliginiz sanırım. Böyle bir ev hanımlarına saydirayim da nereden nasıl olursa olsun yeter ki saldirayim :) İnsanların gelecek planının olmadığını falan tanimadan nasıl ongorebiliyorsunuz böyle iskembeden sallayarak merak ediyorum

Konuyu nereden kendinize ya da bana getirdiniz? Özel hayatım hiç de sizin uydurduğunuz gibi değil ve manipulasyonlariniza kanıp da daha fazla bilgi verecek de değilim :) kendi inanmak istediğinize inanın bana ne.

Gerçek hayatta daha bile fazlasını söyleme yüreği var bende yapıyorum da, ancak yarası olup gocunanlarda asıl bununla yüzleşecek yürek ona ne demeli? Yaparken iyi, yaptığının ne olduğunu söyleyince mi kabahat, çok komik gerçekten.

Tekrar söylüyorum konu siz değilsiniz ne diye üzerinize alınıyorsunuz siz de mi 1 sene çalıştıktan sonra ilk çocuğu yapıp 3 4 sene çalışmayıp ikinci çocuk planı yaptınız?? Eğer öyle değilse ikinci çocuk lafımı ne diye kafanıza göre anlıyorsunuz? Lafım çalışmayıp sonra ikinci çocuk yaparak çalışmamayi devam ettirene ama anlamak zor belli ki.

Alkışlıyorum cidden yorumunuzu. Bende üniversite mezunuyum he olmayabilirdimde. Bu demek değil asigilanmayi hakediyorum. Nasıl şuursuzca yorumlar cidden akıl almaz. Ama biliyor musunuz genelleme yapmıyorum ama böyle aşıri bir şekilde ev hanımlarıni aşagilayan bir kesim var ki kendi içinde oturup ağlayan sahip olamadığı şeye mundar deme durumu var ya hani. Herkesi demiyorum ama herhangi bir durumu aşırı şekilde ezen kişinin gerçek hayatta onu sahip olamadigi için böyle yaptığı çok öteden bile belli oluyor. Başka türlü bu kadar nefret kusamaz çünkü.

Bizimkilerde sizin uydurdugunuz gibi değil işte bunu anlasaniz sorun yok ama siz uydurmaya devam Sizde inanmak istediğinize inanin bize ne

Kod adı F ayrı zaten o ayrı bir olay

Şu en altta ki paragrafa yazdiklarini rahat 3 4 konuya daha yazmis :) Agir takintili,screenshot atmaya degmez.Papagan gibi aynı şeyleri yazıp duruyor diye boşa demiyorum. Yarası olan kısmına gelince, kimde yara olduğu aşikar. Kendi mutsuzlugunuzun acısını, başkalarıni aşağılayarak gideremezsiniz.Bunun adina da akil vermek diyemezsiniz.Hadsizlik bu...Her kadın ekonomik özgürlüğünü kazansın elbet buna karsi olan yok. Calismak ya da calismamak kendi tercihleri, bu tercihleri yaparken sizden izin almayacaklar.

Üslup ve kendini yetiştirmek o kadar önemli ki. Burda şuan Cheryi gördüğüm için onu yazıyorum ama bu şekilde naif bir sürü üye var burda. Baktığın zaman Chery de takip ettiğim kadarıyla hayatında şuan evlilik düşüncesi olmayan bir kadın. Ve burda bircok insana göre çok daha güzel bir konumda. Hem iş hem hayat yaşam standarti olarak. Bir kez bu kızın mesajinda kendi gibi olmayan kişiye çamur attığını görmedim. Ki bakıyorum her telden insanla o an aynı olup o şekilde konuşuyor. Zor değil yani mevki olarak çok ustlerde olup yine Chery gibi olmak. Bu arada kendisiyle ne arkadaşım ne tanışıyoruz sadece üye olmadigim zamanlardan beri bile takip ettiğim birisi. Yoksa bikac böyle yorumlasmamiz dışında bilmeyiz birbirimizi. Ama işte insan kendini belli ediyor yani karakteri duruşu MissCherryBlossom

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…