• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış çocuklu adama aşık oldum ne yapacağım aşırı kararsızım bana yardımcı olur musunuz?

Zaten çocuk top değil o adam çocuğu ya hani. Evde sorumluluk alamam bahanesiyle çocuğu babasından ayıranlar iki gün iki saatlik birlikteliği babalık yapmak mı sanıyor? Çocuk bakmak istemeyen kadınlarda suç yok zaten babalık yapmak istemeyen adamimsilarda suç var. Yoksa kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama aldiklari adamlar yarın onlarin çocuklarını da aynı durumda bırakınca ağlamasinlar ama. Yazık. O çocuğun ödevlerini bir kere birlikte yapmayan baba, bir akşam sarılarak uyumayan, uyumadan önce hikaye okumayan baba. Bir akşam evde çadır yapıp film izlemeyen baba.Onlarin adam diye koynuna girdiklerini ben köpek diye kapıma bağlamam.
kesınlıkle haklısınız, daha ılıskıden emın degılken kadın ya da adam cocuk ıstıyor bırden. sonra cocuk oluyor, ısler daha da karısıyor, bırlıkte mı ayrı mı daha ıyı olacaklar, cocuk hangı kosulda daha ıyı olacak, cocuga nasıl bır ortam saglanacak dusunen yok

anne ya da baba bırbırıne nefret ıle ılıskı devam ettırıyor, bazen gorusturmuyorlar bıle karsılıklı ya da cok kotu sartlarda ıletısım bozuk halde bu yapılıyor. pekı anneye ya da babaya bırsey olsa ne olacak, o cocuk dıger ıletısımın ya da gorusmenın az oldugu tarafa kalacak mecburen.

kendısını aldatan, kumar borcu bıttıkte sonra bosanalım dıyen eskı kocasına karsı bıle benım teyzem boyle olmadı, cocugu aıledekı dogum gunlerıne bıle goturur, orda bırakır. bana bırsey olsa, baba ve babasının aılesıne yabancı olmasın der, kendı yasadıklarını kenara bırakıp. ustelık maddı olarak teyzem ve aılemız herseyı ustlenıyor tum sorumluluk yıllardır teyzemde. aılemız de cok kalabalık, allah korusn bırsey olsa, yegenımız asla maddı manevı ortada kalmaz ama yıne de teyzem , saglıklı bır psıkolojısı olsun dıye babasından ya da aılesınden ayırmıyor asla cocugunu. ve ben onun bu tur yaklasımlarını cok takdır edıyorum

Çünkü çocuk babada olduğu zaman sizde olacak sorumluluk sizden o beklenecek. En ben iyi babayım diyen bile aslında o kadar da değil. Çocukların 3. Kişilerle muhatap olmasına karşıyım. Bir çok örnek gördüm çevrem olsun kendi hayatım olsun.
Benim çocuğum var ben bundan sonra çocuklu bir adamla görüşmem. Çok net kriterimdir çocuksuz olması. Ki zaten amacım artık evlilik çocuk değil. Çocuğumdan bağımsız flörtümü aşkımı yaşarım diyorum o derece artık.
Çocuksuz biri kendini bu ateşe atmasın.
İnanın insanın kendi çocuğu bile zaman zaman ağır geliyor ama kendi kanın canın tahammül ediyorsun fakat el çocuğu bir yerde insanoğluna batıyor.
Tatile gideceksin belki çocuğu yüzünden gidemeyeceksin.
Zırt pırt gelecek ki gelme hakkı var. Değer mi başkasının çocuğunun çilesini çekmeye?
Evin bütçesi diye bir şey olmayacak çocuğun ihtiyaçları bitmeyecek asla.
Sizden önce her zaman çocuk düşünülecek. Asla plan yapamayacaksınız çünkü baba beni al diye devamlı arayacak belki de ya da eski eş çocuğu gönderiyorum işim var diyecek.
Eski eş çocuğun annesi olayına girersem çıkamayız. Ben çocuğumu yollamam ama herkes ben değil. Bizzat komple vermek isteyen biliyorum huzur kaçsın diye tümüyle yollayan var. Kimseye güvenilmez.
çok dogru yapmıssınız

ve ben de aynı hayatı yapmıs bırı olarak, bu tur konu ne zaman gorsem uzak durun dıyorum cevremdekı tum arkadaslarıma da, burdakı kısılere de.

esınızın aılesı bıle agır gelıyor, kendı aılenız agır gelmezken. dedıgınız gıbı ınsanın kendı cocugu bıle agır gelıyor bazen, baskasının cocugu haydı haydi.

o yuzden herkes dengı ıle devam etmelı, yanı aslında mantıkla devam etmelı. cok sevmek ya da sevılmek, ya da ıdeal es olması onemlı degıl karsı tarafın, kultur maddıyat aıle yapısı gecmıs ılıskıler hayat goruslerı bunlar ne kadar benzer ve ortak ... ona bakmak lazım oldugundan, sız cocuksuzsanız erkek de muhakkak cocuksuz olmalı.

çok dogru yapmıssınız

ve ben de aynı hayatı yapmıs bırı olarak, bu tur konu ne zaman gorsem uzak durun dıyorum cevremdekı tum arkadaslarıma da, burdakı kısılere de.

esınızın aılesı bıle agır gelıyor, kendı aılenız agır gelmezken. dedıgınız gıbı ınsanın kendı cocugu bıle agır gelıyor bazen, baskasının cocugu haydı haydi.

o yuzden herkes dengı ıle devam etmelı, yanı aslında mantıkla devam etmelı. cok sevmek ya da sevılmek, ya da ıdeal es olması onemlı degıl karsı tarafın, kultur maddıyat aıle yapısı gecmıs ılıskıler hayat goruslerı bunlar ne kadar benzer ve ortak ... ona bakmak lazım oldugundan, sız cocuksuzsanız erkek de muhakkak cocuksuz olmalı.
Çocuklu kadınla çocuklu erkekte çok farklı aslında mesela çocuklu kadınla evlenip çok mutlu olan erkekler var yani çok derin konular ortada çocuk varsa çocuğun anne babası her şeyi düşünmeli onun yararı önemli

selamlar, biz sizden daha buyuk yastaydık esımın cocugu vardı ben ınanılmaz kotu seyler yasadım, ama etrafımdaki bır cok kısı de cıddı sıkıntılar yasıyor cunku bazı eskı esler cıdden cocuk ıle ıletısımı saglıklı kuramıyorlar. bu bazen kadın, bazen erkek tarafı oluyor ve bu sızın ılıskınıze yansıyor. ama cocuk olmadıgında , gecmısten sıze uzanan bır bag da olmuyor dogal olarak. sevgılılık gıbı , yasandı ve gectı oluyor ama cocuk olunca. cocuk ve annesı hep hayatınızda olmak zorunda. ayrıca dedıgım gıbı kısılerın ıletısımı bozuksa, ya da psıkolojık sorunu ya da kıskanclıgı falan varsa, vay halınıze dıyeyım. ılıskınızı mahvedebılır, karsı taraf.

sız, tabırı caızse copsuz uzumsunuz, nolur basınızı agrıtmayın. sevdıgınız adamın gecmısı, sızın lanetınız olabılır maalesef. bızzat cok ıyı tecrube etmıs bırı olarak ve bır abla olarak sıze tavsıyem
Ama sevıyorum nasıl vazgecıcem bılmıyorum:(((

Çocuklu kadınla çocuklu erkekte çok farklı aslında mesela çocuklu kadınla evlenip çok mutlu olan erkekler var yani çok derin konular ortada çocuk varsa çocuğun anne babası her şeyi düşünmeli onun yararı önemli
evet bu da zor bir denge aslında. ve şunu dürüstlükle söylemek isterim ki: biten ilişikden sonra yeni ilişki kuracak erkek de, kadın da aslında çok daha farklı bir sürecin ve zorluğun içerisine giriyor. özellikle çocuk varsa, çünkü sadece kendi hayatın değil, çocugun hayatını öncelikli hale getirmek zorundasın. başka bir adam ya da başka bir kadın meselesi giriyor , devreye. ve bu açıdan denge kurmak ya da kişilere güvenmek de çok zor. 2 tarafın çocuğunun, annesi ve babası da var sonuçta ve bu döngüde başka insanların varlıkları da ilişkiye etki eder hale gelecek. kişilerden biri bencil, kötü ya da dengesiz ya da sorun çıkaran olsa, tüm dengeli ilişki kuran çocuklar ya da anne babalar ya da yeni ilşkideki taraflar... biri sorunlu olsa, domino taşı gibi herkesin o günü ya da hayatı genel olarak stresli ve sorunlu geçecektir.

ama bir de şu da var, çocuklu kadınla evlenirken adamın kendisi de ailesi de çok sorun çıkarıyor, acaba çocugun babasına karşı nasıl olacağım, çocuk bana karşı nasıl olacak, anne ile ilişkim tamam ama aynı evde 3 kişi ve aynı evde olmayan bir baba figürü de olunca, nasıl olacak herşey derken erkek bu bilmeceye çok zor cesaret ediyor. ama kadın, fedakar cesur ve anaç yapısıyla herşeyi idare ederim hallederim gazıyla, ister cocuklu olsun ıster cocuksuz olsun kendisi, evlenecegı adamın cocugu olmus varmıs yokmus o kadar dıkkate almıyor, daha balıklama atlıyor. yani sizin verdiğiniz örnekteki adamlardan çok az var, kendi çocugu ile bile aynı çatıda, hatta anne ile birlikteyken bile baba-cocuk ılıskısınde denge kuramayan, herseyı genel olarak anneye yıkan erkeklerden bahsedıyoruz. çok nadir aksi örnekler elbette var, ama genel erkek fıgurunu eş ve baba olarak dusundugumuzde, ne kadar az sorumluluk aldıklarını dusunecek olursak, bır baskasının cocuguyla ne kadar ıyı ılıskı yurutur, bunu kendı ılıskısıne artı olarak nasıl döndürur dıyınce bın tane soru ısaretı cıkıyor işte.

Sizin iş olmaz.
Çocuğun annesi bir süre sonra çocuğu dolduracak o olduğu için ben yokum diyecek. Çocuğun ve annesinin entrikalarıyla uğraşacaksın. Değmez bence. İkinci şansını dengi dengine biriyle kullan derim.
ağzınıza sağlık.

bir de bunlar yaşanacak, ben daha sevgiliyken cocuga aldığım hedıyelerı cocuk zevkle kullandı, eve döndüğünde sadece esımın bu zamana kadar aldıgı ıhtıyac olan seyler degıl, benım aldıgım hedıyelerı bıle kapıya atmıslar gozunun önünde, cocugu bır daha almaya gıttıgı gorusmede.

senden ve kimseden bir şey ıstemıyoruz diyip. ama sonra mahkemeye, keman kursuna gıdıyor, parasını odesın dıye nafaka arttırım davası acıyor mesela. yani annenin , ruhsal sıkıntıları varsa, eskı esle hesaplasması bıtmedıyse, cocuk da , yenı eş de arada helak oluyor dengesızlıklerden. cocuk da nasıl davranacagını bilmiyor.

ozur dilerim annem sana vermedi istedi ama ben pembe tokayı çok sevmiştim aslında diyen cocuk biliyorum, arkadasımın esının cocugu ıle boyle konusması olmustu.

yanı bir adam ve bir kadın yapamıyor , bosanıyor, sonrasında karsılıklı ya da tek taraflı bıtmeyen bır ofke ile, bosanmadan sonra devam eden her ılıskı cok sorunlu ve sıkıntılı gecebılıyor, yeni eşler, cocuk-anne- cocuk-baba , herkesin bir gergin ortamda yaşam sürme durumu oluyor genel olarak.

ha işin içine entrikaya meğilli bir çocuk girerse, o zaman vay halinize. anne ile birleşip, babanın da babanın eşinin de canına okuyorlar. bunu yaşayan ben dahil en az 5 kişiyi yakınen tanıyorum mesela.

lafın özü, insanlar medeni ama en çok da cocugun faydasına olacak sekılde ılıskı yurutebılseler keske... o zaman cocuklu olmak da sorun olmayacak. ya da kimse bu riske girmeyip, illa cocuksuz ınsan secmeye calısacak ama bu da ne cocuklu bir kadının hayatına devam etmesı acısından, ne cocugu ıle yasamasa da baba olan bır adama, ne de bu kısılerden bagımsız olarak bu hıkayeye dahil olan yeni insanlara reva değil.

acayip derin bir konu ve kısır döngü bence bu konu.

aslında her evlılık, erkegın karakter ve tutumuna baglı. ıster gecmısı olsun, ıster cocugu olsun, ıster ıs hayatı, ıster aılesı ıle olan ılıskılerdekı mesafe...

aslında herseye dogru ya da yanlıs yon veren erkekten dolayı, karı koca ılıskılerı ıyı ya da kotu ılerlıyor.
Kısacası erkek yatak,kadın sudur. Yatak nereye giderse su o yöne akar. Katılıyorum.

Ben 29 sevgılım 34 yasında .ıkımızde daha önce evlendık ayrıldık ama onda çocuk var 5 yasında kızı var ,tanıştık benı çok sevıyor kızı.eskı esıyle adam çocuk dışında konuşmuyor görüşmüyor mesajlaşmalarına kadar okudum ,çocuk olmasa bırbırlerıne tahammullerı yok.bu adam benı aılesıyle tanıştırdı ve güvenımı kazanmak için Herseyı yapıyor ve benı kaybetmekten korkuyor ..fakat ben tekrar mutsuz olmaktan korkuyorum ,kaygı bozukluğum var.bızı bırbırımıze bağlayan tek şey sevgımız..ıkımızde tekrar evlenıp huzurlu yuva kurmak istiyoruz tek temennimiz bu .fakat benım güven problemim ve gel gıtlerım adamı ne kadar yorsa da benden vazgeçmiyor.ne yapacağım bılmıyorum..bır arkadaşım dalga gectı benımle “30 yaşına geldin dulsun hala koca mı secıyorsun kız “dedı güldü .inanın boyle şeyleri sallamıyorum tek derdım mutsuz olmaktan korkmak..hayal kırıklığı yaşamak ..ben boşandıktan sonra bekar ısteyen de çok oldu benı bır sürü görücüm oldu ama kımseye kalbîm ısınmadı ınanın..fakat ılk defa bırını sevdım oda çocuklu çıktı .ne yapacağım bılmıyorum
İnsan kendi çocuğuna bile zaman zaman tahammül edemiyor şu an sevdiğiniz adamın evlendikten sonra yaşayacağınız olumsuzluklarda o çocuğa yansitmayacaginizı garanti edebiliyorsaniz olabilir ilişkiniz ama daha gencsiniz çocuksuz biri çıkar karşınıza acele etmeyin. O cocukcagizinda hakkına girmeyin.

Zaten haftasonu babasında kalıyor çocuk .haftaıcı annesınde .bıde sevgılım ılerde çocuk ıstıyor bendende hatta ona kalsa 3 4 tane ıstıyor neyıne guvenıyorsa.
Halihazirdaki cocugu sadece hafta sonlari babasini gorebiliyorken, ne munasebetle bunu isteyebiliyor.

Back