2. Çocukmu? Kariyer mi?

Konuyu nereden kendinize ya da bana getirdiniz? Özel hayatım hiç de sizin uydurduğunuz gibi değil ve manipulasyonlariniza kanıp da daha fazla bilgi verecek de değilim :) kendi inanmak istediğinize inanın bana ne.

Gerçek hayatta daha bile fazlasını söyleme yüreği var bende yapıyorum da, ancak yarası olup gocunanlarda asıl bununla yüzleşecek yürek ona ne demeli? Yaparken iyi, yaptığının ne olduğunu söyleyince mi kabahat, çok komik gerçekten.

Tekrar söylüyorum konu siz değilsiniz ne diye üzerinize alınıyorsunuz siz de mi 1 sene çalıştıktan sonra ilk çocuğu yapıp 3 4 sene çalışmayıp ikinci çocuk planı yaptınız?? Eğer öyle değilse ikinci çocuk lafımı ne diye kafanıza göre anlıyorsunuz? Lafım çalışmayıp sonra ikinci çocuk yaparak çalışmamayi devam ettirene ama anlamak zor belli ki.
Yahu ben iki seçenek arasında fikir istedim usulünce ben çalışmaktan yanayım dersiniz ve konu biter. Ben bu çirkin konuşmayı bitirmeye çalıştıkça daha da uzatıyorsunuz başka mesajlardan bana değiniyorsunuz yine. Ben ‘’çalışmayacağım’’ gibi bi kelime kullanmadım, mesleğimi seviyorum ve istiyorum da dedim senaryo yazıyorsunuz şuan. Ki size bişeyleri kanıtlamak mecburiyetinde de değilim gerçi. İster 5 yıl ara veririm ister 10 size düşmedi bunun tasası.Keyfim istemez çalışmayada bilirim bu yine kimseyi ilgilendirmez. Konuyu hala uzatıp sündürüp ne yapmaya çalışıyorsunuz? Benim için bu çirkin üslupla fikrlerinizin zerre önemi yok tamam? Lütfen kutuplaştırıcı, kin nefret tayfası benim konularımdan uzak dursun. Ben sadece ılımlı ve medeni bir şekilde fikrlerini beyan edebilen üyelerin fikirlerine önemsiyorum

Üslup ve kendini yetiştirmek o kadar önemli ki. Burda şuan Cheryi gördüğüm için onu yazıyorum ama bu şekilde naif bir sürü üye var burda. Baktığın zaman Chery de takip ettiğim kadarıyla hayatında şuan evlilik düşüncesi olmayan bir kadın. Ve burda bircok insana göre çok daha güzel bir konumda. Hem iş hem hayat yaşam standarti olarak. Bir kez bu kızın mesajinda kendi gibi olmayan kişiye çamur attığını görmedim. Ki bakıyorum her telden insanla o an aynı olup o şekilde konuşuyor. Zor değil yani mevki olarak çok ustlerde olup yine Chery gibi olmak. Bu arada kendisiyle ne arkadaşım ne tanışıyoruz sadece üye olmadigim zamanlardan beri bile takip ettiğim birisi. Yoksa bikac böyle yorumlasmamiz dışında bilmeyiz birbirimizi. Ama işte insan kendini belli ediyor yani karakteri duruşu MissCherryBlossom MissCherryBlossom

Burdaki yanlışı hemen düzelteyim olası taliplerim için evlenme fikrim var ama adayım yok ... talip olmak isteyenler kim için talip oluyorlarsa kardeş, kuzen, arkadaş vb bir boy bir portre fotoğrafıyla lütfen Kazene başvursunlar :KK37:

Kendimden ornek vereyim bir sinava hazirlanmam gerekiyor. Kpss gibi cok derse ve konuya sahip bir sinav değil. Max 1 ay, gunde 4 saat calissam yeter.
Gunduzleri 13 aylik bebekle imkansiz, sabah birisi alip aksama kadar baksa anca oyle çalışabilirim. Gece onu uyuttuktan sonra calismakta imkansiz su an 6tane disi cikiyoe, her ay gece uyanmasi icin bir sebebi var. Zaten yorgunluktan sersem gibi oluyorum geceleri. Biraksalar kesintisiz 36 saat uyurum herhalde. Ustelik sizde 2 tane ilgi bekleyen bebek olacak.

özel kurumlar öğretmene maalesef hiçbir şey vaadetmiyor. Kpss çalışıp atanmaya bakın. Yanınızda gelip çocuğunuza bakacak anneniz, kvniz falan yok mu? Gerçi kreş çağına gelmiş zaten. Bu şekilde doğuda 3-4 yıl kalan tanıdıklarım çok. Gayret edip atanın derim. Eş durumu seçeneğiyle gelmek daha kolay zaten. Yaşınız genç, ikinci çocuk için bekleyebilirsiniz. Ben 29 yaşında yeni evlenmiştim 😂 mevcut tartışmayı yeni okudum. Biz burada sadece fikir veririz. Hiçbirimiz hiçbir konu sahibinin yakasına yapışma ihtimaline sahip değiliz. Bu kadar coşmak neden anlamadım gitti

Herkese selamlar, sizinle uzun süredir aklıma takılan bi konuyu paylaşmak istiyorum.

Evliyim, 3 buçuk yaşında bir kızım var. Atanamayan bir Tarih öğretmeniyim.Bölümümün Atamaları diğer bölümlere nazaran az malum. O yüzden kpss ye yüklenmedim hiç. Birde atansam bile eşim burda memur, ayrı şehirlerde çocukla yeni bi serüvene atılma fikri bana cazip gelmedi.
Nişanlılık sürecinde bir yıllık özel kurumda çalışma deneyimim oldu. Özel kurumun zorluklarını biliyorum yani, ama evlilikle sorumluluklarım arttı. Elbette eşimde yardımcı olur ama yinede zorlanırmıyım diye düşünüyorum bi yandan özel sektörde.
Maddi açıdan ben çalışmasam da 2. Bi çocuğu kaldıracak ekonomiye sahibiz.
Ama bi yanım öğretmenlik yapmaktan yana mesleğimi de seviyorum.

Kızımda ara ara bi kardeşim olsa diyor, oyun arkadaşı istiyor kendine . Tabi bende 2. Bi çocuk istiyorum ama 2. Bi çocuk demek 3 yıl daha çalışamamam demek. Doğacak çocuğumlada kızım kadar evde birebir zaman geçirmek isterim. Yaşım 29, 3 yıl sonra tekrar lise konularına hakim olup özel kurumun beklentisini karşılayacak enerjim kalırmı bilmiyorum.
Sorum şu; çocuk fikrini erteleyip özel bi kurumda öğretmenlik yapıp kızımı kreşe vermek mi? Yoksa kariyer planını erteleyip özel kurumda çalışmaktan vazgeçmekmi?
Farklı önerilere de açığım 🙌🏻
Ben sizin yerinizde olsam kariyeri seçerdim. Zaten bir çocuğunuz var. Uzun süre mesleğe ara veririseniz iş bulmakta daha cok zorlanır mısınız sizin sektöre hakim değilim? Dünya hali bu eşinizin maaşının size yeteneğinin ya da eşinizle evli kalacağınızın garantisi yok.

Burdaki yanlışı hemen düzelteyim olası taliplerim için evlenme fikrim var ama adayım yok ... talip olmak isteyenler kim için talip oluyorlarsa kardeş, kuzen, arkadaş vb bir boy bir portre fotoğrafıyla lütfen Kazene başvursunlar :KK37:
Yaaa Allah karşına çok iyi birini çıkarsın çok mutlu ol 🙏

Bu arada konu sahibi eğer imkan varsa her yönden maddi manevi eşle ilgili pek çok konu olumlu ise evet ikinci çocuk gerçekten bence çok güzel bir şey kendi adıma sevdim ben.
Ama işte iş bakımından zaten özel sektör eğitimde çevremde hep olumsuz gibi.
İmkan dahilinde ise KPSS çalışılabilir.
Bir de ikinci çocuğu yapıp ara verirseniz şansınız kalmaz gibi.
Ama tabii ki çalışıp çalışmama bu sizin kararınız çalışmayıp ev hanımı olmanız sizi kimliksiz, vasıfsız yapmaz..
Hakkinızda hayırlısı olsun.

Kariyer plani olmayan, çalışmayi sevmeyen kadınların ortak kaçış noktası bence bu " anne olmak". Bu bir meslek olmuş bazı insanların gözünde.

Sene de 1980 sanılıyor. Öyle bir ekonomi bilmezlik.
Kariyer sahibiyim 10 yıldır çalışıyorum
Doktora yapıyorum.
3. çocuğuma hamileyim.
Sevgiler....

Lafım çalışmayıp sonra ikinci çocuk yaparak çalışmamayi devam ettirene ama anlamak zor belli ki.
Herkesin aile planlaması kendini ilgilendirir. Genellemeleriniz de çok yakışıksız. Bazı erkekler zaten ev geçindirmeyi kendi görevi olarak görüp, eşlerini çalıştırmıyor. İş bölümlerini böyle yapıyorlar. Benim babam gibi. Bense 42 yaşına kadar çocuğum olana kadar aktif çalıştım. 2 çocuğum var. Küçük 3 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum. Ne eğitim hayatım, ne çalışma hayatım beni annelik kadar tatmin etmiyordu. Kadınların pek çocuğunda olan üreme iç güdüsü sizde yok diye insanların önceliklerini yargılayamazsınız.
Cherry benim bir tane arkadaşım var. Pırlanta gibi bir çocuk. Bodrum’da otel işletiyor. Eli yüzüde düzgün ama sana bir kaç gömlek küçük gelir 🙁 sen epey eğitimli, standartları yüksek bir kızsın 🥰

Ben öğretmen olsaydım mutlaka özelde çalışır, tek çocukla devam ederdim hayatıma. Gerçekten başarılı bir öğretmene değer veren kurumlar var. Kpss ile devlete yerleşme düşünceleri artık bana çok basit geliyor,hedefi kpss olan arkadaşlar lütfen alınmasın onların da aralarında gerçekten idealist olanlar vardır. Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama devlet kadrosuna geçeyim de yattığım yerden maaşıma bakayım düşüncesi hakim maalesef. Ben onlardan olmak istemem,bu sebepten özeli tercih ederdim.

Herkese selamlar, sizinle uzun süredir aklıma takılan bi konuyu paylaşmak istiyorum.

Evliyim, 3 buçuk yaşında bir kızım var. Atanamayan bir Tarih öğretmeniyim.Bölümümün Atamaları diğer bölümlere nazaran az malum. O yüzden kpss ye yüklenmedim hiç. Birde atansam bile eşim burda memur, ayrı şehirlerde çocukla yeni bi serüvene atılma fikri bana cazip gelmedi.
Nişanlılık sürecinde bir yıllık özel kurumda çalışma deneyimim oldu. Özel kurumun zorluklarını biliyorum yani, ama evlilikle sorumluluklarım arttı. Elbette eşimde yardımcı olur ama yinede zorlanırmıyım diye düşünüyorum bi yandan özel sektörde.

Kızımda ara ara bi kardeşim olsa diyor, oyun arkadaşı istiyor kendine . Tabi bende 2. Bi çocuk istiyorum ama 2. Bi çocuk demek 3 yıl daha çalışamamam demek. Doğacak çocuğumlada kızım kadar evde birebir zaman geçirmek isterim. Yaşım 29, 3 yıl sonra tekrar lise konularına hakim olup özel kurumun beklentisini karşılayacak enerjim kalırmı bilmiyorum.
Sorum şu; çocuk fikrini erteleyip özel bi kurumda öğretmenlik yapıp kızımı kreşe vermek mi? Yoksa kariyer planını erteleyip özel kurumda çalışmaktan vazgeçmekmi?
Allah evladınıza sağlık versin, artık kariyer zamanı diyorum ben.

kariyer hedefiniz varsa 2. çocuğu erteleyip kariyer yapın derim ben. bekarken yapmadığınız, birinci çocuktan sonra yapmadığınız kariyeri, gerçekçi olursak, ikinci çocuktan sonra kariyer yapmanız zor. bir de adam akıllı çalışma hayatınız olmamış, yıllardır uzak kalmış olacaksınız. alışmanız için bile süre lazım. kardeşler arası yaş farkından daha önemli olan sizin kariyeriniz. siz 33 yaşında da doğurabilirsiniz ama 35'ten sonra 0'dan bir kariyere başlamak çok zor 2 çocukla, hele ki mecburiyet yoksa.

bu arada ilk çocuğumu 28 yaşında doğurdum, şu an 2. çocuğuma hamileyim yaşım 32. kariyerim de var ama hepsini çocuktan önce oturttum. çocuktan sonra oturtmak için ya çok aşkla çalışmak istemeniz lazım ya da maddi olarak ihtiyaç sahibi olmalısınız.

kızınız daha 3,5 yaşında adam akıllı sınava çalışap atanmaya bakın bence hayat şartları zor aradaki yaş farkı uçurum olmaz yani ben olsam kesinlikle sınava yüklenir atanınca ikinciyi yapardım

Sanırım dershanelerde öğretmenlik düşünüyorsunuz, 2. bebeği bir kaç sene evde büyütüp sonra da başlayabilirsiniz, yükselme falan yok nasıl olsa, şimdi veya 3-4 yıl sonra başlasanız değişen bir şey olmucak

Son karar size kalmış ama ikinci çocukta gerçekten kararlıysanız acele etmelisiniz. Benim iki çocuğum arasında 4 buçuk yaş var ve keşke daha az olsaydı diyorum. Şuan beraber pek oynamıyorlar. Daha az yaş farrkı olsaydı diyorum... İşe başlama konusuna gelince ben de 2 çocugumu büyütüp 37 yaşında işe başladım😁öncesinde çocuklarımı bırakamadım. Tamamen tercih meselesi, siz nasıl mutlu olacaksanız öyle yapın. Ben ilk çocuktan sonra kpss ile atanmama rağmen işe başlamadım. Birçok kişi beni eleştirdi... Şuan tekrar atanmak için uğraşıyorum ama olmuyor. Daha az maaşla özelde çalışıyorum ama kararı ben verdim ve benim hayatım❤ o yüzden kendinizi nasıl mutlu hissedeceksiniz onu yapın.

çocuk sahibi değilim meraktan soruyorum. Çocuk varken evdeki o gürültü dağınıklık sizi yormuyor mu? Gerçekten merak yoksa alışılıyor mu bir süre sonra.
Aslında çocuk gürültü ve dağınıklıktan ibaret değil :) Biz beraber yazıyoruz,çiziyoruz, oynuyoruz sonra beraber kaldırıyoruz ve bu bana çok keyif veriyor külfet gelmiyor. Bazen de ona bırakıyorum sorumluluk alması için ya da yalnız oynadığı, benim kahvemi alıp kitap okuduğum zamanlar da oluyor. Çocuk olunca Jilet gibi olmasada evim her zaman tertipli ve düzenlidir. Ve birde evde iletişim konusunda nasıl bi hava hakimse çocuktaki gürültü oranıda öyle oluyor. Çocuk bu elbette bazen seste oluyor ama genel manada gürültülü bi ortam yok evimizde :)

X