- 29 Eylül 2014
- 9.301
- 18.286
- 498
Sizin gibi aman nasılsa anası vermez sanan kadınların konusu da var, bi anda o çocuk hayatının ortasına oturunca vay efendim niye böyle oldu diye ağlıyolar.Ama burdaki konularda hiç boşanan kadınlar eski eşleri evlendiğinde çocuklarını yeni aileye bırakmıyor? Hatta tam tersi eski eş evlenince yeni kadından olabildiğince uzak tutuyorlar çocuklarını? Konuların çoğu yeni işler tarafından açılmış ve birçok sorun sa var bu kesin . Ama kaç tane kadın çıkıp da diyebilir ki “benm eski eş bi evlensin bak çocuklarımı vereceğim yeni kadın baksın”? Yabi ben annelerin çocukları yeni eşe çok da güvenip vermek isteyeceklerini gözlemlemiyorum. Yeni eş iyi birisi bile olsa anne sırf kıskandığından çocuklar o kadını aever de iyi anlaşırlar korkusu ile bile isteye soğuk ve uzak tutarlar. İşte ben de tüm bunlardan kendi adıma daha iyi işte bana çok iş düşmez diye düşünmek istiyorum. Yanlış mıyım?
Ama burdaki konularda hiç boşanan kadınlar eski eşleri evlendiğinde çocuklarını yeni aileye bırakmıyor? Hatta tam tersi eski eş evlenince yeni kadından olabildiğince uzak tutuyorlar çocuklarını? Konuların çoğu yeni işler tarafından açılmış ve birçok sorun sa var bu kesin . Ama kaç tane kadın çıkıp da diyebilir ki “benm eski eş bi evlensin bak çocuklarımı vereceğim yeni kadın baksın”? Yabi ben annelerin çocukları yeni eşe çok da güvenip vermek isteyeceklerini gözlemlemiyorum. Yeni eş iyi birisi bile olsa anne sırf kıskandığından çocuklar o kadını aever de iyi anlaşırlar korkusu ile bile isteye soğuk ve uzak tutarlar. İşte ben de tüm bunlardan kendi adıma daha iyi işte bana çok iş düşmez diye düşünmek istiyorum. Yanlış mıyım?
Sizin için örnek çocuklu erkeklerle evlenen kadınlar olur. Burada çocuklu erkeklerle evlenip de sorun yaşamadım diyen yok. İyi olanlar ciddi fedakarlık yapmış olanlar yahut çocuklarına sırtını dönmüş "harika" kocaları olanlar.Burda belki onbinlerce yazar var. Birileri de yazsın ki ben eski eşim evlenince çocukları üvey anneye bırakacağım/bıraktım. Kaç kadın diyor bunu? Ben neden göreniyorum böyle yorumları? Çocukları öz babalarına bile güvenmeyen anneler yeni kadın gelince nasıl bırakıyorlar çocuklarını??
Hiç denemedim çocuğum oluyor mu diye, bi sorunum yok diye biliyorum. Evliyken çok gönüllü değildim bi ara yaparız belki diyordum, sonra iyice uzaklaştım ebeveyn olma fikrinden. Başkasının çocuğu son tahlilde bırakıp gidebileceğim birileri. Kendi çocuğunu atsan atamazsın satsan satamazsın :)İstediği kadar iyi olsunlar illa ki huysuzlukları zor zamanları olacak. Ben demiyorum ki çocuklar şeytandır. Ama her türlü tahammül zor.
Son tahlilde tabi siz bilirsiniz ama elin çocuğuna katlanacağınıza kendizinkine katlanın. Kan bağı önemsizdir entelliğine girmem ben, kan sudan ağırdır derim hep. Özel değilse neden çocuk istemiyorsunuz, olmuyor diye mi?
Ben öyle bikaçını hatırlıyorum. Çoğu da eski kocası canı istediği gibi minimum sorunla yeni ilişkisini yaşarken kendilerinin kılı kırk yarmakla uğraştıklarından, hatta çocuk sorumluluklarının onu bile yapmaya bazen izin vermediğinden yakınıyorlar.Burda belki onbinlerce yazar var. Birileri de yazsın ki ben eski eşim evlenince çocukları üvey anneye bırakacağım/bıraktım. Kaç kadın diyor bunu? Ben neden göreniyorum böyle yorumları? Çocukları öz babalarına bile güvenmeyen anneler yeni kadın gelince nasıl bırakıyorlar çocuklarını??
Hiç böyle düşünmemiştim , teşekkürler . Bunu aklımda tutacağım :)Çok tehlikeli. Böyle adamlar karşıdaki kadın karşısında dezavantajlı konumda olduklarının farkındadırlar, dilleri öyle bir tatlı olur ki, öyle bir aşk çeşmesi akıtırlar ki, o zehri bi yutarsanız keşbişler olsun. Evlenince o çeşme kurur tabi.
Hayır aksine adamın iyi bir baba olup çocuklarıyla ilgilenmesini hoş karşılıyorum, saygı duyuyorum, iyi adam imajı veriyor bana. Benm derdim benm rolüm ne olacak konusundaAnladığım kadarıyla içten içe adamın çocuklarına bakmamasıni umut ediyorsunuz. Ama burada açılan konular zaten problemli adamlar için. Normal adamlar çocuklarıyla görüşüyor. Bir çoğuda beraber yaşıyor.
Hayır aksine adamın iyi bir baba olup çocuklarıyla ilgilenmesini hoş karşılıyorum, saygı duyuyorum, iyi adam imajı veriyor bana. Benm derdim benm rolüm ne olacak konusunda
Valla ben çok okudum , çocuklar üvey anneye kaldı kadınlar mağdur oldular, size denk gelmemiş..Burda belki onbinlerce yazar var. Birileri de yazsın ki ben eski eşim evlenince çocukları üvey anneye bırakacağım/bıraktım. Kaç kadın diyor bunu? Ben neden göreniyorum böyle yorumları? Çocukları öz babalarına bile güvenmeyen anneler yeni kadın gelince nasıl bırakıyorlar çocuklarını??
Sanki memlekette çocuksuz bekar adam kalmamış gibi, çocuklu boşanmış adam sevdasını hiç anlamayacağım...çocuklu halimle 2 çocuklu adami istememBoşandım çocuğum yok ama çocuk sorumluluğun çok fazla farkındayım :) o yüzden burda boşanmış çocuklu erkek konusu görünce hemen konuya dalıyorum
Böyle bir şey olabilir mi Allah aşkına.Hayır ben neden çocuk bakayım? Evlenmeyi düşünürsen çocuklar konusunda net olmayı düşünürüm. Asla sorumluluk kabul etmem. Bu çok zor olur diye tahmin ediyorum ama kendi evimde misafirlik dışında çocuklara üvey annelik vs yapamam. Mutlaka belli bir seviyede ilişkimiz olacaktır ama fazlası imkansız. Çocuklu adamlarla evlenenler o çocuklarla neleri yapmak zorunda kalıyorlar nelerden vazgeçiyorlar merak ediyorum.
Aynı şey evlendigin adam için de geçerli, seni atar onları atamaz, razıysan üveyligini unutur , oturur hepsine yillarca maddi manevi bakarsın, bı teşekkür edenin olmaz, değilsen ele güne karşı dik durur ikinci kez boşanır önüne bakarsın...Kendi çocuğunu atsan atamazsın satsan satamazsın :)
Cocuk istemediginizden eminmisiniz. Belkide altinda yatan gecici bir sebep vardir ve bunu cozdukten sonra sizin gibi hic cocugu olmayan biri ile evlenmeniz daha saglikli olur.Merhaba, ben 5 yıllık bir evlilikten sonra uzun süredir bekarım, çocuğum yok. Çocuk sahibi olmak da istemiyorum. Tekrar evlenmek için bekar çocuksuz beylerden de korkuyorum çocuk isterler diye, çocuklu boşanmış beylerden de korkuyorum eski eş ile iletişim ve çocuklar ile ilişkiler konusunda. İki taraflı da tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?
Şuan bir beyfendiden hoşlandım gibi ama 10 ve 4/5 yaşlarında iki çocuğu var. Çocuklar annede ama sık görüşüyor çocuklarıyla. Uzaktan bakınca hoş bişey sorumlu baba ama bu adamla ilişki veya belki sonra evlilik nasıl olur hayal edemiyorum.Lüften fikir verin, tşk , iyi bayramlar :)
Bakın bir üye böyle bir yorum yazmış mesela.Aynı hatayı yaptım yıllar önce çocuksuz biri olarak 1 kızı olan biriyle evlendim şu an boşanıyoruz. İlk başta çocuğa kayınvalidem bakıyordu sonra biz aldık. Çocuğa şurdan kalk şuraya otur desem sorun oldu. Çocuğun babasından para çaldığını gördüm söyledim eşime bu sefer iftira atıyorsun kızıma denildi. Evde ne giysem ne yapsam giyme yapma çocuğum seni örnek alıyor onu senin gibi yetiştirmeyeceğim dedi. Hem baktırdı hem de eğitmeme bi an müsade etmedi. Ben çocuğun iyiliği için mücadele ederken o çocuğu benden düşman işgalinden korur gibi korudu. Ne yaptıysam üvey oldum. Önceliği hiç ben olmadım. Bekarsın çocuksuzsun kendin gibi biriyle evlenmen senin yararına olacaktır. Değilse çocuklu biriyle evleneceğine hiç evlenme derim O KADAR ZOR…
Ben sizin durumunuzda olsam önce sorgulayacağım konu bu adamın neden boşandığı olurdu.Çünkü çocukların küçüğü 4/5 yaşlarında demek ki çok zaman olmamış.Veya bu çocuk çok küçükken boşanmışlar vb.İki küçük çocukla boşanma kararı verilmiş hem de yeni kesinlikle sebebini öğrenmek isterdim.Erkekten gelen şiddet hakaret aldatma vb var mı neden.Bu bana göre çok önemli.Hiç bir kadın iki çocukla kolay kolay yazdığım nedenler olmadan kolay kolay boşanmak istemez. Hiç bunu sorgulamıyorsunuz.Merhaba, ben 5 yıllık bir evlilikten sonra uzun süredir bekarım, çocuğum yok. Çocuk sahibi olmak da istemiyorum. Tekrar evlenmek için bekar çocuksuz beylerden de korkuyorum çocuk isterler diye, çocuklu boşanmış beylerden de korkuyorum eski eş ile iletişim ve çocuklar ile ilişkiler konusunda. İki taraflı da tecrübesi olanlar paylaşabilir mi?
Şuan bir beyfendiden hoşlandım gibi ama 10 ve 4/5 yaşlarında iki çocuğu var. Çocuklar annede ama sık görüşüyor çocuklarıyla. Uzaktan bakınca hoş bişey sorumlu baba ama bu adamla ilişki veya belki sonra evlilik nasıl olur hayal edemiyorum.Lüften fikir verin, tşk , iyi bayramlar :)
Evet çocuk istemediğimden eminim, altındaki nedenleri net bilemem ama sonuç bu yaşımda hiç çocuk eksikliği hissetmedim. Yiğenlerim var , onları seviyorum ama benm de olsaydı keşke demiyorum hiç. Başkasının çocuğunu sevip bırakmak sonra sakin sessiz evime dönmek çok güzel :) ama bu adamla ilişkim olursa tabiki şuanki konforum bozulacak onu biliyorum. Aşık olacak kadar zaman geçmedi, o kadar yakınlaşmadık ama şuna eminim ki şartlar mantığıma biraz daha uysaydı koşa koşa giderdim bu adama :)Cocuk istemediginizden eminmisiniz. Belkide altinda yatan gecici bir sebep vardir ve bunu cozdukten sonra sizin gibi hic cocugu olmayan biri ile evlenmeniz daha saglikli olur.
Eger cocuk istemediginizden eminseniz dahi iki cocuklu erkek ile zor olur diye düşünüyorum. Evet belki sizden cocuk istemez ama bu seferde cocuklarimi bile bile evlendin diyerek her türlü zorluklara sartsiz koşulsuz kabullenmenizi bekleyebilir.
Yogun duygulariniz yok anlattiginiza göre, tek cocuklu biri daha mantikli olabilir.
Sorumluluk sahibi olması güzel bir şey ama bu sizin için çok göz boyayıcı bir şey olmamalı çünkü asıl size nasıl davrandığı ve çocukları ile sizin aranızda adaleti, ilgiyi vb durumlari iyi yoneticegine dair izlenimler, veriler önemlidir.
Olumlu gormedim ben, yinede hakkinizda hayirlisi olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?