- 20 Şubat 2025
- 79
- 77
- 3
- 34
Çok üzücü ama çok doğru şeyler yazdıklarınız. Peki insanlar ikinci evlilikleri nasıl yapıyorlar? İki tarafın da çocuklu olduğu durumlar da çok fazla. Nasıl anlaşıyor evleniyor insanlar? İki tarafın da çocuksuz olduğu ikinci evlilikler çok çok azdır. Herkes mi mutsuz yaBen sizin durumunuzda olsam önce sorgulayacağım konu bu adamın neden boşandığı olurdu.Çünkü çocukların küçüğü 4/5 yaşlarında demek ki çok zaman olmamış.Veya bu çocuk çok küçükken boşanmışlar vb.İki küçük çocukla boşanma kararı verilmiş hem de yeni kesinlikle sebebini öğrenmek isterdim.Erkekten gelen şiddet hakaret aldatma vb var mı neden.Bu bana göre çok önemli.Hiç bir kadın iki çocukla kolay kolay yazdığım nedenler olmadan kolay kolay boşanmak istemez. Hiç bunu sorgulamıyorsunuz.
Çocuk konusunda ise şöyle düşünürüm.Bu arada bu yazdıklarımla ilgili tecrübem yok buradan veya çevremden edindiğim tecrübelerden yazıyorum.Evli meslek sahibi ve kv yim.
Ben ayrıldıktan sonra eşi ile birlikte çocuklarından da ayrılan erkekleri de adam yerine koymam elerdim onları ...Bu insanlık değil o çocuklar baba evinden gelmedi iki tarafında sorumluğu var.Anne babanın ortak sorumluluğu dahilinde büyümeli.Görüşüm bu.
Benim çevremde sizin gibi çocuklu erkeklerle evlenen arkadaşlarım oldu.İnanın bazılarının evlilikleri bozuldu sırf bu yüzden.Bazılarıda çok zorlandı pişman oldular ama ayrılmadılar.Her taraf için yıpratıcı oluyor.
Yakın bir ark.iki çocuklu erkekle evlendi.Çocukların annesi kazada ölmüş çocuklar bayağı büyük erkek hemen evlenmemiş.Ark 40 yaşa yakın.Büyük kızdı anlaşamadı.Aynı eve geldiler burada.Biz arkadaşa destek olmaya çalıştık olamadık.
Ben o ara uzman dr arkadaşımla bunu konuştum o zaman söylediklerini hiç unutmam.Bu evliliklere biz çok ortaklı evlilik deriz demişti.Anlattıkları
Kadın evleniyor birden büyük bir çocuğu elinde buluyor.Düşünsene bizler doğurduğumuzla büyüyoruz nerede ise.Hatta analık babalığın kitabı yok yaza yaza onlarla büyürken ilerliyoruz.Burada öyle değil ki.Birden kadın belli yaşta çocuklar elinde.Tamam aynı evde olmasalar bile bazı zamanlar onlarda.Ayrıca bu durum dahada kötü.Çocuklar bir orda bir burda.Bunun gibi çocuklu evliliklerin uzman yardımı alınmadan çok zor olacağını anlatmıştı.
Çocukları açısından da zor.Onlarda babayı kaybettiğini zannedecekler.Hele kardeş gelirse babanın artık onları sevmeyeceğine inanırlar.
Sonuç olarak hiç ama hiç kolay değil.Olmadığını çok gördüm etrafımda.Hatta olduğunu görmedim diyebilirim.