2 çocuklu adamla olur mu?

• Konu Sahibi Konu Sahibi desin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben sizin durumunuzda olsam önce sorgulayacağım konu bu adamın neden boşandığı olurdu.Çünkü çocukların küçüğü 4/5 yaşlarında demek ki çok zaman olmamış.Veya bu çocuk çok küçükken boşanmışlar vb.İki küçük çocukla boşanma kararı verilmiş hem de yeni kesinlikle sebebini öğrenmek isterdim.Erkekten gelen şiddet hakaret aldatma vb var mı neden.Bu bana göre çok önemli.Hiç bir kadın iki çocukla kolay kolay yazdığım nedenler olmadan kolay kolay boşanmak istemez. Hiç bunu sorgulamıyorsunuz.
Çocuk konusunda ise şöyle düşünürüm.Bu arada bu yazdıklarımla ilgili tecrübem yok buradan veya çevremden edindiğim tecrübelerden yazıyorum.Evli meslek sahibi ve kv yim.
Ben ayrıldıktan sonra eşi ile birlikte çocuklarından da ayrılan erkekleri de adam yerine koymam elerdim onları ...Bu insanlık değil o çocuklar baba evinden gelmedi iki tarafında sorumluğu var.Anne babanın ortak sorumluluğu dahilinde büyümeli.Görüşüm bu.
Benim çevremde sizin gibi çocuklu erkeklerle evlenen arkadaşlarım oldu.İnanın bazılarının evlilikleri bozuldu sırf bu yüzden.Bazılarıda çok zorlandı pişman oldular ama ayrılmadılar.Her taraf için yıpratıcı oluyor.
Yakın bir ark.iki çocuklu erkekle evlendi.Çocukların annesi kazada ölmüş çocuklar bayağı büyük erkek hemen evlenmemiş.Ark 40 yaşa yakın.Büyük kızdı anlaşamadı.Aynı eve geldiler burada.Biz arkadaşa destek olmaya çalıştık olamadık.
Ben o ara uzman dr arkadaşımla bunu konuştum o zaman söylediklerini hiç unutmam.Bu evliliklere biz çok ortaklı evlilik deriz demişti.Anlattıkları
Kadın evleniyor birden büyük bir çocuğu elinde buluyor.Düşünsene bizler doğurduğumuzla büyüyoruz nerede ise.Hatta analık babalığın kitabı yok yaza yaza onlarla büyürken ilerliyoruz.Burada öyle değil ki.Birden kadın belli yaşta çocuklar elinde.Tamam aynı evde olmasalar bile bazı zamanlar onlarda.Ayrıca bu durum dahada kötü.Çocuklar bir orda bir burda.Bunun gibi çocuklu evliliklerin uzman yardımı alınmadan çok zor olacağını anlatmıştı.
Çocukları açısından da zor.Onlarda babayı kaybettiğini zannedecekler.Hele kardeş gelirse babanın artık onları sevmeyeceğine inanırlar.
Sonuç olarak hiç ama hiç kolay değil.Olmadığını çok gördüm etrafımda.Hatta olduğunu görmedim diyebilirim.
Çok üzücü ama çok doğru şeyler yazdıklarınız. Peki insanlar ikinci evlilikleri nasıl yapıyorlar? İki tarafın da çocuklu olduğu durumlar da çok fazla. Nasıl anlaşıyor evleniyor insanlar? İki tarafın da çocuksuz olduğu ikinci evlilikler çok çok azdır. Herkes mi mutsuz ya :( kimse ikinciye evlenmesin mi :( Çocuk istesem daha büyük sorun olacak ikinci evlilik, allahtan benden çocuk etkeni yok

Çok üzücü ama çok doğru şeyler yazdıklarınız. Peki insanlar ikinci evlilikleri nasıl yapıyorlar? İki tarafın da çocuklu olduğu durumlar da çok fazla. Nasıl anlaşıyor evleniyor insanlar? İki tarafın da çocuksuz olduğu ikinci evlilikler çok çok azdır. Herkes mi mutsuz ya :( kimse ikinciye evlenmesin mi :( Çocuk istesem daha büyük sorun olacak ikinci evlilik, allahtan benden çocuk etkeni yok
Tatlım sen kaç yaşındasın? Hayır başından evlilik de geçmiş, boşanmayı basarmissin belli ki aklı başında bir kadınsın ama hiç mi gozlemlemedin düşünmedin bu meseleleri daha önce? Az buz dusunulmeyecek bir ayrıntı da degil yani bu çocukluluk- çocuksuzluk meselesi....

Merhaba, ben 5 yıllık bir evlilikten sonra uzun süredir bekarım, çocuğum yok. Çocuk sahibi olmak da istemiyorum. Tekrar evlenmek için bekar çocuksuz beylerden de korkuyorum çocuk isterler diye, çocuklu boşanmış beylerden de korkuyorum eski eş ile iletişim ve çocuklar ile ilişkiler konusunda. İki taraflı da tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?
Şuan bir beyfendiden hoşlandım gibi ama 10 ve 4/5 yaşlarında iki çocuğu var. Çocuklar annede ama sık görüşüyor çocuklarıyla. Uzaktan bakınca hoş bişey sorumlu baba ama bu adamla ilişki veya belki sonra evlilik nasıl olur hayal edemiyorum.Lüften fikir verin, tşk , iyi bayramlar :)
Tecrübeyle sabittir OLMAZ.Macera arama

Evlilik tecrübem var, o yüzden çok laylaylom değilim. Hatta ikinci evlilik için de çok gönüllü olmamakla beraber sonsuza kadar yalnız olmak istemediğim için böyle karmaşık şeyleri göze almalıymışım gibi geliyor. Kadınlar boşanırken kocaları çocuklarla ilgili olmaya devam etsin istiyor, iyi baba iyi insan iyi erkek çocuklarıyla boşanmamalı deniyor . Ama bu adam tekrar evlenirken yanlış bir koca tercihi oluyor. İlginç bir çelişki sanki . Çocuklarıyla hiç ilgilenmeyen eski ailesini asla umursamayan kötü adamlar da yeniden evlenirken ideal kocalar konumunda oluyorlar? Çocukları yeni eş için sorun olmayacak çünkü . Ben bu adamın karakterini babalığını beğendim ama ilişki içinde bana düşecek rolden korkuyorum. Ay çok zor ya :(

Valla kanka dediğim gibi beraber yasayıp bakmadan bilemezsin. Madem seviyorsun devam et bak, ara sıra da bir seyler uydur kal evinde hayatı ölç tart istediğin hayat mı doye. Adam kötüdur demedim, hayat tarzı sana uymazsa mutsuz olursun dedim. Zaten burda da kimse adam kötü yazmamış, bu iş olmaz yazmışlar sebebi de belli 2 çocuğa uyum saglayamayacak olman. Otur düşün, sen yazin tatile gitmek isteyeceksin adam çocuğunu getirmek isteyecek. Her hafta sonu çocuklar da gelecek, 2 tatil gününde çocukla gezmek, ugraşmak ister misin ... o yuzden önce bak dedim sakın evliliğe dalma direkt.

İki tarafın çocuklu olduğu evlilikler daha iyi. Zaten bi çocuk daha düşünmüyorlar, rekabet alanı açılmamış oluyor böylece, hem de birbirleri ile daha iyi empati kuruyorlar.

Ben sizin durumunuzda olsam önce sorgulayacağım konu bu adamın neden boşandığı olurdu.Çünkü çocukların küçüğü 4/5 yaşlarında demek ki çok zaman olmamış.Veya bu çocuk çok küçükken boşanmışlar vb.İki küçük çocukla boşanma kararı verilmiş hem de yeni kesinlikle sebebini öğrenmek isterdim.Erkekten gelen şiddet hakaret aldatma vb var mı neden.Bu bana göre çok önemli.Hiç bir kadın iki çocukla kolay kolay yazdığım nedenler olmadan kolay kolay boşanmak istemez. Hiç bunu sorgulamıyorsunuz.
Çocuk konusunda ise şöyle düşünürüm.Bu arada bu yazdıklarımla ilgili tecrübem yok buradan veya çevremden edindiğim tecrübelerden yazıyorum.Evli meslek sahibi ve kv yim.
Ben ayrıldıktan sonra eşi ile birlikte çocuklarından da ayrılan erkekleri de adam yerine koymam elerdim onları ...Bu insanlık değil o çocuklar baba evinden gelmedi iki tarafında sorumluğu var.Anne babanın ortak sorumluluğu dahilinde büyümeli.Görüşüm bu.
Benim çevremde sizin gibi çocuklu erkeklerle evlenen arkadaşlarım oldu.İnanın bazılarının evlilikleri bozuldu sırf bu yüzden.Bazılarıda çok zorlandı pişman oldular ama ayrılmadılar.Her taraf için yıpratıcı oluyor.
Yakın bir ark.iki çocuklu erkekle evlendi.Çocukların annesi kazada ölmüş çocuklar bayağı büyük erkek hemen evlenmemiş.Ark 40 yaşa yakın.Büyük kızdı anlaşamadı.Aynı eve geldiler burada.Biz arkadaşa destek olmaya çalıştık olamadık.
Ben o ara uzman dr arkadaşımla bunu konuştum o zaman söylediklerini hiç unutmam.Bu evliliklere biz çok ortaklı evlilik deriz demişti.Anlattıkları
Kadın evleniyor birden büyük bir çocuğu elinde buluyor.Düşünsene bizler doğurduğumuzla büyüyoruz nerede ise.Hatta analık babalığın kitabı yok yaza yaza onlarla büyürken ilerliyoruz.Burada öyle değil ki.Birden kadın belli yaşta çocuklar elinde.Tamam aynı evde olmasalar bile bazı zamanlar onlarda.Ayrıca bu durum dahada kötü.Çocuklar bir orda bir burda.Bunun gibi çocuklu evliliklerin uzman yardımı alınmadan çok zor olacağını anlatmıştı.
Çocukları açısından da zor.Onlarda babayı kaybettiğini zannedecekler.Hele kardeş gelirse babanın artık onları sevmeyeceğine inanırlar.
Sonuç olarak hiç ama hiç kolay değil.Olmadığını çok gördüm etrafımda.Hatta olduğunu görmedim diyebilirim.
Eski eşle neden boşandığını bilmiyorum ama böyle durumlarda asla gerçeği olduğu gibi göremeyiz anlayamayız. Şiddetten veya aldatmadan hariç yüzlerce boşanma sebebi var, iki kişi arasında neler olup bittiğini konuşarak algılayamayız ki? Benim de boşanmamı anlatsam adam anlayamaz. Bende şiddet de yoktu aldatılmadım da , neyi ne kadar anlatabilirim karşı tarafa? Anlatsam da benm hakkımda ne kadar net yargılara varabilir ki adam? Şuna katılırım, kadın 2 küçük çocukla boşandıysa ciddi bişey vardır, ama ona göre ciddi olan bana göre olmayabilir? Belki adamı sevmedi? Bu benm de adamı sevmeyeceğim anlamına gelmez. Belki de boşanma fikri adamdan çıktı bilmiyorum. Erkekler daha az yapar bunu ama bilemeyiz. Belki kültürel olarak farklılardı, belki çocuklardan sonra ilişkileri değişti vs vs.

Kendi doğuracağını istemezken başkasının doğurduğunu hiç ister mi insan? Bence bu macera fazla riskli.

Dr arkadaşın dediği gibi uzman yardımı alacaksınız en başından itibaren.Mesele bahsettiğim konuda iki çocuk babaanne ile kalıyormuş.Bu arkadaşla baba evlendi nerede ise ertesi gün iki çocuk gönderildi yeni evlilerin yanına ki ona b.anne ile yaşamaya devam edecekleri söylenmiş.Burada yanlış bu işte.Kadın eşine evine evliliğine alışsın önce değil mi.Neden hemen çocukları ertesi gün gönderiyorsunuz.Uzman yardımı alınsa erkeğe bu söylenirdi.Biz uzman değiliz bunu düşündük karşı taraf düşünmedi.
Sonra bazı kadınlarda, erkek eş evlenince çok problem çıkartıyor çocuklar üzerinden.Çok ortaklı evlilik lafı gerçekten çok doğru sizin erkeğin bu konuda ne yapacağını bilmesi gerekecek işte.
Evlenen çok ama inanın çok sorunlu gidiyor.
Şimdi aklıma geldi.Bir kadın büyüktü hayatta değil oda çocuklu bir erkekle evlenmiş.Çocuklarla yaşıyormuş onlara eğitim vermek için tartışma olurmuş sonra komşusu üvey annesin ondan böyle yapıyorsun dermiş.Bilinmeyen neler çıkıyor görüyorsunuz.

Tatlım sen kaç yaşındasın? Hayır başından evlilik de geçmiş, boşanmayı basarmissin belli ki aklı başında bir kadınsın ama hiç mi gozlemlemedin düşünmedin bu meseleleri daha önce? Az buz dusunulmeyecek bir ayrıntı da degil yani bu çocukluluk- çocuksuzluk meselesi....
Elbet düşünüyorum , burada da sesli düşünmek için açtım konuyu :) Bdv bunun için değil mi zaten? Başkalarından azıcık olumlu bişi duysam terazinin öteki tarafına koyacağım :( illa evlenmeyeceğim tabiki ama uzun zaman sonra bu kadar etkilendiğim birisi olunca ayazda kaldım :(

Eski eşle neden boşandığını bilmiyorum ama böyle durumlarda asla gerçeği olduğu gibi göremeyiz anlayamayız. Şiddetten veya aldatmadan hariç yüzlerce boşanma sebebi var, iki kişi arasında neler olup bittiğini konuşarak algılayamayız ki? Benim de boşanmamı anlatsam adam anlayamaz. Bende şiddet de yoktu aldatılmadım da , neyi ne kadar anlatabilirim karşı tarafa? Anlatsam da benm hakkımda ne kadar net yargılara varabilir ki adam? Şuna katılırım, kadın 2 küçük çocukla boşandıysa ciddi bişey vardır, ama ona göre ciddi olan bana göre olmayabilir? Belki adamı sevmedi? Bu benm de adamı sevmeyeceğim anlamına gelmez. Belki de boşanma fikri adamdan çıktı bilmiyorum. Erkekler daha az yapar bunu ama bilemeyiz. Belki kültürel olarak farklılardı, belki çocuklardan sonra ilişkileri değişti vs vs.
Bu yazdıklarınızda çok haklısınız kapalı kapılar arkası bilinmez.Kesinlikle katılıyorum size.
Ama çocukların birisi ufak ona takıldım.Çok önemli ne olduda çocuk ufakken ayıldılar.Sizin için bu sorular .Doğrusunu bulun diye...

Evet çocuk istemediğimden eminim, altındaki nedenleri net bilemem ama sonuç bu yaşımda hiç çocuk eksikliği hissetmedim. Yiğenlerim var , onları seviyorum ama benm de olsaydı keşke demiyorum hiç. Başkasının çocuğunu sevip bırakmak sonra sakin sessiz evime dönmek çok güzel :) ama bu adamla ilişkim olursa tabiki şuanki konforum bozulacak onu biliyorum. Aşık olacak kadar zaman geçmedi, o kadar yakınlaşmadık ama şuna eminim ki şartlar mantığıma biraz daha uysaydı koşa koşa giderdim bu adama :)
Adamın boşanma sebebini bile öğrenmemişsiniz, bu kadar az tanıdığınız birine nasıl koşa koşa gidiyorsunuz? Ben eşimle sevgiliyken diplomasına kadar istemişdim, e devlet bilgilerine gelmiyorum bile. Bir de ikinci evliliğiniz olacak. Çok dikkatli olun bence, kandırılması kolay biri gibi gözüküyorsunuz. Kesinlikle kalbinizi kırmak için söylemiyorum, arkadaşça bir uyarı. Hiç gerçekçi bakmıyorsunuz olaylara.

Sen şunu anlamıyorsun; iki küçük çocukla boşanmayı göze almış bir kadının gerekçeleri çocuksuz kadından farklı olarak öyle mıy mıy huyunu sevemedim, kaşını gözünü begenemedim, tenimiz uyusmuyordu, ruhumuz kamaşmiyordu, aramıza soğukluk girdi, aşkımıza nazar değdi vs vs o-la-maz...

İki küçük çocuğu olan kadın bosaniyorsa elinde yüzde 99 ihtimalle nal gibi,dirgen gibi,kabak gibi, dev gibi, tolere edilemeyecek, üstü kapatilamayacak boyutta bir ofsayt vardır. Mecbur kalmıştır...

Son düzenleme:
Adamın boşanma sebebini bile öğrenmemişsiniz, bu kadar az tanıdığınız birine nasıl koşa koşa gidiyorsunuz? Ben eşimle sevgiliyken diplomasına kadar istemişdim, e devlet bilgilerine gelmiyorum bile. Bir de ikinci evliliğiniz olacak. Çok dikkatli olun bence, kandırılması kolay biri gibi gözüküyorsunuz. Kesinlikle kalbinizi kırmak için söylemiyorum, arkadaşça bir uyarı. Hiç gerçekçi bakmıyorsunuz olaylara.
Hayır aksine kimse kolay kolay beni kandıramıyor/etkileyemiyor diye bu kadar az ilişki yaşadım. Yukarda biyerde yazdım, boşandıktan sonra 1 yıl kadar bir ilişkim oldu, yaklaşık 4 yıldır da kimseyle olmadım. Uzaktan hoşuma giden birisi bu beyfendi, henüz çok az tanırken bile evlenirsem haftasonu çocuklar bana gelirse hasta olurlarsa çorba yapmam gerekecek diye düşündüğüme göre çok da aklım havada değildir di mi :)

Hayır aksine kimse kolay kolay beni kandıramıyor/etkileyemiyor diye bu kadar az ilişki yaşadım. Yukarda biyerde yazdım, boşandıktan sonra 1 yıl kadar bir ilişkim oldu, yaklaşık 4 yıldır da kimseyle olmadım. Uzaktan hoşuma giden birisi bu beyfendi, henüz çok az tanırken bile evlenirsem haftasonu çocuklar bana gelirse hasta olurlarsa çorba yapmam gerekecek diye düşündüğüme göre çok da aklım havada değildir di mi :)
Haftasonu gelip çorba yaptırmaları inanın sizin en küçücük minicik problem bile denilemeyecek probleminiz olur. Ama tabi hayat sizin hayatınız. Aklı havada çocuklar iyi olur, beni severler, boşanma nedeni, sorumluluk almam gibi yorumlarınıza göre yazmıştım. İyi şanslar size.

Madem bu kadar begdniyorsun adamı bence biraz bak. Haftasonu neler yapar mesela buluşbikecek misiniz bakarsın. 4lu gezelim derse o zaman kaçarsın.

Oha hayatımda gördüğüm en derinlikli düşünce 😯
Ay bu işin şakası işte o kadarını anlayın . Henüz ortada bişey yokken ben nelerin olup olmayacağını düşünüyorum demek istedim, şaka yapmalık yerler aramayın ya ben ciddiyim :( beyfendi hoş birisi nie anlamıyorsunuz :(

Elbet düşünüyorum , burada da sesli düşünmek için açtım konuyu :) Bdv bunun için değil mi zaten? Başkalarından azıcık olumlu bişi duysam terazinin öteki tarafına koyacağım :( illa evlenmeyeceğim tabiki ama uzun zaman sonra bu kadar etkilendiğim birisi olunca ayazda kaldım :(
Çok canın çektiyse aşkını doya doya yaşa bebeğim, açık açık söylersin, seninle evlenmeyi düşünmüyorum, cocuklarinla tanışmak istemiyorum ama doludizgin aşığım, var mısın? diye... Mecbur musun her sevistiginle evlenmeye?

Her insan farklıdır, o yüzden bu sorunun genel bir formülü olamaz diye düşünüyorum. Kendi tecrubemi yazayım. Eşimle evlendiğimde 6 yaşında bir kız çocuğu vardı ve annesindeydi. Hafta sonları ve onun dışında da bazı günler bize geliyordu. İletişimimiz hep iyi oldu. Şimdi genç bir hanım , çok şükür bir sıkıntı yasamadık. İlişkimizin iyi olmasında annesinin düzgün bir insan olmasının etkisi çok büyük bence. Bizim evlendikten 8 yıl sonra çocuğumuz oldu. Ben eşimin kızına ablalık yaptım daha çok. Onunla oyunlar oynadım . Birbirimizi çok sevdik , seviyoruz. Başka bir annenin çocuğu olsa ve onu doldursa bu şekilde olur muydu bilemiyorum. Belki olurdu ama çok zor ve yıpratıcı olurdu herhalde. Kısacası ille de çok kötü olur ya da iyi olur diyemiyorum. Hayırlısı neyse o olsun.

Back
X