• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış çocuklu adama aşık oldum ne yapacağım aşırı kararsızım bana yardımcı olur musunuz?

Dürüst olmam gerekirse bende boşanmanın ucundan döndüm. Aldatma, şiddet gibi büyük kusurlar yoktu, vazgeçtim. Çok şükür sıkıntılarımız çözüldü ama devam etseydi bile oğlan biraz daha büyüyene kadar devam etme kararı almıştım.
Insanoğlu vicdansız, erkekler içinde ' karısı varsa tek gözü ile çocuğunu görür, yoksa iki gözüde görmez' derler, çok doğruymuş.
Benim etrafımda iki tane iyi örnek var diğerleri dediğiniz gibi hele birde hayatlarına başka bir kadın girdi mi, tamam. Verdikleri üç kuruş nafaka bile canlarını sıkıyor değil ki başka sorumluluk alsınlar.
Bir arkadaşım bu sebeplerle boşanmayı erteledi daha yakınlarda. 2 çocukları var, saydığınız büyük sıkıntılar yok onlarda da. Eşin maddi durumu daha iyi. Ben şimdi ayrılsam türlü türlü sorun yaşayacağım,iki çocukla yeniden düzen kurmak için, eşimin hayatını da birileri girecek o sırada çocuklari iyice boşlayacak en azından şimdi belli bir düzenimiz var deyip davayı çekti.

Benim etrafımda iki tane iyi örnek var diğerleri dediğiniz gibi hele birde hayatlarına başka bir kadın girdi mi, tamam. Verdikleri üç kuruş nafaka bile canlarını sıkıyor değil ki başka sorumluluk alsınlar.
Bir arkadaşım bu sebeplerle boşanmayı erteledi daha yakınlarda. 2 çocukları var, saydığınız büyük sıkıntılar yok onlarda da. Eşin maddi durumu daha iyi. Ben şimdi ayrılsam türlü türlü sorun yaşayacağım,iki çocukla yeniden düzen kurmak için, eşimin hayatını da birileri girecek o sırada çocuklari iyice boşlayacak en azından şimdi belli bir düzenimiz var deyip davayı çekti.
Kadınlar olarak buna izin veriyoruz diye düşünüyorum. Adamlarında işine geliyor, çocugu babamızın evinden getirmişiz gibi davranmaya başlıyorlar. 🥲

Biz anlaşmalı olarak bosanacaktik, mal paylaşımı konusunda eşim istediklerime tamam dedi, hatta nafaka konusunda oldukça iyi bir anlaşma sağladık. En sonunda da dava acilmadan avukat ücretlerini verdiğimizle kaldık 😀 diğer türlü maddi olarak rahat olsam bile manevi olarak yıpranan taraf tabi ki ben olacaktım..haftada 1 çocuk gormekle babalık olmuyor, bir süre sonra o görüşlerde azaliyor ya da bitiyor zaten.

Dürüst olmam gerekirse bende boşanmanın ucundan döndüm. Aldatma, şiddet gibi büyük kusurlar yoktu, vazgeçtim. Çok şükür sıkıntılarımız çözüldü ama devam etseydi bile oğlan biraz daha büyüyene kadar devam etme kararı almıştım.
Insanoğlu vicdansız, erkekler içinde ' karısı varsa tek gözü ile çocuğunu görür, yoksa iki gözüde görmez' derler, çok doğruymuş.
Bu sözü ilk kez sizden duydum
Ellerim buz kesti gerçekten.
Ne kadar etkileyici ne kadar gerçek...
Devirle alakası yokmus demek ki
Hep boylelermiş

Çocuğa dışarıda hamburger yedirmeye benzemez siz bir başkasının çocuğuna bakabilecek misiniz? Gelip sizinle kalacak çoğunlukla ve baba bakar demeyin yük sizde olacak.
Bakın çocuklu adam bu hayatın cehennemidir. Çok açık söylüyorum size. Aşk meşk kalmaz.
Neden rica etsem biraz bunu acarmisin

Fakat sürdürülemeyen evliliğin içinde olmak daha yıpratıcı değil midir manevi olarak?

Bilemedim simdi
Bizim sıkıntılarımız çözüldü, çözülmeseydi büyük sorunlar olmadığı için bir süre daha tolere ederdim. Oğlum ve onun mutluluğu herşeyden ve herkesten önce geliyor çünkü. Bu arada zor bir insanımdır, bana eyvallah denildiği de çok oldu. (Aldatma, şiddet, kumar, alkol problemi vb şeyler olsaydı net bosanirdim. O evlilik iflah olmuyor.)

Tecrübeme göre mutlu anne, mutlu çocuk olayı tamamen doğru değil mesela. Ayrı olduğumuz dönemde ne kadar mutlu olsamda, çocuğum mutsuzdu. Babasi adım atınca neden ayrı gayrı büyüsün ki dedim. Iyi ki bosanmamişim. Maddi, manevi daha rahatım şu an.

istediğiniz kadar anlatın, anlamazlar.

cocuklu bir adamla evlendiniz ya, adamın cocugu varken bile bosanmıs olması zaten herkesın gozunde kotu ımaj cızdırıır esınıze. bu maalesef bızım halen evlı olan ya da bosanmıs tum annelerın, kendı yasadıklarına baglı olarak tum erkeklere cızdıgı bır resım oluyor, bu resmı duzeltemezsınız, yanı ne esınızı ne kendınızı asla anlatamazsınız, yorulmayın cıdden.

sız cocuklu adamla evlendınız ya, eskı esi de cocugu da hayatınızda tutmak zorundasınız sanki , eşinizin beraberinde getirdiği bir aksesusar gibi , esınızle bırlıkte kabul etmelısınız sanki. evet , ortada bır gercek vardır kabul edılır . mesela maddiyatı, ya da esınızın gorusmek zorunda olması gıbı seyler. ha bunda sorun cıkarsanız, eee bastan hersey bellı derız ve sızı haksız bulabılırız. ama sızın gorusmenız, sızın sorumluluk almanızı burda elestırıyorlar ki hıc hakları yok. cunku, kendı cocuguna zor katlanan ya da bas edemeyen, okula gıtse de bıraz kafa dınlesem dınleyen anneler, konu sahıbı 2. eş olunca, adamla madem evlendin, cocugun sorumlulugunu alırsın kafasına gırıyorlar. sıze ozel degıl bu, ya su ankı esıne ya eskı esıne karsı, duyguları. yani bir adamın ihmalkarlıgından dolayı, kendı ıclerınden kabaran haklılık ve annelılık duygusu ıle, hayır olamaz, cocugun sorumlulugunu almalısın, o adamdan zaten koca da olmaz, vs yorumlara baslıyorlar işte.
Hanimefendi boyle yasamak istiyorsaniz milyon tane cocuksuz adami tercih edecektiniz. Mesela ben kendimi yapi olarak biliyorum esimin cocuk gibi omur boyu asla birakamayacagi bi sorumlulugu olsa asla o topa girmezdim bazen anne/babasina karsi sorumluluk almasi bile sinir bozucu olabiliyor burdaki konularda goruyoruz.
Eski es noktasinda bisey diyemem sonucta cogu insan bosandiktan sonra birbirine bayilmiyor ama cocuguna bayilmak zorunda . Evlenirken cocuklu olmasini gormezden gelip sonra evlenince o cocuk gercekten gorunmez olsun istiyorsunuz ama olmuyor .
Yukardaki hanimefendi yok cocuk damdan atlar yok zehir icer bilmem ne o zaman evden cikacak cocuk babasiyla vakit gecirecek ben anneyim simdi bosansam ve tekrar evlensem evlenecegim adam hangi hakla cocugumun evime gelip gelmeyecegine karisacak eger cok rahatsizsa cocugum gelecegi gun kendi gidecek yada odasinda takilacak vs vs.
Tabi ki eger yeni esi cocuk eve gelmeyecek diyip kiside aaa tamam diyorsa o zaman burda annelik/ babalik sorgulanacak.
yoksa zaten baska bi kadin yada adam benin cocugumun sorumlulugunu almasin istemem. Zaten icinden gelerek yapmayacagi icin cocuk “hiperaktif “ olmasa da o cocugu ihmak edeceginden basina bisey gelir . Hanimefendinin sorumluluk almamasini degil tavrini kendinde buldugu haddi elestirdim ben yoksa neye hakkim olup olmadigini ben cok iyi biliyorum

Ben 29 sevgılım 34 yasında .ıkımızde daha önce evlendık ayrıldık ama onda çocuk var 5 yasında kızı var ,tanıştık benı çok sevıyor kızı.eskı esıyle adam çocuk dışında konuşmuyor görüşmüyor mesajlaşmalarına kadar okudum ,çocuk olmasa bırbırlerıne tahammullerı yok.bu adam benı aılesıyle tanıştırdı ve güvenımı kazanmak için Herseyı yapıyor ve benı kaybetmekten korkuyor ..fakat ben tekrar mutsuz olmaktan korkuyorum ,kaygı bozukluğum var.bızı bırbırımıze bağlayan tek şey sevgımız..ıkımızde tekrar evlenıp huzurlu yuva kurmak istiyoruz tek temennimiz bu .fakat benım güven problemim ve gel gıtlerım adamı ne kadar yorsa da benden vazgeçmiyor.ne yapacağım bılmıyorum..bır arkadaşım dalga gectı benımle “30 yaşına geldin dulsun hala koca mı secıyorsun kız “dedı güldü .inanın boyle şeyleri sallamıyorum tek derdım mutsuz olmaktan korkmak..hayal kırıklığı yaşamak ..ben boşandıktan sonra bekar ısteyen de çok oldu benı bır sürü görücüm oldu ama kımseye kalbîm ısınmadı ınanın..fakat ılk defa bırını sevdım oda çocuklu çıktı .ne yapacağım bılmıyorum
Arkadaşın tam bir malak. Ne biçim tipler var. Saçma sapan konuşmasın. Ya ben buna kesin konuşamam çünkü daha yeni bir arkadaşım 10 yaşında kızı olan biri ile evlendi. Üstelik kendisi de hiç evlenmemiş idi. Şu an çok mutlu ve doğumuna çok az kaldı. Tabii hiç sormadım o çocuk kısmını. Nasıl oluyor vs. Ama mutlu olduğunu doğru karar verdiğini söylüyor. Demek ki evlendiğin kişinin karakterine ve tutumuna bağlı. Çok çok emin olmadan evlenmeyin derim yine de. Çünkü eski eşi nasıl bir tip vs. Bunlar kafa karıştıran şeyler.

Ben olsam yerinizde çocuk kaç yaşındayken boşanılmış ona bakarım. Bence çok küçüktür ve bşr daha arkama bile bakmam kaçarım.
Hadi kaçmadım. Hemen boşanma kararına bakarım. Neden boşanılmış?
Sonra birikimine falan bakarım. Eğer çulsuz birşeyler yine kaçarım.
Ayrıca ben çocuklu boşanmış biri olarak asla küçük çocuklu biriyle evlenmem. Başka bir çocuğun sorumluluğu hiç kolay değil yani.
Kısacası hep kaçarım 🤣

Bundan sonraki her hafta sonunuzu , sizin doğurmadığınız bir çocuğun gönlünü eylemeye hazırmısınız? Bir konu sahibi vardı burda, kocasının eski eşine verdiği nafakaya , kocasının çocuğuna aldığı kıyafete ayakkabıya sinir oluyordu.
Sizin erkeğe güvenmeniz ayrı dert ama siz kendinize güveniyor musunuz ? Kocanızın başka bir kadından olan çocuğunun hayatınızın merkezinde olmasına hazır mısınız ?

Arkadaşın tam bir malak. Ne biçim tipler var. Saçma sapan konuşmasın. Ya ben buna kesin konuşamam çünkü daha yeni bir arkadaşım 10 yaşında kızı olan biri ile evlendi. Üstelik kendisi de hiç evlenmemiş idi. Şu an çok mutlu ve doğumuna çok az kaldı. Tabii hiç sormadım o çocuk kısmını. Nasıl oluyor vs. Ama mutlu olduğunu doğru karar verdiğini söylüyor. Demek ki evlendiğin kişinin karakterine ve tutumuna bağlı. Çok çok emin olmadan evlenmeyin derim yine de. Çünkü eski eşi nasıl bir tip vs. Bunlar kafa karıştıran şeyler.
Arkadaşın adına çok mutlu oldum ..Allah mutlu etsın ..pekı bu 10 yasında kız babada mı kalıyor

Bizim sıkıntılarımız çözüldü, çözülmeseydi büyük sorunlar olmadığı için bir süre daha tolere ederdim. Oğlum ve onun mutluluğu herşeyden ve herkesten önce geliyor çünkü. Bu arada zor bir insanımdır, bana eyvallah denildiği de çok oldu. (Aldatma, şiddet, kumar, alkol problemi vb şeyler olsaydı net bosanirdim. O evlilik iflah olmuyor.)

Tecrübeme göre mutlu anne, mutlu çocuk olayı tamamen doğru değil mesela. Ayrı olduğumuz dönemde ne kadar mutlu olsamda, çocuğum mutsuzdu. Babasi adım atınca neden ayrı gayrı büyüsün ki dedim. Iyi ki bosanmamişim. Maddi, manevi daha rahatım şu an.
Adınıza Cok sevındım
Sınanmayın sınanmayalım inşallah 🩷

buarada siz de farkındasınızdır ki, şu dönemdeki ergen cocuklar herkesten daha zor ve tehlıkelı bır yas grubu. ben kım olursa olsun, o zaman da endıse duyan herkesı anlarım. benım teyzem, yegeni ıcın ölür herseyı yapar, ama annesi cocuk ve teyzem. yanı 2 teyzem bırlıkte tatıle cıktılar ve cocgun annesı olmayan teyzem dedi ki, valla yok yapamam, nasıl bu donem ergenler, bır daha bır yere gıtmem kafayı yıyecektım dedi.

ama sadece anası baksın dusuncesı de asla dogru degıl. anneye tek basına yuk verılmemesı durumunu gectım, cocugun babası ıle de olması saglık acısından zarurı oldugundan bile bıle savunuyorum bu paylasımı. bu bir saksı degıl, ben de kalacak, sen de kalacak derken arada top gibi ordan oraya. asla saglıklı bulmuyorum.

dedıgım gıbı ne ılıskıler medeni ve mantıklı baslıyor, ne oyle devam ettırılıyor cogu kısı tarafından. eskıler, yeniler derken, herkes adil, dürüst ve bencil takılmayan ınsanlar olmalı. aksi durumda, herkes ayrı bir kaos yasıyor ya da yasatıyor. olayın özu bu aslında

Zaten çocuk top değil o adam çocuğu ya hani. Evde sorumluluk alamam bahanesiyle çocuğu babasından ayıranlar iki gün iki saatlik birlikteliği babalık yapmak mı sanıyor? Çocuk bakmak istemeyen kadınlarda suç yok zaten babalık yapmak istemeyen adamimsilarda suç var. Yoksa kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama aldiklari adamlar yarın onlarin çocuklarını da aynı durumda bırakınca ağlamasinlar ama. Yazık. O çocuğun ödevlerini bir kere birlikte yapmayan baba, bir akşam sarılarak uyumayan, uyumadan önce hikaye okumayan baba. Bir akşam evde çadır yapıp film izlemeyen baba.Onlarin adam diye koynuna girdiklerini ben köpek diye kapıma bağlamam.

Çocuklu biriyle evlenmis bir insan olarak diyorum, cocuk cokkkk ciddi sorun oluyor ki benimkinin kızı sehir dısında , kesinlikle tavsiye etmem . Cocuk ciddi sıkıntı maddi manevi, surekli masrafı cıkıyor
Masrafı mı dert oldu size
Bende sorun oluyo deyınce coxuk size ıskence yapıyo sandım
Masrafını tabi ustlenecek baba. Sizinkini ustlenırken ıyı ama, hıc masraflı degılsınız demi

Neden rica etsem biraz bunu acarmisin
Çünkü çocuk babada olduğu zaman sizde olacak sorumluluk sizden o beklenecek. En ben iyi babayım diyen bile aslında o kadar da değil. Çocukların 3. Kişilerle muhatap olmasına karşıyım. Bir çok örnek gördüm çevrem olsun kendi hayatım olsun.
Benim çocuğum var ben bundan sonra çocuklu bir adamla görüşmem. Çok net kriterimdir çocuksuz olması. Ki zaten amacım artık evlilik çocuk değil. Çocuğumdan bağımsız flörtümü aşkımı yaşarım diyorum o derece artık.
Çocuksuz biri kendini bu ateşe atmasın.
İnanın insanın kendi çocuğu bile zaman zaman ağır geliyor ama kendi kanın canın tahammül ediyorsun fakat el çocuğu bir yerde insanoğluna batıyor.
Tatile gideceksin belki çocuğu yüzünden gidemeyeceksin.
Zırt pırt gelecek ki gelme hakkı var. Değer mi başkasının çocuğunun çilesini çekmeye?
Evin bütçesi diye bir şey olmayacak çocuğun ihtiyaçları bitmeyecek asla.
Sizden önce her zaman çocuk düşünülecek. Asla plan yapamayacaksınız çünkü baba beni al diye devamlı arayacak belki de ya da eski eş çocuğu gönderiyorum işim var diyecek.
Eski eş çocuğun annesi olayına girersem çıkamayız. Ben çocuğumu yollamam ama herkes ben değil. Bizzat komple vermek isteyen biliyorum huzur kaçsın diye tümüyle yollayan var. Kimseye güvenilmez.

aslında her evlılık, erkegın karakter ve tutumuna baglı. ıster gecmısı olsun, ıster cocugu olsun, ıster ıs hayatı, ıster aılesı ıle olan ılıskılerdekı mesafe...

aslında herseye dogru ya da yanlıs yon veren erkekten dolayı, karı koca ılıskılerı ıyı ya da kotu ılerlıyor.

Aynı durumda arkadaşım, o evli ve kendi çocukları da oldu ama adam ilk eşinden olan kızı için ölürken ikinci çocuğa o sevgiyi ilgiyi sunamıyor ve ikinci eşi üvey kızıyla annesinden daha çok ilgili 2 çocuğun yükü de onda zor işler yani

Hanimefendi boyle yasamak istiyorsaniz milyon tane cocuksuz adami tercih edecektiniz. Mesela ben kendimi yapi olarak biliyorum esimin cocuk gibi omur boyu asla birakamayacagi bi sorumlulugu olsa asla o topa girmezdim bazen anne/babasina karsi sorumluluk almasi bile sinir bozucu olabiliyor burdaki konularda goruyoruz.
Eski es noktasinda bisey diyemem sonucta cogu insan bosandiktan sonra birbirine bayilmiyor ama cocuguna bayilmak zorunda . Evlenirken cocuklu olmasini gormezden gelip sonra evlenince o cocuk gercekten gorunmez olsun istiyorsunuz ama olmuyor .
Yukardaki hanimefendi yok cocuk damdan atlar yok zehir icer bilmem ne o zaman evden cikacak cocuk babasiyla vakit gecirecek ben anneyim simdi bosansam ve tekrar evlensem evlenecegim adam hangi hakla cocugumun evime gelip gelmeyecegine karisacak eger cok rahatsizsa cocugum gelecegi gun kendi gidecek yada odasinda takilacak vs vs.
Tabi ki eger yeni esi cocuk eve gelmeyecek diyip kiside aaa tamam diyorsa o zaman burda annelik/ babalik sorgulanacak.
yoksa zaten baska bi kadin yada adam benin cocugumun sorumlulugunu almasin istemem. Zaten icinden gelerek yapmayacagi icin cocuk “hiperaktif “ olmasa da o cocugu ihmak edeceginden basina bisey gelir . Hanimefendinin sorumluluk almamasini degil tavrini kendinde buldugu haddi elestirdim ben yoksa neye hakkim olup olmadigini ben cok iyi biliyorum
sanırım siz yanlıs okudunuz, cocuk gorunmez olamaz, olmaması da gerekır

kaldı kı cocuguna bakmayan adam, yenı esıne ya da ondan olacak cocuga bakacak mı, yaslılıkta yol arkadası olacak mı , bu soruya bıle sebep olur, sahsen benım acımdan. zaten ben gorunmez olmaması ıcın elımden gelenı hep yaptım, ama benden once bır suru sorunları vardı, benle alakası olmayan seyler yanı. kaldı ki, cebındekı son para ıle cocugunu gormeye gıden bırı zaten benım esım. yanı bızım yasadıklarımız ya da goruslerımıze gore yorum yapmadım.

evlenmıs ya da cocugu olan bır adamla evlenmek dunyanın en kotu hatası gıbı olabılıyor bazen, ve bu ccougun varlıgı degıl, ya da sorumlulugu degıl, eskı eslerın yarattıgı sorunlar, problemler. ben bundan bahsetmeye calıstım, herkes medenı ve mantıklı olsa, o cocuk da daha rahat bır ortamda buyuyor olacak. ama maalesef %95 olmuyor bu.

gormezden gelınmesı ya da katlanılmayan sey, burda bu ıkı ınsanın, ıletısım ve problem sorunlarının, hem yenı ese hem de cocuga yansıması oluyor. benım de yanlıs buldugum ve olmaması gereken sey olarak dıle getırdıgım bu.

kaldı kı bunlar yasanırken, bununla alakası olmayan yenı esın, herseyden sorumlu tutulması ya da cocugun sorumlulugunu almasının da beklenmesını yanlıs buluyorum

buarada cok net yorumlar ıle yorumlar yapıyorum cunku ben de ayrıldım daha once, cocuk yok ama maddı manevı konular coktu ama herseyı medenı sekılde hallettık bız, medenı sekılde de devam ettık hayatımıza halen. yanı ayrılıklar da, ayrılıklar sonrası cocugun durumu da, sonrasındaki ılıskıler de... ayrılık yasayan ınsanların hayatı bırbırıne zehır etmeden devam etmesi ile çok baglantılı .

Back